Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 24. únor 2020, 01:46

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 14 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Ujasnění Core 2 Duo
PříspěvekZaslal v: út 23. říjen 2007, 16:14 
Nováček
Nováček

Založen: 01. říjen 2007
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Zdravím.

Budu si kupovat nové CPU, chtěl jsem INTEL a dvou-jádro.
Narazil jsem na tyto 3 typy: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45218 , http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47873 a http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50466. Mají dost podobnou cenu a všechny parametry jsou stejné až na podle mě to hlavní , mají (2.00GHz,2.33GHz) atd. jak je to možné při stejné ceně a co brát ? Dále se chci zeptat jak stručně pracují 2 jádra, Kdybych hrát hru tak bude využité jedno jádro a to druhé bude volné, a nebo se automaticky připojí k tomu prvnímu a bude se tedy výkon scítat ? (u jádra 2.33 GHz to při hře tedy bude 4.66 GHz ? ,nebo nějak tak ?)

Děkuji !


/edit mhl, presun z intelu


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 23. říjen 2007, 16:22 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 02. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
Ty CPU se lisi jen frekvenci. Oproti 6kove rade jim chybi v podstate jen podpora virtualizace a nekdy cache, coz te moc trapit nemusi.

Vyuziti zalezi na tom, jak je hra naprogramovana. Kazdopadne i kdyby bylo vyuzity jen 1 jadro, to druhy se bude starat o takovy ty veci na pozadi jako je icq apod...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 23. říjen 2007, 21:12 
Nováček
Nováček

Založen: 01. říjen 2007
Bydliště: Olomouc
Nahoru
a ještě taková drobnost. proc ty CPU mají rodílnou frekvenci a stoji prakticky stejne ? jsem si myslel ze budu vybírat podle ceny a frekvence...ale kdyz 2.00 stoji stejne jako 2.33 tka už nevím


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 23. říjen 2007, 22:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. říjen 2003
Nahoru
No hlavne jim taky oproti 6kove rade chybi nejakych 266MHz na pametovem radici..
Osobne takto vyrovnane ceny vidim spise z duvodu pomaleho upadku 4kove rady.. lidi dneska podle me pasou uz v naproste vetsine po 6kach..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 23. říjen 2007, 22:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Když se podíváš, tak E4400 není dostupné a E4600 je novinka. Jde o postupné nahrazování lepšími modely, E4400 se doprodává, E4500 snad o pár korun zlevní (jestli se taky nepřestane prodávat). Ty ceny jsou divné nejen u E4xxx, podívej se např. na E6420 a E6750. O úpadku bych nemluvil, E4600 za 3500,- je přeci jen o dost levnější než E6750 za 4800,- (E6550 nepočítám kvůli malému násobiči).


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 24. říjen 2007, 08:54 
Nováček
Nováček

Založen: 22. říjen 2007
Nahoru
takze si mám kupovat CPU 6rady ? je tedy INTEL Core 2 Duo Conroe E6320 1,86GHz/4MB/1066MHz rychlejsí než 4ková rada treba na 2.33 GHz ?
6 ková rada je ale tak o 2 000kč drazí než ta 4ková, snad se to ale bude rychle slevnovat....

ted mám intel P4 na 3.0GHz, tka za měsíc si chci koupit nové CPU a finance vyjdou tak max na toto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44491 , bude to velke zlepseni oproti součastnosti ? mám totiz jiz aplikace které mi zpomaluje CPU


Naposledy upravil boyhig dne st 24. říjen 2007, 09:02, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 24. říjen 2007, 09:01 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
boyhig napsal:
takze si mám kupovat CPU 6rady ? je tedy INTEL Core 2 Duo Conroe E6320 1,86GHz/4MB/1066MHz rychlejsí než 4ková rada treba na 2.33 GHz ?
6 ková rada je ale tak o 2 000kč drazí než ta 4ková, snad se to ale bude rychle slevnovat....


Taková rada by nebyla v zadnym pripade univerzalní, rozdil ve vykonu kvuli pomalejší FSB je minimalní, zato narust temer 500MHz na CPU uz je sakra znát ...

Otazka je taky jestli chceš pretaktovávat nebo ne..

