Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 28. leden 2020, 19:56

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: so 17. leden 2015, 12:36 
Nováček
Nováček

Založen: 17. leden 2015
Nahoru
Dobrý den,
Dnes jsem asi po dvou letech přeinstaloval na pc windows, protože už to chtělo trochu vyčistit bohužel nastal problém s grafickou kartou. Karta do té doby 100% fungovala bez jakékoliv chyby, nyní se mi nedaří nainstalovat ovladače... Jedná se o HD3850 do agp od powercoloru. Verze ovladačů je poslední tedy 13.9 z roku 2013 (Ano jedná se o hotfix přímo pro agp není to obyčejný ovladač..) zkoušel jsem i starší včetně těch na kterých to doposud fungovalo, problém je že při spuštění instalace kdy to skočí hned na začátku na kolonku "detekce grafické karty" to hodí modrou smrt, a pc se restartuje. Prvně jsem si myslel že to je kartou, ale včera ještě fungovala tak nevidím důvod proč ne dnes navíc na svůj věk je pořad jako nová. Pátral jsem tedy dal čím by to mohlo byt, a přišel jsem na to že ve "správci zařízení" není karta detekovaná jako neznáme zařízení s klasickým žlutým otázníkem či co to vlastně je, ale je na ni nainstalovaný nějaký ovladač... Pravděpodobně v tom má prsty windows 7, který si tak rád vše postahuje sám, přičemž tlačítko "aktualizovat ovladač" funguje tak že mi to napíše hlášku "ovladač nelze nainstalovat" a když odinstaluji ten původní co si tam natahá sám windows tak to chce restart což není problém, ale po restartu 1-2x problikne monitor, a nainstaluje se zpátky takže nemohu nainstalovat ten stažený... Vytáhnout kabel z internetu nepomohlo ten ovladač je někde ve windowsu jenomže nevím kde ho hledat.. Vás bych chtěl poprosit o rádu co s tím? Jsem si téměř na 99% jistý že pokud bych se zbavil toho balastu co tam teď natahal windows že by mnou stažený ovladač fungoval.. Mimochodem to co si stáhl windows funguje jen ve 2D bez téměř jakýchkoliv možnosti nastavení, a nedetekuje to ani jako HD3850, a ještě něco úplně stejnou věc to provede i při použiti integrované grafiky tj. stáhne si to samo úplně stejný "ovladač".


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: so 17. leden 2015, 12:44 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Zkus použít Display Driver Uninstaller (DDU) v nouzovém režimu a po restartu zkus opět nainstalovat ten Hotfix balík.

Driver pro AGP řadič na desce doufám nainstalovaný máš, to je totiž s největší pravděpodobností jádro toho problému.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: so 17. leden 2015, 13:00 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Co je v tom PC za desku (a chipset)?

Ovladac AGP se do win7 neinstaluje, protoze uz je obsazeny primo v systemu... a ke stazeni vetsinou nikde neni.

Pokud pri detekci karty instalatorem ovladace nastane BSOD, je karta dost mozna vadna. Tyhle veci odchazi uplne klidne ze dne na den bez varovani. HD 3850 uz neni zadna novinka a ma na to narok.

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gigabyte GTX 1080/11 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Pentium 4 2.66 GHz, GeForce4 Ti 4600, 512 MB RDRAM, win98; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, win98SE; Pentium III 700, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, win98SE & DOS
Retro PC: Core 2 Duo E6400, Radeon 8500 LE, 1 GB DDR, ASRock 775i65G R3.0, winXP
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: so 17. leden 2015, 13:01 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
:? pokud to před reinstalem fungovalo normálně, nevidím důvod, proč by měla být karta vadná popř. proč by měla být nějaká nekompatibilita.

A ano AGP/GART driver je potřeba instalovat i pod Win 7.

