PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=92&t=127537
Stránka 1 z 9

Autor:  Stano K. [ st 13. srpen 2008, 18:06 ]
Předmět:  Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+


  • AM2
    • AMD Athlon 64 X2 4600+ EE
    • AMD Athlon 64 X2 3800+ EE
    • AMD Athlon X2 BE 2350 EE
    • AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition test + recenze
    • AMD Athlon X2 BE 2400 EE
    • AMD Athlon 64 X2 6000+
    • AMD Athlon 64 X2 6400+ Black Edition
  • AM2+
    • Phenom X3
      • X3 8450 2,1Ghz 2MB 3600Mhz
      • X3 8650 2,3Ghz 2MB 3600Mhz
      • X3 8750 2,4Ghz 2MB 3600Mhz test + recenze
    • Phenom X4
      • X4 9550 2,2Ghz 2MB 3600Mhz
      • X4 9600 Black Edition 2,3Ghz 2MB 3600Mhz test + recenze
      • X4 9750 2,4Ghz 2MB 3600Mhz
      • X4 9850 Black Edition 2,5Ghz 4MB 4000Mhz test + recenze
    • Phenom II X4



//Stano - update 30.4.09

Autor:  Woko_O [ pá 31. říjen 2008, 21:45 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

a co AMD 5600+ .??

Autor:  Stano K. [ so 1. listopad 2008, 12:43 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

Čo je s AMD Athlon 64 X2 5600+ ?

Autor:  Woko_O [ so 1. listopad 2008, 13:09 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

no ze ho tam nemas napsanej..
hele potrebuju rychle poradit...ktery z techto dvou mam vzit.?? http://www.czechcomputer.cz/product_compare.jsp?artno1=57198&artno2=57681&artno3= cim levnejsi tim lepsi ale jestli mi to nejak zavazne ovlivni vykon tak si priplatim...jo a jeste mi k tomu napiste prosim nejaky chladic tak do 400,- sorry ze to davam sem ale specha to..jinak desku mam ASUS M2A-MX se socketem AM2+ tak aby mi na to ty procesory a chlazeni slo..

Autor:  traxiiik [ so 1. listopad 2008, 13:30 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

5400+ BE + Freezr
Nevím proč když máš založený téma se zase ptáš tady :stupid:

Autor:  Woko_O [ so 1. listopad 2008, 13:37 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

treba tenhle: http://www.alza.cz/chladic-arctic-freezer-64-pro-socket-754-939-940-am2-pro-a64-opteron-6x-heatpipe-2200rpm-keramicke-lozisko-d56766.htm i kdyz je jen do 5000+.?? a navic ja mam socket AM2+ taky aby mi nevadila velikost..??

Autor:  Stano K. [ so 1. listopad 2008, 13:55 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

ARCTIC Freezer 64 PRO je kompatibilný aj s socketom AM2+. Viz: http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=80

Autor:  Mr.oz [ st 29. duben 2009, 19:07 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

sTano11 napsal:

  • AM2
    • AMD Athlon 64 X2 4600+ EE
    • AMD Athlon 64 X2 3800+ EE
    • AMD Athlon X2 BE 2350 EE
    • AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition test + recenze
    • AMD Athlon X2 BE 2400 EE
    • AMD Athlon 64 X2 6000+
    • AMD Athlon 64 X2 6400+ Black Edition
  • AM2+
    • Phenom X3
      • X3 8450 2,1Ghz 2MB 3600Mhz
      • X3 8650 2,3Ghz 2MB 3600Mhz
      • X3 8750 2,4Ghz 2MB 3600Mhz
    • Phenom X4
      • X4 9550 2,2Ghz 2MB 3600Mhz
      • X4 9600 Black Edition 2,3Ghz 2MB 3600Mhz
      • X4 9750 2,4Ghz 2MB 3600Mhz
      • X4 9850 Black Edition 2,5Ghz 4MB 4000Mhz


a co Phanom II?

Autor:  Stano K. [ st 29. duben 2009, 21:53 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

Čo má byť "Phanom II"?

Ak máš na mysli Phenom II tak ten tam nie je, predpokladám že z dôvodu keď bolo vlákno vytvárané ešte nebolo na našom trhu.

Keby si rád tam vydeľ Phenom II a ďalšie nové CPU stačilo by sa zdvorilo spýtať či poprosiť o aktualizáciu. (Behom zajtrajška určite sa tak stane.)

Určite je jednoduchšie čakať na hotové ako brať si tú námahu a spísať si to sám. :wink:


//Stano - ako som sľúbil tak sa aj stalo, dúfam si spokojný :wink:

Autor:  Hrouza [ st 20. květen 2009, 21:30 ]
Předmět:  AMD X2 5000+ nebo 5400+ ci neco jinaho do AM2 soketu ?

