Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 20. leden 2021, 17:38

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 174 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: čt 7. leden 2010, 13:24 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 15. říjen 2004
Bydliště: HK, /edit-promaz!
Nahoru
sTano11 napsal:
Procesor by som zobral aspoň AMD Athlon II X3 425, je tam rozdiel cca 300Kč.
Pamäte máš DDR2?

Ano, jádro navíc za 300 je dobré :-)
Ano, má DDR2 : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39254


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: čt 7. leden 2010, 13:35 
Nováček
Nováček

Založen: 04. leden 2010
Nahoru
Ano DDR 2,jak píše jeltík.Ta X3 by za tu cenu šla.Ještě k těm pamětěm,mám to osazený 4x512MB,takže jak to nejlépe rozšířit - 1xram 512MB vyhodit a dokoupit 1x2GB?


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: čt 7. leden 2010, 13:44 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
No ak sa ti nechce predávať všetky 512MB moduly tak áno.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: pá 8. leden 2010, 00:37 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 15. říjen 2004
Bydliště: HK, /edit-promaz!
Nahoru
Němělo by to ničemu vadit, ale co vsadit na jistotu a prodat všechny RAM a koupit rovnou 2x2GB.
Tedy pokud používáš Visty 64 nebo W7 64 bit, jinak to nemá smysl. 2 GB ve Win XP bohatě stačí.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: pá 8. leden 2010, 05:24 
Nováček
Nováček

Založen: 04. leden 2010
Nahoru
Jo mám XP.S těmí ramkami mě to až zas tak netrápí.Jinak díky za rady.Jakmile budou penízky,tak se ozvu,než to půjdu koupit.Ahoj


 Profil  
 Předmět: Výměna procesoru GA-MA770-DS3/S3
PříspěvekZaslal v: ne 21. únor 2010, 19:58 
Nováček
Nováček

Založen: 21. únor 2010
Nahoru
Ahojj, mám desku GA-MA770-DS3/S2 je pro patici AM2 A AM2+ . Momentálně tam mám procesor amd 6000+ . Jinak mám 4 GB ram ddr 2 a ATI 4870 .. Myslim že právě procesor mě nejvíc spomaluje, jakej procesor by jste mi doporučili ? A ještě bych se chtěl zeptat jak moc je složitý vyměnit procesor. Jestli někdo nevíte o nějakym návodu někde ,ramky a grafárnu už jsem si měnil ,ale tak procák mi příjde na výměnu složitější. Díky všem předem za rady.
PC mám hlavně na hry ;)

Tyhle procáky by měla moje deska zvládat,kterej doporučujete? (pheneon)

http://www.giga-byte.co.uk/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2722


//Stano - presun


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: ne 21. únor 2010, 22:37 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Vzal by som hocaký dostupní a tvojou doskou podporovaný X4 CPU.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: ne 21. únor 2010, 22:40 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 15. říjen 2004
Bydliště: HK, /edit-promaz!
Nahoru
A kolik za to chceš dát? to svoje ještě kolem litru prodáš...
Podle support listu ti tam jdou všechny i nejnovější CPU, takže seber kolik máš peněz a kup za to pokud možno PhenomaII X4, případně jiný 4 jádro na který budeš mít Kč.
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=15L1450830972PC
A vyvaruj se e verzí.
Možná by tomu slušel ještě lepší chladič, minimálně AC Freezer 64 nebo líp CM Hyper212+ a úplně nejlíp Ninja2/Mugen2, ale to už je skoro zbytečnost.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: ne 21. únor 2010, 23:25 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Tak ja tam podporu X4 II nevidím. (Iba u rev.2 ale predkladám on má rev.1 keďže linkuje práve ten.)


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: po 22. únor 2010, 01:24 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 15. říjen 2004
Bydliště: HK, /edit-promaz!
Nahoru
Ale vždyť to tam vidím a u r1 :-)
Je to v tý sekci AM3...
Samozřejmě bude muset mít nejnovější BIOS, ale to by mu tam měli nahrát v servisu.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: po 22. únor 2010, 10:41 
Nováček
Nováček

Založen: 21. únor 2010
Nahoru
No já mám jen verzi 1.0 . bios verzi mám : F7h takže by mi měli jít všecky z toho výběru, přemýšlim o tomto Phenom X4 9650 , http://www.sestavypc.cz/AMD-Phenom-QUAD-X4-9650-(2.3GHz,-4MB,-socket-AM2-,-95W)-Box,266.html ,mám celkem omezenej rozpočet , a obyčejnejch pheneonu se už taky moc neprodává.. jestli mi poradíte nějakej shop kde maj jedničkový pheneony v prodeji budu rád :) ,takže si myslíte že ten 6000+ je ještě prodejnej někde ? :D ,to by bylo skvělý každá stovka dobrá ;)


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: po 22. únor 2010, 11:21 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Jeltík napsal:
Ale vždyť to tam vidím a u r1 :-)
Je to v tý sekci AM3...
Samozřejmě bude muset mít nejnovější BIOS, ale to by mu tam měli nahrát v servisu.

