Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 13. prosinec 2019, 09:16

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 174 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Procesor pro mojí zakladní desku
PříspěvekZaslal v: čt 16. prosinec 2010, 00:14 
Nováček
Nováček

Založen: 06. prosinec 2010
Nahoru
Jsem se tak díval a narazil jsem na tohle - http://www.alza.cz/msi-870a-g54-amd-athlon-ii-x4-640-d200137.htm

Možná bych si mohl počkat a koupit tohle + Pamět vejdu se do cca 5 000 kč.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro mojí zakladní desku
PříspěvekZaslal v: čt 16. prosinec 2010, 13:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. prosinec 2004
Bydliště: Olomoucko
Nahoru
Natural napsal:
janis, podívej se prosím pořádně na typ desky. Ta, kterou má, nepodporuje žádný z novějších CPU.


Ooops, sypu si popel na hlavu a děkuju za upozornění - přehlídl jsem veledůležité E v označení desky. Omlouvám se za mystifikaci, tady opravdu žádný K10.5 nerozjede...


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: ne 13. únor 2011, 11:26 
Nováček
Nováček

Založen: 13. únor 2011
Nahoru
Zdravím všechny a mám prosbu,
mám desku A8M2N-LA a prodejce mi doporučil procesor AMD Athlon 64X2 daul core 4850e. Při osazení do desky však systém vydává pouze opakované dlouhé pípání.

Díky za radu
Slávek


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: po 14. únor 2011, 16:18 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Tyhle OEM desky maji mizernou podporu, podle toho co jsem nasel, tak podporuje pouze stary 90nm Athlony X2, 4850e je 65nm, takze tam nepojede. Muzes tam zkusit dat novejsi BIOS (jestli to je z nejaky sestavy HP jak predpokladam, tak ho najdes na webu hp.com). Pokud to nepomuze (coz je dost pravdepodobny), tak CPU vrat a sezen si nejakej 90nm bazarovej Athlon X2, treba 5000+. Ohlidej si, ale aby to byl skutecne 90nm, vetsina modelu se delala jako 90 i 65nm.
Nejaky info o podporoanych CPU jsem nasel tady: http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/A8M2N-LA.html

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
 Předmět: procesor pro AM2+
PříspěvekZaslal v: so 14. květen 2011, 15:30 
Nováček
Nováček

Založen: 12. duben 2011
Nahoru
Ahoj kupuju novou grafickou kartu a taky bych potřeboval procesor chtěl bych se zeptat jestly toto je lepší než to co zatím mám ( beru v úvahu že bych to nejspíše přetočil ) http://aukro.cz/phenom-x2-560-black-edition-3-3ghz-zaruka-i1601899615.html - cena akorát když do toho nechci vrázet moc peněz ... a tady je můj stávající procesor : http://www.alza.cz/amd-phenom-9150e-x4-d94589.htm
nebo taky můžete doporučit něco jiného (ale nechci aby to přesáhlo 4000kč)


 Profil  
 Předmět: Re: procesor pro AM2+
PříspěvekZaslal v: so 14. květen 2011, 15:42 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2009
Bydliště: Cheb
Nahoru
Pošli mi desku co máš. Ale neměl by to být ve finále problém. když nechceš, aby to překročilo 4000 tak to je paráda. Flashni desku na nejnovější bios a kup tento : http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x4-955-d115465.htm

Výkon poznáš hned od začátku a za tu cenu je to výborná koupě. Kamarád měl taky tenhle starý Phenom, sice 9550, ale přešel na Phenom II X4 955, který je za výbornou cenu, a i když je to taky 4 jádro, ten výkon tam byl více než znatelný.

_________________
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: R7 3700X|X470 Taichi|16GFlareX@3600CL14|5700XT|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB/Bykski|SimRacing Seat///PC2: G4560|Z170Gaming7 EK|8G2133|20TB///NAS: Synology 1515+


 Profil  
 Předmět: Re: procesor pro AM2+
PříspěvekZaslal v: so 14. květen 2011, 15:46 
Nováček
Nováček

Založen: 12. duben 2011
Nahoru
desku mám tuto : http://eu.msi.com/product/mb/K9N2-SLI-Platinum---K9N2-Zilent.html btw grafiku budu kupovat buď to nvidia GTX560 Ti a nebo GTX560 se uvidí a s tím flashnutím desky na nový bios .. to nevím to jsem nikdy nedělal .. btw mám 550W zdroj od Xilence ... snad to všechno udrží


 Profil  
 Předmět: Re: procesor pro AM2+
PříspěvekZaslal v: so 14. květen 2011, 17:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. duben 2007
Nahoru
Na kombinaci GTX560Ti a zdroj Xilence bacha. I když má 550W, tak bych to nepokoušel.


