Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 21. únor 2020, 20:15

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: amd vs. intel
PříspěvekZaslal v: út 24. červenec 2007, 20:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. červenec 2007
Nahoru
cus potrebuju radu, jestli si mám koupit quad od intelu nebo mám počkat na 4jádro od AMD co myslíte? dik

_________________
Bla bla bla, stejně to nikoho nezajímá :D


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 24. červenec 2007, 20:12 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Č.Budějovice
Nahoru
Jestli nechceš čekat, kup Intel, jestli můžeš čekat, počkej a rozhodni se podle recenzí. V současný chvíli ti nikdo výsledky testů nevydanýho produktu neřekne :-)

_________________
Nejlepší moderátor ve výslužbě


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 24. červenec 2007, 20:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. červenec 2007
Nahoru
no-X napsal:
Jestli nechceš čekat, kup Intel, jestli můžeš čekat, počkej a rozhodni se podle recenzí. V současný chvíli ti nikdo výsledky testů nevydanýho produktu neřekne :-)

počkám jsem totiž AMDčkař :) a intel bych bral jako nouzovku :) ae dik
jen jestli se to vyplatí(řiká se že AMDcka budou totiž výrazně rychlejší)

_________________
Bla bla bla, stejně to nikoho nezajímá :D


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 24. červenec 2007, 21:03 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 28. září 2003
Bydliště: HK
Nahoru
abys nečekal do nekonečna....

Intel Core 2 Quad Q6600 se jeví jako ideální volba...

_________________
show must go on..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 24. červenec 2007, 21:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. prosinec 2004
Bydliště: Ružomberok, SK
Nahoru
AMD sice vravi ze bude vykonnejsie aj to papierovo je mozne lebo je to nativne 4jadro kdezto intely su len dva CPU zlepene dokopy ... ale na druhej strane ake halo sa robilo okolo R600 a aj tak nestacilo porazit G80 a aj papierovo je silnejsia ... :) ... ja som bol tiez AMDckar ale uz som si uvedomil ze to nema cenu vyzdvihovat jednu firmu ked vykon poskytne aj konkurencia a este vyssi :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 25. červenec 2007, 17:40 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. listopad 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Potřebuješ čtyřjádro?...
Určitě nečekej, AMD bude mít čtyřjádro za dlouho, nemluvě o taktovatelnosti.

_________________
Threadripper 1950X @4GHz, RTX2080 Ti, 64GB RAM, 512GB SATA SSD RAID 5, 1TB NVMe SSD RAID 0, 40TB RAID 6


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 25. červenec 2007, 17:43 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 28. srpen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
amd zase bude mít,jako je to teď u procesorů menší možnost taktovatelnosti.....já bych určitě vzal nějaký quad od intelu a na amd bych rozhodně nečekal....se podívej,jak dopadly dvoujádra amd proti intelu(samozřejmě si je intel v pohodě podal) a tak dopadnou i ty čtyřjádra :wink:

_________________
PC: Intel Core i7-8700K|Asus Strix Z370-G Gaming|GTX 980 Ti|Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB|HyperX Fury 240 GB|Intel 600p 512 GB|WD Blue SSD 250 GB|Corsair RM550|Fractal Design Define R5|Dell U2515H
NTB: Apple iPad Pro 11"|Phone: Apple iPhone XS
Photo: Sony A7 III|Sigma 35mm Art|Sony FE 85mm f/1.8
Fotografové všech zemí, táhněte sem: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=28&t=234891


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 26. červenec 2007, 21:38 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. říjen 2003
Bydliště: Klobouky u Brna
Nahoru
no polozme si otazku: k cemu to budes pouzivat a jaky komponenty budou dalsi?

_________________
....ze by to byl MELOUN


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 26. červenec 2007, 21:42 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. květen 2005
Bydliště: Libice nad Cidlinou
Nahoru
Taky bych mě docela zajímalo s jakým HW na to čtyřjádro chceš čekat :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 26. červenec 2007, 21:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. listopad 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
SpeedyGT napsal:
Taky bych mě docela zajímalo s jakým HW na to čtyřjádro chceš čekat :)

hh to nás vsechny :-) ... Ale je pravda,že Q6600 za 7K je naprostá bomba :-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 27. červenec 2007, 09:40 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 28. srpen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Highlander napsal:
SpeedyGT napsal:
Taky bych mě docela zajímalo s jakým HW na to čtyřjádro chceš čekat :)

hh to nás vsechny :-) ... Ale je pravda,že Q6600 za 7K je naprostá bomba :-)
jj je a navíc to nové čytřjádro od AMD bude stát počítám tak 15K min

_________________
PC: Intel Core i7-8700K|Asus Strix Z370-G Gaming|GTX 980 Ti|Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB|HyperX Fury 240 GB|Intel 600p 512 GB|WD Blue SSD 250 GB|Corsair RM550|Fractal Design Define R5|Dell U2515H
NTB: Apple iPad Pro 11"|Phone: Apple iPhone XS
Photo: Sony A7 III|Sigma 35mm Art|Sony FE 85mm f/1.8
Fotografové všech zemí, táhněte sem: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=28&t=234891