Každopádně, model desky by to chtělo zjistit.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: so 17. leden 2015, 13:06 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Radeony HD xxxx AGP nefungujou by default (s vyjímkou občas na Intel chipsetu) vůbec, protože AMD jej nevydala, jsou to všechno neoficiální karty které výrobci vyrobili protože zjistili hele ono je to kompatibilní s tim můstkem co se používal na x1950pro.

Většinou je třeba použít takzvanej AGP hotfix driver.

Zkus třeba tenhle:

http://drivers.softpedia.com/get/GRAPHI ... ws-7.shtml


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: so 17. leden 2015, 13:07 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Však on ten Hotfix driver instaluje. Přečtěte si pořádně první post :sleepy:


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: so 17. leden 2015, 13:09 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Nebo tenhle:

http://www.sapphiretech.com/presentatio ... lid=1&os=5

Krtek - OK, ale ať jich zkusí víc. S těmahle kartama je vždy děsnej boj (kterej pokud chipset je třeba VIA končívá i prohrou).


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: so 17. leden 2015, 13:13 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Krteq:

Ja duvod vidim, proste karta chcipla, jestli se to stalo behem reinstallu nebo pri normalnim provozu je uplne jedno. Jednoho dne PC zapnes a nic, to se mi stalo uz mnohokrat. Nekompatibilita je u "mustkovych karet" naprosto bezna, stejne tak vyssi umrtnost nez u stejnych pci-e variant. Rialto mustek za provozu extremne topi a je nechlazeny... cili tovarna na studenaky.

Ne AGP driver se pod win7 neinstaluje. Vsechny AGP chipsety jsou o hodne starsi nez win7, takze ovladace jsou vestavene primo v systemu. Ukaz mi jedinou desku, kde vyrobce nabizi win7 AGP ovladac. :roll:

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gigabyte GTX 1080/11 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Pentium 4 2.66 GHz, GeForce4 Ti 4600, 512 MB RDRAM, win98; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, win98SE; Pentium III 700, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, win98SE & DOS
Retro PC: Core 2 Duo E6400, Radeon 8500 LE, 1 GB DDR, ASRock 775i65G R3.0, winXP
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: so 17. leden 2015, 13:44 
Nováček
Nováček

Založen: 17. leden 2015
Nahoru
Tak stále nic. Nevěřím tomu že to je grafikou Já s ni nikdy neměl jediný problém žádná smrt, restart prostě nic, a včera šlapala jako každý jiný den. Navíc se mi tenhle univerzální windowsácký ovladač ke grafice stáhl i na netbooku když jsem dělal instalaci nového systému s připojením k internetu, bez se grafika hlásila klasický jako nenainstalované zařízení. Jinak pořad ten samý problém když to co si nainstaloval windows odinstaluji (správce zařízení - grafické adaptery - Odinstalovat ovladač) tak po restartu i bez připojení k internetu se opět nainstaluje zpátky! A to jsem žádný ovladač neinstaloval prostě si to windows stáhl při instalaci systému... Ve správci zařízení je v podrobnostech o ovladači cesta k souboru vgapnp.sys (C:\Windows\System32\drivers\vgapnp.sys když jsem dál opět odinstalovat, a pomoci IObit unlockeru ten soubor smazal tak po restartu opět při naběhnutí na plochu během 5s 2x problikl monitor soubor byl zpět, a ovladač také. Netuším jak to z toho systému dostat pryč... Vlastně tuším nová instalace systému bez kabelu k netu, ale to beru jako poslední možnost.. Jo jo sváté XPčka..

Co se týče základní desky tak se jedná o HP P4SD rev 1.09 momentálně veškeré ovladače jsou nainstalovaný z webu výrobce včetně toho chybějícího zvuku na tom screenu co jsem tu přidával, a nejnovějšího biosu.


