Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 19. duben 2021, 14:41

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 299 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  další
Autor Zpráva
 Předmět: Vyber desky pro socket AM2 / AM2+
PříspěvekZaslal v: ne 4. červen 2006, 12:26 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. červenec 2005
Nahoru
Otázky ohledně výběru nové základní desky AM2 / AM2+ směřujte do tohoto tématu.
Dotazy mimo toto téma budou přesunuty na smetiště dotazů

Lowend: (< 1800 Kč)
  • Gigabyte GA-M52L-S3 (nForce 520)
  • Asus M3A78-EH (AMD 780G) - integrovaná grafika ATI HD3200
  • Gigabyte GA-M56S-S3 (nForce 560)
  • MSI K9NGM4-F V2 (nForce 7050/630a) - integrovaná grafika GeForce 7050
  • Asus M2N-E (nForce 570 Ultra) - výprodej
  • Gigabyte M57SLI-S4 (nForce 570 LT SLI) - výprodej
  • ASUS M2A-VM, příp. s HDMI (AMD 690G) - integrovaná grafika ATI X1250 - výprodej

Mainstream: (1800 - 3000 Kč)
  • Asus M2N-SLI Deluxe (nForce 570 SLI)
  • Biostar TF8200 (nForce 8200) - integrovaná grafika GeForce 8200
  • MSI K9A2 CF-F (AMD 790X)
  • Asus M2R32-MVP (ATI CrossFire Xpress 3200)
  • Gigabyte GA-M59SLI-S4 (nForce 590 SLI) - výprodej

Highend: (> 3000 Kč)
  • Asus M3N-HT Deluxe/Mempipe (nForce 780a SLI)
  • MSI K9A2 Platinum (AMD 790FX)
  • Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Ed (nForce 590 SLI) - výprodej
  • Gigabyte MA790FX-DQ6 (AMD 790FX)
  • Asus Crosshair (nForce 590 SLI)


//EfineSS: Oficialni trhead k vyberu desky pro s. AM2, upraven nazev
//aktualizováno 05.8.07 (by sTano), 08.8.07 (by W), 10.4.08 (by W)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 4. červen 2006, 13:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
deska je v pohode,je pasivne chlazena,akorat trpi neduhem chipsetu nforce5,pomala prace s diskem(mozna ti to vadit nebude),procik snad v pohode,ram :OCZ DIMM 1024MB DDR2 533MHz 25331024ELGEGXT-K Gold GX XTC Du -
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36560

_________________
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 4. červen 2006, 14:24 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. červenec 2005
Nahoru
Muzes mi nejak priblizit ten neduh nF5** s diskem? nebo staci nejakej link kde se resi tadle problematika

a ty DDR sou sice hezky ale cenove je to pro me jina dimenze :(


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 4. červen 2006, 14:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
proste je disk asi o 5-10MB/s pomalejsi oproti nForce4

_________________
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 4. červen 2006, 14:46 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. červenec 2005
Nahoru
amd.21 napsal:
proste je disk asi o 5-10MB/s pomalejsi oproti nForce4


tak to je v poho, o prenosovou rychloest mi zas tolik nejde, zvlast dkyz je to takhle minimalni...diky za info


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 4. červen 2006, 14:58 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 25. září 2004
Bydliště: Liberec, Praha
Nahoru
Emulgathor napsal:
amd.21 napsal:
proste je disk asi o 5-10MB/s pomalejsi oproti nForce4


tak to je v poho, o prenosovou rychloest mi zas tolik nejde, zvlast dkyz je to takhle minimalni...diky za info


Bacha na to, u disku není 5-10 MBps zas tak minimálních...

_________________
Burn in hell.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 4. červen 2006, 16:11 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2003
Nahoru
amd.21 napsal:
proste je disk asi o 5-10MB/s pomalejsi oproti nForce4

mohl bych vedet udkud mas tyto informace?

_________________
0118 999 881 999 119 7253


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 4. červen 2006, 16:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
no tak kdyz ma disk cca.60-70MB/s(podle typu) plnou rychlost,tak je tech 5-10MB/s poznat dost...

