Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 12. prosinec 2019, 12:51

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Problém s GPU
PříspěvekZaslal v: ne 18. březen 2018, 17:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Nowhere Near
Nahoru
(Nějaké tipy na lepší nadpis? V tomhle fakt nejsem kreativní)

Na ntb (Acer TravelMate 7750G-2454G75Mnss, CPU i5 2450, GK HD7670) mi přestal jít obraz. Respektive externí lcd (přes vga) nemůže najít signál a tak hledá a bliká...
Zkusil jsem ho odpojit, že by se třeba zapnula ntb obrazovka - nic.
Jiný monitor přes vga - nic.
Jiný monitor přes hdmi - nic.
Při restartu je vidět post, pak Win10 okýnko s točícím se kolečkem...a pak než se objeví login, tak to zhasne a obraz prostě není.

V safe mode obraz funguje.
V historii událostí jsem našel, že se prý pořád dokola restartovalo "amdkmdap".
Zkusil jsem tedy odebrat drivery (DDU).
Po restartu obraz funguje...ale při instalaci jakéhokoliv driveru (nový amd, starší amd, doporučený amd, nějaký default co mi nabízí win update...) jsem zpátky tam, kde jsem byl, tzn. ve chvíli, kdy se pokusí během instalace nahodit nativní rozlišení toho externího lcd 1920x1080, obrazovka zčerná, pak se střídavě občas objeví kurzor nebo monitor hlásí, že hledá signál.
Při použití nejstaršího OEM driveru se místo černé obrazovky dočkám modré - "video tdr failure".

Co dál?
Umřela zničehonic grafika a obraz bez driverů běží na tom ext. lcd na integrované grafice? Můžu to nějak otestovat?
(funguje i 3d hra, značně pomalu, ale 1920x1080 prostě nenastavím ani na ploše, není to v nabídce)
Jak přepnout na ntb obrazovku? V nabídce už není (hádám, že ji odebralo to DDU) (nebo je to taky ukazatel toho, že gpu umřelo?)

_________________
PC1:Acer TravelMate 7750G-2454G75Mnss, CPU i5 2450,GK HD7670 1GB,RAM 4096MB 1066MHz,HDD 750GB,<104W,17.3" + 25" LG Flatron E2541
PC2:Toshiba Satellite X200-252,CPU C2D T8300,GK M8700GT 512MB,RAM 3072MB 667MHz,HDD 250GB,<180W,17.1"
PC3:MB Asus M2R32-MVP,CPU A64X2 6400+BE,GK HD2600XT 256MB,RAM Transcend 800MHz CL4 2x1GB dc,HDD WD Raptor 36GB 10000rpm,650W CoolerMaster +22"LG
PC4:MB GigaByte K8N-E,CPU S 2800+,GK 9550 256MB,RAM 512MB,HDD WD 80GB,350W EC +17"Fujitsu-Siemens


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s GPU
PříspěvekZaslal v: ne 18. březen 2018, 18:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. únor 2018
Nahoru
v BIOSu nastav IGP only a zkus co se bude dit. Podobny problem jsem resil na ntb pritulky a bylo to nakonec kvuli ususeny paste na dGPU a nasledny odletovani cipu (ale jen trosku, presne natolik aby jeste nabehli wokna a dala se delat nejaka drobnejsi prace, v okamzik kdy se jenom brnklo o tu kartu, udelalo to papa)

_________________
Sharp MZ-821 Z-80@6MHz OC Yeah!, 64kB RAM!, 256kB RAMdisk!, 32kB VRAM!, 4 barvy pri 640x400! JapanUberPower!
...mam rad mistni druzici a jeho asijsky kamaradicky...


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s GPU
PříspěvekZaslal v: ne 18. březen 2018, 20:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Nowhere Near
Nahoru
Obávám se, že taková možnost tam není :oops:
Vlastně je tam jen datum a čas, heslo, boot sekvence a vypnutí/zapnutí následujících:
Quiet Boot
Network Boot
F12 Boot Menu
D2D Recovery
SATA Mode
Wi-Fi
Bluetooth
Card Reader
USB Ports
Wired Lan
Audio
Camera
(jedná se o InsydeH20 Setup Utility Rev 3.5)

_________________
PC1:Acer TravelMate 7750G-2454G75Mnss, CPU i5 2450,GK HD7670 1GB,RAM 4096MB 1066MHz,HDD 750GB,<104W,17.3" + 25" LG Flatron E2541
PC2:Toshiba Satellite X200-252,CPU C2D T8300,GK M8700GT 512MB,RAM 3072MB 667MHz,HDD 250GB,<180W,17.1"
PC3:MB Asus M2R32-MVP,CPU A64X2 6400+BE,GK HD2600XT 256MB,RAM Transcend 800MHz CL4 2x1GB dc,HDD WD Raptor 36GB 10000rpm,650W CoolerMaster +22"LG
PC4:MB GigaByte K8N-E,CPU S 2800+,GK 9550 256MB,RAM 512MB,HDD WD 80GB,350W EC +17"Fujitsu-Siemens


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s GPU
PříspěvekZaslal v: ne 18. březen 2018, 20:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. únor 2018
Nahoru
nema tenhle BIOS skryty menu? ;-) ma, tak si najdi jak se do nej dostat :-P

_________________
Sharp MZ-821 Z-80@6MHz OC Yeah!, 64kB RAM!, 256kB RAMdisk!, 32kB VRAM!, 4 barvy pri 640x400! JapanUberPower!
...mam rad mistni druzici a jeho asijsky kamaradicky...