Zdravím mám dilema i kdyz asi ne tak velky ale mam starsi desku Asus M2N32 SLI deluxe se soketem AM2 a vybral jsem si dva procesory a to AMD Athlon X2 5000+ Black Edition a nebo AMD Athlon X2 5400+ Black Edition mám k tomu 4GB ram kit 2x2GB A-Data Extreme edition a grafikuzatim Asus EN8800GTS 320MB ram s 23%OC...ale mam objednanou (BFG GF260 GTX maxcore OCX DDR3 896 ram).... tak nevi co za CPU koupit ptze 5000+ je v testech dost a jsou u nej kladny veci ale 5400+ jsem v testech nevidel .. a nebo mam koupit uplne jiny procesor ktery by sem do soketu AMě ?? diky za odpoved ;-) 8-)

Autor:  Stano K. [ st 20. květen 2009, 21:31 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

Hrouza napsal:
Zdravím mám dilema i kdyz asi ne tak velky ale mam starsi desku Asus M2N32 SLI deluxe se soketem AM2 a vybral jsem si dva procesory a to AMD Athlon X2 5000+ Black Edition a nebo AMD Athlon X2 5400+ Black Edition mám k tomu 4GB ram kit 2x2GB A-Data Extreme edition a grafiku BFG GF260 GTX maxcore OCX DDR3 896 ram.... tak nevi co za CPU koupit ptze 5000+ je v testech dost a jsou u nej kladny veci ale 5400+ jsem v testech nevidel .. diky za odpoved :wink: 8-)

To že doska je staršieho typu neznamená že ti novšie procesory nebudú fungovať, viz CPU support list: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=0jMy2X8lKstYRvev
Nad AMD Athlon 64 X2 7750 Black Edition si nerozmýšľal?

Autor:  Hrouza [ st 20. květen 2009, 22:08 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

Po pravde jsem si toto procesoru AMD Athlon 64 X2 7750 Black Edition nejak nevsiml no prave ja mam na te desce danej ted Bios s verzi 2205 to ne nejnovejsi co jsem nasel a co mi stahl i asus update.. kouknu po forech na tu 7750 ptze si myslim ze s tou deskou by to taktovat slo a po flahnuti biosu je nastavovani vseho o dost prehlednejsi a tovnou mi to hlasi jak behaji ramky a jakyje casovani a vsechno proste spokojenost :wink: a diky za tip :)

Autor:  6Daemon [ st 20. květen 2009, 22:16 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

Nechcem do toho moc vstupovat, no mozno by sa tam mal pridat aj Phenom II 955 ... je to sice am3 no pasuje do am2+ socketu, sam ho tak prevadzkujem ...
V podstate AMD prislubilo ze vsetky am3 procesory by mali pasovat do am2+ patice.

Autor:  Hrouza [ st 20. květen 2009, 22:26 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

6Daemon napsal:
Nechcem do toho moc vstupovat, no mozno by sa tam mal pridat aj Phenom II 955 ... je to sice am3 no pasuje do am2+ socketu, sam ho tak prevadzkujem ...
V podstate AMD prislubilo ze vsetky am3 procesory by mali pasovat do am2+ patice.



No tak ten by mozna lepsi byl ale v pomeru cena a vykon vytezi ten predchozi nechci do toho dava 6k to uz bych si radsi koupil novou sestavu ;-) 8-) a nato nejsou money :) jak se rika potrebuju za malo penez hodne muziky

Autor:  noro [ pá 22. květen 2009, 20:20 ]
Předmět:  Který z procesorů raději při tak malém cenovém rozpětí?

--------------------------------------------------------------------------------


1. Prosím o radu váhám mezi Atlony 5400BEx7750BEx7850BE do soketu AM2 ne desku DFI.M2N-E NF Ultra II-M2
Ceny: 1454x1545x1716
Takty:2,8x2,7x2,8
2. Grafika ARadeon HD4870 1GB DDR5

3. Jak moc jsem ustřelil,koupil jsem v aukci 2x2MB 1066Mhz paměti.Deska je podporuje,co jsem nahlédl k poddrobnostem procesorů,integrované řadiče podporují 800Mhz, jak a bude to vůbec spolu fachčit?

Autor:  Stano K. [ so 23. květen 2009, 14:50 ]
Předmět:  Re: Který z procesorů raději při tak malém cenovém rozpětí?

Tak buď Athlon 64 X2 7750 Black Edition AD775ZWCGHBOX alebo 7850.

Autor:  Jaroslav [ so 11. červenec 2009, 20:41 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

Prosím, nevíš jak je to s Phenom X3 720 BE, jde do AM+ a nezmění se spotřeba? Dík za info. J.

Autor:  Stano K. [ so 11. červenec 2009, 21:37 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

Konkrétne do ktorej dosky? (ale viaceré AM+ dosky po upgrade na novší BIOS podporujú AM3)
Menení sa spotreba voči čomu?

Autor:  Jaroslav [ ne 12. červenec 2009, 10:33 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

Oprava: Jedná se o procesor Phenom II X3 720BE (45nm, 95W) do desky Gigabyte MA790X-UD4. Na stránkách prodejců uvádějí AM3/AM2+. Některé procesory v AM3 mají spotřebu 95W a v AM2+ mají 125W. Chtěl bych vědět, jestli tam půjde a jakou bude mít spotřebu. Děkuji J.

Autor:  Stano K. [ ne 12. červenec 2009, 10:44 ]
Předmět:  Re: Výběr CPU AMD socket AM2 a AM2+

Áno fungovať bude. Ať už je CPU usadený v akomkoľvek MB jeho spotreba zostavá nezemná nezávisle od typu MB. AMD u X2 720BE uvádza 95W.

Stránka 1 z 9 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/