Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 8. prosinec 2019, 00:48

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 355 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: pá 31. květen 2019, 06:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2009
Bydliště: Cheb
Nahoru
Tak pak ještě aby ti to nedělal ten slabý procesor. Ramky mohou být v pohodě, ale jsou přímo napojený na paměťový řadič. Takže pokud mu dáš dual channel, zapneš XMP a chceš krmit tuhle kartu, což si myslím, že kdyby si zapl MSI afterburner a tam si zapl OSD, tak uvidíš že grafika ti nepojede na 100% a procesor bude throttlovat jako prase, no pak to spadne a nebo se to sekne. Na tohle bych se zaměřil taky. ten procák to prostě nemusí dávat.

_________________
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: R7 3700X|X470 Taichi|16GFlareX@3600CL14|5700XT|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB/Bykski|SimRacing Seat///PC2: G4560|Z170Gaming7 EK|8G2133|20TB///NAS: Synology 1515+


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: pá 31. květen 2019, 07:37 
Nováček
Nováček

Založen: 22. leden 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
ToxicTears: To si nemyslim. Je mi jasne, ze to neni idealni procesor k tehle grafice, ale v AMD overlay vidim, ze grafika jede napriklad na 97% a urcite se neflaka. Pri OC 3,9 je vykon vyssi nez ma napriklad i5-7500. Pokud se kouknes na test 1200 3,9 vs 1600 3,9 tak ve vecsine her je vykon temer totozny, protoze maloktera hra vyuzije vic nez 4 jadra. Tohle bych s jistotou vyloucil jako pripadny duvod problemu.

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/I ... 3648vs3930

Samozrejmne do budoucna bude upgrade, ale momentalne nevidim duvod menit za neco z aktualni nabidky AMD, protoze bych si moc nepolepsil.


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: pá 31. květen 2019, 08:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2009
Bydliště: Cheb
Nahoru
V pořádku ;-) jen to tady ještě nepadlo, tak je lepší to říct, než kdyby se to náhodou opomnělo. je dobře, že ti GPU jede na 100%. Já v dost hrách mám problém s kombinací Ryzen 1700 a GTX1080, ale je pravda, že online je úplně něco jinýho než single hry. Ve většině onlinovek ten Ryzen nedokáže nakrmit 1080.

_________________
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: R7 3700X|X470 Taichi|16GFlareX@3600CL14|5700XT|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB/Bykski|SimRacing Seat///PC2: G4560|Z170Gaming7 EK|8G2133|20TB///NAS: Synology 1515+


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: pá 31. květen 2019, 08:35 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. leden 2006
Bydliště: Teplice
Nahoru
Zkoušel jsi starší ovladače na grafiku, nedávno rodiče řešili podobný problém s RX580 a zkoušeli všechno možné včetně nového zdroje a nakonec se ukázalo že stačilo nahrát starší ovladače o 2 měsíce dozadu a od té doby nepadá.

_________________
MB: ASUS Z170 PRO GAMING | CPU: i5-6700K@4,6GHz | NOCTUA NH-U14S | RAM: Kingston 16GB KIT DDR4 2666MHz@3100MHz CL15 HyperX Fury 2x8GB | VGA: MSI GTX960 Gaming 2G | 1x SSD disk Crucial MX200 250GB, 1x HDD WD Blue 1000GB 64MB cache | CASE Fractal Design Define R5 Black |Zdroj EVGA SuperNOVA 750 B2


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: pá 31. květen 2019, 15:25 
Nováček
Nováček

Založen: 22. leden 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak jsem na zacatku. Skusil jsem druhou ramku. Hra zamrzla po 15-20 minutach. Prehodil jsem za ramku, která mi včera jela bez problemu a hra zamrzla za 2-3 minuty. System jede normalne když se prepnu do WIN, jenom hra je sekla. Nasel jsem x hlasek v event viewer viz nize. Jsou tam ale hlavne casy, kdy pocitac normalne jel.

The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

Po restartu PC hlaska wattman due failure restored.


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: pá 31. květen 2019, 16:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. září 2014
Nahoru
ohladom metra, skus vypnut hairworks, a prepnut na DX11, cital som ze metro dost casto pada na DX12 a hairworks on
potom skus stiahnut napr. superposition benchmark, daj fullhd extreme, ci ti prejde komplet. a 3. moznost, starsie whql drivery (december/februar)

_________________
R7 3700X,16GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX, RX 5700XT Sapphire Pulse, ASUS MG279


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: so 1. červen 2019, 08:32 
Nováček
Nováček

Založen: 22. leden 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Nainstaloval jsem RAGE2. Hra zamrzla do půlhodinky, windows jede normalne.

Predpokladam, ze pokud by byl problem zdroj spadnul by kompeletne system a ne jenom hra. Spravna úvaha?

Pujdu dnes koupit ramky abych vedel na 100% jestli je to ramkama, ktere mam, nebo ne.


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: so 1. červen 2019, 08:54 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano je, kdyby to nedal zdroj celej systém by lehnul do blackscreenu nebo se vypnul.