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s GPU
PříspěvekZaslal v: ne 18. březen 2018, 21:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Nowhere Near
Nahoru
A nějaká nápověda by byla? Přes všechny ty hlášky o tom, že F10+A nebo FN+Tab funguje jen pro HP/Lenova, jsem návod na unlock pro Acery asi někde přehlédl...

_________________
PC1:Acer TravelMate 7750G-2454G75Mnss, CPU i5 2450,GK HD7670 1GB,RAM 4096MB 1066MHz,HDD 750GB,<104W,17.3" + 25" LG Flatron E2541
PC2:Toshiba Satellite X200-252,CPU C2D T8300,GK M8700GT 512MB,RAM 3072MB 667MHz,HDD 250GB,<180W,17.1"
PC3:MB Asus M2R32-MVP,CPU A64X2 6400+BE,GK HD2600XT 256MB,RAM Transcend 800MHz CL4 2x1GB dc,HDD WD Raptor 36GB 10000rpm,650W CoolerMaster +22"LG
PC4:MB GigaByte K8N-E,CPU S 2800+,GK 9550 256MB,RAM 512MB,HDD WD 80GB,350W EC +17"Fujitsu-Siemens


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s GPU
PříspěvekZaslal v: ne 18. březen 2018, 22:57 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Tohle vypadá na křemíkový nebe, je mi líto :(


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s GPU
PříspěvekZaslal v: po 19. březen 2018, 08:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2014
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
Krteq má pravdu, křemíkový nebe. Můžeš zkusit horkovzdušnou pistoli a nebo profi reflow/reball. Záleží na stupni statečnosti :)


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s GPU
PříspěvekZaslal v: po 19. březen 2018, 09:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2009
Bydliště: Cheb
Nahoru
Taky mohu potvrdit. Stejný problém s podobným HW u mého starého HP. V biosu jsem vypl dedikovanou grafiku a jedu přes intel a mohu dále fungovat dát. Tohle bude stejný případ. Měl jsem to úplně stejně. Bez ovladače pohoda, ale jak má skočit 3D akcelerace přes nainstalovaný driver, tak černo a konec.

_________________
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: R7 3700X|X470 Taichi|16GFlareX@3600CL14|5700XT|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB/Bykski|SimRacing Seat///PC2: G4560|Z170Gaming7 EK|8G2133|20TB///NAS: Synology 1515+


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s GPU
PříspěvekZaslal v: po 19. březen 2018, 10:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. únor 2018
Nahoru
co ji zkusit zakazat jen SW pres wokynka?

_________________
Sharp MZ-821 Z-80@6MHz OC Yeah!, 64kB RAM!, 256kB RAMdisk!, 32kB VRAM!, 4 barvy pri 640x400! JapanUberPower!
...mam rad mistni druzici a jeho asijsky kamaradicky...


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s GPU
PříspěvekZaslal v: út 20. březen 2018, 06:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Nowhere Near
Nahoru
Když jsem vypnul generic adapter (protože grafika nemá drivery) ve správci zařízení, nezměnilo se vůbec nic.
Tzn. stále ntb vůbec nedetekuje vlastní lcd, na externím obraz funguje, ale nelze nastavit nativní rozlišení a při pokusu o instalaci amd driveru to zase zhasne (předpokládám, že to během instalace tu kartu zas zaplo).
Vlastně, když ji pak v safe módu zas vypnu (už jako 7670 s driverem)...tak taky to samé.
Kdyby tak šlo nainstalovat i třeba Catalysty a někde tam zakázat jen tu 3d akceleraci...
Edit: ani v safe módu je nenainstaluju, protože hlásí "nelze načíst ovladač detekce".

_________________
PC1:Acer TravelMate 7750G-2454G75Mnss, CPU i5 2450,GK HD7670 1GB,RAM 4096MB 1066MHz,HDD 750GB,<104W,17.3" + 25" LG Flatron E2541
PC2:Toshiba Satellite X200-252,CPU C2D T8300,GK M8700GT 512MB,RAM 3072MB 667MHz,HDD 250GB,<180W,17.1"
PC3:MB Asus M2R32-MVP,CPU A64X2 6400+BE,GK HD2600XT 256MB,RAM Transcend 800MHz CL4 2x1GB dc,HDD WD Raptor 36GB 10000rpm,650W CoolerMaster +22"LG
PC4:MB GigaByte K8N-E,CPU S 2800+,GK 9550 256MB,RAM 512MB,HDD WD 80GB,350W EC +17"Fujitsu-Siemens


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: CageJ, Krteq, MartinCZ80, Shaquille a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.