Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 24. únor 2020, 00:53

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 16 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Nove CPU?
PříspěvekZaslal v: po 9. červen 2008, 16:53 
Nováček
Nováček

Založen: 19. listopad 2007
Nahoru
Zdravim,
pri hrani her mam problem s FPS... byt vse hraji s detaily stazenymi uplne na minimum, pri.. rekneme "vetsi zatezi" (proste vice akce a animace) mam nejakych 3-4fps. Rad bych tedy aspon nejakych 25-35fps i pri vytizeni... Myslim, ze PC brzdi prave starsi Intel Celeron (2.7 Ghz, ale na starsim jadru NorthWood)..co myslite? Nebo ze by to brzdila grafika.....? nebo by bylo lepsi procak pretaktovat.....
Jestli jsem to tedy odhadl spravne na procesor, tak kdybyste mi doporucili neco '(nej)lepsiho' co dneska sezenu do moji MB resp. tedy jiz do par let stareho socketu 478 (mb je par mesicu stara, vcetne par dalsich komponentu).

Moje konfigurace:
-MB: VIA P4VM900-SATA2 (socket 478)
-CPU: Intel Celeron 2.7Ghz (jadro Northwood, bus speed: 100Mhz, Rated fsb: 400Mhz)
-VGA: Sapphire Atlantis ATI Radeon X1650 256MB, PCI-E, analog. i digital. vystup, DirectX 9.0c
-RAM: dual-2x512MB - 400Mhz (+SWAP na jinem disku nez kde mam widle, o velikosti 1.5x1024MB) // myslim prave ze RAMkou to nebude, protoze hry ktere hraji maji vetsinou min. 256mb a optim. naroky 512mb
-integ. zvukovka (Realtek)
-LAN: VIA PHY VT6103, 10/100eth., Wake-On-LAN (net-optika 4/1Mbps)
-Zdroj: Fortron Blue Storm II 500W (ATX)
-HDD: PM-WDC WD1200BB-32DWAO (Western Digital 120GB) // jeste puvodni, tak 5roku stary...ale ten je myslim bez problemu
-Sony CD RW CRX225E
-Sony DVD RW DW-Q28A
-Modem: Microcom InPorte Home modem
-TV Tuner: Philips SAA7134
-LCD: 19" Hyundai ImageQuest B91D analog. moznost prepnuti i na DVI-redukce (1280x1024x32@60/75Hz)
-OS: Win XP Profi SP2
-Podpora: PCI Express, RAID..... snad jsem na neco duleziteho nezapomnel


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 9. červen 2008, 17:26 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Zostava je celkovo slabá.

1, dopíš koľko si ochotný investovať
2, aké hry hrávaš?

CPU: do soc 478 najlepšie čo môžeš zohnať je Pentium 4 Northwood.
VGA: keďže máš PCIE nie je problém upgradovať


 Profil  
 Předmět: Re:
PříspěvekZaslal v: po 9. červen 2008, 21:16 
Nováček
Nováček

Založen: 19. listopad 2007
Nahoru
- hry - aby to zvladalo tak WoWko, C&C Generals Zero Hour popr. mozna CoD2.

- no a investovat bych chtel zatim asi jen do procaku... vzhledem k tomu ze MB sem nedavno kupoval novou, misto stare grafiky GeForce 4 - Radeona X1650 a novy zdroj... taky +512mb ramky sem prikoupil... i kdyz v tom zrejme problem nebude.
jinak jak rikam, mam sice podporu PCI-E 16x, ale grafika je celkem nova...takze tu zatim nechavam byt.

- kolik by me tak teda stalo 'to nejlepsi' do 478?
u tech Intel Pentium 4 vim, ze se tam vyrabely krome NorthWoodu jeste treba Prescotty nebo nejake ty 'Extreme edice'...
kdyz tak hodte nejaky ten konkretni link, do ceho bych mel teda jit - teda to nejlepsi co se da do toho jeste koupit no.

btw a co to taktovani soucasneho Celerona?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 9. červen 2008, 21:34 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Pentiá sa vyrábali Willamette > Northwood >Prescott.

Doporučujem ti Northwood s 800 MHz FSB tie začínali s 2800Mhz.

Ale P4 zoženieš tak iba z bazáru.


 Profil  
 Předmět: Re: Nove CPU?
PříspěvekZaslal v: so 29. listopad 2008, 17:41 
Nováček
Nováček

Založen: 19. listopad 2007
Nahoru
A proc ne Prescott?

Co treba http://aukro.cz/item492024583_vypocetni_delo_pro_s_478_3_4ghz_rarita.html ?


 Profil  
 Předmět: Re: Nove CPU?
PříspěvekZaslal v: so 29. listopad 2008, 22:50 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Prescott oproti Northwood nepodáva väčší výkon ale zato sa viacej hreje.


 Profil  
 Předmět: Re: Nove CPU?
PříspěvekZaslal v: čt 18. prosinec 2008, 18:39 
Nováček
Nováček

Založen: 19. listopad 2007
Nahoru
Tak konecne jsem si na to nasel po pul roce cas, trochu pozmenil komponenty a problem je vyresen (FPS mam cca 50-60..rychlost pc celkove uz je ok). :)

