Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 6. červenec 2020, 00:59

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 194 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: AMD R9 370 / 370X a 380 / 380X - testy, recenze, zkušeno
PříspěvekZaslal v: pá 4. prosinec 2015, 15:45 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Krteq napsal:
Nj, ale to by jsi zase prskal, jak jsou ty karty drahý :lol: :roll:

Proč drahý, výrobně je to cca nastejno jak Tahiti (a ono bohužel i výkonnostně, což je naprosto tristní protože tahiti je GPGPU čip s 1/3 DP výkonem, Tonga je v DP slow), a tam nebyl problém cely 7950/R9-280. Naopak Tonga než se začala standard vybavovat 4GB byla dost ušmudlaná, ušmudlanej celkem velkej čip ořezanej na 2GB 256-bit, což vypadá (a je) vůči staré 3GB Tahiti blbě, čip kterej parametry měl svédět souboje s GM204 a nakonec byl rád že dá GTX960 s pidičipem a méně jak 1/2 výrobními náklady. Heh, ono vyrobit full tonga je drašší jak vyrobit GTX980 a porovnejte si vlastnosti vs výkon.

Tonga je prostě fail, nejhorší z GCN čipů, ořezáno o výkon v DP a přesto výkon vs spotřeba vs OC cca stejné jak tahiti co přišlo na konci roku 2011. Delta-komprese GPu učinila použitelné při 256-bit ale standard 2GB Vram konfigurace z toho udělaly joke a nyní místo full 384-bit + 3GB což by sedlo dobře tak se tam dává 4GB 256-bit, no brainer.

Tonga je fail. Tahiti bylo OK, Hawaii je lepší má i lepší výkon/watt a to i přesto že je starší a bez delta komprese a má DP výkon ve firepro 1/2! Fiji je experiment co se zdařil a ač nemá silné DP alespoň se dost zvedl výkon/watt a efektivita, což se právě čekalo od Tongy v mainstreamu a ta v tom total selhala, ala pro majitele Tahiti to neni upgrade, pokud dělaj s GPGPU tak dokonce těžkej downgrade. ani coin-mineři nemaj rádi tongu, ta propustnost pro ty scypt a sha256 výpočty tam prostě chybí, Tahiti je mnohem lepší.


 Profil  
 Předmět: Re: AMD R9 370 / 370X a 380 / 380X - testy, recenze, zkušeno
PříspěvekZaslal v: so 5. prosinec 2015, 09:54 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2013
Nahoru
Coin-mineři nemají rádi Tongu? :lol: A co Dagger-Algo? Tahiti je na tom úplně stejně, protože SHA256 a Scrypt se už dávno netěží na GPU ale na ASIC. A Nvidia se nechytá vůbec. ;-) Ta je dobrá tak možná na ty x11 fastmine shity, které se vytěží za týden, pak to prodaj a vymyslej další, aby měli co těžit. :mrgreen:


 Profil  
 Předmět: Re: AMD R9 370 / 370X a 380 / 380X - testy, recenze, zkušeno
PříspěvekZaslal v: st 16. prosinec 2015, 08:11 
Moderátor - dovolená
Moderátor - dovolená
Obrázek uživatele

Založen: 25. říjen 2011
Bydliště: Somewhere on the Earth
Nahoru
R9 380 2GB vs. 4GB
http://www.computerbase.de/2015-12/2gb- ... vram-test/

_________________
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight


 Profil  
 Předmět: AMD R9 380 + ATI Radeon HD 5670
PříspěvekZaslal v: čt 31. prosinec 2015, 14:59 
Nováček
Nováček

Založen: 27. září 2015
Nahoru
Caute ked zapojim do jednej zakladne dosky tieto dve karty sucasne budu prepojene ? Myslim tym ci sa ich vykon spocita a bude vacsi. Dakujem

_________________
CPU: AMD FX 8300 3,3 GHz MB: 970A SLI Krait Edition RAM: Kingstone 2x4 GB DDR3 1600 MHz GPU: MSI R9 380 4G HDD: WD Black 64mb cache 500 GB PSU: Seasonic S12II-620W OS: WIN 7 64-bit Monitror: BenQ 24 "


 Profil  
 Předmět: Re: AMD R9 380 + ATI Radeon HD 5670
PříspěvekZaslal v: čt 31. prosinec 2015, 18:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Ne. Ono i kdyby to šlo (jako že do budoucna takové plány jsou), ta slabší karta by přidala té silnější jen mizivé procento výkonu.

