Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 20. leden 2021, 18:33

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 174 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: út 5. leden 2010, 12:50 
Nováček
Nováček

Založen: 04. leden 2010
Nahoru
Ahoj pánové.Poraďte prosím co nejlepšího do desky - Gigabyte-GA-M55S-S3 (rev. 2.0 - doufám),zároveň aby to CPU nebylo energeticky moc naročný(s ohledem na můj Fortron 400W).Samozřejmě jsem se koukal na stránky Gigabajtu,ale chci mít doopravdy jistotu.Díky za pochopení a případné rady.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: út 5. leden 2010, 12:56 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Využitie zostavy, približná cena?


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: út 5. leden 2010, 13:13 
Nováček
Nováček

Založen: 04. leden 2010
Nahoru
Primárně to bude na hry,mělo by to nahradit athlon x2 3800+@5000 a grafiku HD3850 256MB chci nahradit HD5770,proto sháňka po tom CPU.Cenu respektuji - max.3000Kč.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: út 5. leden 2010, 13:34 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 15. říjen 2004
Bydliště: HK, /edit-promaz!
Nahoru
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=QGZ01SBS01 se 4jádrem AthlonII
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=QGZ01QRM01 s 2jádrem AthlonII
Svoje věci určitě za litr prodáš, tady je varianta 3000 + 1000 za věci :
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?eid=104145 s 3 járem PhenomII - Ale to už je lepší první varianta a zbude ti na lepší chladič, takže výsledek :
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=QGZ01SBS018MV01 bude asi nejlepší


Naposledy upravil Jeltík dne út 5. leden 2010, 16:31, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: út 5. leden 2010, 14:56 
Nováček
Nováček

Založen: 04. leden 2010
Nahoru
Tohle by bylo sice fajn,ale když přičtu tu grafiku,tak jsem někde na 8000Kč,což je dost.Koukal jsem na cpu-z a zjistil jsem,že deska je revize A1!Raději bych se přiklonil k tomu,že doopravdy co nejvýkonější CPU(i bazar) do téhle desky.Co tento-AMD Phenom 8750 X3 Triple-Core (95W), 2400MHz, BOX, socket AM2+?Jinak dík.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: út 5. leden 2010, 16:31 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 15. říjen 2004
Bydliště: HK, /edit-promaz!
Nahoru
Sorry, opraven odkaz na 2-jádrovou variantu. pořád bude ohledně výkonu asi nejlepší tohle : http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=QGZ01QRM01


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: út 5. leden 2010, 16:48 
Nováček
Nováček

Založen: 04. leden 2010
Nahoru
No jo,když mě se nechce do výměny zakl.desky.Jaký je výkonostní rozdíl mezi Athlonem X2 5600+ AM2 a tím CPU,co mi nabízíš?


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: út 5. leden 2010, 18:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2006
Bydliště: Zlínský kraj
Nahoru
No a proč měnit zákl.desku.Na stránkách GB je pro tu desku bios F13A beta a ten podle mě podporuje procesory AM3,takže výběr by měl být bohatší ....


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: st 6. leden 2010, 03:02 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 15. říjen 2004
Bydliště: HK, /edit-promaz!
Nahoru
Ve hrách okolo 15-20% na základních taktech, ovšem tyhle CPU jdou kolem 3400-3600 MHz se vzduchem, nemusíš se bát jít do 1,5Vcore, když máš dobrej chladič. Většinou stačí 1,4.
Nová deska má třeba lepší chipset a využije rychlejší HT


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: st 6. leden 2010, 06:31 
Nováček
Nováček

Založen: 04. leden 2010
Nahoru
Řešil by můj problém nákupu bazarového AMD Athlon X2 6000+ 89W (3100MHz).Snažím se o co nejlevnější upgrade těchto komponentů (MB+CPU).Jinak dík


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: st 6. leden 2010, 07:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. únor 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
Sice je 6000+ jeden z nejlepších procesorů na AM2, ale moc ho už nepřetaktuješ. Maxima jsou kolem 3.2Ghz. Osobně jsem vlastníkem Athlona II 240 a základní desky s čipsetem 785G. Procesor provozuji stabilně na 3.6Ghz při 1.47V a bude daleko výkonnější jak ten Athlon 6000+ na 3.1Ghz. Navíc si při přechodu na AM3 můžeš koupit základní desku s DDR2, aby jsi nemusel kupovat i nové DDR3 paměti.

