Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 8. prosinec 2019, 12:07

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: No signál
PříspěvekZaslal v: po 12. březen 2018, 19:20 
Nováček
Nováček

Založen: 04. leden 2018
Nahoru
Dobrý den.
Mám problém s moji herní sestavit která je stará 2,5 roku stará.
Při hraní hry mi spadl obraz. Zvuk fungoval a vše ostatní též. Udělal jsem reset v domnění že mi proste spadl ovladač. Bohužel to tak nebylo. Po restartu pc mi monitor ukazuje Žádný signál. Zkoušel jsem vyndat Ramky,vymazat cmos,reset biosu,vyndat grafiku a dat do jiného PCI. Nic nepomohlo. Pak na fóru jsem našel radu která zněla „ vyndat GPu za chodu a zasunout do jiného PCI ” nevěděl jsem si rady tak jsem to zkus. Po restartu obraz úspěšně naběhl. Bohužel ne na dlouho. Po půl hodině hraní se mi obraz zase vypnul a teď už nepomáhá vůbec nic.

Nějaké zkušenosti nebo rady ?


 Profil  
 Předmět: Re: No signál
PříspěvekZaslal v: po 12. březen 2018, 20:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Citace:
„ vyndat GPu za chodu a zasunout do jiného PCI ”

Vskutku brilantni rada, za tu bych radce rovnou odstrihl od internetu.

Pujc si nekde od kamarada funkcni grafiku nebo tu svoji zkus u neho.


 Profil  
 Předmět: Re: No signál
PříspěvekZaslal v: po 12. březen 2018, 20:06 
Nováček
Nováček

Založen: 04. leden 2018
Nahoru
zsdx napsal:
Citace:
„ vyndat GPu za chodu a zasunout do jiného PCI ”

Vskutku brilantni rada, za tu bych radce rovnou odstrihl od internetu.

Pujc si nekde od kamarada funkcni grafiku nebo tu svoji zkus u neho.


Rada pomohla ale ne nějakých 30 min :( já už nevím co s tim. Bohužel pc je v akváriu s olejem.


 Profil  
 Předmět: Re: No signál
PříspěvekZaslal v: po 12. březen 2018, 21:07 
Nováček
Nováček

Založen: 04. leden 2018
Nahoru
Všiml jsem si že mi při startu pc nejde ani klávesnice.
Neví někdo čím by to mohlo být ?


 Profil  
 Předmět: Re: No signál
PříspěvekZaslal v: po 12. březen 2018, 21:22 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Pokud ti neprojde ani POST, tj. ani inicializace klávesnice, tak je teď navíc problém ještě nejspíš se samotnou deskou.

Zkus znovu přesadit komponenty, ale nejprve pls PC vypni. Rozhodně nic nepřesazuj za běhu. Toho, kdo napsal tu "radu" s přesazením karty za běhu, by měli pověsit za koule do průvanu :angry2:

Ohledně "no signal" na monitoru, mohlo to být jen kabelem k monitoru. Jestli ti POSTne deska, můžeme řešit dál.


 Profil  
 Předmět: Re: No signál
PříspěvekZaslal v: po 12. březen 2018, 21:48 
Nováček
Nováček

Založen: 04. leden 2018
Nahoru
Všechny komponenty jsem přesadil. Ramky dal do slotů 1-3, grafiku do druhého PCI,baterku vyndal a nechal 3 minutky a pak zase zandal. Stále nic. Muže mít základní deska nějakou ochranu? Přijde mi jako kdybych jí měl uzamčenou. Proto že vůbec na nic nereaguje ale vše funguje. Větráky se točí a základní deska i svítí. Připojil jsem myš a svítí.


 Profil  
 Předmět: Re: No signál
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2018, 12:58 
Nováček
Nováček

Založen: 04. leden 2018
Nahoru
Někdo nějaké rady prosím ?


 Profil  
 Předmět: Re: No signál
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2018, 13:01 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ani jsi nenapsal co máš konkrétně za HW. Má deska integrovanou grafiku? Kdy vydnáš tu tvou a resetneš bios najede to na tu integrovanou nebo ne? Pokud ne, zkus paměti jednu po druhé v různejch slotech, pokud taky ne tak bez náhradních komponent nic nezjistíš, musíš zkusit jinej zdroj, ram, grafiku, CPU, desku, atd. To co popisuješ může bejt mrtvá deska.


 Profil  
 Předmět: Re: No signál
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2018, 13:08 
Nováček
Nováček

Založen: 04. leden 2018
Nahoru
Moje hw jsou

Základní deska - Msi 970 gaming
Procesor - AMD Fx - 8350
Grafická karta - Sapphire R9 280X Vapor-X
Ramky - Corsair 8Gb (2133Mhz)
Počítačový zdroj - EVGA SuperNova 750

Deska nemá integrovanou grafickou kartu.


 Profil  
 Předmět: Re: No signál
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2018, 17:07 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Vlzedem k tomu že je to hrozný FX tak šance na mrtvej board je velká protože NB je u týhle starý platformy na desce dost topí. Každopádně bez náhradního HW můžeš zkusit jen ram jak jsem ti psal. Jinak nic.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.