PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=92&t=127537
Stránka 8 z 9

Autor:  Glazz [ čt 16. prosinec 2010, 00:14 ]
Předmět:  Re: Procesor pro mojí zakladní desku

Jsem se tak díval a narazil jsem na tohle - http://www.alza.cz/msi-870a-g54-amd-athlon-ii-x4-640-d200137.htm

Možná bych si mohl počkat a koupit tohle + Pamět vejdu se do cca 5 000 kč.

Autor:  janis [ čt 16. prosinec 2010, 13:53 ]
Předmět:  Re: Procesor pro mojí zakladní desku

Natural napsal:
janis, podívej se prosím pořádně na typ desky. Ta, kterou má, nepodporuje žádný z novějších CPU.


Ooops, sypu si popel na hlavu a děkuju za upozornění - přehlídl jsem veledůležité E v označení desky. Omlouvám se za mystifikaci, tady opravdu žádný K10.5 nerozjede...

Autor:  slavek12 [ ne 13. únor 2011, 11:26 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

Zdravím všechny a mám prosbu,
mám desku A8M2N-LA a prodejce mi doporučil procesor AMD Athlon 64X2 daul core 4850e. Při osazení do desky však systém vydává pouze opakované dlouhé pípání.

Díky za radu
Slávek

Autor:  Baneshee [ po 14. únor 2011, 16:18 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

Tyhle OEM desky maji mizernou podporu, podle toho co jsem nasel, tak podporuje pouze stary 90nm Athlony X2, 4850e je 65nm, takze tam nepojede. Muzes tam zkusit dat novejsi BIOS (jestli to je z nejaky sestavy HP jak predpokladam, tak ho najdes na webu hp.com). Pokud to nepomuze (coz je dost pravdepodobny), tak CPU vrat a sezen si nejakej 90nm bazarovej Athlon X2, treba 5000+. Ohlidej si, ale aby to byl skutecne 90nm, vetsina modelu se delala jako 90 i 65nm.
Nejaky info o podporoanych CPU jsem nasel tady: http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/A8M2N-LA.html

Autor:  Karel123 [ so 14. květen 2011, 15:30 ]
Předmět:  procesor pro AM2+

Ahoj kupuju novou grafickou kartu a taky bych potřeboval procesor chtěl bych se zeptat jestly toto je lepší než to co zatím mám ( beru v úvahu že bych to nejspíše přetočil ) http://aukro.cz/phenom-x2-560-black-edition-3-3ghz-zaruka-i1601899615.html - cena akorát když do toho nechci vrázet moc peněz ... a tady je můj stávající procesor : http://www.alza.cz/amd-phenom-9150e-x4-d94589.htm
nebo taky můžete doporučit něco jiného (ale nechci aby to přesáhlo 4000kč)

Autor:  ToxicTears [ so 14. květen 2011, 15:42 ]
Předmět:  Re: procesor pro AM2+

Pošli mi desku co máš. Ale neměl by to být ve finále problém. když nechceš, aby to překročilo 4000 tak to je paráda. Flashni desku na nejnovější bios a kup tento : http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x4-955-d115465.htm

Výkon poznáš hned od začátku a za tu cenu je to výborná koupě. Kamarád měl taky tenhle starý Phenom, sice 9550, ale přešel na Phenom II X4 955, který je za výbornou cenu, a i když je to taky 4 jádro, ten výkon tam byl více než znatelný.

Autor:  Karel123 [ so 14. květen 2011, 15:46 ]
Předmět:  Re: procesor pro AM2+

desku mám tuto : http://eu.msi.com/product/mb/K9N2-SLI-Platinum---K9N2-Zilent.html btw grafiku budu kupovat buď to nvidia GTX560 Ti a nebo GTX560 se uvidí a s tím flashnutím desky na nový bios .. to nevím to jsem nikdy nedělal .. btw mám 550W zdroj od Xilence ... snad to všechno udrží

Autor:  Lulus [ so 14. květen 2011, 17:06 ]
Předmět:  Re: procesor pro AM2+

Na kombinaci GTX560Ti a zdroj Xilence bacha. I když má 550W, tak bych to nepokoušel.

