Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 8. prosinec 2019, 01:56

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 174 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Procesor pro motheboard M2N-E SLI, socket AM2
PříspěvekZaslal v: po 17. říjen 2011, 10:18 
Nováček
Nováček

Založen: 16. říjen 2011
Nahoru
Nemám v plánu nějak zvlášť rozvíjet stávající desktop, po změně procesoru s ním počítám na rok max 2, pak koupím notes.

Zajímalo mě spíš, jestli má někdo z vás zkušenost s kompatibilitou socketu AM2 + dvoujáder neuvedených v seznamu na stránkách ASUSu.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro motheboard M2N-E SLI, socket AM2
PříspěvekZaslal v: čt 20. říjen 2011, 11:00 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2007
Nahoru
nevidany napsal:
Raději vezmi novou desku, ve tvém případě asi nějakou AM2+.
Dáš do ní starý procesor, ten přetaktuješ a časem budeš moc koupit něco výrazně výkonnějšího.
Pro tebe ideální: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008M1WY1K7YLR
Časem do ní můžeš dát i X6, podporuje jak DDR2 tak DDR3.


Takovou desku ? to bych nedoporučil ani mojí babičce! návíc nic výkonějšího už nemusí sehnat Phenomy II končí kvůli FX buldozerům.

a i kdyby by tady dal dejme tomu nějaký PHENOM II X6 tak mu to zachvíli zdemoluje napajecí kaskádu, protože to má ještě staré kondíky a nevypadá že by tam bylo nejvíc fází

za další naco by si pořizoval tak problemovou čipovou sadu jako 7025 a i s integrovaným GK jadrem ? když máš integrované GK jádro a dedikovanou grafiku k tomu tak to snižuje propustnost RAM protože prostě nemá tolik linek.

jediná možnost je sehnat v Bazaru například http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65839

ale dělat takové capiny kvůli DDR 2 modulum když neska stojí DDR3 tak málo prakticky za 900,- 8GB

jediná nějakým způsobem inteligentní řešení v comožná nejmenším cenovém rozmezí je prostě toto:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_19GS010X350113CP01

kdyby ještě nějak nižší tak koupit X2 BE 555 a otevřít dvě jadra

_________________
CPU: AMD Ryzen 3800X @ fix 4425 MHz 1,4V 1900MHz FCLK; MB: MSI B450I Gaming plus AC; RAM: Corsair Vengeance 2x8GB @ 3800 MHz 17-18-18-18-2T; GK: Sapphire Radeon Vega 64 Nitro+; SSD: Corsair FORCE ML500 256 GB + EK-M.2 NVMe Heatsink - Nickel; PSU:Corsair HX 850i; Case: Thermaltake Core P5


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro motheboard M2N-E SLI, socket AM2
PříspěvekZaslal v: čt 20. říjen 2011, 11:12 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ty jseš taky chytrák že jo.... nadáváš tady na desku ASrocku a sám tam pak hodíš do košíku Adaty.... ala paměti které trpí silnou nekompatibilitou s K10 AMD procesory a jsou celkově snad nejmizernější u nás prodávaná značka. Zkoušel jsi někdy 2x4GB Adaty na Phenomu? Chjo...

Tamtu desku mám, za to jak je ultra cheap + má možnost DDR2 i 3 je super. Integrovaná grafika brzdí propustnost jen když jí necháš zapnutou, když jí komplet disabluješ nic nebzdí. + Tahle deska umí i unlockovat jádra na CPU, takže doporučuji ušetřit a koupit nejlevnější Athlon X3 + odemknout.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro motheboard M2N-E SLI, socket AM2
PříspěvekZaslal v: čt 20. říjen 2011, 15:43 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2007
Nahoru
no dobře to jsem třeba nevěděl ale tak si přihodí 100,- za kingstony ale ta deska Phenom II X6 nevydrží ani omylem + 7025 chipsat znád od známeho a má s PC pořád nějaký problem

_________________
CPU: AMD Ryzen 3800X @ fix 4425 MHz 1,4V 1900MHz FCLK; MB: MSI B450I Gaming plus AC; RAM: Corsair Vengeance 2x8GB @ 3800 MHz 17-18-18-18-2T; GK: Sapphire Radeon Vega 64 Nitro+; SSD: Corsair FORCE ML500 256 GB + EK-M.2 NVMe Heatsink - Nickel; PSU:Corsair HX 850i; Case: Thermaltake Core P5


Naposledy upravil Dithius dne čt 20. říjen 2011, 15:47, celkem upraveno 2x.

 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro motheboard M2N-E SLI, socket AM2
PříspěvekZaslal v: čt 20. říjen 2011, 15:46 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ne to nevydrží, ale Phenom II X6 je taky hrozná koupě. Proč proboha ten? Když už by šlo o takovou investici tak si rovnou ihmo připlatit za I5 2500K.....


