Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 26. únor 2020, 20:56

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 17 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Nová grafika pro Athlon 64 3200+ -Má smysl?
PříspěvekZaslal v: pá 19. říjen 2007, 18:15 
Nováček
Nováček

Založen: 19. říjen 2007
Bydliště: Soběslav
Nahoru
Ahoj, toto je moje sestava:

Zákl. deska: Asus M2NPV-VM [/b](2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Čipová sada základní desky: nVIDIA GeForce 6150, AMD Hammer
CPU: Athlon 64 3200+ 2000 MHz L2 Cache 512 KB
Paměť: 2,5 GB (2*256 MB + 2*1GB) Kingston 533 MHz DDR2
Grafika: ATI Radeon X700 SE 512 MB PCI-E x16, takt 400 MHz, Vertex Shaders: 6 (v2.0), Pixel Shaders: 4 (v2.0)

Asi by to chtělo lepší grafiku, že jo?
Uvažuju o něčem mezi 2000 až 3000 Kč vč. DPH. Třeba Radeon X1950 GT. Verzi 256 MB jsem viděl za cca. 2500, verzi 512 MB za necelé 3000. Asi je lepší dát pár stovek navíc za 512 MB, že jo?

Chci se jen zeptat, jestli je můj návrh dobrý, nebo ne. Dokáže pak taková grafárna, kterou navrhuju, rozhýbat na mém stroji nové hry jako S.T.A.L.K.E.R., Bioshock, UT 3, Clive Barker´s Jericho, Crysis apod? Jinými slovy, vyplatí se s Athlonem 3200+ a 2,5 GB RAM investovat do grafiky jako X1950 GT? Udělá to velký rozdíl?

P.S. Moc tomuhle nerozumim, ale tuším něco o tom, že na lepší grafiku musím mít výkonný zdroj. Aspoň 400 w? (Snad teď moc neplácám:) Jenže nevim, jak zjistit, jaký zdrj teď vlastně mám. Omlouvám se, ale fakt do těchhle věcí moc nevidim.

Díky moc za jakoukoli odpověď/návrh.


 Profil  
 Předmět: Re: Nová grafika pro Athlon 64 3200+ -Má smysl?
PříspěvekZaslal v: pá 19. říjen 2007, 18:54 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 28. listopad 2005
Bydliště: UHB
Nahoru
Suri napsal:
...

Rozdíl ve výkonu bude sakra veliký a CPU tě nebude v ničem omezovat...

_________________

...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 19. říjen 2007, 19:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. květen 2006
Nahoru
vykon zdroje je na stitku na zdroji tak to cislo opis a pokud tam mas napsany i proudy na ruznych vetvich tak je sem kdyztak opis taky
jinak jestli rozjedes crysis ti nikdo zatim nevyvesti ale ty ostatni hry by si mel rozjet bez problemu mozna stalkera jen na staticky svetla
jinak priprav se na velkej vykonostni skok :)

_________________
KDO mi odebral moji zlutou kartu


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 19. říjen 2007, 20:39 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 28. srpen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
no s crysis to není jisté,jeslti se ti rozjede,protože už je doporučené pro něho dvoujádro...jinak k tomu zdroji,ještě bych sem napsal,co to je za značku

_________________
PC: Intel Core i7-8700K|Asus Strix Z370-G Gaming|GTX 980 Ti|Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB|HyperX Fury 240 GB|Intel 600p 512 GB|WD Blue SSD 250 GB|Corsair RM550|Fractal Design Define R5|Dell U2515H
NTB: Apple iPad Pro 11"|Phone: Apple iPhone XS
Photo: Sony A7 III|Sigma 35mm Art|Sony FE 85mm f/1.8
Fotografové všech zemí, táhněte sem: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=28&t=234891


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 19. říjen 2007, 21:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. červenec 2005
Bydliště: Ostrava
Nahoru
X1950GT doporučuju...

_________________
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 19. říjen 2007, 21:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 03. září 2006
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
jako řekl bych že to celkem má cenu.. při dnešních cenách se tenhle upgrade celkem vyplatí..

hry co byli jmenovány pojedou ok.. ten Crysis se jeste nevi no.. ale kazdopadne si myslim ze to pustis ovsem otazka je jak no...


 Profil  
 Předmět: Re: Nová grafika pro Athlon 64 3200+ -Má smysl?
PříspěvekZaslal v: pá 19. říjen 2007, 21:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. prosinec 2004
Bydliště: Pernikov
Nahoru
Suri napsal:
Asi by to chtělo lepší grafiku, že jo?
Uvažuju o něčem mezi 2000 až 3000 Kč vč. DPH. Třeba Radeon X1950 GT. Verzi 256 MB jsem viděl za cca. 2500, verzi 512 MB za necelé 3000. Asi je lepší dát pár stovek navíc za 512 MB, že jo?