Autor:  rochne [ čt 23. červen 2011, 10:58 ]
Předmět:  Re: procesor pro AM2+

Tu aukci vubec nema cenu sledovat... PII X4 955 je jasna volba a flashnuti biosu je jen stazeni utility ze stranky vyrobce, kliknuti na jeden cudlik :wink:

Autor:  nejsem čech [ so 2. červenec 2011, 07:05 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

sorry za tu cestinu.potrebuju radu mam dilema jakej procak mam poridit chci 4xjado a rozhoduju se mezi phenomII x4 970 nebo phenomII 4x 975 nebo 980ale toho bych se asi bal!!bak prichazi v uvahu novej phenom II 4x 850ten jede na 95w!ale na 3.3GHz:( desku mam asus M4a77d neni to mocro atx!!ted mam procak 2x 7750 nataktovanej z 2.7 na 3.4Ghz pri napjeti 1,3500 teploty v klidu 17c pri zatezi max 28 v lete:) chladic mam zalman CNPS10X Quiet vyplati se poridit 975 nebo 970??vyplati se pridat 1000kc a taktovat pres 4 Ghz???nebo radsi 970??a zustat na 4 Ghz???testu je mnoho a mam dilema tak prosim poradte nekdo jinak zdroj mam frotron 800w a kupovat podle mne 980 na 3.7 je hloupost i kdys je ted momentalne levnejsi nes 975!

Autor:  TOC [ ne 3. červenec 2011, 07:06 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

Hele, jsou tři možnosti:
1. Všechno prodat a koupit si Intel SB.
2. Jít do kamenného obchodu a nechat si ukázat všechny PII X4 955BE. :)
Podle batche pak určíš, o jakou jde sérii a jestli je to nová výroba. (můžeš přečíst zde)
3. Koupit normálně PII X4 980BE a máš po starostech, ten je na novém procesu určitě. :)

Autor:  Michael24 [ ne 3. červenec 2011, 16:47 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

Většina dnešních 955 BE je s novým siliconem, toho bych se nebál vůbec :) Takže moje rada - 955 BE a přetaktovat :wink:

Autor:  BEnY23 [ čt 13. říjen 2011, 09:49 ]
Předmět:  Procesor pro AM2+

Ahoj do sestavy:
AMD Athlon 64 X2 5000+ Black @ 3,2GHz
Asus M2R32-MVP
A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition
Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X

chci koupit nový procesor, mám možnost nyní koupit AMD Phenom X4 9950 Black Edition BOX. A chtěl bych dvě rady:

za a) jestli to bude nějaký významnější rozdíl oproti současnému přetaktovanému Athlonu

za b) jestli deska bude procesor podporovat

zde je CPU support list http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2R32MVP/#CPUS

u výše zmíněného procesoru tam je poznámka:
beta, not support O.C. when using B3 stepping CPU

PC je převážně na Battlefield 3 :wink:
Díky

Autor:  DOC_ZENITH [ čt 13. říjen 2011, 10:49 ]
Předmět:  Re: Procesor pro AM2+

Tuhle desku jsem tu před časem měl, a můžu říci, že ačkoliv v support listu nejsou, tak s poslední biosem z roku 2010 tam normálně fungujou Phenomy II. Alespoň jsem zkoušel 940 a 955 black a oba dva se detekovaly i fungovaly naprosto korektně, proto napřed flashni a pak upgraduj na 955, je dnes hodně levnej a oproti té tvé K8 bude výkon dvojnásobnej, občas i více.

Edit: a taky rozšiř ram aspoň na 4GB.

