Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 8. prosinec 2019, 06:45

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 190 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  další
Autor Zpráva
 Předmět: poraďte CPU pro AM3 na hry
PříspěvekZaslal v: čt 24. červen 2010, 12:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. únor 2005
Bydliště: Most
Nahoru
Poradil by mi někdo, kdo se více orientuje, co je na platformě AM3 ideální CPU volbou pro hry? Ne, že bych na PC hrál jen hry, ale jestli budu něco převádět nebo komprimovat, bude tak zřídka, že si klidně počkám. Mám to do HTPC, který bude sloužit jako zdroj zvuku a obrazu a budu na něm buď hrát nebo serfovat nebo provozovat jiné nenáročné aplikace. Zaujal mě X6 1055, ale narovinu říkám, že PC upgrade většinou provádím každých 12-18měsíců. To říkám hlavně z důvodů, že si nejsem jistý, jestli právě kvůli tomu není lepší koupit nějakej phenom X4 blackbox. Počítám s tím, že s X6 si v tomto časovém horizontu ve hrách asi oproti X4 moc nepomůžu. Je to tak? Každopádně déle jak dva roky CPU určitě mít nebudu. Měl by to ale být zase logický upgradgrade z E8400 za X38 chipsetu. Zatím sem koupil tuhle desku a paměti. Tak ideálně aby to dohromady s tim mělo nějakej OC potenciál:-) Díky za podmětný reakce:-)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=74604
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70633


 Profil  
 Předmět: Re: poraďte CPU pro AM3 na hry
PříspěvekZaslal v: pá 25. červen 2010, 23:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2009
Nahoru
prosimte na co x6 ??! na hry ti jeste porad v dnesni dobe staci nejaky silnejsi x2. a pokud nedelas s grafikou, videem, .... na profesionalni urovni, lepsi procesor proste nepotrebujes.

_________________
Central Processing Unit: Phenom II x4 965 BE Cooler: Scythe Ninja 3 Mother Board: Gigabyte AMD 890G Random Acces Memory: 2x2 Gb DDR III 1600MHz Kingston Graphic Processing Unit: nVidia GeForce GTX660 2Gb Power Suply Unit: Seasonic M12II-620 - 620W Hard Disk Drives: OCZ Agility 3 120GB, Seagate 1TB, Samsung F3 1Tb


 Profil  
 Předmět: Re: poraďte CPU pro AM3 na hry
PříspěvekZaslal v: so 26. červen 2010, 00:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. říjen 2003
Nahoru
Taky bch nehrotil.. ale budu oponovat tim, ze jsou i tituly, ktere dalsi jadra vyuziji.. pocitaj na nich autogen krajinu apod.. nastesti jich je ale opravdu jen par..
Tzn. ja bych vzal 4X Phenoma..
Do nedavna jsem lidem, co chteli AMD montoval sympatickou 905, nebo 910 "e"-cko.. na druhy strane, kdyz se na to tak divam, pridas 800,- a mas X6 a to uz asi cenu nema.. tzn. moje doporuceni s ohledem na vykon i cenu je aktualne Phenom II X4 945... seznam ho vidi od 3200,- nahoru..

ad. ony gamesy.. jsem fanousek FSX, tak se nedivte.. :)


 Profil  
 Předmět: Re: poraďte CPU pro AM3 na hry
PříspěvekZaslal v: út 29. červen 2010, 08:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. únor 2010
Nahoru
Pokud nekomprimuješ a neredruješ tak x6 je ti nanic.. I vetšina her 4 jádra nechce.. stačí jak tady psali dobré 2 nebo 3 jádro..

Ale pokud chceš mít jistotu .. tak AMD phenom x4 955 ( 965 je uplně to samé jen na vyší startovací frekvenci.. ale kydž taktuješ rozdíl nepoznáš )

optimaní chlazení : bych ti doporučoval Scythe katana např.


 Profil  
 Předmět: Re: poraďte CPU pro AM3 na hry
PříspěvekZaslal v: st 30. červen 2010, 07:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červen 2007
Bydliště: Hořovice, Praha
Nahoru
Rozhodne v dnesni dobe dvoujadro na hry uz nebrat. Phenom x6 1055T je hodne povedeny cpu, ale pokud to chces jak pises ciste jen na hry, je lepsi trosku usetrit a vzit radeji Phenom X4 955BE (revizi C3) a udela stejnou sluzbu jako drazsi X6.

