Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 3. březen 2021, 10:02

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: výměna
PříspěvekZaslal v: pá 3. říjen 2008, 12:24 
Nováček
Nováček

Založen: 23. srpen 2008
Bydliště: Hovězí
Nahoru
Ahoj chci vyměnit 1.6 celerona za 2.4 intel c2d E4600 ale nwm jak to bude se systémem budu muset něco přeinstalovat? nebo rovnou celou vistu? díky za odpověď


Mám sestavu MB:foxcon P4M9007MB
zdroj forton 400w
ramka 1GB
HDD 160GB
stavajici procesor Intel celeron 1.6 Ghz


Naposledy upravil okovarec dne pá 3. říjen 2008, 12:34, celkem upraveno 2x.

 Profil  
 Předmět: Re: výměna
PříspěvekZaslal v: pá 3. říjen 2008, 12:27 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Neuškodilo by napísať najprv čo máš za zostavu, základnú dosku a zdroj!

//

Tak výmena je možná, a ak používaš Win XP tak by výmenu mohol prežiť.


 Profil  
 Předmět: Re: výměna
PříspěvekZaslal v: pá 3. říjen 2008, 13:44 
Nováček
Nováček

Založen: 23. srpen 2008
Bydliště: Hovězí
Nahoru
dyk je tam napsané vista a kdyby to nesežral jako že asi ee tak mužu naformatovat disk? a kde jsou popřípadě uložený bios


 Profil  
 Předmět: Re: výměna
PříspěvekZaslal v: pá 3. říjen 2008, 13:53 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Z tvojho dotazu som dedukoval že sa pýtaš na to že či po výmene procesoru je nutné znovu nainštalovať systém alebo rovnou nahodiť vistu.
Ak sa ti nechce inštalovať systém môžeš skúsiť rozbehať súčasný, ak by sa ti to nepodarilo alebo chceš nový Os tak si zálohuj potrebné veci z systémového disku (partície) a nainštaluj si ho nanovo. O BIOS sa báť nemusíš ten nemá nič spoločné s pevným diskom.


 Profil  
 Předmět: Re: výměna
PříspěvekZaslal v: pá 3. říjen 2008, 13:58 
Nováček
Nováček

Založen: 23. srpen 2008
Bydliště: Hovězí
Nahoru
takže není jednodušší pokud to nerozchodím naformátovat a začít od znova protože některé aplikace s novým procesorem nemusí jet ne Processor core Allendale
Manufacturing process 0.065 micron
<b>Data width 64 bit</b>
Number of cores 2
Floating Point Unit Integrated
Level 1 cache size ? 2 x 32 KB instruction caches
2 x 32 KB data caches

a to data width je nutné mít nainstalované 34bit verze os nebo stači 32bit?


 Profil  
 Předmět: Re: výměna
PříspěvekZaslal v: pá 3. říjen 2008, 14:09 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Presne tak, ak to nefunguje tak znovunainštalovať a hotovo.
To či 32 alebo 64bit závisí od toho koľko máš operačnej pamäte, ak máš menej než 3GB RAM tak stačí 32bit OS ak viac ako 3GB RAM tak 64bitový OS.

PS: data width nie je program, netreba nič iné inštalovať


 Profil  
 Předmět: Re: výměna
PříspěvekZaslal v: pá 3. říjen 2008, 14:26 
Nováček
Nováček

Založen: 23. srpen 2008
Bydliště: Hovězí
Nahoru
ja vim je to vlnová delka dat a na to sem se ptal a na to si mi odpověděl děkuju



/tak sem to vyměnil všechno funguje a já sem maximálně spokojený aniž bych to musel reinstalovat a jo je mi 13 nechtěl sem to řikat dřív asi by ses semnou nebavil


 Profil  
 Předmět: Re: výměna
PříspěvekZaslal v: po 13. říjen 2008, 18:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. únor 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
okovarec napsal:
...je mi 13 nechtěl sem to řikat dřív asi by ses semnou nebavil


To je dobrý :-D. Myslíš si, že když někomu je méně, tak bude dělat nějaké caviky? Mě je 14 (skoro 15) a taky když něco potřebuji, tak většinou odpověď dostanu.

_________________
Z370 Fatal1ty | i5 8600K@5GHz&1.33V + delid + NH-D14 | 16GB 3.2GHz | MSI R9 390 @ -100mV
970 EVO 250GB | WD 1TB | Seagate 2TB | Seasonic Focus 850W | FD Meshify TG Dark

Razer Basilisk, Cynosa, Nari Wireless | Samsung 27" Curved
Dílna: Prime H310M-A | Pentium G5400 + 212 Black | 16GB 3GHz | Intel UHD 610
970 EVO 250GB | WD 500GB 2.5" | Seasonic 500W | FD Define C | Dell 27"

ROG B350-I | R3 1200AF + Prism RGB | Patriot 16GB 4.4GHz | MSI R9 390 | SN750 500GB | Seasonic Focus 550W | Neo Mini V2 TG


 Profil  
 Předmět: Re: výměna
PříspěvekZaslal v: st 15. říjen 2008, 16:32 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
:lol:

Nebudem řešit věk, jen podotknu, že Data width opravdu není vlnová délka, ani jestli 32/64bit CPU, ale šířka datový sběrnice.

Citace:
Vlastnosti FSB
Typ sběrnice Intel GTL+
Šířka sběrnice 64 bit

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.