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 28. červenec 2007, 14:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. červen 2007
Nahoru
Hoj ses na tom jak ja ja si chci taky pockat protoze do ted mam stare pc takze dvojadro zrovna nechci chci si pockat kdys uz sem to tak dlouho vydrzel...no asi to bude drahy ale podívej se jak sou levny dvojjadra nebo spís jak sou nektery slevnneny a to sou u nas dvojjadra asi rok,takze sam jeste nevím ale asi si pockam... :oops:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 28. červenec 2007, 15:29 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 17. srpen 2006
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Nahoru
já osobně bych počkal...protože až budou pořádně dostupné nové Phenomy tak už budou další pro DDR3 a ty starší se slevní

mimochodem, nikdo tě nenutí kupovat novou desku...můžeš si klidně koupit nový CPU (jádro Agena, Kuma a Rana) a dát to do staré, přijdeš akorát o HT3
kompatibilita se plánuje od AM2 po AM3, takže si tam klidně můžeš dát i jádra Deneb, Propus a Regor akorát přijdeš o DDR3 a HT3...no a až budou zase penízky tak koupit i lepčejší desku :) s novými procesory bude kapánek vícero možností ;-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 28. červenec 2007, 16:52 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 01. říjen 2006
Bydliště: Slovensko - Bratislava
Nahoru
Ak chces pockaj. AMD mozno konecne naviaze na stare dobre casy ked boly Athlony64 total top a Intel sa len pozeral. Ale ak nechces cakat, kup Intel Core2Quad ten by si teraz vybralo aj to najmensie dieta a malo by pravdu. AMD su teraz dost slabe. A co sa R600 tyka pockajme si na skutocne DX10 hry zatial vedie NVidia, to je skutocnost.
Ale ja by som pockal :wink: .

_________________
M.B.: Gigabyte GA7N400-L, Proc.:AMD Athlon XP 2500+@3200+, Chladic: Primecooler PC HC4+, RAM: 512MB OCZ + 512MB Kingstone, HDD:2x80GBWesterndigital, Graf.: ATI Radeon X1600PRO AGP 256MB DDR2 Sapphire+AC Acelero S2, Zdroj: 550WLCPower.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. červenec 2007, 21:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. leden 2007
Bydliště: Trenčín (SLOVENSKO)
Nahoru
ja by som nerozmyslalvobec..cital som ze ti enove barcelony od amd maju problemy s frekvenciou a ze pobezia maximalne na 2ghz a ze kvailtne procaky bubu len zo stredu waferu a ze tam sa mozno podari frekvencia aj 3ghz. ale nechcem vidiet tu cenu za aku sa budu predavat. jednoznacne si to kup aj teraz si kup ten Q6600 to je super procak so supre cenou


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 30. červenec 2007, 10:35 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 17. srpen 2006
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Nahoru
Dzambor napsal:
ja by som nerozmyslalvobec..cital som ze ti enove barcelony od amd maju problemy s frekvenciou a ze pobezia maximalne na 2ghz a ze kvailtne procaky bubu len zo stredu waferu a ze tam sa mozno podari frekvencia aj 3ghz.


a ono to někdy bylo jinak...? :roll:
možná pozdější revize (jako dneska K8 ) půl roku před ukončením výroby K10 půjdou všechny na 3 GHz ale jinak nic ;-) vždyť i dneska jen ty nejkvalitnější jádra jedou na 3,2GHz pro 6400+ (vždycky jsou ty "horší", kterých je naprostá většina...pár z nich je občas lepších a jsou třeba v modelové řadě jen kvůli tomu že jsou potřeba...těm se pak říká "povedené kousky" a OC jde dost dobře)

btw klidně si počkej...v Q1 budou už slušně dostupný K10, v Q2 už víc jader a zřejmě na přelomu Q2/Q3 podpora DDR3


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 30. červenec 2007, 22:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. prosinec 2006
Bydliště: Preßburg.
Nahoru
Blue Storm napsal:
Highlander napsal:
SpeedyGT napsal:
Taky bych mě docela zajímalo s jakým HW na to čtyřjádro chceš čekat :)

hh to nás vsechny :-) ... Ale je pravda,že Q6600 za 7K je naprostá bomba :-)
jj je a navíc to nové čytřjádro od AMD bude stát počítám tak 15K min

ja pocitam tak 20k min.
viete aka zlozita bude vyroba pre taky velky CIP?
ma to 11 vrstiev na sebe, to ked sa podari spravit 1 cip na 1 waferi AMD moze oslavovat :roll:

_________________
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 31. červenec 2007, 08:54 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 17. srpen 2006
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Nahoru
socket napsal:
ja pocitam tak 20k min.
viete aka zlozita bude vyroba pre taky velky CIP?
ma to 11 vrstiev na sebe, to ked sa podari spravit 1 cip na 1 waferi AMD moze oslavovat :roll:


jenom jedenáct? sem počítal že je to pár desítek už teď...(no zase v továrně sem nikdá nebyl takže nevím mno)

ale prej mají s Barcelonou vysokou úspěšnost (ikdyž většina jako obvykle na nižších frekvencích) tak nevím proč tady by měl být rozdíl...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 12. srpen 2007, 02:50 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 17. srpen 2006
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Nahoru
Hh jedna věc jsou benchmarky a druhá věc běžné nasazení http://www.legionhardware.com/document.php?id=672&p=0 (tak mi ukažte kde je ta obrovský výkonový převaha...? nevidím :shock: )

btw jistě high-end Intely dáte výš a AMD už ne, ale ve srovnání high-end/mainstream AMD vs. Intel i po taknutí není rozdíl...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 15. srpen 2007, 12:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. červen 2007
Nahoru
Jo jeste sem se chtel zeptat kamos koupil uz ctyrjadro a rika ze to nemuze uchladit bez vodníka a ze to zere nejak moc elekriky nebo jak je to stímmhle? :wink:


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.