Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 11. prosinec 2019, 13:20

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Wattman - po restartu ignoruje nastavení napětí
PříspěvekZaslal v: ne 8. prosinec 2019, 12:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. prosinec 2005
Nahoru
Ahoj,

mám GPU Vega 64 (Asus) a aby jela aspoň kolem 1500 - 1550 mhz tak se mi podařilo zjistit, že nejlepší nastavení je:

frekvence -2% (1592 state 7) a napětí u State 3- 6 1000mV a State 7 1020mV

Bohužel po restartu přestože mám stále nastaveno toto napětí tak Wattman asi z nějakého důvodu používá nejspíš standartní napětí (tzn až 1200mV) a takty se stěží dostanou stěží přes 1400mhz (navíc při 270W spotřebě)

je to dost flustrující každé restartování PC tohle nastavovat. V podstatě to u mě funguje tak, že u State7 přepisuji neustále např. z 1020mV na 1022mV a zpět.

Zkoušel jsem už i několik verzí ovladačů + kompletní odinstalace a stále se to takto chová.

Taky je pěkně naprd, že frekvence State7 je nějaká hypotetická hodnota. Takže pokud třeba nechám základní 1630mhz tak grafika krásně jede např. kolem 1560mhz jenže občas se zblázní a přepne na 1630mhz a OS zamrzne.


Spotřeba mi je jedno. Jenže grafika má největší výkon/frekvenci kolem 250W a frekvenci nad 1500mhz.

díky


 Profil  
 Předmět: Re: Wattman - po restartu ignoruje nastavení napětí
PříspěvekZaslal v: ne 8. prosinec 2019, 13:34 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 16. srpen 2009
Nahoru
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/e ... file_from/

Myslim ze i tohoto problemu je plny AMD reddit.


 Profil  
 Předmět: Re: Wattman - po restartu ignoruje nastavení napětí
PříspěvekZaslal v: ne 8. prosinec 2019, 14:13 
Nováček
Nováček

Založen: 24. listopad 2013
Bydliště: Brno
Nahoru
Mě pomohlo vypnout rychlé spouštění v možnostech napajení viz. 3tí možnost v tomhle videu https://www.youtube.com/watch?v=3Zp0VSlQ5PA

_________________
GIGABYTE Z370M-D3H,Intel Core i7-8700K,Gelid Solution Tranquillo,HyperX Fury Black 32GB DDR4 2400 @2666 CL15, MSI RX 5700 XT GAMING X, SSD 250Gb Samsung EVO ,Transcend MTE220S, M.2 - 512GB,HDD 2TB+1,5TB, Samsung C24FG73, Mackie CR5,NZXT H500, Seasonic Focus Plus Gold 650W


 Profil  
 Předmět: Re: Wattman - po restartu ignoruje nastavení napětí
PříspěvekZaslal v: ne 8. prosinec 2019, 14:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. prosinec 2005
Nahoru
tak rychlé spuštění mám vypnuté jak v biosu tak windows. To jsem i měl.

MSI afterburner nemám ani nic podobného.

mě se Wattmann tváří tak, že všechno mám nastaveno (tzn. ukazuje např. 1020mV) ale evidentně tam je víc kvůli spotřebě a nízké frekvenci ... tak proto vždy musím např. změnit aspoň na 1022mV a kliknout "použít" ... pak je to OK.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Srandista a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.