Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 4. červen 2020, 15:14

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 361 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: st 5. červen 2019, 15:02 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
A zkoušel jsi to s CPU na default/bez OC?


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: st 5. červen 2019, 15:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2009
Bydliště: Cheb
Nahoru
Ale mě to taky drželo, Prime i OCCT bez chyby, ale hry prostě padaly.

_________________
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: R7 3700X|X470 Taichi|16GFlareX@3600CL14|5700XT|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB/Bykski|SimRacing Seat///PC2: G4560|Z170Gaming7 EK|8G2133|20TB///NAS: Synology 1515+


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: ne 9. červen 2019, 07:13 
Nováček
Nováček

Založen: 22. leden 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
3 dny spatky jsem kompletne rozebral PC a poskladal nanovo vcetne ciste instalace systemu. Do vcerejska jelo vse naprosto super, odehrano x hodin, od vcera vsechno po starem. Ja uz tomu vazne nerozumim.


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: ne 9. červen 2019, 11:31 
Nováček
Nováček

Založen: 22. leden 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
PROBLEM VYRESEN!!! Pokud vyberu baterku z desky a ani se nedotknu nastaveni ramek v biosu vse jede super. Pokud zapnu XMP profil tak to zacne ihned blbnou. Proc jsem na to neprisel drive? Protoze pokud dam nasledne ramky na default tak to nepomuze. Nepomohlo ani clear cmos, kdy jsem daval nove ramky, ktere jsem koupil. Nechapu to, ale musim vyndat baterku, aby to nabehlo normalne. Skusim teda koupit jine ramky a uvidime, jestli pojede XMP. Pokud ne tak asi problem v desce, pokud jo tak si nerozumi se stavajicima ramkama.

Stare ramky Corsiar 2x4gb 3000mhz normalne fungovali s XMP na 2933mhz.


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: ne 9. červen 2019, 11:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. listopad 2016
Nahoru
Mr_Trollfan napsal:
Vytiahni baterku a odpoj pc nech ti to hodi default nastavenia v biose a skus to znovu, nenastavuj ziadny OC profil pamati.

Este ze vies citat, mohol si si usetrit tyzden casu, zdravie a kopec nervov.


 Profil  
 Předmět: Re: VEGA56 padani her/bsod
PříspěvekZaslal v: pá 14. červen 2019, 16:54 
Nováček
Nováček

Založen: 22. leden 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Marna nadeje. Ramkama to nebude. Koupil jsem ted nove corsair vengeace 3200mhz (uplne puvodne jsem mel corsair vengeance 3000 2x4gb a jelo to krasne) a blbne to i na defaultu. G.skill na defaultu nepadli ani jednou, ale ve hre pozoruji ruzna zaskubnuti pokud neco nacita, nebo uklada pocas hry, corsair pada i na defaultu (2 dny jsem je mel na 2933 a vypadalo to, ze je to OK). Pokud dam OC (XMP, nebo rucne nastaveni) hra jede bez skubani. Cim vice MHZ na ramkach tim plynulejsi hra, ale o to casteji zamrzne, nebo spadne. Postrehnul jsem, ze mi nekdy pri startu systemu problikne na milisekundu obraz na zeleno. Pokud aktualizuju ovladace na GK tak je obraz ruzovy nez se nainstaluji ovladace. Mel jsem x grafik od AMD a tohle se nedelo nikdz. Na dotyk je grafika pri hre defacto ihned horka tak, ze pokud bych mel na backplate chvili podrzet ruku tak budu mit spaleninu. Teploty dle HWinfo v pohode az na polozku GPU HOT SPOT kde je skoro 100 stupnu. Nevim jestli to takhle je v poradku, nebo ne. Nize logy z event manageru:

Program SOTTR.exe verze 1.0.279.0 přestal spolupracovat s Windows a byl ukončen. Pokud chcete zjistit, jestli je k dispozici více informací o tomto problému, vyhledejte historii problému na ovládacím panelu Zabezpečení a údržba.
ID procesu: 15ec
Čas spuštění: 01d522c6a70f28ae
Čas ukončení: 4294967295
Cesta k aplikaci: C:\Hry\Shadow Of The Tomb Raider\SOTTR.exe
ID hlášení: 06d7cf28-4c4b-4e53-bd17-e8c392d29db6
Úplný název balíčku s chybou:
ID aplikace relativní podle balíčku s chybou:
Typ zablokování: Top level window is idle

Popripade:

