Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 9. květen 2021, 14:40

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 26 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: út 15. říjen 2013, 07:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. září 2013
Nahoru
Zdravim, shanim nejakou starsi zakladni desku s AGP slotem na grafiku. Vim ze novou uz nekoupim, ale mam doma solidni grafiku do agp a je mi to lito vyhodit... Vedel by nekdo o necem, kde sehnat? Nebo kdyby se vam nekomu valelo neco doma, vzal bych. Idealne microATX, socket 775 s podporou dvoujader, ale klidne i ekvivalent od AMD. :|


 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: út 15. říjen 2013, 15:30 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Dělaj se stále i nový, Asrock je dělá. Ideální je tato:

http://www.czc.cz/asrock-775i65g-r3-0-intel-865g/116224/produkt

I 865 chipset (dobrá kompatibilita ve všech ohledech)
, podporuje všechny P4 a Core2 s FSB 800 a 1066.

Používám jí v jednom retro kompu s C2D E4400 @ 2,8Ghz a je to ok. Krom zvukovky jsou i na všechno funkční drivery pro windows98. :P


Naposledy upravil DOC_ZENITH dne út 15. říjen 2013, 15:32, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: út 15. říjen 2013, 15:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Neratovice
Nahoru
Pokud je to tak slušná grafika, aby to mělo cenu, tak
třeba http://www.mironet.cz/asrock-775i65g-r30-intel-865gich5-ddr-sata-usb-20-lan-sc775-matx+dp185376/ (což je ale omezení, protože to je starý 865 chipset a potřebuješ DDR1 paměti)

nebo se zkus poptat na http://www.syscom.cz/asrock-am2nf3-vsta/d-151099/

Jinak z nových už se moc nesežene, donedávna na alze měli, teď už je tam jen nová deska na SocketA a Socket478 s AGPčkem.

EDIT: doc mě předběhl :)

_________________
mogbuk: i5 9300H | 16GB DDR4-2666 Samsung | GeForce RTX 2060 | NVMe WD SN720 512GB SSD + SATA Crucial M550 512GB SSD | 1080p 144Hz IPS screen | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 1280MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | NAS: Asrock N3150DC-ITX | 4GB DDR3L-1600 Crucial | Mach Extreme 8GB SLC USB3.0 | 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | OpenMediaVault | Lian Li PC-Q28B Mini-ITX Cube | 65W DC adapter


 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: út 15. říjen 2013, 15:34 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Otázka co je ta slušná grafika. Nejsilnější grafika do AGP je Radeon 3850 a to dnes už neni moc slušná grafika. Navíc k tomu je potřeba aspoň to Core2 duo jinak těžkej CPU limit.


 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: út 15. říjen 2013, 15:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. září 2013
Nahoru
Tak ta grafika je tato:
http://m.gigabyte.com/product/product.aspx?pid=3088&c=105000000#sp
Je nova (ulozenka) a tak ji chci vyuzit do zalozniho kompu. Ten asrock vypada slusne, kdyz do toho sezenu solidni dvoujadro, tak by to mohlo celkem slapat. Diky za pomoc ;-)


 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: út 15. říjen 2013, 16:11 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
OK, k týhle grafice toho Intela (AGP radeony s můstkem trpěj velkou nekompatibilitou s chipsety ale na Intelech choděj)

CPU ideálně ňákou starou Core2 s FSB 800, typu E4300 E4400 E4500 a pod. Na aukru se prodávaj za pár stovek a + je ještě na týhle desce trochu přetaktuješ. (bez zvedání voltáže a v závislosti co daj tvé DDR1 paměti (na to taky pozor, je to deska pro DDR1 ne DDR2), a dej tam minimálně 2x1GB jinak to taky moc nemá smysl... max stabilní FSB desky je zhruba 270-280 Mhz).


