Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 28. květen 2020, 08:36

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 636 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32
Autor Zpráva
 Předmět: RX 580 Pulse - vysoké teploty a thermal throttling
PříspěvekZaslal v: čt 27. červen 2019, 20:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. leden 2019
Nahoru
Zdravím, koupil jsem si rx 580 Pulse 8g (asi) po tezbe a mám problém s teplotou. Teplota po zapnutí hry vystoupa na 82-85C a vetraky fici na 80-100%a throttlujou frekvence kolem 1200(ma mit 1360) Nechapu jakto ze se takto zahriva... vetraky bezi uplne v pohode, kartu jsem rozebral a vysál( neporusil jsem pečeť kvuli zaruky). Zatim ji nechci přepastovávat (to bude az posledni moznost). Bios vypada OK.

Nejaka rada k veci prosím?
Bohuzel jsem si nevsiml ze prodavajici vymazal z faktury nektere dulezite data, takze mi zaruku asi neuznaji tak to zkousim jeste z neho dostat.

_________________
PC - Ryzen 3700x@NoctuaD14 - MSI x470 gaming plus - Crucial 32gb 3600CL16@1T - SX8200 pro 1TB - SEAGATE Backup Plus 5TB - Vega 64 strix - Soundblaster Z + Mackie CR4 - FractalR4 - Supernova G3 850w - AOC G2460PF


 Profil  
 Předmět: Re: RX 580 Pulse - vysoké teploty a thermal throttling
PříspěvekZaslal v: čt 27. červen 2019, 21:14 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Neměl jsi to vůbec rozebírat, hned měla jít na reklamaci.


 Profil  
 Předmět: Re: RX 580 Pulse - vysoké teploty a thermal throttling
PříspěvekZaslal v: čt 27. červen 2019, 21:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. leden 2019
Nahoru
Jak rikam ty pecete jsou neporusene... chladic jsem nesundal. jen backplate.

_________________
PC - Ryzen 3700x@NoctuaD14 - MSI x470 gaming plus - Crucial 32gb 3600CL16@1T - SX8200 pro 1TB - SEAGATE Backup Plus 5TB - Vega 64 strix - Soundblaster Z + Mackie CR4 - FractalR4 - Supernova G3 850w - AOC G2460PF


 Profil  
 Předmět: Re: RX 580 Pulse - vysoké teploty a thermal throttling
PříspěvekZaslal v: čt 27. červen 2019, 22:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Jestli je bez záruky tak přepastovat.


 Profil  
 Předmět: Re: Radeony RX 570 a 580 - testy, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: út 27. srpen 2019, 12:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2009
Nahoru
Hm, neviem kam to dať, ale mám takú otázku (mám RX 580):
Vo win 10 po prechode z full screen (z hry) na plochu keď chcem znova prepnúť hru do full screen tak to nejde, iba sa roztiahne hra na celú obrazovku, samozrejme aj s ikonami minimalizovať/maximalizovať/zavrieť. Dá sa to nejak vyriešiť? Je to problém amd drivera či win 10 všeobecne?

Vo win 7 to krásne prepínalo cez win+tab.


 Profil  
 Předmět: Re: Radeony RX 570 a 580 - testy, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: út 27. srpen 2019, 13:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. září 2014
Nahoru
Alt+Enter?

_________________
R7 3700X,16GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX, RX 5700XT Sapphire Pulse, ASUS MG279


 Profil  
 Předmět: Re: Radeony RX 570 a 580 - testy, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 29. září 2019, 18:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. leden 2014
Bydliště: Brno
Nahoru
Koukám čína už jede svoje :D .. kočičí verze RX 580
https://www.youtube.com/watch?v=fGGKaX1D9Zo

_________________
MB: Asus Strix x470-F Gaming , CPU: Ryzen 2600X, Ram: Patriot Viper RGB 3000Mhz CL15 GPU: EVGA 1070 SC Seasonic 750W Gold+


 Profil  
 Předmět: Re: Radeony RX 570 a 580 - testy, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 30. prosinec 2019, 13:53 
Nováček
Nováček

Založen: 30. prosinec 2019
Nahoru
Dobrý den koupil jsem XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition je to má první amd karta a nejsem schopen jí dostat do provozu aby skousla hry třeba jako Tom Clancy's Ghost Recon® Breakpoint nebo Tom Clancy's The Division mám sice jen slabší procesor QuadCore Intel Core i5-4690K, 3900 MHz ale i s ním by měli hry jet aspoň na minimum napájecí zdroj mám atx power supply stp-650 V2.3 který není sice žádný super zdroj ale měl by být dostačující. Bios v kartě XFX.RX580.8192.171030 http://gpuz.techpowerup.com/19/12/30/qyc.png a mám ji danou v performace modu aspoň tedy dle GPU Z kde ukazuje ted GPU Clock 1400 MHz a při stealth 1300 Mhz .Nainstalovaný system v pc je win 10 x64 s pracovní pamětí 16332 MB (DDR3 SDRAM).Byl by mne někdo ochotný pomoci s nastavením přes TeamViewer nebo mne aspoň poslat profil z nastaveni globální grafiky (WattMan) ?? Děkuji za pomoc co se týče těchto věcí jsem naprostá lama proto žádám o pomoc .