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: so 1. červen 2019, 09:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 19. červen 2009
Bydliště: Loděnice u Berouna
Nahoru
Osobne bych sazel na grafiku. Pokud to dela jen pri hrani, skus obycejnej Valley Benchmark 1.0 a nech bezet alespon hodinu. Kdyz test karta ustoji a libovolna hra pada random, kartu vrat/vymen. Pokud budes reklamovat, vetsinou se jim zavada neprojevi, pac tam pusti zatezak. Uz jsem se s tim setkal u par GPU, jak AMD, tak Nvidia. Nekdy pomuze podtaktovani, ale neni to trvale reseni.

_________________
G.SKILL 16GB DDR4 Trident Z RGB 3200 MHz ASUS ROG MAXIMUS X HERO i7-8700K 4.7 GHz all cores/ 1.168V AVX-0 EK-FB ASUS M9H Monoblock MSI GTX 1080 Ti Sea Hawk EK Seasonic Prime Ultra 750 W Gold


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: so 1. červen 2019, 12:36 
Nováček
Nováček

Založen: 22. leden 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Karta je z druhé ruky se zárukou v Alze. Nemuzu ji bohužel vrátit ani vymenit. Verim, ze prodavajici mne nepodvedla, byl jsem si po kartu u ni doma v bytu a celkem dobre jsem si pokecali. Skusim nejdříve vyloucit ramky. Ozvu se.


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: so 1. červen 2019, 17:25 
Nováček
Nováček

Založen: 22. leden 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ramky muzu vyloucit. Skousel jsem uplne nove Kingstony a hra zamrzla po 10 minutach. Dal jsem normalne restartovat windows, ještě pred bootem windowsu BSOD a hlaska "system proces exception". Sam se znova restartnul a klasicka první hlaska po prihlaseni do WIN "wattman due failure restored".

Predpokladam, ze další krok je reklamace grafiky. Spravne?


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: so 1. červen 2019, 18:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. listopad 2016
Nahoru
Predpokladam ze si to skusal s ram na base clocku bez xmp ked si dosiel na takyto zaver.


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: so 1. červen 2019, 22:19 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
Zkousel si prehodit switch na karte? na sekundarni bios.
Pokud byla karta nahodou pouzivana na mining, tak muze mit nastavenou nizsi voltaz, ktera pak zpusobuje nestabilitu (v pripade ze je tam flashnuty upraveny bios).

_________________
<-MB-> ASROCK B450M Pro4 | <-CPU-> AMD Ryzen 2600 @ 4.000 Mhz| <-RAM-> 16GB (2x8) DDR4 Kingston HyperX Predator 3200Mhz
<-SSD-> 120GB Kingston HyperX Fury (SYSTEM) + 512GB Adata XPG SX8200 Pro (GAMES) | 23.8" LCD Acer SA240YA
<-GPU-> Gigabyte GeForce® RTX 2060 SUPER AORUS 8G | <-PSU-> be quiet! Pure Power 11 500W | <-CASE-> SilentiumPC Brutus M10


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: ne 2. červen 2019, 06:45 
Nováček
Nováček

Založen: 22. leden 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
BIOS byl v poloze 2, prepnul jsem do první polohy. Hra zamrzla za 2 minuty. Jedu do Alzy koupit stejnou grafiku abych si byl jisty, jestli to je v grafice, nebo ne. Ozvu se.


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: ne 2. červen 2019, 08:39 
Nováček
Nováček

Založen: 22. leden 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jsem v koncích. Nova stejna grafika to dela taky :(

Nejake bizarni napady a podobne?


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: ne 2. červen 2019, 08:42 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. listopad 2016
Nahoru
Unstable ram. Bohuzial.


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: ne 2. červen 2019, 08:43 
Nováček
Nováček

Založen: 22. leden 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Vzdyt jsem vcera skousel nove jine ramky a dela to taky.


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: ne 2. červen 2019, 09:01 
Nováček
Nováček

Založen: 05. říjen 2015
Nahoru
Taky bych to videl na ram, zkus pustit z UEFI memtest, popripade sniz casovani a ryhlost pameti jen pro kontrolu.


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: ne 2. červen 2019, 09:08 
Nováček
Nováček

Založen: 22. leden 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Uz jsem psal, ze ramky jsem testoval memtestem z uefi, dal je na default, skousel jeden modul zvlast a potom druhej.


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: ne 2. červen 2019, 09:23 
Nováček
Nováček

Založen: 05. říjen 2015
Nahoru
No jestli jsi zkousel jen po jednom modulu zvlast tak je vyzkousej dohromady. Ja nedavno u sebe resil stejny problem. Random bsod, pady aplikaci, a zjistil jsem ze to dela jen kdyz mam osazeny vsechy 4 banky (ty mas jen 2 ale mohlo by to byt podobne) najednou. kdyz jsem zkousel jen po jedne a nebo po dvojicich tak mi memtest prosel vpohode. Ale 4 banky byli problem - musel jsem nastavit rucne casovani a od te doby vpohode.
A nebo fakt jen pro jistotu to nezkousej, jdi do biousu a nastav nejakou nizkou frekvenci napr 2133 a nejake bezpecne casovani 2T atd.... A jestli ti to bude delat porad tak bude chyba nekde jinde


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 355 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.