_________________
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 4. červen 2006, 18:28 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2003
Nahoru
amd.21 napsal:
no tak kdyz ma disk cca.60-70MB/s(podle typu) plnou rychlost,tak je tech 5-10MB/s poznat dost...

mohl bys prosim uvest odkud mas tyto informace? predem dekuji.

_________________
0118 999 881 999 119 7253


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 4. červen 2006, 18:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Computer 11/06 napsal:
PCMark 05 HDD:
ASUS M2N32SLI Deluxe(sc.M2):4653 bodu
MSI K9N Platinum(sc.M2):4717 bodu
ASUS A8N32-SLI Deluxe(sc.939):5254 bodu

_________________
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 4. červen 2006, 18:42 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
jinak s tou rychlosti sem to prehnal... Sata ma rychlost asi 130MBps a ata asi 50MBps;rychlost je pro chipsety temer stejna na pata,u sata je rozdil asi 5MBps...sry za chybne informace...
//ale taky samozrejme zalezi na pouzitem disku,u wd raptora je rozdil vetsi...

_________________
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 4. červen 2006, 19:10 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 25. září 2004
Bydliště: Liberec, Praha
Nahoru
amd.21 napsal:
jinak s tou rychlosti sem to prehnal... Sata ma rychlost asi 130MBps a ata asi 50MBps;rychlost je pro chipsety temer stejna na pata,u sata je rozdil asi 5MBps...sry za chybne informace...
//ale taky samozrejme zalezi na pouzitem disku,u wd raptora je rozdil vetsi...


Chlape, víme vůbec, co to píšeme?

1) podle testů jedné desky tvrdit, že nForce 5xx má pomalejší přenos dat je doce šílený :roll:
2) rozdělení rychlostí podle SATA / PATA je taky dost dobrej vtip. První SATA disky byly úplně stejný jako PATA, jen měly integrovanej PATA 2 SATA převodník, takže tehdy byla rychlost stejná. Ta je ale stejná i dneska, protože konstrukce disků je naprosto stejná. Takový rozdíly v rychlosti může způsobit jen to, když máš:

a) na jedný kšandě dva disky - čekají až druhý skončí přenos dat
b) starou desku se starým čipsetem podporujícím starý IDE režim (takové zrůdnosti jako PIO4)

UATA v režimu UDMA 6 má 133 MBps, SATA II taktovaný na 3GHz má 3GBps. Ale ty rychlosti jsou jen toretické, v praxi jsou na tom ty disky skoro stejně. Takže házet tady 130MBps a 50 MBps je trochu mimo. Příkladem budiž disky Hitachi T7K250 pro obě rozhraní. Jo a ty rychlosti jsi jako určil podle PCMarku? Ten je k ničemu, nikdo pořádně neví, co ta HDD část testuje. Orientačně OK, ale chce to taky nějaký čísla s rozměrem. No a ten edit radši ani komentovat nebudu.

Jinak Asus je v téhle oblasti to nejlepší, co se dá koupit. MSI nemívá takový možnosti přetaktování, tedy alespoň pokud používá AMIBIOS, s Awardem je to lepší. Ještě možná počkat, až dorazí ATi Xpress 1100, ale bohužel neznám přesnou koncepci čipové sady. Ale pokud mám správné tušení, tak to bude Xpress 3200 bez CF, což by byl ideální stav.

_________________
Burn in hell.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 5. červen 2006, 10:05 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. červenec 2005
Nahoru
Teuzz napsal:
Jinak Asus je v téhle oblasti to nejlepší, co se dá koupit. MSI nemívá takový možnosti přetaktování, tedy alespoň pokud používá AMIBIOS, s Awardem je to lepší. Ještě možná počkat, až dorazí ATi Xpress 1100, ale bohužel neznám přesnou koncepci čipové sady. Ale pokud mám správné tušení, tak to bude Xpress 3200 bez CF, což by byl ideální stav.