Vem jen 256Mb verzi. Tahle karta 512MB nevyuzije a navic se do 256MB verze pouzivaji rychlejsi pameti


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 20. říjen 2007, 09:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. červenec 2004
Bydliště: Pustiměř
Nahoru
Přesně jak ti píší ostatní, 512MB u GT je zbytečnost,
koupil bych buď tu GT za cca 2,5k nebo bych poměřoval s 2600XT za cca 2,6

Anebo třetí alternativa, dle mě nejlepší, za 3k a máš k tomu i supr chladič
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... L000000EXH

_________________
***MSI Z370 SLI PLUS***i7-8700***2*16GB 2666@3200 MHz***1080 Ti


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 20. říjen 2007, 10:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. červenec 2005
Bydliště: Ostrava
Nahoru
tnema napsal:
Anebo třetí alternativa, dle mě nejlepší, za 3k a máš k tomu i supr chladič
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... L000000EXH


Doporučuju! Tuhle mám a o proti Sapphiru co má kámoš, to je z hlukem a teplotama nebe a dudy.Navíc je levnější.Jediná nevýhoda je, že není příliš OC friendly (viz muj podpis).

_________________
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 20. říjen 2007, 10:56 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 28. listopad 2005
Bydliště: UHB
Nahoru
Blue Storm napsal:
no s crysis to není jisté,jeslti se ti rozjede,protože už je doporučené pro něho dvoujádro...jinak k tomu zdroji,ještě bych sem napsal,co to je za značku

Crysis je optimalizovaný jak pro Single Core tak Dual Core...

_________________

...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 20. říjen 2007, 12:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. červen 2006
Bydliště: Vsetin
Nahoru
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=44

Jinak ja bych ti spise doporucil HD 2600Xt a kdyz na to nasadis todle

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45463

Tak to mam ja a je to neslysitelny a dobrej vykon .. :)

_________________
Ryzen 3700X - Fera 3 - MSI B450 Gaming Plus - Kingston Predator 16Gb, 3466Mhz CL16 T1 - SSD 960 EVO 250GB M2 - Kingston Hyper 240Gb Sata - MSI Nvidia 1080 Aero - Creative Sound Blaster Z - PSU 500W Cooler Master.
Dell Vostro - Intel i7 3612qm 4/8 - Radeon 7670m


 Profil  
 Předmět: Díky!
PříspěvekZaslal v: ne 21. říjen 2007, 12:30 
Nováček
Nováček

Založen: 19. říjen 2007
Bydliště: Soběslav
Nahoru
Všem moc děkuju za příspěvky. Eště sem nekoukal na ten zdroj, neska na to mrknu. Ale zatim moc díky!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 21. říjen 2007, 13:16 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 28. srpen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
2Pavel.P.:však jj,ale myslel jsem tím,že když třeba střední detaily tak už aspoň dvoujádro,protože jednojádro už by to nemuselo moc táhnout

_________________
PC: Intel Core i7-8700K|Asus Strix Z370-G Gaming|GTX 980 Ti|Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB|HyperX Fury 240 GB|Intel 600p 512 GB|WD Blue SSD 250 GB|Corsair RM550|Fractal Design Define R5|Dell U2515H
NTB: Apple iPad Pro 11"|Phone: Apple iPhone XS
Photo: Sony A7 III|Sigma 35mm Art|Sony FE 85mm f/1.8
Fotografové všech zemí, táhněte sem: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=28&t=234891


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 21. říjen 2007, 19:54 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 28. listopad 2005
Bydliště: UHB
Nahoru
Blue Storm napsal:
2Pavel.P.:však jj,ale myslel jsem tím,že když třeba střední detaily tak už aspoň dvoujádro,protože jednojádro už by to nemuselo moc táhnout

No bude OT tématu, ale může dát klidně i high detaily na Dx9 GK a pořád CPU bude ovlivnovat pouze min.fps u 1280*1024 menší....

_________________

...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 23. říjen 2007, 15:15 
Nováček
Nováček

Založen: 19. říjen 2007
Bydliště: Soběslav
Nahoru
Tak jsem konečně zašmátral do bedny a našel ten svůj zdroj. Sorry že tak pozdě. Teď u sebe nemám ten papírek s opsanýma detailama, ale pamatuju si tohle: značka: byly to ňáký dvě písmena, myslim že L&C :-D , maximal output: 350W. Detaily kdyžtak připíšu během dneška.
Co myslíte, bude to k tý mojí sestavě stačit? (chci koupit x1950 GT)
Pokud ne, jakej zdroj za slušnou cenu byste doporučili?
Díky.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 23. říjen 2007, 18:03 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 28. listopad 2005
Bydliště: UHB
Nahoru
Suri napsal:
...

Bude to stačit... :) Chce to zkusit... :)

_________________

...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 23. říjen 2007, 18:25 
Nováček
Nováček

Založen: 19. říjen 2007
Bydliště: Soběslav
Nahoru
Ok, zkusim, uvidim :wink:

Tady jsou ty detaily:

L&C Technology
Model: LC-B350 ATX
115 V ~ 8 A
230 V ~ 4 A
Output: 350 w
+5 V & +3.3 V combined 200 w max
+5 V & +12V & +3.3 V combined 330 w max
Total output is 350 w max.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 17 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.