Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 16. prosinec 2019, 09:21

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 7 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Rozeznání RX560 s 1024 nebo 896 SP?
PříspěvekZaslal v: út 27. únor 2018, 21:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2004
Bydliště: Praha 8 - Dolní Chabry
Nahoru
Ahoj,

Potřebuji radu. Sháním RX560 se 1024 stream procesory. V eshopech téměř nejsou nebo jsou za nesmyslné ceny. Dal jsem si inzerát a ozval se mi pán s nabídkou této karty. Bohužel není z blízka, abych se mohl o modelu karty přesvědčit a otestovat si před koupí.

Jde o to že mi poslal fotku krabice kde je uvedeno modelové označení 11267-20-20G které odpovídá modelu s 896 SP. Zároveň mi poslal fotku z GPU-Z aplikace, kde je údaj ROPs/MTUs = 16 / 64 a Shaders = 1024.

A mě by za by zajímalo zda to opravdu může být model s 1024 SP nebo jestli může jít o podvrh např. že do GK s 896 SP flashne bios z modelu s 1024 SP a aplikace GPU-Z pak bude/může ukazovat chybný údaj SP apod.

Také mi pán poslat foto účtenky z Alzy ze dne 13.1.2018 kde je uveden prodejní kód EL763d6 a sériové číslo které souhlasí se sériovým číslem na štítku na fotce na krabici.

Prosím poraďte, nerad bych naletěl. Díky.

_________________
PC: (ASUS P5Q Pro, Intel C2D E8400@4GHz, Noctua NH-C12P, A-Data EXTREME DDR2 800+ 4x2GB @887MHz, MSI GTX660, Samsung F1 3.5" 640GB, WD Black 3,5" 1,5TB, Corsair VX450 450W, Samsung LCD 19" 943N) NTB1: Acer Aspire 1524WLMI + Tablet: Wacom Bamboo Pen&Touch; NTB2: Lenovo T410; NTB3: Lenovo T60; NAS1: Synology DS211j ; NAS2: Synology DS416


 Profil  
 Předmět: Re: Rozeznání RX560 s 1024 nebo 896 SP?
PříspěvekZaslal v: út 27. únor 2018, 23:05 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
Mozne je vse, ale hned prvni odkaz na google odkaze s modelovym oznacenim 11267-20-20G na
https://graficke-karty.heureka.cz/sapph ... e/#section
kde je uvedeno 1024 shader jednotek

_________________
<-MB-> ASROCK B450M Pro4 | <-CPU-> AMD Ryzen 2600 @ 4.000 Mhz| <-RAM-> 16GB (2x8) DDR4 Kingston HyperX Predator 3200Mhz
<-SSD-> 120GB Kingston HyperX Fury (SYSTEM) + 512GB Adata XPG SX8200 Pro (GAMES) | 23.8" LCD Acer SA240YA
<-GPU-> Gigabyte Geforce RTX 2070 SUPER GAMING OC 3X 8G | <-PSU-> be quiet! Pure Power 11 500W | <-CASE-> SilentiumPC Brutus M10


 Profil  
 Předmět: Re: Rozeznání RX560 s 1024 nebo 896 SP?
PříspěvekZaslal v: st 28. únor 2018, 07:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2004
Bydliště: Praha 8 - Dolní Chabry
Nahoru
Vycházím z webu sapphiretech kde je 5 modelů RX560, ale pouze jeden má označení 11267-20 (pod záložkou Specification) viz. http://www.sapphiretech.com/productdeti ... 8&lang=eng

Proč výrobce neuvádí celé modelové číslo 11267-20-20G to nevím, asi poslední (třetí část) není podstatná. Žádný další model s označením 11267-20-??? na webu není.

Na webu není také také žádná zmínka o RX560D o které se v souvislosti s 896 SP modely na internetu dost píše.

Opravdu by mě mě zajímalo, kolik SP ukáže GPU-Z u 896 modelu po přehrání jeho firmwaru verzí s 1024 SP. Jestli to teda lze. A pokud GPU-Z ukáže 1024 tak zda jich je skutečně 1024 aktivních.

