Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 14. prosinec 2019, 05:58

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 174 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: ne 19. září 2010, 14:53 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Zdravim, uvažuji o koupi buď AMD Athlon II X4 635, rev. C3 nebo AMD Phenom II X2 555 Black Edition.
Taktování není podmínka, ale výkon navíc nevadí :) . Hodil by se ten výkonější kousek, bohužel nevím jak porovnat. Jde o to že ten Athlon ma menši cache a nižší frekvenci, ale zas 4 jádra. Tak by mě zajímalo jak to bude lítat. Využití filmy, internet, práce (photoshop cs5, sketchup8, rendrovani, střih videa) a občasné hraní.
porovnání zde http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?compareitems=_10MQ0VWR
sestava viz viewtopic.php?p=8053088#p8053088

_________________
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: ne 19. září 2010, 18:58 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2004
Nahoru
DivX

Pozri si test a rozhodni sa
http://techgage.com/article/amd_athlon_ii_x4_635_phenom_ii_x2_555_black_edition/

_________________
CPU - Ryzen 3700X waiting for R9 3950X / MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Shapphire Nitro + RX 580 8GB/ HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
Nootas: Acer Predator G5


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: po 20. září 2010, 06:26 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
stále mi ta cache u toho athlona leží v hlavě. typek tam píše o výkonu ve photoshopu etc. a z toho důvodu volím phenoma x2, což do budoucna trochu škoda, ale čekat až napíšou podporu více jader se nemusí oplatit...

_________________
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: po 20. září 2010, 21:09 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2004
Nahoru
DIVX

Osobne robim sam v Photoshop CS3 a čo sa týka AMD Phenom II tak je natom v praci grafiky lepšie kvoli cache viac jadier je dobre napriklad ku kompresii videa medzi formatmi ale je to otazne pokial AMD Phenom II black edition pretaktuješ aj vykon bude lepši akurat doporučujem kupit lepší chadič dodavaný stoji zafigu a na OC moc nieje pokial ho budeš realizovat

_________________
CPU - Ryzen 3700X waiting for R9 3950X / MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Shapphire Nitro + RX 580 8GB/ HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
Nootas: Acer Predator G5


 Profil  
 Předmět: Procesor pro mojí zakladní desku
PříspěvekZaslal v: út 14. prosinec 2010, 20:37 
Nováček
Nováček

Založen: 06. prosinec 2010
Nahoru
Ahoj ,

Nedávno jsem se tu radil s Grafickou kartou ta bude brzy doma :) Ale jelikož si mužu vybrat ješte jednu věc na vánoce tak bych si nejradši koupil nejaký Procesor nejlepe 4 Jádro tak cca kolem 3 000Kč ... Na Alza.cz tam něco málo mají ale nevím podle čeho mám poznat jestly to moje základní deska veme tak bych potřeboval menší radu :)

Moje zakl. deska - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41722

A jeden procesor co jsem náhodně našel - http://www.alza.cz/amd-athlon-ii-x4-645-d186223.htm


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro mojí zakladní desku
PříspěvekZaslal v: st 15. prosinec 2010, 16:03 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
Budeš muset pořídit i jinou desku a s deskou pravděpodobně i paměti. Tahle podporuje pouze staré dvoujádra.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro mojí zakladní desku
PříspěvekZaslal v: st 15. prosinec 2010, 16:30 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2009
Bydliště: Rakovník/Praha
Nahoru
V téhle desce jsem dokonce zkoušel Athlon II X4 630, jestli se náhodou nechytne i bez oficiální podpory BIOSu a podle očekávání, ani omylem.. :(

btw. stejně je to nic moc deska, nadával jsem na ní pokaždé, když jsem musel něco řešit.. O skoro nulových OC shcopnostech ani nemluvím...

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro mojí zakladní desku
PříspěvekZaslal v: st 15. prosinec 2010, 16:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Jenom ty, které najdeš v podporovaných:
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=NJ8fkR6ufRM9XvFC&templete=2
Ale možná bys to mohl změnit na desku a paměti DDR3, ne?
Procesor by sis pořídil později.
Nebo by to musela být deska, která podporuje tvůj procesor a paměti DDR2, ale těch už moc nebude.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro mojí zakladní desku
PříspěvekZaslal v: st 15. prosinec 2010, 17:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. prosinec 2004
Bydliště: Olomoucko
Nahoru
S BIOSem 5001 ti v ní půjdou jak čtyřjádrové Athlony II, tak Phenomy II - pozor ale na příkon: oficiálně podporované procesory mají maximální spotřebu 95W, takže 125W nebo dokonce 140W bych tam raději necpal, ASUS si patrně není jistý dostatečností napájecí kaskády a nechce riskovat případné spory při poškození CPU nebo desky. Starší AM2 desky pro starší dvoujádra mívaly jen třífázové napájení, novější AM2+ už 3+1 fáze podle požadavků AMD.
Tebou vybraný CPU 645 v podporovaných není, končí to 640 (pravděpodobně v době kompilace BIOSu 645 ještě nebyla uvedená) - má ale 95W příkon, takže je pravděpodobné, že najede a pouze ho BIOS uvede jako neznámý nebo AMD X4 procesor.
Seznam podporovaných CPU najdeš tady:
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=FsG6bN2HsOMpwLxD


