PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

No signál
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=9&t=264231
Stránka 1 z 1

Autor:  Kegas [ po 12. březen 2018, 19:20 ]
Předmět:  No signál

Dobrý den.
Mám problém s moji herní sestavit která je stará 2,5 roku stará.
Při hraní hry mi spadl obraz. Zvuk fungoval a vše ostatní též. Udělal jsem reset v domnění že mi proste spadl ovladač. Bohužel to tak nebylo. Po restartu pc mi monitor ukazuje Žádný signál. Zkoušel jsem vyndat Ramky,vymazat cmos,reset biosu,vyndat grafiku a dat do jiného PCI. Nic nepomohlo. Pak na fóru jsem našel radu která zněla „ vyndat GPu za chodu a zasunout do jiného PCI ” nevěděl jsem si rady tak jsem to zkus. Po restartu obraz úspěšně naběhl. Bohužel ne na dlouho. Po půl hodině hraní se mi obraz zase vypnul a teď už nepomáhá vůbec nic.

Nějaké zkušenosti nebo rady ?

Autor:  zsdx [ po 12. březen 2018, 20:03 ]
Předmět:  Re: No signál

Citace:
„ vyndat GPu za chodu a zasunout do jiného PCI ”

Vskutku brilantni rada, za tu bych radce rovnou odstrihl od internetu.

Pujc si nekde od kamarada funkcni grafiku nebo tu svoji zkus u neho.

Autor:  Kegas [ po 12. březen 2018, 20:06 ]
Předmět:  Re: No signál

zsdx napsal:
Citace:
„ vyndat GPu za chodu a zasunout do jiného PCI ”

Vskutku brilantni rada, za tu bych radce rovnou odstrihl od internetu.

Pujc si nekde od kamarada funkcni grafiku nebo tu svoji zkus u neho.


Rada pomohla ale ne nějakých 30 min :( já už nevím co s tim. Bohužel pc je v akváriu s olejem.

Autor:  Kegas [ po 12. březen 2018, 21:07 ]
Předmět:  Re: No signál

Všiml jsem si že mi při startu pc nejde ani klávesnice.
Neví někdo čím by to mohlo být ?

Autor:  Krteq [ po 12. březen 2018, 21:22 ]
Předmět:  Re: No signál

Pokud ti neprojde ani POST, tj. ani inicializace klávesnice, tak je teď navíc problém ještě nejspíš se samotnou deskou.

Zkus znovu přesadit komponenty, ale nejprve pls PC vypni. Rozhodně nic nepřesazuj za běhu. Toho, kdo napsal tu "radu" s přesazením karty za běhu, by měli pověsit za koule do průvanu :angry2:

Ohledně "no signal" na monitoru, mohlo to být jen kabelem k monitoru. Jestli ti POSTne deska, můžeme řešit dál.

Autor:  Kegas [ po 12. březen 2018, 21:48 ]
Předmět:  Re: No signál

Všechny komponenty jsem přesadil. Ramky dal do slotů 1-3, grafiku do druhého PCI,baterku vyndal a nechal 3 minutky a pak zase zandal. Stále nic. Muže mít základní deska nějakou ochranu? Přijde mi jako kdybych jí měl uzamčenou. Proto že vůbec na nic nereaguje ale vše funguje. Větráky se točí a základní deska i svítí. Připojil jsem myš a svítí.

Autor:  Kegas [ út 13. březen 2018, 12:58 ]
Předmět:  Re: No signál

Někdo nějaké rady prosím ?

Autor:  DOC_ZENITH [ út 13. březen 2018, 13:01 ]
Předmět:  Re: No signál

Ani jsi nenapsal co máš konkrétně za HW. Má deska integrovanou grafiku? Kdy vydnáš tu tvou a resetneš bios najede to na tu integrovanou nebo ne? Pokud ne, zkus paměti jednu po druhé v různejch slotech, pokud taky ne tak bez náhradních komponent nic nezjistíš, musíš zkusit jinej zdroj, ram, grafiku, CPU, desku, atd. To co popisuješ může bejt mrtvá deska.

Autor:  Kegas [ út 13. březen 2018, 13:08 ]
Předmět:  Re: No signál

Moje hw jsou

Základní deska - Msi 970 gaming
Procesor - AMD Fx - 8350
Grafická karta - Sapphire R9 280X Vapor-X
Ramky - Corsair 8Gb (2133Mhz)
Počítačový zdroj - EVGA SuperNova 750

Deska nemá integrovanou grafickou kartu.

Autor:  DOC_ZENITH [ út 13. březen 2018, 17:07 ]
Předmět:  Re: No signál

Vlzedem k tomu že je to hrozný FX tak šance na mrtvej board je velká protože NB je u týhle starý platformy na desce dost topí. Každopádně bez náhradního HW můžeš zkusit jen ram jak jsem ti psal. Jinak nic.

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/