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro motheboard M2N-E SLI, socket AM2
PříspěvekZaslal v: čt 20. říjen 2011, 15:50 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2007
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
Ne to nevydrží, ale Phenom II X6 je taky hrozná koupě. Proč proboha ten? Když už by šlo o takovou investici tak si rovnou ihmo připlatit za I5 2500K.....


za 1 na kvalitní desku pro i5 2500k zaplatíš víc a stejně kvalitní deska pro phenom stojí méně bych řekl ale to je subjektivní a osobní

2 to stím phenomem II x6 byl tvůj nápat napsano nahoře

3 myslím že nejlepší investice je toto:

http://pocitace.aukro.cz/gigabyte-ga-ma770-ds3-amd-770-i1876148294.html

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400830972PB16ER

_________________
CPU: AMD Ryzen 3800X @ fix 4425 MHz 1,4V 1900MHz FCLK; MB: MSI B450I Gaming plus AC; RAM: Corsair Vengeance 2x8GB @ 3800 MHz 17-18-18-18-2T; GK: Sapphire Radeon Vega 64 Nitro+; SSD: Corsair FORCE ML500 256 GB + EK-M.2 NVMe Heatsink - Nickel; PSU:Corsair HX 850i; Case: Thermaltake Core P5


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro motheboard M2N-E SLI, socket AM2
PříspěvekZaslal v: čt 20. říjen 2011, 16:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. červen 2005
Bydliště: Č. Budějovice, Praha
Nahoru
Nemá cenu se s tebou hádat , o součástkách víš velký kulový (zatímco brejlíš na monitor, tak ti za jeho obrazovkou tikají malý atomový bomby v podobě "starejch" kondíků :shock: ) Vše podstatné napsal už DOC_ZENITH a vcelku se mu divím, že má ještě chuť se s tebou bavit. Za tím co jsem napsal si stojím, víc do toho nemá cenu rvát a kupovat starou desku z druhý ruky, ne díky, ony odchází i jiný věci než kondíky :roll:

_________________
...


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro motheboard M2N-E SLI, socket AM2
PříspěvekZaslal v: čt 20. říjen 2011, 17:33 
Nováček
Nováček

Založen: 16. říjen 2011
Nahoru
Chlapci,

já žádné 2500 za novou desku dávat nebudu...nemá to pro mě za těchto podmínek smysl. Takže díky a nebuďte tak horkokrevní :))


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor pro AM2+
PříspěvekZaslal v: st 26. říjen 2011, 18:01 
Nováček
Nováček

Založen: 29. září 2009
Nahoru
Cau tak jsem koupil ten Phenom 955 a bohužel jsem narazil na už výše zmíněný problém a to ten že mi naběhnul jen na 800mhz. BIOS mám1109. Nějaký rady tipy napády ? :) Díky


 Profil  
 Předmět: Správná volba procesoru?
PříspěvekZaslal v: po 27. únor 2012, 14:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. říjen 2011
Nahoru
Zdravim, už jsem se tu ptal, ale teď bych to chtěl definitivně uzavřít. Je správná volba tento procesor? http://www.eeeelektro.cz/238099-cpu-amd-athlon-ii-x4-640-quad-core-am3-box.html Je to AMD Athlon II x4 640 socket am2+ a moje základovka je ASUS M2A-VM/HDMI am2+. Viděl jsem ten procesor i AM3. Šel by mi procesor se socketem AM3 na zakladovku s AM2+? Vím, jsou to už hodně špatný vidle, ale jelikož na tom nejsem finančně zatím moc dobře, tak bych základovku ještě neměnil. Díky za odpovědi :).


 Profil  
 Předmět: Re: Správná volba procesoru?
PříspěvekZaslal v: po 27. únor 2012, 15:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. červen 2010
Nahoru
Nebylo by lepší prodat tu desku co máš i s procesorem a koupit 1155 desku a procesor G620 popřípadě si doplatit za i3 ?


 Profil  
 Předmět: Re: Správná volba procesoru?
PříspěvekZaslal v: po 27. únor 2012, 16:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. říjen 2011
Nahoru
No, s prodáváním mam blbé zkušenosti.


 Profil  
 Předmět: Re: Správná volba procesoru?
PříspěvekZaslal v: po 27. únor 2012, 16:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. červen 2010
Nahoru
Jaké blbé zkušenosti ?
Tak jako je to tvoje volba ale kupovat procesor za 2500 který má podobný výkon(ve hrách) jako procesor za 1500 není dobrý nápad. Svůj účel splní oba :wink:


 Profil  
 Předmět: Re: Správná volba procesoru?
PříspěvekZaslal v: ne 11. březen 2012, 09:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. říjen 2011
Bydliště: Havířov
Nahoru
Pokud nechceš upgrade počítače a tvoje deska ma teda am2+ tak se podívej jestli podporuje i nějaké silnější procesory třeba phenom ii moje ma taky am2+ a podporuje i x6 a pokud teda ten procesor stoji 2500 tak za tolik můžeš koupit amd phenom ii x4 960be co je dobra volba a máš dobrou šanci u něho odemknout 2 jádra a máš krásné 6jádro :) :)

PS: ta stránka nic neukazuje tak si radši připlať 2-3 stovky a kup z alza.cz nebo jine :)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 174 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.