Naposledy upravil Hatatitla25 dne so 17. leden 2015, 13:56, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: so 17. leden 2015, 13:50 
Nováček
Nováček

Založen: 17. leden 2015
Nahoru
havli: Ovladač ke grafice je přímo z webu AMD, a nabízí ho jak pro XP tak pro vistu a sedmičku. Navíc ta grafika podporuje windows vista, a je to i přímo na krabici!

http://support.amd.com/en-us/download/d ... 7%20-%2032
http://www.sapphiretech.com/presentatio ... =80&lid=1#


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: so 17. leden 2015, 13:57 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Deska je v pohode, tam by grafika mela slapat normalne. Nechapu jak instalujes ovladace desky z webu asus, kdyz tam pro win7 nic neni...

Ovladac grafiky co tam mas od win7 je univerzal, kdyz OS danou kartu nezna. Ten se nainstaluje na libovolnou kartu, je primo soucasi OS, nestahuje se z netu a nejde odstranit.

Catalysty se instaluji normalne pres nej, nic se neodinstalovava ani nemaze. Pokud to nejde a pada pri instalaci do BSOD, tak to rozhodne neni chyba win7 ani jejich defaultniho ovladace. Vyzkousej vic verzi catalystu, pokud vsechny budou hazet BSOD, tak je nejspis karta kaput. V tom pripade by jeste neuskodilo ji zkusit v jinem PC (pokud mas moznost).


Ovladace na grafiku samozrejme pro win7 jsou, ale ja jsem mluvil o ovladacich desky, resp chipsetu.

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gigabyte GTX 1080/11 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Pentium 4 2.66 GHz, GeForce4 Ti 4600, 512 MB RDRAM, win98; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, win98SE; Pentium III 700, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, win98SE & DOS
Retro PC: Core 2 Duo E6400, Radeon 8500 LE, 1 GB DDR, ASRock 775i65G R3.0, winXP
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: so 17. leden 2015, 14:06 
Nováček
Nováček

Založen: 17. leden 2015
Nahoru
S tou deskou to byl přepis nyní to běží na té co jsem opravil viz. výše.. Mám doma obě jak tu Asusku tak tu od HPčka a na obou to běželo teď je grafika v té P4SD. Co se tyče ovladačů tak na tu P4C800 jsou sice jen na XPčko, ale jdou nainstalovat v režimu kompatibility pro XP a funguji bez problému tak samo na té P4SD. ( Trochu jsem se divil že mi nikdo nic neřekl na to jak jsem to blbě napsal, protože P4C800 nemá integrovaný grafický čip.) Zkusím víc těch catalystu, a pak znovu nainstalovat ten windows včetně XPčka, které tu též ještě někde leží.. Opravdu se mi nechce věřit že by grafika umřela, protože včera fungovala než jsem tedy zformatoval disk, a nainstaloval nový systém.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: so 17. leden 2015, 15:12 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
@Hatatitla25: Můžeš pls udělat screenshot ze správce zařízení s rozjetými systémovými zařízeními, popř. rovnou i s rozkliklým CPU to AGP bridge?


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: so 17. leden 2015, 16:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
Nastav vytváření minidumpů při pádu. Zkus nainstalovat ovladač. Pokud nastane BSDO, zabal obsah složky %SystemRoot%/Minidump, uploaduj ho na leteckaposta.cz, a vlož sem odkaz.

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: so 17. leden 2015, 16:24 
Nováček
Nováček

Založen: 17. leden 2015
Nahoru
Tak už to funguje!!! Netuším vůbec jak jsem to udělal, ale čaroval jsem s IObit unlockerem a mazal a mazal.. Poté jsem zkoušel catalysty hned od těch starších až po novější no a hned první se chytil (12.6) lze vidět na screenu že už funguje aero, a systém kartu detekuje.. Veškerá nastavení tak též v pořádku je mi to záhadou, ale hlavně že už to jde. Děkuji všem za ochotu, a rady můžete lock? Nevím jak to tu chodí. :-) Jinak novější ovladač pokoušet asi nebudu kdo ví co by se opět mohlo stát.. Mimochodem tentokrát je screen pořízený jíž z té P4C800 (E-deluxe ale to je detail.. :-D)


