Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 14. prosinec 2019, 11:04

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 194 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: R9 380 - stuttering VSync
PříspěvekZaslal v: st 2. březen 2016, 00:00 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
A máš nějaký pádný důvod VS používat ? Však to akorát způsobuje právě stuttering, zvyšuje dramaticky inputlag a přínos to má maximálně v tom, že se ti podaří ve větší míře negovat tearing, což je pořád menší průser než předchozí dvě zmiňované... Prostě VS OFF.

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: R9 380 - stuttering VSync
PříspěvekZaslal v: st 2. březen 2016, 02:46 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Pokud máš vsync on a framerate spadne pod Vsync, tak se lockne hned na polovině, tzn u 60hz monitoru spadne na 30, to by odpovídalo tomu co popisuješ. vsync pokud možno nepoužívej, sice bude tearing ale zbavíš se tohodle problému + zapnutí vsyncu způsobuje inputlag.


 Profil  
 Předmět: Re: R9 380 - stuttering VSync
PříspěvekZaslal v: st 2. březen 2016, 03:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. březen 2011
Nahoru
Stačí použit ALT + Enter.


 Profil  
 Předmět: Re: R9 380 - stuttering VSync
PříspěvekZaslal v: st 2. březen 2016, 06:51 
Nováček
Nováček

Založen: 01. březen 2016
Nahoru
Vypnout to můžu, ale hergot proč to má co zlobit u novější karty, když u starší to při stejném nastavení jelo bez problému. :-)
S tím Alt+Enter - nic to nedělalo (ani nevím co by mělo), ale zjistil jsem, že při přechodu do desktop přes Alt+Tab to po návratu na chvíli zlobit přestane, ale cca za 10 sekund to zase začne cukat.


 Profil  
 Předmět: Re: R9 380 - stuttering VSync
PříspěvekZaslal v: st 2. březen 2016, 07:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. březen 2011
Nahoru
Ked použiješ ALT+Enter, nabehne triplebufer a hra nebude skákat medzi 60 a 30 FPS. Ale nenapísal si kolko máš FPS. Môže ti blbnút aj podtaktovávanie GPU, čo na starej karte nerobilo, pretože gpu držala stále 3D takt v hre aj ked nemala 100% zataženie. Odsleduj si fps cez Fraps a vytaženie GPU cez Afterburner.


 Profil  
 Předmět: Re: R9 380 - stuttering VSync
PříspěvekZaslal v: st 2. březen 2016, 17:19 
Nováček
Nováček

Založen: 01. březen 2016
Nahoru
Testoval jsem na Il-2:BOS Při zapnutém Vsync to běží při 30-35 fps, což by šlo, nebýt děsného stutteringu. V asi desetivteřinových intervalech se to stabilizuje na 60fps a hladkém obrazu, ale za chvíli to zase padá do trhaného provozu.

Na grafu provozu GPU je dost divná cukatura, která odpovídá kvalitě obrazu - s tím zblblým taktováním máš pravdu - u jiné hry je tam skoro rovná linka. Proč to dělá, chyba v ovladačích? Dá se kartě nějak dočasně vnutit taktování? (udělal jsem takový humpolácký pokus - spuštěnou "bezproblémovou" hru jsem nechal v pozadí, aby stabilně "žhavila" grafiku - a ejhle, Il-2 jel bez problému ... akorát to asi trochu žralo paměť :-) ).


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: R9 380 - stuttering VSync
PříspěvekZaslal v: st 2. březen 2016, 19:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Zkus uz vypnout ten VSYNC, jestli se udrzi vytizeni GPU, ktere ti tam strasne lita, protoze pokud ve hre nedas stabilnich 60 FPS, tak ten VSYNC je dle me spise na skodu. Predpokladam, ze jsi zkousel po stare grafice odstranit stare ovladace a mas aktualni ovladace?


 Profil  
 Předmět: Re: R9 380 - stuttering VSync
PříspěvekZaslal v: st 2. březen 2016, 21:52 
Nováček
Nováček

Založen: 01. březen 2016
Nahoru
Bez Vsync to jede na 60 fps - viz níže.
Starou grafiku jsem pouštěl na stejných ovladačích (ještě ji mám a tak jsem to zkoušel).


