Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 4. prosinec 2020, 00:59

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 189 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Pomoc s vyberem procesoru
PříspěvekZaslal v: út 30. červenec 2013, 12:08 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
FX4130 ti nebude s DDR2 pamětmi fungovat, takže jedině ten Phenom II X4 965

\\ vlastně ani ten ne, protože deska podporuje jen CPU s TDP do 95W. (tenhle Phenom II má 125W)

http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-GS%20FX/?cat=CPU

Jinak ta deska je hrozný low - end :oops:

_________________
"Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc s vyberem procesoru
PříspěvekZaslal v: út 30. červenec 2013, 13:12 
Nováček
Nováček

Založen: 30. červenec 2013
Nahoru
No tak jako alternativa se potom jeste nabizi toto http://www.alza.cz/amd-fx-4130-d382256.htm

Jako jde mi o to,zebych chtel to uz nejak vice vylepsit a mit na par roku pokoj(samozre je tu ten muj omezeny rozpocet 3000-3300kc ale kdybych prodal ty komponenty ktere bych nepotreboval tak bych mozna ,,neco navic mel,,) .To Pentium je hezka vec,nad tim jsem taky premyslel ale nejak se mi do toho moc nechce jit.Pro uplnost pisu tady svuj hw:
Mainboard : Asus P5KPL-AM EPU
Chipset : Intel G31/G33/G35
Processor : Intel Celeron E3400 @ 2600 MHz
Physical Memory : 4096 MB (2 x 2048 DDR2-SDRAM ) (nechapu proc mi to pise 4GB kdyz mam jenom jednu 2GB RAM)
Video Card : ATI Radeon HD 5670
Hard Disk : Western Digital WD3200AAKS-00UU3A0 ATA Device (320GB)
DVD-Rom Drive : HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50
CD-Rom Drive : DTSOFT Virtual CdRom Device
Monitor Type : Acer AL1916W - 19 inches
Network Card : Attansic (Now owned by Atheros) AR8121/AR8113/AR8114 PCIe Ethernet Controller
Operating System : Windows 7 Home Premium Home Edition Media Center 6.01.7601 Service Pack 1 (32-bit)
DirectX : Version 11.00
Windows Performance Index : 5.5 on 7.9

A zdroj RoHS 350W

EDIT: Mam jeste takovy navrh
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514508M09758D1JD1
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051450830972PCU71

Dival jsem se na oficialni stranky desky(gigabyte)a je tam psano ze rev verze podporuje Phenom AM3 socket ale nevim jak je to u zakladni. V nejakem jinem shopu jsem videl ze ano ale chtel bych to vedet 100% :) Bohuzel google mi ukazuje jenom rev verze


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc s vyberem procesoru
PříspěvekZaslal v: út 30. červenec 2013, 17:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. září 2012
Bydliště: Staré Město
Nahoru
Z toho moc nevykouzlíš, snad jedině že by jsi prodal staré komponenty. 2 GB DDR2 cca za 200,-, CPU je praktický neprodejné, zdroj jak by smet a deska možná cca do 500 se štěstím. Všeho všudy by jsi měl navíc cca 700.

Desku bych vzal s klidem tuhle: http://aukro.cz/asus-p8h61-m-le-r3-0-slusna-mala-desticka-s1155-i3418857989.html . Sám ji mám jako erární a za ty peníze je to solidní základ.
CPU: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051450830985331ZML
RAM: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051450821Y50AL1VZ8
Zdroj: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514508O0V41NK18BE

To je nějakých 3800,-. S těmi prodanými věcmi by jsi se do tvého limitu vlezl. Časem tam nacpeš klidně i i5-i7 SB-IB.
Hold s tímto budgetem jsou třeba dělat nějaké kompromisy. Dala by se i lepší a dražší deska kvůli více slotům pro RAM, nebo SATAIII při případné koupi SSD. I tak ale za ty peníze je to solidní základ.

_________________
Home PC1: CPU Core i5 3570K @4,6Ghz 1,36V + Noctua NH-U12P SE2 ; RAM Corsair Vengeance DDR3 8GB 1600MHz CL8 ; MB ASRock Z77 EXTREME 6 ; GPU MSI GTX970 + Alpenföhn Peter 2 Cooler ; SSD OCZ Vertex 4 120GB; HDD 2TB WD Green ; PSU Seasonic M12II-620 ; Case Fractal Design Define R4

Home PC2: CPU Phenom II X6 1055T 2,8GHz@3,3GHz stock voltage + Gelid Solutions SlimHero ; RAM 8GB DDR3 1333MHz ; MB Gigabyte GA-78LMT-S2P ; GPU MSI nVidia GTX 960 4GB ; SSD Patriot Burst 240GB ; PSU Seasonic SS-400ET T3 400W ; Case CoolerMaster MasterBox Q300L

Home PC3: ASRock N3150B-ITX - Intel N3150 ; 4GB DDR3 SODIMM 1600MHz ; SSD Patriot Blast 120GB ; PSU Fortron FSP250-60GHT TFX ; Case Eurocase WT-02