Jinak jeste neni spatna varianta cena/vykon mrknout na Athlon X4. Sam jsem nedobrovolne (rma) presel z Phenoma X4 940BE na Athlon X4 630 a musim rict, ze za ty prachy je to vyborny cpu a vykonove se ve hrach od Phenoma lisi naprosto nepatrne (srovnani jsem delal s obouma cpu na 3,8GHz) a navic mene hreje = do HTPC idealni.


 Profil  
 Předmět: Re: poraďte CPU pro AM3 na hry
PříspěvekZaslal v: pá 2. červenec 2010, 11:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. únor 2005
Bydliště: Most
Nahoru
Tak sem nakonec vzal vzal X4 945. Musel sem to koupit na alze a nevuim z jakyho duvodu, ale vubec nemaj 955 a 965 maj jen s hrou. To zase nemůžu mít na faktuře, pokud chci vrátit DPH, takze padla volba na 945 za 3100 bez daně. Ta 965 by mě stála 4,5k a dph by nebylo, takže dát o půlku víc se mi nezdálo výhodný. No doufám, že sem neudělal nějakou chybu a že to pujde nataktovat i bez otevrenyho nasobiče..... Počítám totiž, že při defealtních 3ghz bude na hry slabší nez E8400.


 Profil  
 Předmět: Re: poraďte CPU pro AM3 na hry
PříspěvekZaslal v: pá 2. červenec 2010, 16:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. únor 2010
Nahoru
na CPu je lepší obchod alfacomuter.cz


 Profil  
 Předmět: Re: poraďte CPU pro AM3 na hry
PříspěvekZaslal v: so 3. červenec 2010, 10:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. únor 2005
Bydliště: Most
Nahoru
No to je možný, ale po tom co sem tam před pár lety resil reklamaci základní desky, sem se rozhodl, že tam prostě nakupovat nebudu. To mi za pár % ceny nestojí.


 Profil  
 Předmět: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945
PříspěvekZaslal v: st 29. prosinec 2010, 20:21 
Nováček
Nováček

Založen: 19. říjen 2007
Nahoru
Který z těchto procesorů byste mi doporučili? Myslím že ve výkonu takový rozdíl nebude a preferoval bych asi toho Atlona? Díky za rady.


 Profil  
 Předmět: Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945
PříspěvekZaslal v: st 29. prosinec 2010, 20:26 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. srpen 2009
Bydliště: Chropyně
Nahoru
pokud hraješ hry spíš toho phenoma pokud jen internet a sem tam si zahraješ tak athlon

_________________
CPU:AMD Athlon II X4 620 2,6GHz@3,5GHz+Scythe katana III,HDD:2x Samsung EcoGreen F2 HD502HI 500GB,GK:Nvidia GTS250 512+ACcelero S1 rev.2,MB:GA-M720-US3, case: czc.cz(eurocase), PSU: Seasonic OEM 500W, RAM:3x 1GB Ramaxel CL5 1066MHz DDR2


 Profil  
 Předmět: Phenom II x4 955
PříspěvekZaslal v: čt 30. prosinec 2010, 19:38 
Nováček
Nováček

Založen: 23. červenec 2010
Nahoru
Zdravim chcel by som robit upgrade z x2 6000+ na tento procak +novu dosku ASUS M4A87TD EVO.Co myslite ma este to stvorjadro dlhu zivotnost ?? Za odpovededakujem :)
Ps:Bad company proste seka :D

_________________
Mb:msi c45 p67 b3,cpu:i5 2500k,ssd:crucial m500 240gb,ram:12gb,zdroj :Seasonic S12II-520,Gpu:gigabyte r9 380x G1


 Profil  
 Předmět: Re: Phenom II x4 955
PříspěvekZaslal v: pá 31. prosinec 2010, 08:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. leden 2010
Bydliště: overclockers-chat.tk
Nahoru
oplati sa to a ked to pretaktujes vykon este porastie
dosku nemusis az taku drahu staci kludne aj tato GIGABYTE MA770T-UD3 alebo ak chces USB 3.0 tak ASUS M4A77T/USB3
a inak, aku mas grafiku?

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Phenom II x4 955
PříspěvekZaslal v: so 1. leden 2011, 19:47 
Nováček
Nováček

Založen: 23. červenec 2010
Nahoru
mam msi 8800gt zilent 512mb a dosku asus m2n sli deluxe.tu dosku som napisal preto lebo uvazujem este o AMD Phenom II X6 1055T :) este sa fakt neviem rozhodnut.