 Profil  
 Předmět: Re: procesor pro AM2+
PříspěvekZaslal v: čt 23. červen 2011, 10:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. květen 2005
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Tu aukci vubec nema cenu sledovat... PII X4 955 je jasna volba a flashnuti biosu je jen stazeni utility ze stranky vyrobce, kliknuti na jeden cudlik :wink:

_________________
ATi cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: so 2. červenec 2011, 07:05 
Nováček
Nováček

Založen: 02. červenec 2011
Nahoru
sorry za tu cestinu.potrebuju radu mam dilema jakej procak mam poridit chci 4xjado a rozhoduju se mezi phenomII x4 970 nebo phenomII 4x 975 nebo 980ale toho bych se asi bal!!bak prichazi v uvahu novej phenom II 4x 850ten jede na 95w!ale na 3.3GHz:( desku mam asus M4a77d neni to mocro atx!!ted mam procak 2x 7750 nataktovanej z 2.7 na 3.4Ghz pri napjeti 1,3500 teploty v klidu 17c pri zatezi max 28 v lete:) chladic mam zalman CNPS10X Quiet vyplati se poridit 975 nebo 970??vyplati se pridat 1000kc a taktovat pres 4 Ghz???nebo radsi 970??a zustat na 4 Ghz???testu je mnoho a mam dilema tak prosim poradte nekdo jinak zdroj mam frotron 800w a kupovat podle mne 980 na 3.7 je hloupost i kdys je ted momentalne levnejsi nes 975!


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: ne 3. červenec 2011, 07:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. březen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Hele, jsou tři možnosti:
1. Všechno prodat a koupit si Intel SB.
2. Jít do kamenného obchodu a nechat si ukázat všechny PII X4 955BE. :)
Podle batche pak určíš, o jakou jde sérii a jestli je to nová výroba. (můžeš přečíst zde)
3. Koupit normálně PII X4 980BE a máš po starostech, ten je na novém procesu určitě. :)

_________________
Základ: i5 7600K (Sitixon B-400) / MSI Z170A MPower Titanium / GTX770 (EK FC) / Seasonic P-520FL / Kingston HyperX 16GB @3200Mhz / Kingston HyperX SSD 120GB + 3TB Seagate / Laing DDC-1T (XSPC Top) / NexXxos XT45 360mm + rad. z klimatizace ///
Periferie: Gigabyte Aivia Osmium / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / HP Pavillion 32" + Dell U2412M ///
Audio: Sennheiser HD650 / CW DYI Dac / Hypa 1 ///


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: ne 3. červenec 2011, 16:47 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2009
Bydliště: Rakovník/Praha
Nahoru
Většina dnešních 955 BE je s novým siliconem, toho bych se nebál vůbec :) Takže moje rada - 955 BE a přetaktovat :wink:

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64


 Profil  
 Předmět: Procesor pro AM2+
PříspěvekZaslal v: čt 13. říjen 2011, 09:49 
Nováček
Nováček

Založen: 29. září 2009
Nahoru
Ahoj do sestavy:
AMD Athlon 64 X2 5000+ Black @ 3,2GHz
Asus M2R32-MVP
A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition
Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X

chci koupit nový procesor, mám možnost nyní koupit AMD Phenom X4 9950 Black Edition BOX. A chtěl bych dvě rady:

za a) jestli to bude nějaký významnější rozdíl oproti současnému přetaktovanému Athlonu

za b) jestli deska bude procesor podporovat

zde je CPU support list http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2R32MVP/#CPUS

u výše zmíněného procesoru tam je poznámka:
beta, not support O.C. when using B3 stepping CPU

PC je převážně na Battlefield 3 :wink:
Díky


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro AM2+
PříspěvekZaslal v: čt 13. říjen 2011, 10:49 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tuhle desku jsem tu před časem měl, a můžu říci, že ačkoliv v support listu nejsou, tak s poslední biosem z roku 2010 tam normálně fungujou Phenomy II. Alespoň jsem zkoušel 940 a 955 black a oba dva se detekovaly i fungovaly naprosto korektně, proto napřed flashni a pak upgraduj na 955, je dnes hodně levnej a oproti té tvé K8 bude výkon dvojnásobnej, občas i více.