PC in Work: CPU Core i5 8400 Box ; RAM 16GB Crucial Ballistix Sport LT 2400MHz CL16 stock ; MB MSI H310M PRO-VDH ; GPU MSI nVidia GF210 ; SSD KINGSTON A400 240GB ; HDD WD 500GB Blue ; PSU Seasonic SS-350ET T3 350W ; Case EVOLVEO M1


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc s vyberem procesoru
PříspěvekZaslal v: út 30. červenec 2013, 18:00 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
@ skupo125: dyť jsem ti už psal, že FX4130 nepodporuje DDR2 ! Musel bys koupit i nové paměti DDR3 :roll: (psal jsi že máš DDR2)

Ta deska od Gigabyte bude take patrně limitována CPU do 95W TDP, stejně jako ten AsRock. Jsou to holt levné desky.... ( a navíc do ní jdou dát jen DDR3 paměti)

Být tebou bych to buď odložil a našetřil si víc peněz, nebo sehnal nějaký Phenom II z bazaru s TDP do 95W

@Kobrik: to ale kupuje v podstatě celej počítač

_________________
"Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc s vyberem procesoru
PříspěvekZaslal v: út 30. červenec 2013, 19:57 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: Holešov
Nahoru
"Jako jde mi o to,zebych chtel to uz nejak vice vylepsit a mit na par roku pokoj"
tady nic nevykouzlis ,chce to prisetrit a koupit nove pc,navic jsi nenapsal na jake pouziti by mel par let vydrzet , na brouzdani po internetu ti staci jen preinstalovat "zaprasene" win a dokoupil druhou ramku (stejnou jakou mas)

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc s vyberem procesoru
PříspěvekZaslal v: út 30. červenec 2013, 20:07 
Nováček
Nováček

Založen: 30. červenec 2013
Nahoru
No takhle-myslel jsem ze z tech komponentu ktere bych prodal(a jestli) tak bych prave dokoupil tu RAM (nebo nejak to vymyslel). No ale jak to tak vidim tak budu muset vic penez nasetrit jestli chci neco solidniho. :( komancero:bylo by to byt takove prumerne herni pc.


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc s vyberem procesoru
PříspěvekZaslal v: út 30. červenec 2013, 20:20 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
Tak to pudeš muset trochu přidat penízků do rozpočtu :wink:

\\ minimálně 6.000,-Kč - 7.000,-Kč (samo čím víc tím lépe)

_________________
"Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/


Naposledy upravil del42sa dne út 30. červenec 2013, 20:36, celkem upraveno 2x.

 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc s vyberem procesoru
PříspěvekZaslal v: út 30. červenec 2013, 20:23 
Nováček
Nováček

Založen: 30. červenec 2013
Nahoru
Trosku? To je tak kolik? :)

Hmm az tolik jo..no predstavoval jsem si to trosku mene :) Takove penize asi ani nebudu mit :D


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc s vyberem procesoru
PříspěvekZaslal v: st 31. červenec 2013, 00:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. září 2012
Bydliště: Staré Město
Nahoru
Ne, jak psal del42sa, jako herní PC to chce přidat. Zahraješ i s nějakým tím Lowendem, ale na pár let to asi nebude. Navíc i grafika by byla potřeba výkonnější. Samotný CPU ti to nespasí.

_________________
Home PC1: CPU Core i5 3570K @4,6Ghz 1,36V + Noctua NH-U12P SE2 ; RAM Corsair Vengeance DDR3 8GB 1600MHz CL8 ; MB ASRock Z77 EXTREME 6 ; GPU MSI GTX970 + Alpenföhn Peter 2 Cooler ; SSD OCZ Vertex 4 120GB; HDD 2TB WD Green ; PSU Seasonic M12II-620 ; Case Fractal Design Define R4

Home PC2: CPU Phenom II X6 1055T 2,8GHz@3,3GHz stock voltage + Gelid Solutions SlimHero ; RAM 8GB DDR3 1333MHz ; MB Gigabyte GA-78LMT-S2P ; GPU MSI nVidia GTX 960 4GB ; SSD Patriot Burst 240GB ; PSU Seasonic SS-400ET T3 400W ; Case CoolerMaster MasterBox Q300L

Home PC3: ASRock N3150B-ITX - Intel N3150 ; 4GB DDR3 SODIMM 1600MHz ; SSD Patriot Blast 120GB ; PSU Fortron FSP250-60GHT TFX ; Case Eurocase WT-02

PC in Work: CPU Core i5 8400 Box ; RAM 16GB Crucial Ballistix Sport LT 2400MHz CL16 stock ; MB MSI H310M PRO-VDH ; GPU MSI nVidia GF210 ; SSD KINGSTON A400 240GB ; HDD WD 500GB Blue ; PSU Seasonic SS-350ET T3 350W ; Case EVOLVEO M1


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc s vyberem procesoru
PříspěvekZaslal v: st 31. červenec 2013, 05:57 
Nováček
Nováček

Založen: 30. červenec 2013
Nahoru
No tak ok :) je pravda ze by to vyslo draz,protoze jsem mel vplanu zahrat si BF4 no vidim ze asi par let nebudu :)


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc s vyberem procesoru
PříspěvekZaslal v: st 31. červenec 2013, 11:24 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
holt bude to chtít nějakou brigádku :D :wink:

_________________
"Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc s vyberem procesoru
PříspěvekZaslal v: st 31. červenec 2013, 15:16 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2013
Bydliště: Mikulov
Nahoru
Kámo vykašli se na to a našetři si ještě tak minimálně 2500 kč a z toho už se dá něco vykouzlit.. Koupí toho Pentia by jsi šel z bláta do louže..

