Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 26. únor 2020, 21:20

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 22 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: so 10. leden 2009, 14:16 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 10. leden 2009
Nahoru
Čus lidi, mám notebook, na kterém si nezahraju žádné hry a tak jsem se rozhodl, že si koupím stolní PC a to především na hry, filmy, hudbu, net. Hry většinou NFS, GTA, CoD apod...ne zase nějaké extrémně náročné. Chtěl bych 4 GB RAM, 500 GB HDD a grafárnu Nvdia 9800, ale nevím jaký procesor, protože se v nich vůbec nevyznám a nevím který je lepší. AMD Athlon X2 6000+ nebo X4? Nebo Intel Core 2 Duo a nebo Quad? Vůbec netuším v čem je to lepší. Prosím o radu, díky moc. :idea:


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: so 10. leden 2009, 14:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. květen 2006
Bydliště: 3nec
Nahoru
Jaký je tvůj rozpočet? Pokud GTA IV, tak by se hodilo nějaké čtyř jádro.


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: so 10. leden 2009, 14:40 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 10. leden 2009
Nahoru
No GTA IV. to bejt nemusí, ale četl jsem, že ty čtyřjádra neumí všechny hry nebo co...fakt nevím...proto žádám o radu zkušených :)


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: so 10. leden 2009, 15:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. březen 2007
Nahoru
V současnosti čtyjádra ,,vyžaduje" snad jen to GTA IV.Na ostatní hry stačí a bývá lepší dvoujádro.Teď už záleží na rozpočtu :)


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: so 10. leden 2009, 15:21 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 10. leden 2009
Nahoru
Okay, tak super, půjdu do dvoujádra, ale teď jaké :( Intel Core 2 Duo nebo AMD Athlon X2? :?


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: so 10. leden 2009, 16:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. březen 2007
Nahoru
Intel,ale také záleží kolik do toho chceš dát


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: so 10. leden 2009, 17:57 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 10. leden 2009
Nahoru
Do PC samotnýho bez monitoru atd... max. 9000 grafku dostanu :)


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: so 10. leden 2009, 18:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. březen 2007
Nahoru
Tak počítám,že na CPU ti zbyde tak 3k.Takže to vypadá tak na E7300.Pokud chceš ušetřit,nevadí ti vyšší spotřeba,pak je tu za 2k Athlon 7750 Black Edition,který má solidní výsledky


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: so 10. leden 2009, 19:31 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 10. leden 2009
Nahoru
Asi si koupím něco v této konfiguraci

Procesor :AMD Athlon X2 6000+ (3.1GHz, 1MB, socket AM2, 89W) Box
Základní deska :ASUS M/B M3N78-AM AM2+/5.2K n8200 hVGA/PCIe/4xRS/C/GL,12U,mATX
Pamět :DDR2 4096/800
Pevný disk :Seagate DiamondMax 21 - 500GB/7200rpm/SATA 3G/32MB
DVD-RW Mechanika :DVD-RW Dual ASUS nebo LG


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: so 10. leden 2009, 19:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. březen 2007
Nahoru
Ten Athlon 6000+ ne.Ten 7750 BE by měl být lepší.

Takže v této cenové relaci bych bral buď 7750 BE nebo Intel E5200 když bych věděl,že jsem přetaktovávač :)


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: so 10. leden 2009, 19:51 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 10. leden 2009
Nahoru
asi to řeknu takhle, ani nevím na co je přetaktování a ani nevím jak se to dělá a k čemu to slouží :mrgreen: AMD Athlon 6000+ je snad dobrý ne


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: so 10. leden 2009, 20:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. březen 2007
Nahoru
Není zlý,ale vzal bych ten Athlon X2 7750 :wink:


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: po 19. leden 2009, 18:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. září 2006
Nahoru
Zdravim, jejda jejda AMD 6000+ fakt ne... Ma ho kamos a je to strasne nenazranej a topici procesor. O tom ze nejde skoro vubec pretaktovat a bezi skoro na sve horni hranici je vec druha.
Zalezi zda chces radsi AMD nebo Intel. POkud je to jedno tak urcite intel. Nejsem nejaky zastance jedne nebo druhe firmy a v pocitaci mam vzdy co je aktualne vyhodnejsi a ted to jsou procesory intel a grafika nvidia.

Takze pokud muzu doporucit procesor urcite E5200 na E8400 ti uz asi nedaji penize a pretaktovat. Je me jasny ze pokud ti to nic nerika tak to bude trochu problem ale i tady na pctuningu je spousta clanku jak na to krok za krokem a podle navodu umi snad postupovat kazdej. A kdyz koupis procesor E5200 za cca 2000,- ktery bezi na 2,5 GHz a dalo by se rict zadarmo z nej dostanes 3,5 Ghz na nejakych kouskach i kolem 4 Ghz tak to neni co resit.