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: R9 380 - stuttering VSync
PříspěvekZaslal v: st 2. březen 2016, 22:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. březen 2011
Nahoru
Bet vsynch ti to musí íst aj cez 60 FPS. Čo máš za ovladače? Vyčistil si pred inštaláciou ovládače aj z DDU? Nemáš náhodou zapnutý FPS limit v ovládačoch? GPU sa stále podtaktováva, nemáš dostatočné vytaženie. V MSI Afterburner si prepni Unified gpu usage monitoring aby to meralo správne, na karte settings/general.


 Profil  
 Předmět: Re: R9 380 - stuttering VSync
PříspěvekZaslal v: st 2. březen 2016, 23:10 
Nováček
Nováček

Založen: 01. březen 2016
Nahoru
Záhada částečně objasněna - přes DDU jsem odstranil Crimsony (zkoušel jsem postupně troje verze), přes win update si to stáhlo listopadové Catalysty a ... najednou hladký obraz s 60 fps. Takže problém je někde v Crimsonech. ... ale ta R9 270 na nich jela bez tohoto problému, to je zas něco mezi nebem a počítačem. Díky.


 Profil  
 Předmět: GIGABYTE R9 380 - crossfire
PříspěvekZaslal v: po 21. březen 2016, 13:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. srpen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Ahoj, chtěl jsem se zeptat jaký zdroj budu potřebovat k nakrmení těchto dvou karet zapojených do PCI. A co ještě kromě zdroje k tomu budu potřebovat jestli ještě funguje přemostící kabel nebo mi to stačí zastrčit do slotu zapojit napájení a oddávat se crossfire... Krom toho aktivování přes Crimsons je taky trochu odlišené oproti normálnímu Catalyst.

Kód:
https://www.alza.cz/gigabyte-r9-380-windforce-2x-gaming-4gb-d2749818.htm


Takže zdroj stačí 700W s tím co mám v podpisu?

Zvládne to MSI deska než seženu novou?

Jak se budou zapojovat 3 monitory do crossfire zapojení této karty?

Při max výkonu 100% grafické karty podle hry procesor jede na 38 - 56% Záleží také na tom co mám ještě pozapínané a liší se od různých her... Rada tipu prodej tuto kup si lepší není vhodná do tohoto topicu.


Díky

Krmím tedy 3x 1920x1200 monitor na eyefinity dle toho taky scháním druhou kartu do crossfire.

_________________
PC I: AMD FX-8370 - OC 4.6GHz, SAPPHIRE NITRO+ RX580 8Gb , 32GB KIT DDR3 1866MHz, ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 - AMD, Myš Mionix Naos 7000, Monitor 3x Dell U2412M PC II: - AMD Phenom II X6 1090T Six-Core (125W), 3.6GHz, Grafická karta Gigabyte R9 380 4Gb, Operační paměť KINGSTON 16GB KIT DDR3 1600MHz, CL9, GIGABYTE 880GA-UD3H- AMD 880G/ SB850, Myš GIGABYTE GM-M6980 Černá

STEAM: http://steamcommunity.com/id/MrDAT
ORIGIN:http://battlelog.battlefield.com/bf4/cs/user/Perosek/


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE R9 380 - crossfire
PříspěvekZaslal v: út 22. březen 2016, 14:04 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Nikdo se s odpovedma nehlasi, tak to zkusim ja:

1. v podpisu zdroj uveden nemas. Kazdopadne pokud to je kvalitni 700, stacit by to melo. Pocitam cca 150W za CPU + 200W za kazdou grafiku + rekneme 50 za zbytek komponent. Velka rezerva na OC tam neni.

2. deska crossfire umi, ale jen 8+8 linek. Tahle generace CF taha data mezi kartama pres pci-e, propojka se uz nepouziva. Jak moc ovlivni 8 linek (navic jen verze 2.0) vykon... to nedokazu odhadnout.

3. vsechny monitory do prvni karty, aspon se to tak vzdycky delalo.

4. vytizeni cpu v task manageru ma prakticky nulovou vypovidajici hodnotu. Vetsina her vyuziva 2-4 jadra, cili plneho vytizeni nedosahnes vesmes nikdy. Jestli bude brzdit grafiky nebo ne... to zalezi podle konkretni hry. Ale pri tomhle rozliseni asi vesmes brzdou nebude.


