Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 5. prosinec 2019, 15:50

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Crossfire - 2x 7950 - systém vidí jen jednu grafiku
PříspěvekZaslal v: čt 29. srpen 2019, 22:53 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 01. duben 2006
Bydliště: Liberec
Nahoru
Ahoj, mám pc s grafikou amd GA 7950 a od kámoše mám možnost získat takřka zdarma stejnou grafiku. Grafiku jsem si půjčil na test a chtěl jsem ji zapojit do crossfire (zatím jen pro test jestli to naběhne, mám slabý zdroj, tak než ho objednám abych to vyzkoušel).

Zapojil jsem to a propojil jedním můstkem. PC naběhlo (bios tedy něco křičel, že konfigurace není kompatibilní, ale pak už ok). Jenže windows vidí jen tu původní grafiku a tedy crossfire nezapnu.

Nevíte čím by to mohlo být? Druhý slot je tedy bohužel jen v režimu 4x (deska GA Z77-D3H).

Má vůbec smysl se ještě o něco snažit, nebo mám grafiku s poděkováním vrátit?

Díky


 Profil  
 Předmět: Re: Crossfire - 2x 7950 - systém vidí jen jednu grafiku
PříspěvekZaslal v: čt 29. srpen 2019, 23:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
CF je stejne mrtve, vůbec se tim netrap.


 Profil  
 Předmět: Re: Crossfire - 2x 7950 - systém vidí jen jednu grafiku
PříspěvekZaslal v: pá 30. srpen 2019, 09:47 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 01. duben 2006
Bydliště: Liberec
Nahoru
jj, díky, už jsem ji vyndal a vrátím ji. Zjistil jsem, že se ani netočily ventilátory. Může to být tím, že jsem neměl už volný 1x 8pin a 1x6pin a tak sjem přes redukce do molexu to připojil na 1x6pin a 1x6pin?


 Profil  
 Předmět: Re: Crossfire - 2x 7950 - systém vidí jen jednu grafiku
PříspěvekZaslal v: pá 30. srpen 2019, 10:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
Ne bez zátěže by to mělo normálně fungovat, to by spíš třeba ta redukce shořela nebo se zdroj vypnul (levnej shořel), kdyby to bylo přetížený.
Spíš bych koupil novou/jetou levnou grafiku (570/1060, spíš lepší) než krmit dvě tyhle monstra a kupovat kvůli tomu novej zdroj, výsledek by byl dost mizernej.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Crossfire - 2x 7950 - systém vidí jen jednu grafiku
PříspěvekZaslal v: pá 30. srpen 2019, 11:44 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ne, nemělo, pokud karta nemá zapojené všechny napájecí konektory vůbec se nespustí. Pokud má 8-pin nestačí do něj zapojit 6-pin. Tzn normální chování.

Jinak s Crossfire vůbec neztrácej čas, je to mrtvá věc se kterou se už do budoucna nepoužívá, a 7970 nemá žádnej frame pacing tzn obrovskej microstutter i když to funguje.


 Profil  
 Předmět: Re: Crossfire - 2x 7950 - systém vidí jen jednu grafiku
PříspěvekZaslal v: so 31. srpen 2019, 22:55 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 01. duben 2006
Bydliště: Liberec
Nahoru
jj, díky všem, vzdal jsem to. Zde lock...


 Profil  
 Předmět: Re: Crossfire - 2x 7950 - systém vidí jen jednu grafiku
PříspěvekZaslal v: ne 1. září 2019, 09:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
Ne, nemělo, pokud karta nemá zapojené všechny napájecí konektory vůbec se nespustí. Pokud má 8-pin nestačí do něj zapojit 6-pin. Tzn normální chování.

U spousty karet to normálně funguje, někde to je hned za konektorem pospojovaný úplně všechno dohromady (země a 12V zvlášť obv), takže by to běželo i na dva dráty, minimálně chvíli a nebo v idle. :D Ale samozřejmě je hovadina s tím laborovat už jen kvůli crossfiru.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Crossfire - 2x 7950 - systém vidí jen jednu grafiku
PříspěvekZaslal v: po 2. září 2019, 17:14 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Ja jsem myslim videl jedinou kartu, kde 6pin misto 8pinu normalne fungoval... a to hned tu uplne prvni, tj. HD 2900 XT.

Napriklad Asus HD 7970 DC2 pozaduje dva 8piny, a kdyz je nezapojis, tak se s tebou vubec nebavi.

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gigabyte GTX 1080/11 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Pentium 4 2.66 GHz, GeForce4 Ti 4600, 512 MB RDRAM, win98; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, win98SE; Pentium III 700, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, win98SE & DOS
Retro PC: Core 2 Duo E6400, Radeon 8500 LE, 1 GB DDR, ASRock 775i65G R3.0, winXP
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: Crossfire - 2x 7950 - systém vidí jen jednu grafiku
PříspěvekZaslal v: po 2. září 2019, 17:23 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Já jsem taky ještě neviděl kartu kde by to nebylo hlídaný. 2900XT jela bez toho ale věděla o tom a pokusila se zablokovat overclocking v CCC. Já všechny starý karty mimo záruky ručně letuju a proletovávám 12V a země k sobě abych se právě se zapojovánim pak už nemusel zabejvat.

Jediný co neni hlídaný jsou obvykle CPU power piny na MB kde jeden 4-pin obvykle stačí pro vše, už jsem ale viděl i board kterej měl 2x8-pin u LGA1151 a nepostnul bez toho, doufejme že se tento mor nerozšíří.


 Profil  
 Předmět: Re: Crossfire - 2x 7950 - systém vidí jen jednu grafiku
PříspěvekZaslal v: po 2. září 2019, 17:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
Tak jsem měl asi luck, měl jsem tak dvě a obě fungovaly, oc nebo tak jsem teda nezkoušel.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Crossfire - 2x 7950 - systém vidí jen jednu grafiku
PříspěvekZaslal v: po 2. září 2019, 18:52 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 01. duben 2006
Bydliště: Liberec
Nahoru
No je zvláštní, že moje karta má 2X 6pin a ta půjčená, úplně stejná. Jen revize jiná, měla 1x8 pin a 1x6 pin a k tomu chladící plech u napájecí části... Myslel jsem, že to bude propojené, ale asi ne


 Profil  
 Předmět: Re: Crossfire - 2x 7950 - systém vidí jen jednu grafiku
PříspěvekZaslal v: po 2. září 2019, 20:20 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jsou různé revize, tohle nebylo pro Gigabyte v AMD grafikách vůbec dobré období (u NV paradoxně ano ale dát na 670 ref PCB z 680 neni žádnej um) tyhle Radeony hořely a VRMka pukaly jak popcorn. Hodně jim pomohl do hrobu mining ale spousta měla zhnědlé PCB pod VRM i jen z hraní na defaultu a to i ta druhá chlazená verze převzatá z 7970. Obvzláště Ghz edition a 280X co tankovala 1,25v default byla hrůza. Tyhle karty si gigabyte vytrýny nedá.


 Profil  
 Předmět: Re: Crossfire - 2x 7950 - systém vidí jen jednu grafiku
PříspěvekZaslal v: po 2. září 2019, 21:06 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 01. duben 2006
Bydliště: Liberec
Nahoru
No ták já musím zaklepat, ale jsem max. spokojený - kartu mám už přes 5 let z aukra a pořád statečně hry tahá... Je to nějaká oc edice s 3 ventilátory.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.