 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: út 15. říjen 2013, 17:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. září 2013
Nahoru
Pokusím se na to sehnat co nejlepší procesor, koukal jsem na aukru a není to zase až taková cenová hrůza. Akorát mě štve že deska nevezme víc jak 2GB ram :|


 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: út 15. říjen 2013, 17:37 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Pokud tě to štve můžeš vzít ten AM2 asrock s Nforce3. Kompatibilita je tak vesměs dobrá, má 4 sloty na DDR2 (až 8 teoreticky 16 GB), a po flashi biosu v něm fungujou i AM3 Phenomy. Ale to by zas bylo mrhání peněz k tak slabý grafice.

Sorry ale ideální řešení by bylo tu kartu samotnou střeli a vzít komplet něco jinýho. Ta karta neni žádný dělo má výkon jako maj dnešní některé integrované grafiky. A navíc by jsi musel shánět staré obvykle drašší díly k tomu.

Tyhle AGP desky většinou kupujou lidi co za A - potřebujou starej systém kvůli specifickýmu HW či SW. A nebo za B, maj vše ostatní a chcípla jim deska tak jí prostě nahraděj. Pokud nemáš ramky a CPU, je to hodně špatná investice.


 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: út 15. říjen 2013, 20:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. září 2013
Nahoru
Štve, ale tak 2GB ram snad budou stačit no. Koukal jsem na webu výrobce na podporované procesory a mají tam u některých procesorů označených hvězdičkou poznámku:

*FSB1066-CPU is supported by overclocking only when you adopt an external VGA card and DDR400 CL2.5 memory modules.

Mám to chápat tak že když zapojím do agp slotu grafickou kartu a přidám ram CL2.5, tak pojede dané cpu bez problémů? Jak je to s ram CL3? V čem je rozdíl?


 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: út 15. říjen 2013, 20:50 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Čím menší CL tím lepší paměť. Mě to vždy chodilo i s CL3 moduly.

a s FSB nad 800 nefunguje integrovaná grafika.


 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: st 16. říjen 2013, 04:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. září 2013
Nahoru
Ta grafika by nevadila, stejne nebude potreba. Takze to normalne pojede, nebo to "FSB1066-cpu is supported by overclocking" mam chapat tak, ze nekde se musi neco prenastavit, nebo pretaktovat?


 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: st 16. říjen 2013, 21:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. září 2013
Nahoru
A ještě mám dotaz - pojedou na tom Windows7?


 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: st 16. říjen 2013, 21:47 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Hmm, jakou urážku si zasloužíš aby se takovej dotaz už neopakoval?

Nahraj tam 32-bit windows 7 a neřeš to.


 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: st 16. říjen 2013, 23:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. září 2013
Nahoru
Tu urazku si nech od cesty, normalne jsem se zeptal. Protoze jsem mel doma zakladni desku, u ktere mi sedmicky nejely v 32 ani 64 bitove verzi, deska to proste nepodporovala. Nainstalovaly se, ale po poslednim instalacnim restartu se to seklo, hodilo bluescreen a konec, musel jsem tam dat XP ktery slapaly v pohode.


 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: st 16. říjen 2013, 23:41 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Takovou desku neznám, NT6 nabootujou všude když CPU umí SSE instrukce (Pentium 3 up a Athlon XP up) a bios má funkční ACPI řízení prostředků. Tzn tak 13let staré stroje. I když vím že některé ECS boardy z dob P4 měly nefu nkční ACPI takže ehm...

ale ok, win7 tam určitě půjdou.


 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: čt 17. říjen 2013, 04:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. září 2013
Nahoru
A to byl presne muj pripad :lol: Jinak funkcne se tvarici uzasna zakladovka ECS a pentium D, trvalo mi celkem dlouho nez jsem prisel na to ze je chyba v desce a ne jinde, nerad bych to zazil znovu, tak se radsi zeptam, kdyz jsi psal ze mas s deskou zkusenost. Tak dik za ochotu, a sorry jestli jsem Te svym dotazem nejak nastval ;-)


 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: čt 17. říjen 2013, 07:50 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. květen 2008
Bydliště: čulak
Nahoru
Když už tu je to vlákno tak jeden dotaz na DOC mám monstrum grafiku x 1950 pro 512 mb powercolor jde i přetaktovat 621/770 a tento cpu http://ark.intel.com/products/27453/Intel-Pentium-4-Processor-511-1M-Cache-2_80A-GHz-533-MHz-FSB jde o to že i když jede na 3,4 ghz tak ve hře šlape na 100 % grafika kolem 60 %je jasné že cpu to nestíhá takže jaký P4 tam vrazit aby se to nějak porovnalo dík...


jo a stěma W 7 mě se osvědčily do těchto stojů opravdu to nejlepší je XP home edition sp3...jěšte W 7 home premium ted je testuju...