 Profil  
 Předmět: Re: Radeony RX 570 a 580 - testy, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 30. prosinec 2019, 14:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
No v první řadě napiš co máš vlastně za problém
Citace:
nejsem schopen jí dostat do provozu aby skousla hry třeba jako Tom Clancy's Ghost Recon® Breakpoint
nám totiž moc neřekne...
Zdroj ne že není super, je to odpad, ale to je tady asi jedno, dokud to nevyhoří, tak by to mělo mít normální fps bez ohledu na zdroj.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Radeony RX 570 a 580 - testy, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 30. prosinec 2019, 18:09 
Nováček
Nováček

Založen: 30. prosinec 2019
Nahoru
problém je tem že při spuštění hry obraz jakoby kostičkoval nebo se oběvili drobné barevné proužky a pak spadne


 Profil  
 Předmět: Re: Radeony RX 570 a 580 - testy, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 30. prosinec 2019, 18:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
Dělají to všechny hry nebo jenom Tom Clancy? 3DMark nebo furmark když tam pustíš funguje bez problémů? Podobný artefakty dělá spíš vadná grafika, výjimečně vadnej kabel monitoru/monitor (obvykle pruhy skrz celej monitor jsou kabelem nebo monitorem, kostičky, opakující se proužky a já nevím jak ještě to popsat, má na svědomí z 99% grafika, můžeš porovnat jestli nenajdeš podobný), to v ovladačích moc nepořešíš, pokud ta karta nefunguje normálně ani na defaultní nastavení.

//Tu kartu máš odněkud z bazaru nebo jsi tam dával staženej bios nebo jak? Jen že koukám na ty takty co to má mít podle obchodu a jsou napsaný jinak. Každopádně pokud to dělá i v ostatních hrách, tak bude vadná, pro jistotu můžeš zkusit sundat komplet OC co máš na PC (procesor, ram, gpu), ale předpokládám že předchozí grafika ti tam fungovala normálně.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Radeony RX 570 a 580 - testy, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 30. prosinec 2019, 20:13 
Nováček
Nováček

Založen: 30. prosinec 2019
Nahoru
karta je flashla biosem výše uvedeným ze stánky https://www.techpowerup.com/vgabios/200596/xfx-rx580-8192-171030 karta je v cajku hry slabší na výkon jedou v pohodě a myslím že už je to v pořádku po změně nastavení globálním nastavení na ruční a trochu upraveném profilu.Jenže jsem to střílel od boku naučit jsem se nenaučil nic proč co a jak .Chtěl jsem někoho kdo by mne vysvětlil co a jak nemám rád když se mne něco podaří náhodně nastavit


 Profil  
 Předmět: Re: Radeony RX 570 a 580 - testy, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 30. prosinec 2019, 21:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
Takže se snažíš přetaktovak grafiku? Tak tam není moc co řešit, dal jsi na něčem moc velký frekvence (nejspíš paměť). Nad default přidávej postupně a vždy to důkladně otestuj, jak už jsem napsal 3dmark a třeba furmark a náročnější hry a hotovo, až to spadne při nějakým testu, tak minimálně 50 uber a testni znova, nezvedej frekvence zároveň na jádru i pamětech, ať víš kvůli čemu to padá, power limit atd. samozřejmě na max (i když s tím tvým zdrojem bych to s OC moc nepřeháněl).

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Radeony RX 570 a 580 - testy, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 30. prosinec 2019, 22:10 
Nováček
Nováček

Založen: 30. prosinec 2019
Nahoru
super odpověď to vím taky že jsem něco měl nastaveno zle.Nerad chodím na fóra se na něco ptát jelikož 98% dopovědí je zcela mimo mísu. Já hledal někoho kdo poradí s nastavením a ne někoho kdo mne pošle hrát tetris v továrním nastavení.V továrním nastavení jsou 3 profily , hry náročnější na výkon neběželi ani v jednom z nich proto jsem musel použít ruční nastavení jelikož jsem tyhle věci nikdy nedělal ani nevím pořádně které hodnoty co kde změní jsem hledal radu abych se něco přiučil.Nastavit se mne to povedlo více méně náhodou což je sice dobře ale mne to neuspokojuje když nevím co jsem udělal správně a co by se ještě dalo upravit.Pokud někdo má zájem přidávám mé nastavení profilu aby se podíval a poradil , pro ty co jsou na tom stejně jako já po případně použily. https://beta.webshare.cz/file/49I5e84u51/nastaveni-profilu-radeon-rx-580-xml


 Profil  
 Předmět: Re: Radeony RX 570 a 580 - testy, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 30. prosinec 2019, 22:21 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
Jsi asi nepochopil že každá karta je jiná a co funguje jednomu, nemusí fungovat druhýmu, jak jsem napsal musíš to dělat postupně a vždy to řádně otestovat, jestli si myslíš že ti někdo za 5 minut nakliká OC a bude hotovo, tak to bohužel, tak to nefunguje, cizí nastavení můžeš vzít jen jako nějaký (řádně snížený) výchozí bod a abys viděl, co se na kartě vůbec dá dosáhnout. Proto jsem ti psal jak to máš dělat, jestli o tom nevíš vůbec nic, tak si o tom nejprve něco načti než začneš o někom říkat, že jsou mimo mísu. Tím to z mojí strany hasne, třeba se najde někdo, kdo ti to rád nakliká, otestuje a bude se s tím patlat, osobně o tom ale pochybuju.
https://pctuning.tyden.cz/hardware/graf ... yz?start=1

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Radeony RX 570 a 580 - testy, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 10. květen 2020, 20:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2009
Nahoru
Možno to tu už bolo: pri zapojení dvoch monitorov (v mojom prípade monitor + TV) idú RAM na 2000 MHz v idle namiesto štandardných 300 MHz. Pomohlo znížiť color depth na 8bit u TV. Vraj platí "exact same refresh rate AND color bit AND black levels/rgb type".


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 636 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 7 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.