Diky, ja sem tem vecem(myslim ty HDD problemy) taky zrovna moc neveril, ale protoze sem o tom moc nevedel tak sem se nechtel hadat, ale diky za ujasneni a taky diky za radu ohledne toho Asusu, MSI sem zvolil kvuli tomu ze od Asusu neni momentalne moc velkej vyber, ale zjistil sem ze jeste chvili pockam...dam pak vedet co sem vybral...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 5. červen 2006, 19:59 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. červenec 2005
Nahoru
Tak sem to vyresil tak ze sem se rozhod trochu vic investovat a vybral sem desku od Asusu co tady v pctuningu byla nedavno pouzita v sestave testujici novy AM2 procesory, konkretne ASUS s.AM2 M2N32-SLI Deluxe, nForce590 SLi

Tak doufam ze me za ty penize nezklame...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 5. červen 2006, 20:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Emulgathor napsal:
Tak sem to vyresil tak ze sem se rozhod trochu vic investovat a vybral sem desku od Asusu co tady v pctuningu byla nedavno pouzita v sestave testujici novy AM2 procesory, konkretne ASUS s.AM2 M2N32-SLI Deluxe, nForce590 SLi

Tak doufam ze me za ty penize nezklame...
good volba....velmi kvalitni deska...a ticha

_________________
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 14. červen 2006, 11:18 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2004
Bydliště: Jirkov nebo Plzeň
Nahoru
Mohu určitě jen a jen doporučit onu ASUS M2N32-SLI Deluxe ! Mám jim na testy a torchu jsem ji proklepl http://www.ddworld.cz/content/view/65/32/ a má minimum nedostatků a toho příslušenství :oops:


 Profil  
 Předmět: am2 deska
PříspěvekZaslal v: st 2. srpen 2006, 10:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. září 2004
Bydliště: Brnó
Nahoru
Vybírám odpovídající základní desku pro svou novou sestavu s AMD X2 3800+, DDR2 pametmi, GF 7600GS od Gainwardu.
První problém, který řeším, je zda SLI nebo neSLI. Zajímalo by mne, jestli by SLI rezim dvou 7600GS utahl zdroj Fortron 400W Blue Storm a pripadne, zda by zvladl i narocnejsi GK na spotrebu? V pripade obou zapornych odpovedi, by mi to problem vyresilo .

Takze pripad prvni (SLI varianta) - kterou z nasledujicich desek byste vybrali vy? nebo uplne jinou?
MicroStar K9N SLI Platinum - nVidia nForce 570 SLI - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37782
MicroStar K9N SLI-2F - nForce 570 SLi - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38900
je mezi nimi nejaky velky rozdil (ja na nic neprisel, jen na te levenjsi chybi jeden IEEE 1349 port (firewire, ze? ) a ta drazsi podporuje raid 5 (nevyuziju))?

A pripad druhy (nonSLI)
MicroStar K9N Ultra-2F - nVidia nForce 570 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37784
MicroStar K9N Platinum - nVidia nForce 570 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37783
Asus M2N-E - nForce 570 Ultra - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38679
U Asusky mi vadi absence druheho GLAN portu, protoze potrebuju pripojit LAN od modemu + LAN ke staremu PC.

_________________
CPU: AMD Athlon 64 X2 (Windsor) 3800MHz+ @ 2000MHz | CPU cooler: box | RAM: 2048MB Geil DDR2 @ 800MHz (5-5-5-15) | MB: MSI K9T SLI-2F | GPU: Zotac 8800GT OC 512MB GDDR3 @ "def" | HDD: Seagate Barracuda 320GB 7200.10 | Mechaniky: Lite-on SHM-165P6S black | case: Thermaltake Matrix VX | zdroj: Fortron Blue Storm 500W


 Profil  
 Předmět: Re: am2 deska
PříspěvekZaslal v: st 2. srpen 2006, 10:28 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 25. září 2004
Bydliště: Liberec, Praha
Nahoru
ManCZE napsal:
Vybírám odpovídající základní desku pro svou novou sestavu s AMD X2 3800+, DDR2 pametmi, GF 7600GS od Gainwardu.
První problém, který řeším, je zda SLI nebo neSLI. Zajímalo by mne, jestli by SLI rezim dvou 7600GS utahl zdroj Fortron 400W Blue Storm a pripadne, zda by zvladl i narocnejsi GK na spotrebu? V pripade obou zapornych odpovedi, by mi to problem vyresilo .