Rozdíl v cache v testech taky neudelá moc. Nejvíc to udela v excelu a podobnych vecech, kde je to stejne jedno :roll: Ve hrach napriklad jsou ty rozdily dost maly, i kdyz v nejnovejsich hrach se začina projevovat vetší cache. Asi příprava na to, že za "chvili" bude 6MB cache normal. Aspon u Intelu teda.

Suma sumárum - u core2 cpu je hlavní ukazatel vykonu frekvence, cache a fsb nedelaj velky rozdily.

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 24. říjen 2007, 09:34 
Nováček
Nováček

Založen: 01. říjen 2007
Bydliště: Olomouc
Nahoru
to Sentenced

ok, takze kdyz frekvence, tak proc stoji 1.86GHz (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44492) víc nez 2.33GHz (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46354), budu tedy brát to s vyšší frekvencí, snad to bude dobré


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 24. říjen 2007, 09:36 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 11. květen 2006
Bydliště: Praha - Jihlava
Nahoru
dLx napsal:
to Sentenced

ok, takze kdyz frekvence, tak proc stoji 1.86GHz (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44492) víc nez 2.33GHz (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46354), budu tedy brát to s vyšší frekvencí, snad to bude dobré

Prostě u Core2Duo vem ten CPU,co má větší rychlost..nyní tedy s FSB 1333MHz a samozřejmě dle peněz.
Koukni sem na testy: http://www.tomshardware.com/2007/10/22/budget_overclocker/page14.html

_________________
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Corsair 2 x 8 GB 3000MHz CL 15| GigaByte GTX 1080 Ti Gaming OC 11G @ 1900 - 11600MHz | Evo 850 500GB + 15TB Capacity | Enermax Revolution87+ 1000W Gold | CoolerMaster Cosmos II


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 24. říjen 2007, 18:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. prosinec 2004
Bydliště: Reichenberg @ Liberec
Nahoru
kdyby sem vedel co mas za desku a pameti tak se treba da rict jednoznacne ma smysl kupovat toto nebo tamto, taky jsi porad nerekl zda by pripadne oc bylo realne? ;) zalezi taky co umi deska...

_________________

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 24. říjen 2007, 19:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. listopad 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
izerS18 napsal:
Prostě u Core2Duo vem ten CPU,co má větší rychlost.....

Moc hezký vysvětlení :D
Já bych dneska vzal E6850 nebo pockal na 45nm quady...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 24. říjen 2007, 20:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2006
Bydliště: Slovensko
Nahoru
Highlander napsal:
izerS18 napsal:
Prostě u Core2Duo vem ten CPU,co má větší rychlost.....

Moc hezký vysvětlení :D
Já bych dneska vzal E6850 nebo pockal na 45nm quady...

hej, lenže on to má kapku mimo ceny....(aj ja :-()

_________________
MB Gigabyte GA-965P-DS3, CPU Core 2 Duo E2140@2700MHz 1,376V real, CPU cooler Scythe Mine + Xilence 120mm, GPU MSI RX2600XT 512MB DDR3, RAM A-DATA Vitesta EE 2x1024MB 800+@899MHz 5-5-5-15 2V , HDD Maxtor DiamondMax10 300GB S-ATA, mechaniky hp dvd840i, Sony DW-D22A, zvukovka Audigy SB 4, krysa Logitech G5, klávesnica Genius KB-29e, repro 5.1 Elta 8880 CLS, sluchátka Icemat audio white siberia, case Aerocool ExtremEngine 3T BBA, zdroj Enermax Liberty 500W, LCD 20'' LG L2000C BF


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 24. říjen 2007, 20:29 
Nováček
Nováček

Založen: 22. říjen 2007
Nahoru
MB - mám na p.... chci novou, kupovat budu s CPU, takze chci vybrat co nej CPU a pak k nemu MB - tam ale taky nerozumím, takze az budu vedet CPU, tka vyrazi do vlákna na MB :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 25. říjen 2007, 07:15 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 11. květen 2006
Bydliště: Praha - Jihlava
Nahoru
Kouoej po chipsetu P35 :wink: A tak CPU...kolik můžeš utratit max a pak je už výběr jednoduchý

_________________
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Corsair 2 x 8 GB 3000MHz CL 15| GigaByte GTX 1080 Ti Gaming OC 11G @ 1900 - 11600MHz | Evo 850 500GB + 15TB Capacity | Enermax Revolution87+ 1000W Gold | CoolerMaster Cosmos II


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 14 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.