_________________
Desktop: NZXT H440: Intel Xeon E5-1650v2 @ 4 GHz, Cooler Master Hyper 412S, Huanan X79Z 2.4E, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, 24 GB QC DDR3 @ 1600 MHz CL11, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: AMD R9 380 + ATI Radeon HD 5670
PříspěvekZaslal v: so 2. leden 2016, 18:33 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
K sobě je vůbec nedávej. HD5670 je VLIW karta a R9 380 je GCN karta = nemůžou spoužívat ani společně moderní driver. HD5670 už je staré nepodporované GPU.


 Profil  
 Předmět: R9 380 - FreeSync
PříspěvekZaslal v: út 2. únor 2016, 21:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. srpen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Ahoj vlastním R9 380 a zaujal mne monitor:
https://www.alza.cz/34-lg-34um67-d2429435.htm

Který podporuje právě zmíněný freesync. A má karta naštěstí taky http://shop.amd.com/en-us/promo/GVR938WF24GDrev10?k=freesyncgpu&promo=fsgpu

Zajímalo by mne jak R9 380 (v podpisu) se bude chovat v nejnovějších hrách jaké detaily a jaký požitek se dá z GK vymáčknout.

Pokud má někdo zkušenosti s freesync a s podobným rozlišením monitoru.

_________________
PC I: AMD FX-8370 - OC 4.6GHz, SAPPHIRE NITRO+ RX580 8Gb , 32GB KIT DDR3 1866MHz, ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 - AMD, Myš Mionix Naos 7000, Monitor 3x Dell U2412M PC II: - AMD Phenom II X6 1090T Six-Core (125W), 3.6GHz, Grafická karta Gigabyte R9 380 4Gb, Operační paměť KINGSTON 16GB KIT DDR3 1600MHz, CL9, GIGABYTE 880GA-UD3H- AMD 880G/ SB850, Myš GIGABYTE GM-M6980 Černá

STEAM: http://steamcommunity.com/id/MrDAT
ORIGIN:http://battlelog.battlefield.com/bf4/cs/user/Perosek/


 Profil  
 Předmět: Re: R9 380 - FreeSync
PříspěvekZaslal v: út 2. únor 2016, 21:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
na tomhle rozliseni to s touhle kartou nebude zadna slava zalezi jaky hry od toho ocekavas ale ten monitor bude hrozna nudle


 Profil  
 Předmět: Re: R9 380 - FreeSync
PříspěvekZaslal v: st 3. únor 2016, 08:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2010
Nahoru
k freesync ti nic nepovím, ale z 21:9 formátu bych nešel už zpět, ale je to o osobních preferencích, někdo by jiný formát nechtěl a jinej by ten formát nikdy nepořídil, takže podívat se na vlastní oči, nejlépe při hraní nějaké hry, u filmů je to totiž předem jasný že bude 21:9 nejlepší

co se náročnosti týče tak já s GTX960 na tom jsem s výkonem podobně jako ty a Zaklínač 3 mě tam jede v pohodě a nemusím ani nějak drasicky snižovat z nároků, ale nic náročnějšího než W3 teda nemám

_________________
XBOX ONE X, PS4 Pro, SONY 4K HDR TV, CREATIVE Sound Blaster X Katana
výměna pasty za tekutý kov v PS4 Pro https://imgur.com/a/DwRy3CM
Lexus CT200h Daybreak Yellow


 Profil  
 Předmět: Re: AMD R9 370 / 370X a 380 / 380X - testy, recenze, zkušeno
PříspěvekZaslal v: st 3. únor 2016, 09:40 
Moderátor - dovolená
Moderátor - dovolená
Obrázek uživatele

