PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Problém s GPU
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=9&t=264379
Stránka 1 z 1

Autor:  consider [ ne 18. březen 2018, 17:32 ]
Předmět:  Problém s GPU

(Nějaké tipy na lepší nadpis? V tomhle fakt nejsem kreativní)

Na ntb (Acer TravelMate 7750G-2454G75Mnss, CPU i5 2450, GK HD7670) mi přestal jít obraz. Respektive externí lcd (přes vga) nemůže najít signál a tak hledá a bliká...
Zkusil jsem ho odpojit, že by se třeba zapnula ntb obrazovka - nic.
Jiný monitor přes vga - nic.
Jiný monitor přes hdmi - nic.
Při restartu je vidět post, pak Win10 okýnko s točícím se kolečkem...a pak než se objeví login, tak to zhasne a obraz prostě není.

V safe mode obraz funguje.
V historii událostí jsem našel, že se prý pořád dokola restartovalo "amdkmdap".
Zkusil jsem tedy odebrat drivery (DDU).
Po restartu obraz funguje...ale při instalaci jakéhokoliv driveru (nový amd, starší amd, doporučený amd, nějaký default co mi nabízí win update...) jsem zpátky tam, kde jsem byl, tzn. ve chvíli, kdy se pokusí během instalace nahodit nativní rozlišení toho externího lcd 1920x1080, obrazovka zčerná, pak se střídavě občas objeví kurzor nebo monitor hlásí, že hledá signál.
Při použití nejstaršího OEM driveru se místo černé obrazovky dočkám modré - "video tdr failure".

Co dál?
Umřela zničehonic grafika a obraz bez driverů běží na tom ext. lcd na integrované grafice? Můžu to nějak otestovat?
(funguje i 3d hra, značně pomalu, ale 1920x1080 prostě nenastavím ani na ploše, není to v nabídce)
Jak přepnout na ntb obrazovku? V nabídce už není (hádám, že ji odebralo to DDU) (nebo je to taky ukazatel toho, že gpu umřelo?)

Autor:  PixleFMixle [ ne 18. březen 2018, 18:31 ]
Předmět:  Re: Problém s GPU

v BIOSu nastav IGP only a zkus co se bude dit. Podobny problem jsem resil na ntb pritulky a bylo to nakonec kvuli ususeny paste na dGPU a nasledny odletovani cipu (ale jen trosku, presne natolik aby jeste nabehli wokna a dala se delat nejaka drobnejsi prace, v okamzik kdy se jenom brnklo o tu kartu, udelalo to papa)

Autor:  consider [ ne 18. březen 2018, 20:08 ]
Předmět:  Re: Problém s GPU

Obávám se, že taková možnost tam není :oops:
Vlastně je tam jen datum a čas, heslo, boot sekvence a vypnutí/zapnutí následujících:
Quiet Boot
Network Boot
F12 Boot Menu
D2D Recovery
SATA Mode
Wi-Fi
Bluetooth
Card Reader
USB Ports
Wired Lan
Audio
Camera
(jedná se o InsydeH20 Setup Utility Rev 3.5)

Autor:  PixleFMixle [ ne 18. březen 2018, 20:11 ]
Předmět:  Re: Problém s GPU

nema tenhle BIOS skryty menu? ;-) ma, tak si najdi jak se do nej dostat :-P

Autor:  consider [ ne 18. březen 2018, 21:59 ]
Předmět:  Re: Problém s GPU

A nějaká nápověda by byla? Přes všechny ty hlášky o tom, že F10+A nebo FN+Tab funguje jen pro HP/Lenova, jsem návod na unlock pro Acery asi někde přehlédl...

Autor:  Krteq [ ne 18. březen 2018, 22:57 ]
Předmět:  Re: Problém s GPU

Tohle vypadá na křemíkový nebe, je mi líto :(

Autor:  shorty25 [ po 19. březen 2018, 08:32 ]
Předmět:  Re: Problém s GPU

Krteq má pravdu, křemíkový nebe. Můžeš zkusit horkovzdušnou pistoli a nebo profi reflow/reball. Záleží na stupni statečnosti :)

Autor:  ToxicTears [ po 19. březen 2018, 09:40 ]
Předmět:  Re: Problém s GPU

Taky mohu potvrdit. Stejný problém s podobným HW u mého starého HP. V biosu jsem vypl dedikovanou grafiku a jedu přes intel a mohu dále fungovat dát. Tohle bude stejný případ. Měl jsem to úplně stejně. Bez ovladače pohoda, ale jak má skočit 3D akcelerace přes nainstalovaný driver, tak černo a konec.

Autor:  PixleFMixle [ po 19. březen 2018, 10:47 ]
Předmět:  Re: Problém s GPU

co ji zkusit zakazat jen SW pres wokynka?

Autor:  consider [ út 20. březen 2018, 06:07 ]
Předmět:  Re: Problém s GPU

Když jsem vypnul generic adapter (protože grafika nemá drivery) ve správci zařízení, nezměnilo se vůbec nic.
Tzn. stále ntb vůbec nedetekuje vlastní lcd, na externím obraz funguje, ale nelze nastavit nativní rozlišení a při pokusu o instalaci amd driveru to zase zhasne (předpokládám, že to během instalace tu kartu zas zaplo).
Vlastně, když ji pak v safe módu zas vypnu (už jako 7670 s driverem)...tak taky to samé.
Kdyby tak šlo nainstalovat i třeba Catalysty a někde tam zakázat jen tu 3d akceleraci...
Edit: ani v safe módu je nenainstaluju, protože hlásí "nelze načíst ovladač detekce".

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/