Kazdopadne pocitej s tim, ze s CF narazis na tunu problemu. Mnozstvi her (zejmena novinky) vubec nema CF profil - tj jede jen jedna karta. Da se s tim vselijak laborovat prejmenovanim *.exe na neco CF-friendly, mozna i ladit nastveni v ovladacim panelu grafiky... ale stejne valnou funkcnost necekej. Dalsi vec je narust inputlagu a hlavne microstuttering - s takhle extremnim rozlisenim se nebudes pohybovat zrovna ve vysokych fps a tim padem MS bude videt. Projevuje se to tak, ze treba hra bezi 50 fps, ale pocitova plynulost je stejna jako 35 na single karte.

Jestli do toho chces jit, to je tvoje volba. Ja bych CF nebral. Pokud uz jednu kartu mas, tak je imho nejlepsi to s ni nejak prezit do prichodu dalsi generace GPU (uz pomalu klepe na dvere) a pak se rozhodnout co dal.


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE R9 380 - crossfire
PříspěvekZaslal v: út 22. březen 2016, 17:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. srpen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Vyčerpávající odpověď a děkuji ti za ní. Ještě se schválně podívám které hry crossfire podporují, ale právě mi šlo o to že při tomhle rozlišení je divné ale hraju GTA V z Ultra na HD Na low ale 3 monitory zvládá.Kdež to třeba battlefield na low na mantle už to nezvládá a to jsem si říkal že tato hra to zrovna pobere a GTA ne... Dokonce i Fallouht to zvládá a Counter strike též. Schválně se podívám na hry podporující crossfire a ještě uvidím. Když se dívám na R9 390x tak to ten procesor asi opravdu neutáhne a to bych musel koukat i po novém MatherBoardu a to už je víc investice než do jedné karty za 6.000,-

ZDROJ:
Kód:
https://www.alza.cz/cooler-master-b700-ver-2-d2219605.htm

_________________
PC I: AMD FX-8370 - OC 4.6GHz, SAPPHIRE NITRO+ RX580 8Gb , 32GB KIT DDR3 1866MHz, ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 - AMD, Myš Mionix Naos 7000, Monitor 3x Dell U2412M PC II: - AMD Phenom II X6 1090T Six-Core (125W), 3.6GHz, Grafická karta Gigabyte R9 380 4Gb, Operační paměť KINGSTON 16GB KIT DDR3 1600MHz, CL9, GIGABYTE 880GA-UD3H- AMD 880G/ SB850, Myš GIGABYTE GM-M6980 Černá

STEAM: http://steamcommunity.com/id/MrDAT
ORIGIN:http://battlelog.battlefield.com/bf4/cs/user/Perosek/


Naposledy upravil Mr.DAT dne út 22. březen 2016, 17:59, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE R9 380 - crossfire
PříspěvekZaslal v: út 22. březen 2016, 17:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. srpen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Tady je výpis starších her.

Kód:
http://www.techpowerup.com/forums/threads/list-of-crossfire-supportive-games.93314/

_________________
PC I: AMD FX-8370 - OC 4.6GHz, SAPPHIRE NITRO+ RX580 8Gb , 32GB KIT DDR3 1866MHz, ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 - AMD, Myš Mionix Naos 7000, Monitor 3x Dell U2412M PC II: - AMD Phenom II X6 1090T Six-Core (125W), 3.6GHz, Grafická karta Gigabyte R9 380 4Gb, Operační paměť KINGSTON 16GB KIT DDR3 1600MHz, CL9, GIGABYTE 880GA-UD3H- AMD 880G/ SB850, Myš GIGABYTE GM-M6980 Černá

STEAM: http://steamcommunity.com/id/MrDAT
ORIGIN:http://battlelog.battlefield.com/bf4/cs/user/Perosek/


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE R9 380 - crossfire
PříspěvekZaslal v: út 22. březen 2016, 21:32 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Ten seznam je z roku 2009, u takhle starych her bych tolik problemu neocekaval. U novejsich je to otazka, chce to sledovat recenze a testy... pokud mozno ty, kde se meri frametimes (bohuzel se vyskytuji jen vyjimecne). Microstuttering tam bude da se rict skoro vzdycky, jde o to kolik.

390X je urcite lepsi karta nez dve 380. Hrubym vykonem nastejno, ale v jednom GPU - cili odpada spousta problemu spojenych s CF. Dvojnasobna pamet taky neni pro hrani na trech monitorech naskodu. Kazdopadne dneska kupovat novou 390X taky neni zrovna terno - je to velka zrava a vlastne 2,5 roku stara karta, co bude podle soucasnych odhadu za pul roku nahrazena.