_________________
Z370 Fatal1ty | i5 8600K@5GHz&1.33V + delid + NH-D14 | 16GB 3.2GHz | MSI R9 390 @ -100mV
970 EVO 250GB | WD 1TB | Seagate 2TB | Seasonic Focus 850W | FD Meshify TG Dark

Razer Basilisk, Cynosa, Nari Wireless | Samsung 27" Curved
Dílna: Prime H310M-A | Pentium G5400 + 212 Black | 16GB 3GHz | Intel UHD 610
970 EVO 250GB | WD 500GB 2.5" | Seasonic 500W | FD Define C | Dell 27"

ROG B350-I | R3 1200AF + Prism RGB | Patriot 16GB 4.4GHz | MSI R9 390 | SN750 500GB | Seasonic Focus 550W | Neo Mini V2 TG


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: st 6. leden 2010, 09:03 
Nováček
Nováček

Založen: 04. leden 2010
Nahoru
Koukám,že mi asi nic jiného nezbyde,než jít do té výměny deska+cpu,ale přesto se zeptám,jak moc bude ta 6000+,brzdit HD5770???Podotýkám,že se mi jedná pouze upgrade zhruba na jeden rok a pak nové PC.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: st 6. leden 2010, 10:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. květen 2005
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
zas takova tragedie to nebude, jestli to planujes na 1 rok, tak si s timhle cpu v pohode vystacis a za rok koupis nejaky 4 na 32nm


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: st 6. leden 2010, 10:56 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Nechápem tvoje úmysly prečo upgrade teraz a potom o rok zas?
Ak nechceš vymeniť CPU a MB tak by som zabudol na HD5770 a zobral HD4670 poprípade niečo podobné.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: st 6. leden 2010, 11:29 
Nováček
Nováček

Založen: 04. leden 2010
Nahoru
Díky za názory.Vše se odehrává od financí,takže ještě uvidím,ale HD4670 ne ní zas o tolik výkonější, než HD3850,kterou v pc mám.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: st 6. leden 2010, 13:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2006
Bydliště: Zlínský kraj
Nahoru
Jestli se nebojíš ,tak flashni bios na nejnovější, kup PhenomII X2 545 za 1900Kč.Když prodáš svůj procesor upgrade vyjde tak na 1300. Až nastane čas na další upgrade,třeba za ten rok,koupíš desku s AM3 a DDR3 s trochou štěstí odemkneš zbylý jádra nebo půjdeš do novější platformy.
Nebo se na to vyprdni a ještě rok šetři..Výkon na té desce Phenom nestratí viewtopic.php?f=87&t=144881
Tak bych to řešil já..


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: čt 7. leden 2010, 07:11 
Nováček
Nováček

Založen: 04. leden 2010
Nahoru
Takže jsem se rozhodl - http://www.mader.cz/showCart.
Co myslíte?


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: čt 7. leden 2010, 12:37 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 15. říjen 2004
Bydliště: HK, /edit-promaz!
Nahoru
Tos nám toho ukázal, v košíku nic není, asi proto, že si děláš prdel?


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: čt 7. leden 2010, 12:53 
Nováček
Nováček

Založen: 04. leden 2010
Nahoru
Tak sry,ale mě to funguje(asi někde dělám chybu).Takže to vypíšu - AMD Athlon II X2 240 - 1348Kč,Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev.2) - 1584Kč,Artic Cooling Freezer 7 - 444Kč,ATI Sapphire Vapor-X HD5770 1GB - 4257Kč,takže upgrade by teď vyšel na 7633Kč(min.měsíc ještě počkám až trošku ceny spadnou).Prosím o Vaše připomínky.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: čt 7. leden 2010, 13:19 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Procesor by som zobral aspoň AMD Athlon II X3 425, je tam rozdiel cca 300Kč.
Pamäte máš DDR2?


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 174 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.