_________________
Mb:msi c45 p67 b3,cpu:i5 2500k,ssd:crucial m500 240gb,ram:12gb,zdroj :Seasonic S12II-520,Gpu:gigabyte r9 380x G1


 Profil  
 Předmět: Re: Phenom II x4 955
PříspěvekZaslal v: so 1. leden 2011, 20:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. leden 2010
Bydliště: overclockers-chat.tk
Nahoru
x6 das aj do tych lacnejsich dosiek
inak ak mas tu tvoju dosku v poriadku tak po update BIOSu by sa tam mohol dat AMD Phenom II 945 (95W TDP ,dostupné celkom bežne) alebo 955 Black Edition (95W ešte som nevidel dostupné ,s 125W TDP bežne)
dorovnal by si RAM na 4GB (neviem ci mas)
predal by si 8800GT a kupil by si napr GTX460
aku mas komplet zostavu? + zdroj (wattaz + znacku)

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Phenom II x4 955
PříspěvekZaslal v: so 1. leden 2011, 21:17 
Nováček
Nováček

Založen: 23. červenec 2010
Nahoru
Rozmyslal som aj o tom ze dam novsi procesor do dosky ale asi by ho brzdila preto ta EVO vraj je dobra.Ten Phenom II 945 by bol fajn ale neviem ci ho na Slovensku este zozeniem nevidel som ho v predaji nikde.
Zdroj:eurocase 500W(kazdy nadava ale mne ide zatial dobre)
Pamät:2GB Aeneon DDR2 800mhz
Nechcem dat moc prachov lebo ma zena zozerie aj z topankami :-D
Nad grafikou som rozmyslal z bazaru nejaku gtx 260 alebo ati 4890(4870)
Ta doska co si dal ASUS M4A77T/USB3 vypada tiez dobre.

_________________
Mb:msi c45 p67 b3,cpu:i5 2500k,ssd:crucial m500 240gb,ram:12gb,zdroj :Seasonic S12II-520,Gpu:gigabyte r9 380x G1


 Profil  
 Předmět: Re: Phenom II x4 955
PříspěvekZaslal v: so 1. leden 2011, 21:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. leden 2010
Bydliště: overclockers-chat.tk
Nahoru
neboj sa brzdit ho urcite nebude :lol:
a takto usetris kopec prachov
alebo tam mozes dat aj tento procesor AMD Phenom II X4 910e len mu troch zvysis napätie apretaktujes na 3.2 GHz (co je frekvencia Phenom II 955 BE) sice je trocha drahsi ,ale aj tak usetris

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Phenom II x4 955
PříspěvekZaslal v: so 1. leden 2011, 21:45 
Nováček
Nováček

Založen: 23. červenec 2010
Nahoru
Urobim to asi takto dam tam AMD Phenom II 945 este 2gb ram kupim nejaku grafiku gtx 260 alebo tu ati 4870(4890) a hadam to pomoze co ty na to ??

_________________
Mb:msi c45 p67 b3,cpu:i5 2500k,ssd:crucial m500 240gb,ram:12gb,zdroj :Seasonic S12II-520,Gpu:gigabyte r9 380x G1


 Profil  
 Předmět: Re: Phenom II x4 955
PříspěvekZaslal v: so 1. leden 2011, 21:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. leden 2010
Bydliště: overclockers-chat.tk
Nahoru
rozhodol si sa spravne :-D tu 945 hladaj s TDP 95W nezabudni
aj vlk sity aj koza cela :lol:

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Phenom II x4 955
PříspěvekZaslal v: so 1. leden 2011, 21:53 
Nováček
Nováček

Založen: 23. červenec 2010
Nahoru
Ok velka vdaka asi to tak spravim.Pa a dik :wink:

_________________
Mb:msi c45 p67 b3,cpu:i5 2500k,ssd:crucial m500 240gb,ram:12gb,zdroj :Seasonic S12II-520,Gpu:gigabyte r9 380x G1


 Profil  
 Předmět: Re: Phenom II x4 955
PříspěvekZaslal v: so 1. leden 2011, 21:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. leden 2010
Bydliště: overclockers-chat.tk
Nahoru
sevas. neni zac :-D

_________________
Obrázek


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 190 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.