Založen: 25. říjen 2011
Bydliště: Somewhere on the Earth
Nahoru
Sapphire R9 380 4G D5 ITX
http://www.svethardware.cz/recenze-sapp ... ream/41772

_________________
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight


 Profil  
 Předmět: Problem s AMD R9 380
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 17:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. srpen 2007
Nahoru
Zdravim, všechno jelo v pořádku a tak jak má. Z ničeho nic přestal jít signál od grafiky do monitoru a bližšim zkoumání jsem si všiml, že když počítač zapnu, ventilátory u grafiky se jen protočí a to je vše. Zkoušel jsem : Nacpat grafiku do druhého slotu PCIe , vyndat RAM. Grafika je stará cca 2 měsíce a fungovala bez problému. Momentálně mě už nic nenapadá, vyzkoušet grafiku budu moct v jiném počítači, ale než to udělám tak se chci zeptat jestli někoho něco nenapadá tady:)) Napájení je ke grafice připojeno...

Díky za rady tipy.

_________________
PROCESOR:AMD Vishera FX-6300 , CHLADIČ: Arctic Freezer A30. , RAM: Kingston HyperX 8GB (2x4GB) DDR3 1600 , GRAFICKÁ KARTA: Sapphire R9 270X 2GB GDDR5 OC, ZAKLADNI DESKA:GIGABYTE GA-990XA-UD3 - AMD 990X, SSD: Samsung SSD 840 EVO - 250GB. REPRO: Genius SW-HF 5.1 5000.


 Profil  
 Předmět: Re: Problem s AMD R9 380
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 17:33 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
A ostatni vetraky v case se toci normalne?
Jaky mas presne zdroj a jak je stary?

_________________
Intel i5 10400@4.11Ghz / Gigabyte Z490M Gaming X / 16GB DDR4 Kingston HyperX FURY Black RGB 3200Mhz
Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC 3X 8G + Acer SA240YA
512 GB A-DATA SSD XPG SX8200 Pro / Seasonic Focus+ GOLD 750W
thx shorty24!


 Profil  
 Předmět: Re: Problem s AMD R9 380
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 17:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. srpen 2007
Nahoru
Všechny větráky jedou a vše vypadá funkčně. Všechny komponenty jsou starý 2 měsíce...

Zdroj je : https://www.alza.cz/enermax-naxn-enp500agt-500w-d344585.htm?o=3

_________________
PROCESOR:AMD Vishera FX-6300 , CHLADIČ: Arctic Freezer A30. , RAM: Kingston HyperX 8GB (2x4GB) DDR3 1600 , GRAFICKÁ KARTA: Sapphire R9 270X 2GB GDDR5 OC, ZAKLADNI DESKA:GIGABYTE GA-990XA-UD3 - AMD 990X, SSD: Samsung SSD 840 EVO - 250GB. REPRO: Genius SW-HF 5.1 5000.


 Profil  
 Předmět: Re: Problem s AMD R9 380
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 17:45 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
Pokud se vetraky jenom cuknou na grafice, tak bude problem v ni.
Druha moznost je, ze neco odeslo ve zdroji, ale spis to vidim na tu grafickou kartu.

_________________
Intel i5 10400@4.11Ghz / Gigabyte Z490M Gaming X / 16GB DDR4 Kingston HyperX FURY Black RGB 3200Mhz
Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC 3X 8G + Acer SA240YA
512 GB A-DATA SSD XPG SX8200 Pro / Seasonic Focus+ GOLD 750W
thx shorty24!


 Profil  
 Předmět: Re: Problem s AMD R9 380
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 17:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. srpen 2007
Nahoru
Grafika by měla odebírat kolem 230 W. Tak že by to zdroj nedávál? Každopádně je divný že 2 měsíce to jelo všechno jak má... No nic zkusim ještě grafiku v jiném PC a uvidíme...když výsledek bude stejnej nezbývá než reklamace...:(

_________________
PROCESOR:AMD Vishera FX-6300 , CHLADIČ: Arctic Freezer A30. , RAM: Kingston HyperX 8GB (2x4GB) DDR3 1600 , GRAFICKÁ KARTA: Sapphire R9 270X 2GB GDDR5 OC, ZAKLADNI DESKA:GIGABYTE GA-990XA-UD3 - AMD 990X, SSD: Samsung SSD 840 EVO - 250GB. REPRO: Genius SW-HF 5.1 5000.


