Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 3. březen 2021, 10:20

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  další
Autor Zpráva
 Předmět: Je jedno jaky procesor???
PříspěvekZaslal v: út 10. červen 2008, 20:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. červen 2008
Nahoru
Dobry den,chtel bych se zeptat,jestli je jedno jaky procesor si do PC koupim. Musim vybirat podle vykonu,rozmeru atd..???

Predem dekuji za odpoved.


//Stano - presun z Procesory Intel


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 10. červen 2008, 20:40 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Tak zalezi kolik do toho chces investovat, co od toho PC budes potrebovat.

Je treba zvolit kompromis ke zbytku sestavy. Na vetsinu veci staci bohate E2140 ci Celeron E1200,

Na vyber mas viz http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=46182

_________________
CPU: Intel Core i7 8700K @ 4700MHz / 1.224V - all cores AVX COOLER: Noctua NH-U12S MB: MSI Z370M PRO AC RAM: HyperX 2x 8GB DDR4 3200 CL16 VGA Gainward GTX1070 8GB SSD / HDD: WD Black 512GB M2 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fracral Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 24" IPS BenQ BL2411PT 1920x1200 REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM Xornet KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 10 Pro 64
Obrázek
Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 10. červen 2008, 20:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. srpen 2007
Bydliště: Praha 2
Nahoru
.
.
.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :onfire: :up: jo pozor na rozmery ;)

tohle je dost blbe podana otazka...radsi se zeptej na co to chces...ale jinak...ne je mnoho procaku ruznych vykonu pro ruzne ucely...vybirat musis take podle desky a dalsich komponent a hlavne na co to budes pouzivat

_________________
CPU:Intel i5 4570 3.2GHzMB:MSI Z87-G45RAM:16GBHDD:Kingston SSD 120GB/WD 1TB/WD 640GBGK: --- LCD: 27' LCD PW: ---W CASE: CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690 MS/KB: G402/G15 New


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 10. červen 2008, 20:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Musíš vybírat tak, aby to bylo kompatibilní se základní deskou.

Nové PC
Pokud needituješ na PC s video a nemusíš mít nejnovější hry na maximální nastavení, tak ti bohatě postačí nějaký Intel E2xxx a k tomu například

Gigabyte GA-P35-S3G
A-Data Vitesta 2048MB DDR II 800MHz EE

a nějakou 9600GT / 8800GT a v případě, že nehraješ HD3650.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2008, 09:17 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2005
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Nahoru
tak, tak...
ta otazka, tak ako je polozena, nema absolutne vyznam a zmysel.

Vyber procesora zalezi od zakladnej dosky a od nej dalej zalezi vyber RAM a vyber grafickej karty.

Chces len vymenit stary procesor za nieco novsieho, alebo si chces poskladat cele PC?

_________________
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2008, 12:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. červen 2008
Nahoru
No ja si chci vymenit nejspis procesor aji zakl.desku. procesor: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42378

Zakladni deska: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46763

Newite jestli to pujde a nebude to nijak omezovat vykon zakl. desky?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2008, 13:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Intel Celeron D347 3,06GHz 533MHz BOX 775pin - 835Kč
Microstar PM9M-V - VIA P4M900 - 749Kč

Procesor není špatný, ale dnes už by bylo lepší dvoujádro
Deska je naprosto příšerná

Intel Celeron Dual-Core E1200 1,6GHz 0,5MB 800MHz 775pin - 916Kč
Gigabyte G31M-S2L - Intel G31 - 1051Kč
A-Data DIMM 1024MB DDR II 800MHz Retail - 474Kč
nebo
A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Retail - 829Kč

Celeron E1200 má sice poloviční frekvenci, ale výkon je stejný, navíc má 2 jádra, takže teoreticky až dvojnásobný. Deska i paměti ti umožní jednoduché přetaktování. Stačí nastavit FSB na 266MHz a paměti na 3x a dostaneš 2,4GHz.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2008, 15:10 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2005
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Nahoru
pozor na detaily:

k novej doske potrebujes aj nove pamete a do toho co pises, nedas ziadnu grafiku, co nevadi, ak to PC nie je urcene na hranie.

A caso sa zide aj kupit novy zdroj, pretoze nevieme, aky mas.