_________________
PC: (ASUS P5Q Pro, Intel C2D E8400@4GHz, Noctua NH-C12P, A-Data EXTREME DDR2 800+ 4x2GB @887MHz, MSI GTX660, Samsung F1 3.5" 640GB, WD Black 3,5" 1,5TB, Corsair VX450 450W, Samsung LCD 19" 943N) NTB1: Acer Aspire 1524WLMI + Tablet: Wacom Bamboo Pen&Touch; NTB2: Lenovo T410; NTB3: Lenovo T60; NAS1: Synology DS211j ; NAS2: Synology DS416


 Profil  
 Předmět: Re: Rozeznání RX560 s 1024 nebo 896 SP?
PříspěvekZaslal v: st 28. únor 2018, 08:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. únor 2010
Bydliště: Buranov vedle Prahy
Nahoru
Po změně firmware to na GPUZ nepoznáš. Jedině zavolat na Alzu, ať ti podle kódu EL763d6 (Alza kód) najdou o jakou kartu se jednalo.

_________________
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Rozeznání RX560 s 1024 nebo 896 SP?
PříspěvekZaslal v: st 28. únor 2018, 08:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2004
Bydliště: Praha 8 - Dolní Chabry
Nahoru
https://www.alza.cz/sapphire-pulse-rade ... 61.htm?o=1

EL763d6 = Produktové číslo: 11267-20-20G a to odpovídá 896 SP modelu. Na Alze to měli i v popisu uvedeno než prodej skončil a tyto informace poté odstranily (nevím proč to dělají). Tehdy jsem se díval a z tohoto důvodu ji na Alze již dříve nekoupil.

_________________
PC: (ASUS P5Q Pro, Intel C2D E8400@4GHz, Noctua NH-C12P, A-Data EXTREME DDR2 800+ 4x2GB @887MHz, MSI GTX660, Samsung F1 3.5" 640GB, WD Black 3,5" 1,5TB, Corsair VX450 450W, Samsung LCD 19" 943N) NTB1: Acer Aspire 1524WLMI + Tablet: Wacom Bamboo Pen&Touch; NTB2: Lenovo T410; NTB3: Lenovo T60; NAS1: Synology DS211j ; NAS2: Synology DS416


 Profil  
 Předmět: Re: Rozeznání RX560 s 1024 nebo 896 SP?
PříspěvekZaslal v: po 5. březen 2018, 16:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
Anybody napsal:
Opravdu by mě mě zajímalo, kolik SP ukáže GPU-Z u 896 modelu po přehrání jeho firmwaru verzí s 1024 SP. Jestli to teda lze. A pokud GPU-Z ukáže 1024 tak zda jich je skutečně 1024 aktivních.

Vzhledem k tomu že jde odemknout většina RX460 na 1024 SP úpravou biosu a k 560D jsem našel v rychlosti něco taky že to funguje (beztak to je jen přeznačená stejná grafika), tak myslím že ta situace bude stejná a bude to normálně fungovat, ale samozřejmě není to 100%.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Rozeznání RX560 s 1024 nebo 896 SP?
PříspěvekZaslal v: út 6. březen 2018, 07:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2004
Bydliště: Praha 8 - Dolní Chabry
Nahoru
OK, díky za informace. Za ty případné problémy mi to nestojí, tak jsem obchod zrušil. Už jsem na tyhle veci asi starej :)

_________________
PC: (ASUS P5Q Pro, Intel C2D E8400@4GHz, Noctua NH-C12P, A-Data EXTREME DDR2 800+ 4x2GB @887MHz, MSI GTX660, Samsung F1 3.5" 640GB, WD Black 3,5" 1,5TB, Corsair VX450 450W, Samsung LCD 19" 943N) NTB1: Acer Aspire 1524WLMI + Tablet: Wacom Bamboo Pen&Touch; NTB2: Lenovo T410; NTB3: Lenovo T60; NAS1: Synology DS211j ; NAS2: Synology DS416


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 7 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Google [Bot], Knoxville, Krteq a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.