Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 24. únor 2020, 01:28

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 16 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: výběr procesoru
PříspěvekZaslal v: st 3. říjen 2007, 15:53 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. červen 2007
Nahoru
poradíte mi jakej procesor je pro mě lepší?
1. Dual Core XEON 5160 3GHz
2. Dual Core Extreme X6800

počítač je primárně využíván na grafické práce, občas na nějaké to video (střih a komprimace). zatím na winXP 32bit, pokud by bylo lepší přejít na 64bit není problém. bohužel adobe aplikace jsou zatím jen 32bit :(

předem děkuji


//edit mhl, presun z intelu


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 3. říjen 2007, 16:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. květen 2006
Nahoru
zalezi jestli chces kupovat celkem drahou desku SKT 771 nebo levnejsi na socket 775 a jestli ty aplikace vyuziji to 4jadro (video to vytizi to vim ale graficke prace to netusim) tak ze se do nej vyplati inestovat

_________________
KDO mi odebral moji zlutou kartu


 Profil  
 Předmět: dvoujádro
PříspěvekZaslal v: st 3. říjen 2007, 16:31 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. červen 2007
Nahoru
Jak sem se dočetl, tak je to pouze dvoujádro, čtyřjádro by to byl v případě označení 53xx


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 3. říjen 2007, 16:34 
Nováček
Nováček

Založen: 03. říjen 2007
Nahoru
Ja souhlasim,ze nejake to 4jadro by se vice vyplatilo...docela bez problemu se pres 3GHz dostanete i s levnejsim Q6600 :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 3. říjen 2007, 16:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. prosinec 2006
Bydliště: Preßburg.
Nahoru
kup E6850 alebo quad Q6600. X6800 sa neoplati kvoli vysokej cene a 5160 znamena dosku za 10k :wink:

_________________
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka


 Profil  
 Předmět: 771
PříspěvekZaslal v: st 3. říjen 2007, 16:37 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. červen 2007
Nahoru
je to v 771


 Profil  
 Předmět: cena
PříspěvekZaslal v: st 3. říjen 2007, 16:40 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. červen 2007
Nahoru
na ceně nezáleží, to platí firma, jde o co největší výkon.

X6800 už mam a potřebuju zrychlit. právě se nabízu slušně ten XEON, netuším však, jestli to bude zrychlení?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 3. říjen 2007, 16:45 
Nováček
Nováček

Založen: 03. říjen 2007
Nahoru
Nebude tam nejake znatelne zrychleni,protoze se jedna o vlastne stejny cip a jeste na shodne frekvenci...


 Profil  
 Předmět: zrychlení
PříspěvekZaslal v: st 3. říjen 2007, 16:59 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. červen 2007
Nahoru
XEON má vyžší FSB a taky jakousi podporu HT?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 3. říjen 2007, 17:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. prosinec 2006
Bydliště: Preßburg.
Nahoru
kup QX6850 popripade 2x Xeon X53xx, a nejaku drahu dosku (ne intel)

_________________
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 3. říjen 2007, 17:17 
Nováček
Nováček

Založen: 03. říjen 2007
Nahoru
FSB poznate minimalne....porad budete mit 2 totozna jadra na stejne frekvenci jako vase x6800...jak jsem rikal,q6600 nataktujete na 3 ghz a budete mit 2x tolik jader...nebo jestli na penezich opravdu nesejde a do taktovani se vam nechce,pak snad jen QX6850... :twisted:


 Profil  
 Předmět: taktování
PříspěvekZaslal v: st 3. říjen 2007, 17:24 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. červen 2007
Nahoru
bohužel je to sestava od Dellu, nedokážu si představit, že půjde taktovat :(

co to vlastně znamená ten Extreme u core2 duo procesoru?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 3. říjen 2007, 17:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. prosinec 2006
Bydliště: Preßburg.
Nahoru
ze ma otvoreny nasobic aj hore, niekedy sa to vyuziva pci OC :wink:

_________________
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka


 Profil  
 Předmět: lama
PříspěvekZaslal v: st 3. říjen 2007, 17:28 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. červen 2007
Nahoru
asi sem lama, z toho moudrej nejsem. nešlo by to prosím nějak srozumitelněji :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 3. říjen 2007, 18:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. prosinec 2004
Bydliště: Ružomberok, SK
Nahoru
to ufon: nasobic normalne mozes nastavit len smerom dole ... napr moje E2160 ma nasobic 9 cize mozem nastavit 9, 8, 7 a 6 je minimum tusim ... pri extreme mozes nastavit nasobic aj 10, 11, ... ale neviem uz pokial ... cize frekvencia (FSB/4)xnasobic a dostanes vyslednu frekvenciu CPU ... napr.:
FSB = 1333MHz
Nasobic = 9
Priklad - (1333/4)x9 = 3000MHz


 Profil  
 Předmět: děkuji
PříspěvekZaslal v: st 3. říjen 2007, 18:32 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. červen 2007
Nahoru
super, děkuji


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 16 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.