_________________
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2008, 15:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. červen 2008
Nahoru
No ja mam grafiku radeon 9200.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2008, 15:35 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 27. únor 2007
Bydliště: Kousek od Brna
Nahoru
tak tu tam hochu nedáš. Potřebuješ PCI grafiku, desky s AGP se ted už prakticky nedělaj.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2008, 15:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. červen 2008
Nahoru
Takze abch to rekl strucne:
procesor: intel celeron D 347 3,06 GHZ
Zakladni deska: Gigabyte G31M S2L Intel G31
Operacni pamet: 1024 MB
Graficka karta: ATI Radeon 9200-128 MB

Kdyz dam do sebe tohle pujde mi to?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2008, 15:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. červen 2008
Nahoru
A jakou teda PCI grafiku levnejsi a zaroven dobrou pro novejsi hry by ste mi doporucili?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2008, 15:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Ta deska, kterou jsi postoval má integrovanou grafiku, tak jsem vybral jinou s integrovanou grafikou, ten Radeon do toho nestrčíš, ale bude to samostatně funkční.

V případě, že ten PC budeš využívat pouze pro kancelář, tak to nebude vadit. Pokud bys to chtěl využívat i pro multimedia a méně náročné hry, tak si budeš muset o pár korun připlatit alespoň na

Intel Celeron Dual-Core E1200 1,6GHz 0,5MB 800MHz 775pin - 916Kč
A-Data DIMM 1024MB DDR II 800MHz Retail - 474Kč
MicroStar 945GCM7-F - Intel 945GC - 887Kč
GigaByte Radeon HD2400PRO 256MB, PCI-E - 495Kč

Celkem něco pod 3000Kč včetně pošty

EDIT: Tak pokud na tom opravdu chceš hrát, tak HIS HD 2600PRO Fan 256MB DDR2, PCI-E za 640Kč


Naposledy upravil Caderom dne st 11. červen 2008, 16:00, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2008, 15:58 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 27. únor 2007
Bydliště: Kousek od Brna
Nahoru
ten CPU tam dej prosím tě Intel Celeron Dual-Core E1200 1,6GHz 0,5MB 800MHz 775pin - 916Kč.
je podstatně lepší, a časem až ti nebude stačit tak o přetaktuješ a bude z něho špičkovej CPU.
Ta grafika tam určitě nepojede, pokud se nemílím ta deska má integrovanou grafiku a nebál bych se tvrdit, že ne o moc slabší než je ta tvoje :wink:
Jinak bych z grafik doporučil 9600gt ale ta stojí cca 3000Kč (ale je asi 20x výkonějčí než ta 9200) z levnějčích možná 8600gt za 1400,- nebo ATI HD3650 za 1200,- levnější už nemá opravdu cenu, na to ti stačí ta integrovaná.
/o minutu pomalejší :roll:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2008, 16:09 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 27. únor 2007
Bydliště: Kousek od Brna
Nahoru
nejsou to za tak slaby grafiky vyhozeny prachy? Vždyt jestli na tom nechce hrát tak mu stačí ta integrovaná, jestli chce, tak si na nich stejně nezahraje... herní grafika je až 9600gt... z levnějších možná jedna z těch co jsem psal.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2008, 16:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. červen 2008
Nahoru
A na te grafice teda dam i lepsi hry?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2008, 16:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Ta HD2400Pro mu opravdu moc výkonu neposkytne, ale s HD2600Pro si už zahraje. Hry nejsou jenom Crysis, COD4 apod., existuje spousta dobrých her z let 2002-2005, které tato grafika zvládne v pohodě.

Člověk nemusí mít to nejnovější, i starší hry mu poskytnou dost zábavy. Když si srovnám náročné SimCity4 a starý Transport Tycoon, tak mi TT vychází zábavnější.

Hry jako Far Cry nebo F.E.A.R. si na HD2600Pro zahraje v pohodě na střední detaily při 1280x1024, což by ty integrované zdaleka nedaly.

Samozřejmě, pokud může dát víc peněz, tak rozhodně vzít lepší, ale pokud ne, tak alespoň tohle.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2008, 16:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. červen 2008
Nahoru
a nenasla by se nejaka zakl. deska do ktere by sel ten radeon 9200 aji ten procesor?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2008, 17:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Jedna pochybná od Biostar s VIA čipsetem pro AMD procesory, ale neber ji.

Buď alespoň
Intel Celeron Dual-Core E1200 1,6GHz 0,5MB 800MHz 775pin - 916Kč
A-Data DIMM 1024MB DDR II 800MHz Retail - 474Kč
MicroStar 945GCM7-F - Intel 945GC - 887Kč
HIS HD 2600PRO Fan 256MB DDR2, PCI-E - 640Kč

Nebo zkus najít někoho (bazar), kdo by prodával Athlona 64 939 3000+ a více s nForce 3 deskou, které mají AGP.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2008, 20:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. červen 2008
Nahoru
Takze kdyz dam do PC tady cos vypsal samozrejme plus harddisk atd.,tak by to melo jit v poho? Ae tak mozna si tu grafiku dam nakou lepsi.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Donic a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.