Co se zdroje tyce, na to zrovna odbornik nejsem... ale tak od pohledu a parametru to zrovna hitparada neni. Ustat by to asi mel, ale je to dost na hrane. Radsi se zeptej tady, tam jsou vetsi experti. viewforum.php?f=109


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE R9 380 - crossfire
PříspěvekZaslal v: út 22. březen 2016, 22:03 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 31. prosinec 2011
Bydliště: Nyíregyháza
Nahoru
V dnesnej dobe ist do CF 380 , je ozaj dost blaznivy napad :roll:
Je to blud

Dockaj novu generaciu grafarni a potom ries,
len to tvoje CPU :| no ale ajtak kasli na CF


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE R9 380 - crossfire
PříspěvekZaslal v: st 23. březen 2016, 09:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. srpen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Asi tak chtěl jsem si zvýšit detaily na rozlišení eyefinyty. I kdyby to bylo o blbých 30% jak psal havli MS to je to čeho se bojím a stím by mi ani CF nepomohl... Bohužel na toto rozlišení na Mantle je BF i na nízké detaily v multiplayeru nehratelný a stejně tak i SW Battlefront. Na HD Rozlišení jedu na Ultra a vše běhá tak jak má na 60fps díky mantle stabilních.

_________________
PC I: AMD FX-8370 - OC 4.6GHz, SAPPHIRE NITRO+ RX580 8Gb , 32GB KIT DDR3 1866MHz, ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 - AMD, Myš Mionix Naos 7000, Monitor 3x Dell U2412M PC II: - AMD Phenom II X6 1090T Six-Core (125W), 3.6GHz, Grafická karta Gigabyte R9 380 4Gb, Operační paměť KINGSTON 16GB KIT DDR3 1600MHz, CL9, GIGABYTE 880GA-UD3H- AMD 880G/ SB850, Myš GIGABYTE GM-M6980 Černá

STEAM: http://steamcommunity.com/id/MrDAT
ORIGIN:http://battlelog.battlefield.com/bf4/cs/user/Perosek/


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE R9 380 - crossfire
PříspěvekZaslal v: st 23. březen 2016, 13:38 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 31. prosinec 2011
Bydliště: Nyíregyháza
Nahoru
moj nazor : pockaj si na slusnu grafarnu z novej generacie s 8GB Vram a potom ries eyefinyty


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE R9 380 - crossfire
PříspěvekZaslal v: út 29. březen 2016, 11:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. srpen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
No teď se mi objevila dobrá nabídka R9 380, ale bohužel není Gigabyte, ale shappire. Dá se dávat dohromady dva výrobci ve stejné třídě? Nebo takhle kombinovat dvě grafické karty nejde a musí být. min. od stejného výrobce?

GIGABYTE R9 380 WINDFORCE 2X Gaming 4GB

Shappire R9 380 NITRO 4GB

Tyto dvě grafické karty.

Kód:
http://www.alza.cz/url/F373biZo4b



Bohužel už vidím první problém se zapojením dvou pinů místo jednoho a s rozměry jeslti se mi vůbec vejde do MB.

_________________
PC I: AMD FX-8370 - OC 4.6GHz, SAPPHIRE NITRO+ RX580 8Gb , 32GB KIT DDR3 1866MHz, ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 - AMD, Myš Mionix Naos 7000, Monitor 3x Dell U2412M PC II: - AMD Phenom II X6 1090T Six-Core (125W), 3.6GHz, Grafická karta Gigabyte R9 380 4Gb, Operační paměť KINGSTON 16GB KIT DDR3 1600MHz, CL9, GIGABYTE 880GA-UD3H- AMD 880G/ SB850, Myš GIGABYTE GM-M6980 Černá

STEAM: http://steamcommunity.com/id/MrDAT
ORIGIN:http://battlelog.battlefield.com/bf4/cs/user/Perosek/


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE R9 380 - crossfire
PříspěvekZaslal v: út 29. březen 2016, 12:30 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Můžeš vzájemně kominovat karty různých výrobců... jen doporučuju sladit takty...
Jestli je za pár korun tak to klidně kup, když uznáš, že je to řešení nepoužitelné, tak prostě kartu prodáš no, ještě lépe prodáš obě, šáhneš po bazarové 980/980Ti se kterou počkáš do pascalu a pak jí se ztrátou nějaké tisícikoruny prodáš a vezmeš pascala no.

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 194 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: DOC_ZENITH a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.