A pokud to ma byt pocitac fakt jen tak na zabavu tak ctyrjadro urcite nepotrebujes a nevyuzijes i na to GTA IV staci dobre taktovane dvoujadro.

Tot muj nazor, Balik

_________________
CPU: Core 2 Duo E8400@4.0Ghz + Thermalright Ultra-120 (black) MB: Gigabyte EP45-UD3P RAM: DDR II 4094MB, PC800MHz, Corsair Case: Thermaltake Armor Jr. GPU: Zotac GeForce GTX 260 AMP, 896MB DDR3 PSU: Enermax MODU82+ 625W HDD: Western Digital Velociraptor 150 GB, 2x 320 GB + 750 GB Periferie: Logitech G15 (blue) + Roccat Kone + Z-5500


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: čt 5. březen 2009, 01:22 
Nováček
Nováček

Založen: 28. prosinec 2008
Nahoru
Prosím, môže mi niekto poradiť potreboval by som zohnať 2-jadrový procesor do základnej dosky ASRock 775Twins-HDTV, respektíve náhradu http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775Twins-HDTV&s=

Zoznam procesorov, ktoré podporuje udané výrobcom dosky: http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=775Twins-HDTV&s=775

BIOS je aktualizovaný na verziu 2.10


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: čt 5. březen 2009, 19:41 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Neviem v čom ti mám poradiť, typ dosky poznáš a aj to aké CPU podporuje. Ani využite ani cenovú hranicu si neurčil.


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: čt 5. březen 2009, 19:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. únor 2009
Nahoru
starší chipsety od nV nebrat, jsou dost nespolehliví a dost se ser*u (náhodný restart, padání,..)

Vzal bych P35+Intel E5200+Freezer 7 Pro, to je kvalitní základ pro sestavu na hry.

Určitě si přečti články o taktování (overclocking), ze základního taktu 2,5GHz můžeš dostat na Freezeru 3,3GHz na základní Vcore, pokud budeš mít štěstí na kus, pokud ne, dostaneš se na 3GHz a i to stačí. Každopádně 6000+ fakt ne, je na 65nm technologii a topí neskutečně (vim, ta frekvence láká, ale neni to o tom), X2 7750 na tom neni zase tak špatně, ale E5200 je za stejnou cenu a dostaneš z toho víc.

To samí platí pro ivola, E5200+Freezer 7, nevim tvoji cenovou hranici, ale předpokládám, že chceš co nejlepší cena/výkon


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: so 28. březen 2009, 21:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. srpen 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
Zdravim lidicky ... snad nebude vadit když položím svůj dotaz zde :) (ať nezakládám nový téma.
Mám desku ASUS M2N-E + AMD X2 3800+ 2048 MB RAM GEIL 800MHz a grafiku ATI Radeon HD4830 ;) a pripada me ze me procesor brzdi grafiku ... takovy GRID me jede dobre ... (ale mam pocit ze s grafikou 4830 by mel valit lepe)
tak se chci zeptat zda-li ma vubec cenu upgradovat (polepsim si?) na X2 5400+ BE (chladic mam dobrej) ci X2 7750+ (kterej z nich bude lepsi) a hlavne jestli teda ta X2 7750 (socket AM2+) bude slapat vubec v moji desce (ta ma AM2 socket :( ) diky moc

_________________
PC: MSI Z77A-G45, Intel Core i5-3570K, 4x4GB DDR3 1600 MHz, AMD Sapphire HD7950 3 GB, 256 GB SSD Crucial m4, 1000 GB WD, 2x250 GB HDD WD, 500 GB HDD WD, FractalDesign Define R3, 560W Seasonic X Gold, ASUS Xonar DX\DG; LCD: Dell U2412M Keyboard and Mouse: Roccat Isku Illuminated and Roccat Kone+


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: út 31. březen 2009, 15:23 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
7750 je vykonejsi a jde vic pretaktovat. Vic topi, ale kdyz mas dobrej chladic, tak te to trapit nemusi. M2N-E podporuje 7750, ale je potreba nahodit nejnovejsi BIOS. Od 3800+ si urcite znatelne polepsis, v zakladu jede jen na 2GHZ a to je uz slabota, pokud to nemas pretaktovany.

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: po 11. květen 2009, 23:50 
Nováček
Nováček

Založen: 11. květen 2009
Nahoru
7750 se dá krásne taktovat, ovšem pokud chceš hrát na vyšším rozlíšení tak tam je lepší 4 jadro.


 Profil  
 Předmět: Re: Jaký CPU?
PříspěvekZaslal v: st 13. květen 2009, 19:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. duben 2009
Nahoru
co to je blbos?:D, ve vyssim rozliseni je vliv procesoru na vykon minimalni

_________________
Máte zájem o seriózní test vašeho IQ?
http://cz.iq-test.eu/#562085i


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 22 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.