Název chybující aplikace: AUEPMaster.exe, verze: 1910.15.9.604, časové razítko: 0x5cf7119c
Název chybujícího modulu: AUEPMaster.exe, verze: 1910.15.9.604, časové razítko: 0x5cf7119c
Kód výjimky: 0xc0000005
Posun chyby: 0x0000000000029ced
ID chybujícího procesu: 0x2160
Čas spuštění chybující aplikace: 0x01d522c8b177c714
Cesta k chybující aplikaci: C:\Program Files\AMD\Performance Profile Client\AUEPMaster.exe
Cesta k chybujícímu modulu: C:\Program Files\AMD\Performance Profile Client\AUEPMaster.exe
ID zprávy: d5463b5d-9b5f-4e67-90ba-e697a403ab7b
Úplný název chybujícího balíčku:
ID aplikace související s chybujícím balíčkem:

Vzhledem k tomu, ze jsem mel doma stejnou grafiku a mam uz nekolikate ramky tak to tipuju na ovladace GK, ale tech jsem skousel desitky, popripade blbne deska (to by ale byla hodne velka nahoda, ze zrovna pri vymene ramek a GK).


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Radeon RX Vega 56 - info, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 17. červen 2019, 20:58 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. listopad 2003
Bydliště: Frenštát p.R.
Nahoru
Ahoj,
nemáte někdo original BIOS pro Sapphire Radeon RX Vega 56 Nitro+ ?

Známy koupil tuhle kartu a má tam oba BIOSY stejné (220W), dle recenzí by měl být BIOS 1 - power efficient 180W se sníženýma taktama a druhý 240W, ani jeden nesedí.

Po stažení flashu z kolekce techpowerup (https://www.techpowerup.com/vgabios/197 ... 192-171205) negunguje nic jiného než původní originál.

Zdá se mi, že můj bývaly Sapphire 56 Pulse byl tižší a spotřeba karty 180W, boostoval kolem 1470-1520Mhz.

Díky


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Radeon RX Vega 56 - info, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 28. červenec 2019, 15:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. říjen 2009
Nahoru
Vega za 312€ na Alze, má cenu ísť do nej? Ja zvažujem prechod z RX480. Ktorú pustím za cca 90-100€. Takže doplatok cca 200€. Ďakujem

_________________
MB: ASRock B450 Steel Legend • CPU: AMD Ryzen 3600 @stock • RAM: 2x8GB Corsair Vengeance DDR4 (3200MHz CL16) RED LED • GPU: RX 480 MSI Gaming 4G (@1350MHz/7760MHz) • PSU: EVGA 430W • Case: NZXT H500
Gear: • Mouse: Logitech G703 • Monitor: Philips 23,6" PLS @81Hz (246E7QDSW)


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Radeon RX Vega 56 - info, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 28. červenec 2019, 15:43 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ne, nemá.


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Radeon RX Vega 56 - info, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 28. červenec 2019, 16:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Banánová Republika Ɨ (SR)
Nahoru
Ak vegu tak len jazdenu. Inak sa to neoplati. 56ka ide na bazosi po 200e..


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Radeon RX Vega 56 - info, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 28. červenec 2019, 17:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. září 2014
Nahoru
musel by si menit aj PSU, podla popisu. ako karta je fajn na fullhd dostacujuca uplne.

_________________
R7 3700X,16GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX, RX 5700XT Sapphire Pulse, ASUS MG279


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Radeon RX Vega 56 - info, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 28. červenec 2019, 17:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. říjen 2009
Nahoru
Hej PSU by bolo asi na hrane. RX 480 OC zerie +- rovnako.

Mno praveze na bazosi sú také ceny, že nevedia čo by pytali a to radšej vezmem novú.

Ak nie vegu tak čo potom do 300eur +-...

_________________
MB: ASRock B450 Steel Legend • CPU: AMD Ryzen 3600 @stock • RAM: 2x8GB Corsair Vengeance DDR4 (3200MHz CL16) RED LED • GPU: RX 480 MSI Gaming 4G (@1350MHz/7760MHz) • PSU: EVGA 430W • Case: NZXT H500
Gear: • Mouse: Logitech G703 • Monitor: Philips 23,6" PLS @81Hz (246E7QDSW)


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Radeon RX Vega 56 - info, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 28. červenec 2019, 23:45 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Nic, většina grafik je dnes tak předraženejch a Polarisy tak levný že se vedle nich nevyplácí prostě přechízet na nic. Leda že by jsi komplet ignorovat cenu a prostě třeba "vzal 2070 super" a pod. Ale Vega56 za 300E je moc, protože to neni ani o 50% rychlejší jak tvá současná grafika + to žeje tak prase a obecně je to mizerné GPU. Nevyplácí se to. Problém je že na současném GPU trhu se nevyplácí oproti starším kartám nic. Poměr cena/výkon a výkon/dollar je strašnej a nestoupnul od minulé generace, takže tahle generace je ta co si doslova říká o přeskočení.