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro mojí zakladní desku
PříspěvekZaslal v: st 15. prosinec 2010, 18:37 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
janis, podívej se prosím pořádně na typ desky. Ta, kterou má, nepodporuje žádný z novějších CPU.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro mojí zakladní desku
PříspěvekZaslal v: st 15. prosinec 2010, 20:29 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2009
Bydliště: Rakovník/Praha
Nahoru
Pokud z paměti dokážu určit, tak mlůuvíš o M2N-E, ale on má M2N-E SLI :wink:

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro mojí zakladní desku
PříspěvekZaslal v: st 15. prosinec 2010, 20:33 
Nováček
Nováček

Založen: 06. prosinec 2010
Nahoru
Aha , no tak trochu jsem to čekal že budu muset koupit :( Jinak poradily byste mi nejakou tu desku ? Ješte bych se chtěl zeptat jak to je se zdrojem na Zakl. Desky jestly mi bude stačit Fortron 400 .


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro mojí zakladní desku
PříspěvekZaslal v: st 15. prosinec 2010, 22:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Kolik na to máš?

Můžeš koupit desku, procesor i paměti?

Pokud zdroj stačil do teď, bude stačit i s novými uvedenými komponenty.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro mojí zakladní desku
PříspěvekZaslal v: st 15. prosinec 2010, 23:20 
Nováček
Nováček

Založen: 06. prosinec 2010
Nahoru
No to ješte nevím :) ... Stačí když mi tu něco nabídnete . Pokud možno co nejlevněji . A pak uvidim jestly budu mit nebo ne :)


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro mojí zakladní desku
PříspěvekZaslal v: st 15. prosinec 2010, 23:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Desku nemůžeš mít nejlevnější.
To je opravdu základ kolem kterého se všechno točí.
Ostatní komponenty můžeš měnit, ale základní deska ti to musí umožnit.
Taky na ní závisí stabilita a výkon PC.
Pokud chceš zachovat stávající paměti a procesor (s možností toho 4-jádra), tak aspoň tuhle:
http://www.alza.cz/asus-m4a77d-d137013.htm
Ale zázrak to není.
Kdyby měla být opravdu dobrá, umožnit ti připojit časem i SATA 6 Gbit a USB 3.0 zařízení atd.:
http://www.alza.cz/asus-m4a87td-usb3-d167310.htm
Ovšem potřebuješ paměti DDR3.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro mojí zakladní desku
PříspěvekZaslal v: st 15. prosinec 2010, 23:38 
Nováček
Nováček

Založen: 06. prosinec 2010
Nahoru
Myslím že asi vezmu tu dražší desku a nejaký paměti .. Ale na procesor bych si asi ješte musel počkat ... Takže pujde do té desky Procesor kterej mám ted ? AMD athlon X2 Dual ? Je to AM2..


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro mojí zakladní desku
PříspěvekZaslal v: st 15. prosinec 2010, 23:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Nepůjde, jeho paměťový řadič paměti DDR3 nezvládá.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro mojí zakladní desku
PříspěvekZaslal v: st 15. prosinec 2010, 23:43 
Nováček
Nováček

Založen: 06. prosinec 2010
Nahoru
A do té první desky pujde ? Nebo musím mít Procesor AM3 ?


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro mojí zakladní desku
PříspěvekZaslal v: st 15. prosinec 2010, 23:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Nevím, když neřekneš přesně, jaký procesor máš.
Podívej se na podporované (neAM3 procesory), jestli tam svůj najdeš:
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=gVPip6NkD93nzINC&templete=2
Moc jich sice není, ale třeba tam svůj najdeš.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro mojí zakladní desku
PříspěvekZaslal v: st 15. prosinec 2010, 23:56 
Nováček
Nováček

Založen: 06. prosinec 2010
Nahoru
Tady je o něm nejaké info.

http://www.upnito.sk/0/jjs2r9pvw9bn52bebyu8346j222njjmu.JPG


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 174 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.