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: čt 22. leden 2015, 19:32 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak si ho hlavně někam zálohuj ,protože tohle je tvůj "funkční" driver. Akorát škoda že to sadí na takovýhle platformě. Tyhle karty tpu 3850AGP jsou určený hlavně pro dvoujádrové K8 s AGP, nebo těch pár celkem vzácnejch strojů s Core 2 + AGP. Na P4 je to useless, HD řada má větší CPu nároky než DX9 Geforce a Radeony, takže starý hry tam pojedou hůře než třeba na 7600GT či X1950pro, na nové hry to CPU nemá a bohužel AMd dost spacklao UVD akceleraci videa a unline video flash a html5 (youtube třeba) je akcelerovaný až od karet co maj UVD 2.0, tzn HD4650, 3850 bohužel nemá 2.0 takže ani v tomhle ohledu na použitelnosti toho systému nepřidá.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: út 27. leden 2015, 07:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. duben 2010
Nahoru
Zdravim. Mám taky problém s ovladači. Světe div se jsem 3 roky neaktualizoval ovladače grafiky a teď, když sem tam skusil hodit 14.12 (a predtím 14.11) tak se vše nainstalovalo... ale... na samém konci když mi instalator napsal že můžu dokončit, tak mi vyběhlo okno že ovladač/zařízení nepracují správne (info od W7 v pravo dole říkalo neco jiného) a začalo mi to dělat děsný microshootering i v obyčejným prohlížeči... nenapadá někoho v čem by mohl být problém? díky za pomoc
BTW: HD 6950

_________________
aktualní PC:
CPU: AMD Phenom II 1090T BE + CM Hyper 212+ MB: MSI 890FXA-GD70 RAM: ADATA 4GB (kit 2x 2GB) 1600+ MHz GPU: Sapphire Radeon HD 6950@6970 ZDROJ: Seasonic S12II-620W HDD: sys. OCZ 60GB Vertex 2, 2x samsung 160GB SATA2, WD CB WD6402AAEX 3.5" 640GB, ext. toshiba 600GB LCD: LG E2350T-PN 23" case: CM HAF 912 Plus


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: út 27. leden 2015, 07:56 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Zkus použít ten DDU, linkovaný ve druhém postu, v nouzovém režimu a po rebootu nainstaluj znovu poslední driver.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ovladači
PříspěvekZaslal v: út 27. leden 2015, 22:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. duben 2010
Nahoru
tak to nepomohlo... taky jsem zkontroloval jestli ma karta spravne takty a ma... ovladace jsem tam dal z oficialni stranky 14.12 omega... co mam zkusit ted?

edit: nooo... tak jsem zjistil ze ty takty asi nebudou uplne ok... protoze mam monitor na DVI a na HDMI mam pripojenou TV tak kdyz mi bezi oboji tak ma grafika stejnou frekvenci jako kdyz jede jen monitor... tzn 250MHz... az v zatezi (3D) mi to skoci na 800MHz co je normalni... ale v tom 2D mi to bezi podle vseho malo... nekde sem se docetl ze by mela pri zapojeni 2 monitoru (predpokladam ze jeden monitor + TV je to same) bezet na 400MHz... jak nebo kde bych si toto nastaveni mohl upravit manualne?

_________________
aktualní PC:
CPU: AMD Phenom II 1090T BE + CM Hyper 212+ MB: MSI 890FXA-GD70 RAM: ADATA 4GB (kit 2x 2GB) 1600+ MHz GPU: Sapphire Radeon HD 6950@6970 ZDROJ: Seasonic S12II-620W HDD: sys. OCZ 60GB Vertex 2, 2x samsung 160GB SATA2, WD CB WD6402AAEX 3.5" 640GB, ext. toshiba 600GB LCD: LG E2350T-PN 23" case: CM HAF 912 Plus


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 8 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.