_________________
CPU IB i5 3570K@4,3Ghz,MB P8Z77-M,DDR 3 Kingston,MSI GTX 970 1480/8000 ,Vantage 35381 b,3DMARK 06 30129 b, 3DMARK11 13760.
Základ úspěchu je vynikající chlazení takže chladit, chladit a znovu chladit.
Potáči (žk)
Exoti pražské kavárny: zombux


 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: čt 17. říjen 2013, 10:59 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Pokud neni extra málo ram jsou win7 32-bit lepší. Jednak tam lépe funguje flash, druhak šlapou celkem svižně (ten systém samotnej neni CPU náročnej, pokud člověk nezapomene vypnout defendera, atd.)

A za další, kor pro X1950, jsou tam lepší drivery na GPU. ATI se na vývoj driverů pro starší GPU naprosto vybodla s příchodem R600. Ano měly ještě dlouho support, ale to neznamená že by se pro ně cokoliv vyvíjelo. A ten NT6 driver pro tyhle karty je mnohem lepší než ten NT5. Jednak dovoluje měnit saturaci obrazu a druhak je kompatibilní s posledni mflashem, pod NT5 s x1950 my vytuhával browser na twitch streamech, atd. Pod NT6 OK, a bylo to zastaralý jádro driveru.

Jinak Tielka k tvému dotazu. Ano jednojádrová P4 x1950tku neuživí ani omylem, ta brzdila už Geforce 6800. To chce přetaktovanou K8, a když P4, tak solidní, ala Northwooda nebo Cadarmilla s pořádnym taktem a s HTčkem. Ty tam teď máš prescotta s FSB 533 a bez HT, to je useless.

Spíš než CPU ale řekni co máš za desku a já ti řeknu co tam někde za 200kč v bazaru splašit.


 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: čt 17. říjen 2013, 12:25 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. květen 2008
Bydliště: čulak
Nahoru
P4P800-VM http://support.asus.com/cpusupport/list.aspx?SLanguage=en&p=1&s=15&m=P4P800-VM&os=17&hashedid=lWkFWt6I1Nykye1b na té desce jde přes clockgen taktovat...

_________________
CPU IB i5 3570K@4,3Ghz,MB P8Z77-M,DDR 3 Kingston,MSI GTX 970 1480/8000 ,Vantage 35381 b,3DMARK 06 30129 b, 3DMARK11 13760.
Základ úspěchu je vynikající chlazení takže chladit, chladit a znovu chladit.
Potáči (žk)
Exoti pražské kavárny: zombux


 Profil  
 Předmět: Re: Zakladni deska s AGP slotem
PříspěvekZaslal v: čt 17. říjen 2013, 12:38 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
OK, Intel 865 chipset to je dobrý. Socket 478 znamená že žádné moderní P4ky nebudou. Ok, tak sežeň z aukra P4 ku, FSB800 s HT do socketu 478. Ještě předtim radši nahoď poslední bios. Min 3Ghz default. Když seženeš Northwooda bude to lepší, ale Prescott taky je použitelnej, ale bude mít horší IPC + víc topit. Až ho budeš mít, tak drž paměti 1:1 s FSB a vytaktuj to co to jde, asi to půjde na 3,3- 3,6Ghz v záleží na štěstí. Pokud to bude northwood můžeš zvedat voltáž do 1,7v. S prescottem raději ne.

To je tak maximum co z týhle platformy dostaneš.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 26 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.