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Radeon RX Vega 56 - info, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 29. červenec 2019, 07:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. říjen 2009
Nahoru
Mno takto, díky za odpoveď. Ale čo sa týka RX480 vs Vega56 tak určite tam nie je malý boost...
Píšeš, že vega za 300€ je moc, ale 2070 super za 2x takú cenu nie je? ... Vždy sa snažím kupovať pomer cena/výkon.
Mal som ešte v merítku 1660Ti ... ale ak porovnám tieto 2x karty, zase mi vychádza lepšie Vega.

Bazarovky nepotrebujem, mám možnosť nákupu bez DPH, takže radšej novú ako jazdenú.

_________________
MB: ASRock B450 Steel Legend • CPU: AMD Ryzen 3600 @stock • RAM: 2x8GB Corsair Vengeance DDR4 (3200MHz CL16) RED LED • GPU: RX 480 MSI Gaming 4G (@1350MHz/7760MHz) • PSU: EVGA 430W • Case: NZXT H500
Gear: • Mouse: Logitech G703 • Monitor: Philips 23,6" PLS @81Hz (246E7QDSW)


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Radeon RX Vega 56 - info, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 29. červenec 2019, 07:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. září 2014
Nahoru
potom pozri napr. caseking.de tam mas vegu o 30€ lacnejsiu ako v alze. to sa ti aj s postovnym viac oplati

_________________
R7 3700X,16GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX, RX 5700XT Sapphire Pulse, ASUS MG279


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Radeon RX Vega 56 - info, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 2. únor 2020, 18:06 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2004
Bydliště: Hořice
Nahoru
Jelikož reklamamace moc nepomohla a i s novou Vegou se pády časem vrátili se zhoršující tendencí, tak jsem se zaměřil na testování a hledání.

Výsledek?
Karta je stabilní jen s ovladači 17.11.1! Pokud tedy nemáte Gigabite a můžete si nahrát update BIOSu.
https://community.amd.com/thread/236319

_________________
Obrázek
AMD Ryzen 5 1600 @3,8ghz, Asus Vega 56 Strix, Asus Prime B350 Plus, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 1TB Western Digital Caviar Black,Creative Sound Blaster X-fi platinum, Enermax NAXN 750W, 34" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Radeon RX Vega 56 - info, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 3. únor 2020, 09:56 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
Mozes niekam nahrat tvoj BIOS?

_________________
MTB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5, CPU: Intel Core i7-6700K@4,4GHz + Scythe Mugen 4, RAM: Patriot Viper 4 Series DDR4 16GB 3000MHz, GPU: MSI RX 470@570 4GB RAM, SSD: Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design Define C, Monitor: LG IPS277L
Google Pixel 3a, Nexus 7 (2013) 32GB


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Radeon RX Vega 56 - info, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 3. únor 2020, 10:10 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Woyta napsal:
Jelikož reklamamace moc nepomohla a i s novou Vegou se pády časem vrátili se zhoršující tendencí, tak jsem se zaměřil na testování a hledání.

Výsledek?
Karta je stabilní jen s ovladači 17.11.1! Pokud tedy nemáte Gigabite a můžete si nahrát update BIOSu.
https://community.amd.com/thread/236319
Používám poslední BIOS pro Vegu 64 a problémy nemám

Sapphire Vega 64 Limited Edition BIOS v.016.001.001.008892
Obrázek

Stabilní i s posledními Adrenalin 2020 20.1.4 :)

BTW, jaký máš nastavený profil napájení ve Win?


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Radeon RX Vega 56 - info, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 3. únor 2020, 11:33 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2004
Bydliště: Hořice
Nahoru
Asus Vega Strix s biosem verze 016.001.001.000000
https://www.techpowerup.com/vgabios/197 ... 192-171121
Karta je rok stará. Asus novější bios nemá.
Profil napájení jsem nijak nenastavoval. Takže default.

_________________
Obrázek
AMD Ryzen 5 1600 @3,8ghz, Asus Vega 56 Strix, Asus Prime B350 Plus, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 1TB Western Digital Caviar Black,Creative Sound Blaster X-fi platinum, Enermax NAXN 750W, 34" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Radeon RX Vega 56 - info, recenze, zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 3. únor 2020, 12:58 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Woyta napsal:
Asus Vega Strix s biosem verze 016.001.001.000000
https://www.techpowerup.com/vgabios/197 ... 192-171121
Karta je rok stará. Asus novější bios nemá.
Profil napájení jsem nijak nenastavoval. Takže default.
Hmm, zkus teda přehodit profil napájení Win na max. performance


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 361 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.