-MB: VIA P4VM900-SATA2 (socket 478)
-CPU: Intel Pentium 4 Northwood 2.8Ghz, Hyper-Threading, rated FSB 800Mhz, bus speed: 200Mhz
-VGA: Sapphire Atlantis ATI Radeon X1650 256MB, PCI-E 16x, VGA/DVI, DirectX 9.0c
-RAM: dual-2x512MB - 400Mhz (+SWAP=3xRAM)
-integ. zvukovka (Realtek)
-LAN: VIA PHY VT6103, 10/100eth., Wake-On-LAN
-Zdroj: Fortron Blue Storm II 500W (ATX)
-HDD: PM-WDC WD1200BB-32DWAO (Western Digital 120GB) // kapacita plně postačuje mým potřebám
-Sony CD RW CRX225E
-Sony DVD RW DW-Q28A
-TV Tuner: VGA/DVB-T Hybrid TV tuner KWORLD VS-DVBT-210RF, PCI, HyperMedia Center (Time-Shift, MPEG4/DivX record, Teletext, FM radio, remote control ...)
-Modem: Microcom InPorte Home modem
-LCD: 19" Hyundai ImageQuest B91D VGA/DVI (1280x1024x32@60/75Hz)
-OS: Win XP Profi SP3
-Support: RAID ...

dik za pomoc


Naposledy upravil Thux dne so 27. prosinec 2008, 19:30, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Nove CPU?
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2008, 18:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. červenec 2008
Bydliště: Klíče jsou pod prahem ;)
Nahoru
Ahoj mám asi stejnej problém jako tady výše.....
Upgraduju pc a potřeboval bych asi new procik... (1.8 Northwood p4)
Cituji manuál:

CPU socket
CPU Socket 478B on board, supporting Intel(R) Pentium 4 and Northwood processors in the 478-pin package for 533/400MHz System Bus.


Chtěl bych asi co nejlepší procesor pro mně na co si mám dávat pozor čemu se vyhnou.
http://aukro.cz/item514847147_intel_pentium_4_2_80_ghz_512_800mhz_sl6wj.htmlšlo by mi to? nebo je eště něco lepší? (nej lepšího-kolik to bude stát) (bazar :-D )

Díky moc za odpovědi :)

_________________
111 příspěvek 6.ledna 2008 19:48 ;-)


 Profil  
 Předmět: Re: Nove CPU?
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2008, 18:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Tenhle bohužel nepůjde, protože má 800MHz FSB

Citace:
supporting Intel(R) Pentium 4 and Northwood processors in the 478-pin package for 533/400MHz System Bus

Raritu v podobě 3,06GHz/533 HT Northwoodu asi neseženeš, takže jediná šance je podívat se po 2,8GHz/533 Northwoodu. Prescott měl sice taky verze s 533MHz FSB, ale není jisté, jestli by ti to vzala deska.


 Profil  
 Předmět: Re: Nove CPU?
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2008, 19:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. červenec 2008
Bydliště: Klíče jsou pod prahem ;)
Nahoru
Promiňte


Jsem si spletl krabici! Promiňte

Vesktečnosti mám
FIC P4M-800T2
Sry

Edit: Tady info o zakladce http://fic.micronic.cz/product_doc-1394371838895715C1256F110037B396.html

_________________
111 příspěvek 6.ledna 2008 19:48 ;-)


 Profil  
 Předmět: Re: Nove CPU?
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2008, 19:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Socket 478
Northwood, Prescott
FSB 400/533/800 MHz

Podle tohoto popisu by tam měl jít jakýkoli procesor do socketu 478 kromě Extreme Edition verzí.

Pokud chceš opravdu znatelný upgrade, pak ale doporučuju podívat se po nějakém Athlonu 64 od 3200+ výše do socketu 754 nebo 939 a příslušné desce.


 Profil  
 Předmět: Re: Nove CPU?
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2008, 19:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. červenec 2008
Bydliště: Klíče jsou pod prahem ;)
Nahoru
On by tam šel píchout Atlon?

A nějaký tip? třeba na Aukru by nebyl?


Edit: Našel jsem procík s největší frekvencí http://aukro.cz/item515320296_intel_pentium_4_3_20_ghz_512_800mhz_sl6wg.html

myslíte že pujde?

_________________
111 příspěvek 6.ledna 2008 19:48 ;-)


 Profil  
 Předmět: Re: Nove CPU?
PříspěvekZaslal v: pá 26. prosinec 2008, 11:52 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Ten P4 SL6WG by mal fungovať bez problémov.


 Profil  
 Předmět: Re: Nove CPU?
PříspěvekZaslal v: pá 26. prosinec 2008, 13:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. červenec 2008
Bydliště: Klíče jsou pod prahem ;)
Nahoru
A nějaký jiný? sinější? šel by eště někde sehnat? a prosím Kolik bych měl za ten procík dát?

Díky moc :)

Edit: Tu cenu jsem myslel za "P4 SL6WG" toho jak je výše. :?: :wink:

_________________
111 příspěvek 6.ledna 2008 19:48 ;-)


 Profil  
 Předmět: Re: Nove CPU?
PříspěvekZaslal v: pá 26. prosinec 2008, 13:24 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Existuje ešte 3,4Ghz a tuším aj 3,6Ghz ale je zbytočné investovať viac za pár megahertzov lebo aj 2,8Ghz bez problémov pretaktuješ na 3,6Ghz. A o bazárových cenách nemám prehlad.


 Profil  
 Předmět: Re: Nove CPU?
PříspěvekZaslal v: pá 26. prosinec 2008, 17:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. červenec 2008
Bydliště: Klíče jsou pod prahem ;)
Nahoru
Tak já se eště podívám... A přetaktoval bych to na? http://fic.micronic.cz/product_doc-1394371838895715C1256F110037B396.html už jsem se o tom snažil ale nemůžu najít potřebné kolonky... Jo a potřeboval bych new chladič? snažim se aby byl co nejvíkonější aby to eště zvládlo trochu svižně makat

_________________
111 příspěvek 6.ledna 2008 19:48 ;-)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 16 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.