Tak neviem čo tam vidíš ty ale ja u AM3 s CPU Phenom II a Athlon II vidím N/A tj. not support.
Podporované sú iba staršie AM2+ Phenom X4.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: po 22. únor 2010, 17:33 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2009
Bydliště: Rakovník/Praha
Nahoru
Ano, v tématu AMD jsme došli k závěru, že rev. 1.0 nepodporuje Phenom II a Athlon II, ale pouze starší AM2+. Revize 2.0 je podporuje, ale bohužel... :( A jinak verze UD3 je samozřejmě podporuje i v revizi 1.0 :)

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: pá 5. březen 2010, 20:15 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 15. říjen 2004
Bydliště: HK, /edit-promaz!
Nahoru
Jo, jsem slepej, sorry :-)
upgrade na Phenom první generace se moc nevyplatí, to už je lepší zbavit se desky a koupit si revizi 2, do který nacpeš všechno.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: út 9. březen 2010, 18:47 
Nováček
Nováček

Založen: 26. listopad 2009
Nahoru
chtel bych se zeptat zda phenom II x4 955 black ed. pracuje s DDR2


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: út 9. březen 2010, 21:58 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Nie procesor ale základná doska rozhoduje aké pamätať použiť. Ale aby som odpovedal konkrétne dá sa kúpiť základná doska pre PII X4 955 ako s DDR2 tak aj DDR3.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: st 10. březen 2010, 16:09 
Nováček
Nováček

Založen: 26. listopad 2009
Nahoru
no přemýšlš jsem otéto desce http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62687 nebo jí podobné
podporuje da deska dualchannel ddrII? nikde sem to tam nenašel


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: st 10. březen 2010, 16:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. leden 2010
Nahoru
_qwer_ napsal:
no přemýšlš jsem otéto desce http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62687 nebo jí podobné
podporuje da deska dualchannel ddrII? nikde sem to tam nenašel


Jistojistě podporuje, spíš by mě zajímalo, která AMD deska dneska dual-channel nepodporuje :razz:

_________________
CPU: Intel i5-750@4Ghz + Noctua NH-D14 MB: Gigabyte P55A-UD3 RAM: 8GB Patriot Viper DDR3 1333Mhz CL9 1.5V GPU: Sapphire HD5850 Extreme 1GB HDD: 2x Samsung F3 500GB RAID 0 + WD 1TB Black + 2x WD 1TB Green + WD 800GB Green + WD 1,5TB Green Case: Fractal Design Define R2 + 3x 120mm + 2x 140mm PSU: CoolerMaster RealPower M520 LCD: 24" Samsung SM 2494HM Perif.: Logitech Wave Keyboard + Logitech MX Revolution + Logitech G700 Audio: EchoAudio AudioFire2 + Beyerdynamic DT990 Pro MIDI: M-Audio Midisport 2x2 Synth: Access Virus KB + Ensoniq ESQ-1 + G-Force VSTi


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
PříspěvekZaslal v: st 10. březen 2010, 19:16 
Nováček
Nováček

Založen: 26. listopad 2009
Nahoru
no je lepší se 100x zeptat než koupit nejakou blbost ;)


 Profil  
 Předmět: Upgrade procesoru AM2+ poraďte plz (deska Asus M2N-E)
PříspěvekZaslal v: čt 18. březen 2010, 15:51 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 07. říjen 2003
Nahoru
Dobrý den. Rád bych požádal o radu.
Mám sestavu s deskou Asus M2N-E - nForce 570 Ultra, tudíž socket AM2+. Momentálně je osazená procesorem AMD Athlon 64 X2 4200+ EE. Koupil jsem si novou grafiku MSI R5770 Hawk 1GB, PCI-E.
Otázka zní, zda existuje cenově a výkonově rozumná alternativa pro upgrade procesoru. Prosím poraďte.

Proč to vlastně řeším:
Zjistil jsem, že například při hraní Stalkra mám problém v uzavřených prostorách, kde se vyskytuje větší počet postav. Procesor je v téhle chvíli vytížený na 100% a FPS mi spadne klidně na 10. Přitom venku mám při plných detailech kolem 40-50. Předpokládám, tedy, že AI počítá procesor a omezuje mi tak výkon.

Jinak používám Windows 7 64bit, 3GB RAM.

Díky za vaše názory.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 174 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: LofasekU18 a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.