PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

Jakou desku k R5 3600
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=91&t=276469
Stránka 2 z 3

Autor:  AllowedCry [ po 12. srpen 2019, 22:33 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

:mrgreen: Našel jsem v práci celkem solidní desku, upgrade pozastaven.
:wink:

Autor:  Migl [ čt 29. srpen 2019, 18:25 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

Taky pořizuju R5 3600 a beru B450 Tomahawk max, začátkem září by měla být v prodeji. Jen bych potřeboval radu jak je to s RGB? Musí to deska nějak podporovat? Třeba když budu mít rgb ramky jestli to půjde synchronizovat s ostatníma rgb komponentama..

Autor:  Shaquille [ pá 30. srpen 2019, 08:34 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

Migl napsal:
Taky pořizuju R5 3600 a beru B450 Tomahawk max, začátkem září by měla být v prodeji. Jen bych potřeboval radu jak je to s RGB? Musí to deska nějak podporovat? Třeba když budu mít rgb ramky jestli to půjde synchronizovat s ostatníma rgb komponentama..

Pokud chces synchronizovat, tak musi RAM (a jine komponenty) podporovat Mystic light (u MSI).

Autor:  Migl [ pá 30. srpen 2019, 16:27 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

Díky.. Už jsem to nějak tak vypátral, před tím jsem u Tomahawku ten Mystic light přehlídl. Nikdy jsem rgb neřešil ale koupil jsem Be quiet! Silent base 601 s oknem tak aby to tam nebylo rozhádaný :)

Autor:  Spirit [ čt 24. říjen 2019, 18:22 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

Tak uz mam doma R7 3700X a nakoniec vzal znovu dostupnu vypredajovu Crosshair VI Hero. Predpokladam teraz, ze budem potrebovat starsi Ryzen, aby som mohol upgradnut BIOS. Alebo je mozne tento proces urobit aj bez CPU, naslepo cez knofliky a USB flashku?

Autor:  DAVEmon [ čt 24. říjen 2019, 18:26 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

Crosshair VI Hero je jedna z desek, která má funkci FLASHBACK BIOS, čili pomocí USB-čka můžeš updatovat BIOS a nepotřebovat starší CPU.

Autor:  Skogamandry [ čt 24. říjen 2019, 19:05 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

Spirit: Ano funguje to bezproblemov, trva to cca 3 minuty

https://www.youtube.com/watch?v=yYEMryiwmkk

Autor:  Spirit [ pá 25. říjen 2019, 05:38 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

Luxus, diky! :)

Autor:  Spirit [ ne 27. říjen 2019, 09:44 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

Tak som urobil upgrade biosu, vypol, namontoval vsetko potrebne a aj tak sa mi iba rozbehnu fany, obraz nikde a hlaska "02" (alebo "20"?). Nejaky napad? :?

Autor:  DAVEmon [ ne 27. říjen 2019, 10:17 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

Zkus to flashnout ještě jednou. Taky se mi stalo, že to napoprvé nechtělo "chytit", ale udělal jsem ten BIOS flashback ještě jednou a už to šlo.

Autor:  Skogamandry [ ne 27. říjen 2019, 10:29 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

Tak ako pise DAVEmon, tiez som to naposledy robil neviem preco na 2x

... inac len pre istotu, ak to robis takto, ten subor treba premenovat, tak ako je v navode vyssie, USB kluc ma byt sformatovany na FAT32 a pri flesovani musi byt prazdny, len s tym premenovanym suborom. Pouzit musis USB port k tomu urceny.