Autor:  BEnY23 [ čt 13. říjen 2011, 11:15 ]
Předmět:  Re: Procesor pro AM2+

Tak to je pecka, dík za radu 8-)

jen pro jistotu bavíme se přesně o tomhle kousku
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73478

RAMky plánuju dokoupit ještě jednou 2x1GB těch co mám, na aukru jsou často a celkem za rozumný prachy.

Nebo myslíš že by mělo smysl jít i do 8GB? Já sem původně plánoval upgrade celýho compu ale nakonec sem jen vyměnil 3870 Toxic za 5770 Vapor-X a ted ještě ten CPU a RAM a myslím že ve spojení s BF3 budu zase chvilku spokojenej :)

btw: zdroj mám Fortron Blue Storm II 500W to by neměl být problém ne?

Autor:  glu [ čt 13. říjen 2011, 11:30 ]
Předmět:  Re: Procesor pro AM2+

Jak pise kolega, s biosem 1109 jdou na ty desce rozjet i phenomy II/athlony II, ale s omezenim chipsetu (HyperTransport atd.) vic tady. Otazka teda asi bude, na kolik te ten Phenom X4 9950 vyjde a jestli nebude lepsi treba koupit nejaky Athlon II X3, ktery bude min topit a vykonove by mohl byt podobny. Dalsi vec je ta, ze ta deska je docela problemova, sam jsem ji mel a nakonec sama odesla do kremikoveho nebe.

// Konkretne o Phenom II 955 tady pisou, ze jim na tyhle desce porad bezel na 800MHz i v zatezi.

Autor:  BEnY23 [ čt 13. říjen 2011, 11:36 ]
Předmět:  Re: Procesor pro AM2+

Dík za linky přečtu. Ja s deskou zatím problém neměl tak snad sem to teď nezakřiknul :) když odejde tak to bude alespon impuls k tomu pořídit novou. 9950 mám vyhlídnutý v aukci takže zatím nevim ale řek bych že 1500 určitě. 955 mám možnost koupit novou bez DPH takže něco málo přes 2000,- takže si myslím že 955 je správně...

Autor:  DOC_ZENITH [ čt 13. říjen 2011, 18:11 ]
Předmět:  Re: Procesor pro AM2+

Prosimtě hlavně tam nekupuj starýho 65nm Phenoma 9950. Je to hroznej proc, pokud ti něco desku odkouří tak je to právě on. Tohle je ještě AM2 deska, nepočítá s takovym odběrem. Buďto kup novej 955X black a nebo nejlevnější Athlon II X3, i ten bude citelně lepší CPU než starej Phenom 1.

Autor:  kubiicz [ ne 16. říjen 2011, 14:54 ]
Předmět:  Procesor pro motheboard M2N-E SLI, socket AM2

Zdravím,

v současnosti mám v této desce usazen AMD Athlon 64 3800+, který chci vyměnit za výkonější. Dle seznamu na stránkách výrobce [url] http://www.asus.cz/Motherboards/AMD_AM2/M2NE_SLI/#CPUS [url] je deska kompatibilní s procesory až do typu X2 6400+, na netu jsem ale našel i dvoujádra X2 7550 - 7850 (socket AM2+). Bude deska po aktualizaci BIOSu s těmito modely bez problému spolupracovat, případně použili byste nějaký vhodnější procesor?

grafika: HD 4870
paměť: 4Gb DDR2 800Mhz
zdroj: Xilence 450W

Autor:  nevidany [ ne 16. říjen 2011, 15:10 ]
Předmět:  Re: Procesor pro motheboard M2N-E SLI, socket AM2

Raději vezmi novou desku, ve tvém případě asi nějakou AM2+.
Dáš do ní starý procesor, ten přetaktuješ a časem budeš moc koupit něco výrazně výkonnějšího.
Pro tebe ideální: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008M1WY1K7YLR
Časem do ní můžeš dát i X6, podporuje jak DDR2 tak DDR3.

Stránka 8 z 9 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/