Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 24. únor 2020, 00:10

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Je lepsi 2xpentium 3.6 nebo core2duo?
PříspěvekZaslal v: út 25. září 2007, 18:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. květen 2004
Bydliště: Vyškov
Nahoru
Zdravim, mam zajimavy problem, zajimalo by me jako kombinaci procesoru zvolit. Procesor potreubju na kompresi videa, a na hdv strih. Dulezite je pro me rychla komprese. Je lepsi koupit dvouprocesorovou desku a osadit treba 3,6ghz pentiama a nebo koupit 3ghz core2duo? Dulezita je pro me i cena. Co vyjde nejlepe pomer cena - vykon? Je otazkou jestli takove pentium je mozne jeste sehnat :)


//edit mhl, presun z intelu


 Profil  
 Předmět: Re: Je lepsi 2xpentium 3.6 nebo core2duo?
PříspěvekZaslal v: út 25. září 2007, 18:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. duben 2006
Bydliště: Liberec
Nahoru
shadow Walker napsal:
Zdravim, mam zajimavy problem, zajimalo by me jako kombinaci procesoru zvolit. Procesor potreubju na kompresi videa, a na hdv strih. Dulezite je pro me rychla komprese. Je lepsi koupit dvouprocesorovou desku a osadit treba 3,6ghz pentiama a nebo koupit 3ghz core2duo? Dulezita je pro me i cena. Co vyjde nejlepe pomer cena - vykon? Je otazkou jestli takove pentium je mozne jeste sehnat :)
Jasně vem C2D,popřípadě Quad,jestli ho využiješ.Na pentium už radši zapomeň.

_________________
E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. září 2007, 18:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
2x Pentium 4 3,6GHz ti rozdrtí (EDIT: dvojvýznam češtiny -> Pentia budou poražena) jedno E4400 na defaultu (2x2,0GHz). Pokud používáš aplikace využívající více jader ber Q6600 (4x2,4GHz), pokud máš více singlethread aplikací, tak E6850 (2x3,0GHz).


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. září 2007, 19:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. květen 2004
Bydliště: Vyškov
Nahoru
Ok, takze jeste jeden dotaz, nasel sem c2d co ma 1000mhz fsb a 8mb cache a druhe ma 1333mhz fsb a 4mb cash? takzem se lisi o 400mhz. Ktere je lepsi na kompresi? :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. září 2007, 19:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
No 8MB cache má jen Q6600, což je jak jsem psal čtyřjádro, oproti dvoujádru E6850 má nižší takt (4x2,4GHz vs. 2x3,0GHz), takže pokud nemáš aplikace, které více jader využijí, je jeho nákup zbytečný.

Rozdíl ve výkonu vzhledem k cache je
1MB vs. 2MB - cca 10%
2MB vs. 4MB - cca 5-10%
4MB vs. 8MB - cca 0-5%

Rozdíl ve výkonu vzhledem ke sběrnici je podobný.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. září 2007, 19:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. prosinec 2006
Bydliště: Preßburg.
Nahoru
kup 2x Xeona, s technologiou core (51xx, popr. quad 53xx)
Bude to rychlejsie aspon co sa kompresie videa tyka :wink:

_________________
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. září 2007, 19:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Myslím, že Q6600 postačí, zvlášť když ho trochu přetaktuje. Výhoda mezi 4 vs. 8 jádry (2x Xeon) už není taková jako mezi 2 a 4 jádrem. K tomu by musel potřeboval i hodně rychlý diskový subsystém, takže další investice.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. září 2007, 21:41 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Nitra-SVK
Nahoru
socket napsal:
kup 2x Xeona, s technologiou core (51xx, popr. quad 53xx)
Bude to rychlejsie aspon co sa kompresie videa tyka :wink:
Socket LGA771? :stupid:
:arrow:
shadow Walker napsal:
Dulezita je pro me i cena. Co vyjde nejlepe pomer cena - vykon?


LGA771.Tie dosky,ta cena. :-)

Caderom napsal:
K tomu by musel potřeboval i hodně rychlý diskový subsystém, takže další investice.
Myslim,ze moznost tu je i s normalnym systemom.Nie zalozenym na servery.Disky tipu SAS.
Avsak,je to tiez dost nakladna polozka (disky,radic).Rozhodne ale vzdy o nieco lacnejsia.

_________________
PC: Intel Core 2 Extreme QX6700@2,66Ghz ES Noctua NH-U12P + NF-F12 (500-800rpm) 1,1V - Asus P5B + (Noctua NC-U6) - A-Data DDR2 2x 2048MB 800Mhz CL6 + Kingston DDR2 2x 2048MB 800MHz CL6 - MSI R7750-PMD1GD5/OC V2 - Dell P2414H 24" (16:9) - SanDisk Extreme Pro SSD 240GB + 2x Toshiba DT01ACA300 3TB + PCES-30 RAID1 (2x Toshiba DT01ACA200 2TB) + PCES-30 RAID1 (2x Toshiba E300 2TB) - Fractal Design Define XL R2 - Super Flower SF-550P14PE Golden King
Foto: Sony α850 + Minolta 7000 AF


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 26. září 2007, 16:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. prosinec 2006
Bydliště: Preßburg.
Nahoru
BubakB napsal:
socket napsal:
kup 2x Xeona, s technologiou core (51xx, popr. quad 53xx)
Bude to rychlejsie aspon co sa kompresie videa tyka :wink:
Socket LGA771? :stupid:
:arrow:
shadow Walker napsal:
Dulezita je pro me i cena. Co vyjde nejlepe pomer cena - vykon?


LGA771.Tie dosky,ta cena. :-)

niesu az take drahe, aspon ked su pouzite :wink: 2x5160 stoji 4000kc..

_________________
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 26. září 2007, 16:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Nitra-SVK
Nahoru
socket napsal:
niesu az take drahe, aspon ked su pouzite :wink: 2x5160 stoji 4000kc..
Sice to je velmi pekne.Plne si uvedomujem kolko stoja najlacnejsie procesory do serverov.Avsak v ziadnom pripade tolko nestoja nove zakladne dosky.

_________________
PC: Intel Core 2 Extreme QX6700@2,66Ghz ES Noctua NH-U12P + NF-F12 (500-800rpm) 1,1V - Asus P5B + (Noctua NC-U6) - A-Data DDR2 2x 2048MB 800Mhz CL6 + Kingston DDR2 2x 2048MB 800MHz CL6 - MSI R7750-PMD1GD5/OC V2 - Dell P2414H 24" (16:9) - SanDisk Extreme Pro SSD 240GB + 2x Toshiba DT01ACA300 3TB + PCES-30 RAID1 (2x Toshiba DT01ACA200 2TB) + PCES-30 RAID1 (2x Toshiba E300 2TB) - Fractal Design Define XL R2 - Super Flower SF-550P14PE Golden King
Foto: Sony α850 + Minolta 7000 AF


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 26. září 2007, 16:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. prosinec 2006
Bydliště: Preßburg.
Nahoru
http://www.alza.cz/serverova-zakladni-d ... d65174.htm
najlepsie desktopove 6k... niekedy aj viac

_________________
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.