Autor:  Spirit [ ne 27. říjen 2019, 17:09 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

Urobil som presne ako pisete, USB zformatoval na F32, nahral subor, pouzil renamer, na flash ostal jenom ten subor. USB port pouzil spravny, pretoze BIOS knoflik svietil, pak blikal, pak rychlejsie blikal, pak blikal rychlo a nakoniec zhasol uplne. Doska sa pri zapnuti rozbehne, vetrak i ramky svietia, na displayi prebehne rada kodov a ustali sa to bez obrazu na monitore na kode "02". Googlil som, ludia pisali, ze zle ulozene CPU alebo spatne zasunute napajacie konektory, vsetko znovu osadil ale bez vysledku. Inak flash uz robil aj po druhe, nepomohlo.. :(

Autor:  Mr_Trollfan [ ne 27. říjen 2019, 20:34 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

Skontroluj si ten port radsej podla navodu, to ze nieco blika nic neznamena. Zhasne to samo a blika aj ked nenajde bios file. Ja som to nepremenovaval cez renamer, funguje to aj klasickym sposobom. V knizocke s manualom mas aj popis tych Q kodov.

Autor:  Spirit [ po 28. říjen 2019, 06:51 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

Port som pouzil spravny, je aj oznaceny... Postup podla videa vyssie. Popis kodu 02 mi nepovie nic, nez ze "je problem s CPU". Ludia na nete problem vyriesili rozne: "Osadil som CPU znovu a uz to funguje." "Problem bol v zle dosadenom napajani CPU." "Mal som stary BIOS." a pod...

Obrázek

Autor:  Morlith [ po 28. říjen 2019, 10:25 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

Skusal si viackrat natvrdo (idealne tlacitko na doske) zresetovat system? Na prvy krat to niektorym ludom trvalo kym to postne.
Druha moznost je este vyskusat ramky (moduly/sloty). 02/07 som dostaval ked som prehnal OC RAM.


TRollfan: niekde som cital, ze QR kody su uz znacne out of date ale neviem coje na tom pravdy

Autor:  Mr_Trollfan [ po 28. říjen 2019, 12:04 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

Spirit napsal:
Port som pouzil spravny, je aj oznaceny... Postup podla videa vyssie. Popis kodu 02 mi nepovie nic, nez ze "je problem s CPU".


Boze, keby si sa do toho manualu aspon pozrel.
Citace:
02 - AP initialization before microcode loading

Kde tam vidis aky problem s CPU?! Skusil si pockat dlhsi cas ci sa doska sama nenahodi a netrva jej len prva inicializacia noveho biosu po prvy post dlhsie?

Autor:  Spirit [ po 28. říjen 2019, 12:48 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

Ano pozrel som sa a nesom z toho mudrejsi. Stejne, ako z toho nie si mudrejsi teraz ty.. :roll: Ne, doska sa sama nenahodi ani po 5 minutach..

Autor:  DAVEmon [ po 28. říjen 2019, 13:03 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

Ta 02 je vážně hodně obecná a každému pomohlo něco jiného. Zkus ještě CMOS (hned vedle tlačítka na flashback), vyndat aspoň na 20 minut baterku. A v jaké fázi se ten 02 kod objevuje? Když kontroluje VGA, DRAM nebo Boot? Jak bylo předtím řečeno, zkus osadit pouze jedním RAM modulem třeba v jiném slotu. Pokud ti i při vypnutí CPU svítí zeleně znamená to, že funguje. Q kody na procesor jsou úplně jiné.

Autor:  Spirit [ po 28. říjen 2019, 15:09 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

skusal som zvlast ramky, rozne sloty, vyndat a znovu osadit procak, skusil som CMOS reset, 2x update BIOSu, este skusim tu baterku no... Inak ked dam reset CMOS, tak sa tam nahraje znovu ten od vyroby? Prikladam video: https://www.youtube.com/watch?v=JtmufljTOxs

Autor:  Skogamandry [ po 28. říjen 2019, 15:27 ]
Předmět:  Re: Jakou desku k R5 3600

Vyskusaj este starsiu verziu biosu, nie ten posledny...trebars tento

Version 7306
2019/08/1510.23 MBytes
CROSSHAIR VI HERO BIOS 7306
Update AM4 Combo PI 1.0.0.3 Patch AB.
Update overclocking auto-rules for Ryzen 3000 CPUs.
" Before running the USB BIOS Flashback tool, please rename the BIOS file (C6H.CAP) using BIOSRenamer.''

Stránka 2 z 3 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/