Takze pripad prvni (SLI varianta) - kterou z nasledujicich desek byste vybrali vy? nebo uplne jinou?
MicroStar K9N SLI Platinum - nVidia nForce 570 SLI - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37782
MicroStar K9N SLI-2F - nForce 570 SLi - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38900
je mezi nimi nejaky velky rozdil (ja na nic neprisel, jen na te levenjsi chybi jeden IEEE 1349 port (firewire, ze? ) a ta drazsi podporuje raid 5 (nevyuziju))?

A pripad druhy (nonSLI)
MicroStar K9N Ultra-2F - nVidia nForce 570 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37784
MicroStar K9N Platinum - nVidia nForce 570 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37783
Asus M2N-E - nForce 570 Ultra - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38679
U Asusky mi vadi absence druheho GLAN portu, protoze potrebuju pripojit LAN od modemu + LAN ke staremu PC.


Více než SLi se vyplatí později koupit novou grafiku. Takže nonSLI. Co se zdroje týče, šel bych do nějakého 500W zdroje s odnímatelnými kabely, nějaké doporučení tady na fóru jistě již bude, stačí hledat.

MSI má slabé BIOSy (taktování) a minimální příslušenství. Boardy jsou to skvělé, ale ta cena se dohání jinak.. ASUS je jednoznačně nejlepší, ale DualLanu je škoda... Podívej se, kolik by tě stál HUB a kolik DualLan ASUS deska... (nebo druhá síťovka)

_________________
Burn in hell.


 Profil  
 Předmět: Re: am2 deska
PříspěvekZaslal v: st 2. srpen 2006, 11:29 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. září 2004
Bydliště: Brnó
Nahoru
Teuzz napsal:
MSI má slabé BIOSy (taktování) a minimální příslušenství. Boardy jsou to skvělé, ale ta cena se dohání jinak.. ASUS je jednoznačně nejlepší, ale DualLanu je škoda... Podívej se, kolik by tě stál HUB a kolik DualLan ASUS deska... (nebo druhá síťovka)

to uz bych spis koupil tu druhou sitovku, je to otazka par stovek, ale bojim se, ze bych to uz poznal. nehlede na to ze tech par USB vystupu mi urcite stacit nebude (pisou sice 10, ale co vidim, tak ma 4), takze bych musel koupit jeste usb kartu (eee, rozbocovac? :oops: ). to by dohromady bylo urcite nejmin 500,- kc navrch, coz je uz opravdu dost.

_________________
CPU: AMD Athlon 64 X2 (Windsor) 3800MHz+ @ 2000MHz | CPU cooler: box | RAM: 2048MB Geil DDR2 @ 800MHz (5-5-5-15) | MB: MSI K9T SLI-2F | GPU: Zotac 8800GT OC 512MB GDDR3 @ "def" | HDD: Seagate Barracuda 320GB 7200.10 | Mechaniky: Lite-on SHM-165P6S black | case: Thermaltake Matrix VX | zdroj: Fortron Blue Storm 500W


 Profil  
 Předmět: Re: am2 deska
PříspěvekZaslal v: čt 31. srpen 2006, 16:26 
Nováček
Nováček

Založen: 16. březen 2006
Bydliště: Brno, Znojmo
Nahoru
ManCZE napsal:
A pripad druhy (nonSLI)


Doplnil bych tam jeste ABIT KN9 Ultra http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=KN9+Ultra&fMTYPE=Socket+AM2

slusna deska, zde (testovano ve Fedore) http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=530&num=1
minimalne vyrovnala vykon asus m2n32 sli

_________________
1. AMD Phenom II X4 955; GB GA-790FXTA-UD5; Kingston HyperX 4GB 1600MHz, Asus EAH5850 1024MB, WD Caviar SE16 WD6400AAKS (2x) + WD Caviar Blue WD10EALS 1TB Sata II, Enermax Mod82+ 625W,Chieftec CX-05B-B-O
2. AMD Athlon 64 X2 5200+ AM2; ABIT KN9Ultra; A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz EE+, SAPPHIRE HD 5670 512MB, WD Caviar Black WD5001AALS 500GB Sata II + SEAGATE ST3400620AS 400 GB + WD2000JD 200GB Sata, Enermax Liberty 500W,Coolermaster Centurion 1


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 299 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.