_________________
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc s vyberem procesoru
PříspěvekZaslal v: st 31. červenec 2013, 15:28 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: Holešov
Nahoru
to co mas byl lowend uz kdyz jsi to kupoval ,na hry potrebujes nove pc

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc s vyberem procesoru
PříspěvekZaslal v: st 31. červenec 2013, 20:08 
Nováček
Nováček

Založen: 30. červenec 2013
Nahoru
Prave ze ja jsem to nekupoval. Stary pc odesel tesne pred vanocemi a penez nebylo takze bud toto nebo nic :)


 Profil  
 Předmět: AMD FX-6300
PříspěvekZaslal v: út 1. říjen 2013, 19:00 
Nováček
Nováček

Založen: 16. červenec 2013
Bydliště: Přerov
Nahoru
Čus, chtěl bych se zeptat jestli má smysl upgradovat z mojeho AMD Phenom II X4 945 na to FX 6300. PC mám převážně na hry jako je Crysis3, GW2, WoW. Občas i něco přerenderuju.. Zbytek sestavy je GTX660, 400W Seasonic zdroj a M5A78L-M LX.

_________________
AMD Phenom II X4 945 + Gelid Tranquillo v2, ASUS M5A78L-M LX, MSI GTX 660, 8GB RAM


 Profil  
 Předmět: Re: AMD FX-6300
PříspěvekZaslal v: út 1. říjen 2013, 19:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2010
Nahoru
ano má, vzhledem k tomu za co lze Pehnoma prodat a za co lze FX-6300 koupit, tak rozhodně

_________________
XBOX ONE X, PS4 Pro, LG OLED65BX, CREATIVE Sound Blaster X Katana
výměna pasty za tekutý kov v PS4 Pro https://imgur.com/a/DwRy3CM
Lexus CT200h Daybreak Yellow


Naposledy upravil ArgCZ dne út 1. říjen 2013, 19:07, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: AMD FX-6300
PříspěvekZaslal v: út 1. říjen 2013, 19:07 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 28. listopad 2005
Bydliště: UHB
Nahoru
U Crysis 3 ano, u GW2 záleží kolik FPS máš ve WvsW při masivní bitvě... FX6300 má cca. 18 FPS. Testy na videa a fotky bych si prošel asi na extrahardware, tam máš i přímo na FX6300.

_________________

...


 Profil  
 Předmět: Re: AMD FX-6300
PříspěvekZaslal v: út 1. říjen 2013, 19:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. květen 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
ja bych do toho sel - nedavno jsem skladal pc s timto cpu a nelituju - navic ty menis jen cpu a stary muzes prodat - jinou a mnohem drazsi variantou by byla vymena cele platformy + chladic uz mas -> kupuj :)

_________________
Ryzen 5 2600X + Wraith Prism RGB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6G, 2,25TB SSD, 1TB HDD, Seasonic S12II-520, Xigmatek Asgard, DELL P2720D, Razer DeathAdder Essential, Logitech G213 Prodigy, Genius SW-G2.1 1250


 Profil  
 Předmět: Re: AMD FX-6300
PříspěvekZaslal v: út 1. říjen 2013, 19:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
smysl to ma,pomuzes si,ale presne na tendle typ her bys mel jit do intelu,sice vyjde draz,ale v tomdle typu her ho urcite vyuzijes,navic si myslim ze ten 400W seasonic uz budes docela zdimat

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: AMD FX-6300
PříspěvekZaslal v: út 1. říjen 2013, 19:29 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
Stephenhs napsal:
Čus, chtěl bych se zeptat jestli má smysl upgradovat z mojeho AMD Phenom II X4 945 na to FX 6300. PC mám převážně na hry jako je Crysis3, GW2, WoW. Občas i něco přerenderuju.. Zbytek sestavy je GTX660, 400W Seasonic zdroj a M5A78L-M LX.


jen doufám, že ho nechceš dát do té tvé stávající desky M5A78L-M LX . Je to sice AM3+, ale pro FX6300 se nehodí. FX6300 sice nemá takovou spořebu jako Bulldozer, ale pokud budeš chtít i OC, tak to bude chtít nějakou rezervu v napájení.

Obrázek


pokud neuvažuješ zároveň i nové desce tak upgrade nedoporučuji...

_________________
"Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/


Naposledy upravil del42sa dne út 1. říjen 2013, 19:33, celkem upraveno 1x.

 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 189 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.