Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 19. únor 2020, 10:33

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: E8400 nebo X2 6000+?
PříspěvekZaslal v: st 7. leden 2009, 21:37 
Nováček
Nováček

Založen: 25. říjen 2008
Nahoru
caute
nevite jaky je vykonnostni rozdil mezi Intel Core 2 Duo E8400 BOX a AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.1GHz BOX ?
ten intel vychazi 2x draz. pritom frekvence sbernice je jen 1333 MHz, ma to velky vliv na rychlost systemu?
budu to mit na Photoshop, Bsplayer, internet, Matlab, ...zadne superhry, 3Dgrafika

dik moc :)


 Profil  
 Předmět: Re: E8400 nebo X2 6000+?
PříspěvekZaslal v: st 7. leden 2009, 23:47 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Na rôznych platformách nemôžeš porovnať frekvencie či veľkosť cache, jednoducho tým nezískaš nijaký prehlad o výkone.
Porovnanie tých dvoch CPU nájdeš napr tu:
Kód:
http://www.tomshardware.com/charts/desktop-cpu-charts-q3-2008/compare,836.html?prod[2185]=on&prod[2276]=on


 Profil  
 Předmět: Re: E8400 nebo X2 6000+?
PříspěvekZaslal v: čt 8. leden 2009, 15:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. březen 2007
Nahoru
Záleží také zda chceš taktovat.Jinak E8400 je o dost lepší,rozhodně však tomu není tak,že by bylo více jak jednou tak lepší (pokud uvažuji jejich ceny)

Záleží tedy na tvých finančních možnostech :wink:


 Profil  
 Předmět: Re: E8400 nebo X2 6000+?
PříspěvekZaslal v: po 19. leden 2009, 18:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. září 2006
Nahoru
Rozdil je opravdu hodne videt ale zalezi ja na cem, pokud to budou hry tak to bude rozdil mensi (i kdyz u takoveho GTA IV se i E8400 dost zapoti) ale jak pises pokud photoshop a nebo grafika tak tam je vykon E8400 hodne videt a vyplati se urcite (nekde jsem na to cetl i test) ale nevim jak dalece to myslis s tou grafikou vazne zda by se uz rovnou nevypaltilo 4 jadro, myslim ze i photoshop bude mit v dalsi verzi podporu 4-jadrovych procesoru (zatim vyuzije myslim jen dve jadra)

Balik

_________________
CPU: Core 2 Duo E8400@4.0Ghz + Thermalright Ultra-120 (black) MB: Gigabyte EP45-UD3P RAM: DDR II 4094MB, PC800MHz, Corsair Case: Thermaltake Armor Jr. GPU: Zotac GeForce GTX 260 AMP, 896MB DDR3 PSU: Enermax MODU82+ 625W HDD: Western Digital Velociraptor 150 GB, 2x 320 GB + 750 GB Periferie: Logitech G15 (blue) + Roccat Kone + Z-5500


 Profil  
 Předmět: Re: E8400 nebo X2 6000+?
PříspěvekZaslal v: st 21. leden 2009, 14:42 
Nováček
Nováček

Založen: 19. červenec 2007
Nahoru
Nebo zde:
http://www.extrahardware.cz/test-procesoru-v-celeron-dual-core-e1400-430-recenze?page=0,3

_________________
CPU: AMD Phenom II X6 1055T Pamet: ZEPPELIN 8GB KIT DDR3 1600MHz CL11 GOLD MB: Asus Crosshair IV Formula VGA: Sapphire Tri-X R9 290X PSU: SEASONIC M12-700, 700W Monitor: 28" Samsung U28D590 UHD 4K Skrin: Thermaltake Kandalf Supertower VA9003BWS


 Profil  
 Předmět: Re: E8400 nebo X2 6000+?
PříspěvekZaslal v: st 21. leden 2009, 19:53 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
resp, pokud jsi fanousek AMD, ejste bych u dvoujadra uvazoval o x2 7750BE, ale i tak by byl lepsi E8400. Zalezi tedy na tobe :)

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: E8400 nebo X2 6000+?
PříspěvekZaslal v: čt 4. červen 2009, 09:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. březen 2008
Bydliště: Prague
Nahoru
E8400 je jednozačně lepší a pokud budeš taktovat tak tomu AMD ukážeš záda. :-)

(Vždy jsem býval příznivce AMD, ale chci na PC pracova ta hrát, proto mám teď doma z 80% procesory Intel, AMD jen kvůli spotřebě v jednom PC co jede 24/7).

_________________
Casio SF-4300R, 32kB


 Profil  
 Předmět: Re: E8400 nebo X2 6000+?
PříspěvekZaslal v: čt 4. červen 2009, 11:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. leden 2005
Bydliště: chotebuz
Nahoru
misto E8400 koupis vpohode "starsi" Q9300/Q9400 (i tady na foru) coz se vyplati vic, nebo X3 720 BE (o 1k levnejsi, sice vykonove na jadro+freq nizsi, ovsem o jedno jadro vice)
pokud ti staci dual tak bych se toho amd X2 nebal, podle jsou vsechny "lepsi" c2d a c2q v obchodech dost predrazene a ty levnejsi zas maji tezkou konkurenci ze strany amd (x2, x3 i x4 jsou cenove velmi prijemne)

_________________
FD 500, SS G360, Z97i, i7-4980HQ, cnps10x, 2x8, 1050ti, 5100MAX


 Profil  
 Předmět: Re: E8400 nebo X2 6000+?
PříspěvekZaslal v: čt 4. červen 2009, 16:02 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Neprijde vam trochu mimo tohle vytahovat po pul roce? Dneska by se snad mezi temahle procikama nikdo nerozhodoval, situace na trhu je uz uplne jina.

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
 Předmět: Re: E8400 nebo X2 6000+?
PříspěvekZaslal v: čt 4. červen 2009, 17:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. leden 2005
Bydliště: chotebuz
Nahoru
Baneshee napsal:
Neprijde vam trochu mimo tohle vytahovat po pul roce? Dneska by se snad mezi temahle procikama nikdo nerozhodoval, situace na trhu je uz uplne jina.


jo prijde, holt kdyz to nekdo vytahne tak datumy u prvniho postu nesleduju :-D

_________________
FD 500, SS G360, Z97i, i7-4980HQ, cnps10x, 2x8, 1050ti, 5100MAX


 Profil  
 Předmět: Re: E8400 nebo X2 6000+?
PříspěvekZaslal v: čt 4. červen 2009, 17:50 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
baneshee: ty máš X4 805? KDes to sehnal?

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.