 Profil  
 Předmět: Re: Problem s AMD R9 380
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 17:54 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
Mel by to davat s prehledem samozrejme, ale nekdy se proste zdroj nebo graficka karta vysere i kdyz si ani jedno nejak extra zvlast nezatezoval, stava se to.

_________________
Intel i5 10400@4.11Ghz / Gigabyte Z490M Gaming X / 16GB DDR4 Kingston HyperX FURY Black RGB 3200Mhz
Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC 3X 8G + Acer SA240YA
512 GB A-DATA SSD XPG SX8200 Pro / Seasonic Focus+ GOLD 750W
thx shorty24!


 Profil  
 Předmět: Re: Problem s AMD R9 380
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 18:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. srpen 2007
Nahoru
Tak jsem vyzkoušel na stejnym pc jinou grafiku a taky se nerozjela, vypadá to teda na desku nebo zdroj (i když se větrák u zdroje točí) dozvěděl jsem se,že v okamžiku kdy přestal monitor dostávat signál od grafiky byl do předního usbčka zapojen externí disk s ne příliš zachovalym konektorem a strejda google vypráví spoustu příběhů o zkratu právě po připojení externího disku.

_________________
PROCESOR:AMD Vishera FX-6300 , CHLADIČ: Arctic Freezer A30. , RAM: Kingston HyperX 8GB (2x4GB) DDR3 1600 , GRAFICKÁ KARTA: Sapphire R9 270X 2GB GDDR5 OC, ZAKLADNI DESKA:GIGABYTE GA-990XA-UD3 - AMD 990X, SSD: Samsung SSD 840 EVO - 250GB. REPRO: Genius SW-HF 5.1 5000.


 Profil  
 Předmět: Re: Problem s AMD R9 380
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2016, 19:04 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2013
Nahoru
Může to být zdrojem, resp. přidavným napájením. Vyzkoušej jiný zdroj.


 Profil  
 Předmět: Re: Problem s AMD R9 380
PříspěvekZaslal v: út 23. únor 2016, 09:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. srpen 2007
Nahoru
Tak grafika i zdroj přezkoušeny v jiném PC a všechno jede jak má. Takže je to zkrat někde na boardu. Snad se povede reklamace.

Díky za rady:)

_________________
PROCESOR:AMD Vishera FX-6300 , CHLADIČ: Arctic Freezer A30. , RAM: Kingston HyperX 8GB (2x4GB) DDR3 1600 , GRAFICKÁ KARTA: Sapphire R9 270X 2GB GDDR5 OC, ZAKLADNI DESKA:GIGABYTE GA-990XA-UD3 - AMD 990X, SSD: Samsung SSD 840 EVO - 250GB. REPRO: Genius SW-HF 5.1 5000.


 Profil  
 Předmět: R9 380 - stuttering VSync
PříspěvekZaslal v: út 1. březen 2016, 22:57 
Nováček
Nováček

Založen: 01. březen 2016
Nahoru
Nedávno jsem pořídil zmíněnou kartu (MSI) a v několika hrách jsem zaregistroval silný stuttering a pád FPS cca na polovinu při zapnutém VSync (Il-2: BOS) resp. SSAO (Train Fever), při vypnutí těchto funkcí to jede bez problému. Jiné hry (Witcher 3 nebo Fallout 4) zdá se bez problému. Snažil jsem se to vyladit v nastavení v Crimsonech, ale beze zdaru, různé verze ovladačů taky bez efektu ... Na starší kartě (R9 270) to nedělá. Díky.

Intel Xeon E3-1231v3
8 GB RAM (1600)
SSD


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 194 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.