Edit: a taky rozšiř ram aspoň na 4GB.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro AM2+
PříspěvekZaslal v: čt 13. říjen 2011, 11:15 
Nováček
Nováček

Založen: 29. září 2009
Nahoru
Tak to je pecka, dík za radu 8-)

jen pro jistotu bavíme se přesně o tomhle kousku
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73478

RAMky plánuju dokoupit ještě jednou 2x1GB těch co mám, na aukru jsou často a celkem za rozumný prachy.

Nebo myslíš že by mělo smysl jít i do 8GB? Já sem původně plánoval upgrade celýho compu ale nakonec sem jen vyměnil 3870 Toxic za 5770 Vapor-X a ted ještě ten CPU a RAM a myslím že ve spojení s BF3 budu zase chvilku spokojenej :)

btw: zdroj mám Fortron Blue Storm II 500W to by neměl být problém ne?


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro AM2+
PříspěvekZaslal v: čt 13. říjen 2011, 11:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. leden 2007
Bydliště: Cheb
Nahoru
Jak pise kolega, s biosem 1109 jdou na ty desce rozjet i phenomy II/athlony II, ale s omezenim chipsetu (HyperTransport atd.) vic tady. Otazka teda asi bude, na kolik te ten Phenom X4 9950 vyjde a jestli nebude lepsi treba koupit nejaky Athlon II X3, ktery bude min topit a vykonove by mohl byt podobny. Dalsi vec je ta, ze ta deska je docela problemova, sam jsem ji mel a nakonec sama odesla do kremikoveho nebe.

// Konkretne o Phenom II 955 tady pisou, ze jim na tyhle desce porad bezel na 800MHz i v zatezi.


Naposledy upravil glu dne čt 13. říjen 2011, 11:39, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro AM2+
PříspěvekZaslal v: čt 13. říjen 2011, 11:36 
Nováček
Nováček

Založen: 29. září 2009
Nahoru
Dík za linky přečtu. Ja s deskou zatím problém neměl tak snad sem to teď nezakřiknul :) když odejde tak to bude alespon impuls k tomu pořídit novou. 9950 mám vyhlídnutý v aukci takže zatím nevim ale řek bych že 1500 určitě. 955 mám možnost koupit novou bez DPH takže něco málo přes 2000,- takže si myslím že 955 je správně...


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro AM2+
PříspěvekZaslal v: čt 13. říjen 2011, 18:11 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Prosimtě hlavně tam nekupuj starýho 65nm Phenoma 9950. Je to hroznej proc, pokud ti něco desku odkouří tak je to právě on. Tohle je ještě AM2 deska, nepočítá s takovym odběrem. Buďto kup novej 955X black a nebo nejlevnější Athlon II X3, i ten bude citelně lepší CPU než starej Phenom 1.


 Profil  
 Předmět: Procesor pro motheboard M2N-E SLI, socket AM2
PříspěvekZaslal v: ne 16. říjen 2011, 14:54 
Nováček
Nováček

Založen: 16. říjen 2011
Nahoru
Zdravím,

v současnosti mám v této desce usazen AMD Athlon 64 3800+, který chci vyměnit za výkonější. Dle seznamu na stránkách výrobce [url] http://www.asus.cz/Motherboards/AMD_AM2/M2NE_SLI/#CPUS [url] je deska kompatibilní s procesory až do typu X2 6400+, na netu jsem ale našel i dvoujádra X2 7550 - 7850 (socket AM2+). Bude deska po aktualizaci BIOSu s těmito modely bez problému spolupracovat, případně použili byste nějaký vhodnější procesor?

grafika: HD 4870
paměť: 4Gb DDR2 800Mhz
zdroj: Xilence 450W


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro motheboard M2N-E SLI, socket AM2
PříspěvekZaslal v: ne 16. říjen 2011, 15:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. červen 2005
Bydliště: Č. Budějovice, Praha
Nahoru
Raději vezmi novou desku, ve tvém případě asi nějakou AM2+.
Dáš do ní starý procesor, ten přetaktuješ a časem budeš moc koupit něco výrazně výkonnějšího.
Pro tebe ideální: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008M1WY1K7YLR
Časem do ní můžeš dát i X6, podporuje jak DDR2 tak DDR3.

_________________
...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 174 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.