Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 10. prosinec 2019, 11:37

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 190 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: koupě nového procesoru AM3+
PříspěvekZaslal v: čt 26. prosinec 2013, 13:04 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
No na tvoje použití bych řekl že to vážně nemá význam, jestli nehraješ hry a neděláš nic grafického tak se mě to jeví jako zbytečná investice, maxímálně ti můžu poradit přikoupit tu ram - né že by na photoshop 4gb nestačilo, ale další 4 gb koupíš za tak směšně levné peníze že tomu nic nebrání, pak bych zainvestoval do SSD disku, to bude největší boost jaký se ti bude hodit, vše bude rychlejší.

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: koupě nového procesoru AM3+
PříspěvekZaslal v: čt 26. prosinec 2013, 14:00 
Nováček
Nováček

Založen: 26. prosinec 2013
Nahoru
ok díky asi máš pravdu asi nejvíc pomůže ten SSD a ram občas mám v pc otevřenou věc která má spoustu vrstev a ten soubor třeba sežere půlku mé ramky .. pak to čte z disku a je to pomalé. laicky řečeno. Já jen jestli nemám už vyloženě pomalé pc protože kdysi to šlo strašně rychle ted to moc dopředu nejde ten HW. Hry nehraju.


 Profil  
 Předmět: Re: koupě nového procesoru AM3+
PříspěvekZaslal v: čt 26. prosinec 2013, 14:12 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2012
Nahoru
Pokud nehraješ hry tak je problém jasně v HDD, to vyřídí to SSD.

_________________
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i


 Profil  
 Předmět: Re: koupě nového procesoru AM3+
PříspěvekZaslal v: čt 26. prosinec 2013, 14:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Tvoje deska nepodporuje procesory Piledriver, ale jen Bulldozer (v závislosti na revizi desky).
A tak bych zůstala u toho procesoru, který máš.
Bulldozer není buhvíjaký upgrade a tak ho nedoporučuji.
Piledriver ano, ale zase ho deska nepodporuje....


 Profil  
 Předmět: Re: koupě nového procesoru AM3+
PříspěvekZaslal v: so 28. prosinec 2013, 17:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Tak hlavně procak je Black edition takze chladic a nataktovat pokud se tak jeste nestalo :) Pak samozrejme SSD a ram. Vic opravdu netreba...

_________________
Core i7 8700, Asus Z370 -PII , 40GB DDR4, GTX 1070 Ti 8GB, Intel 535 120GB M2 SSD, SSD WD Blue 500GB, LCD Dell 29"


 Profil  
 Předmět: Re: koupě nového procesoru AM3+
PříspěvekZaslal v: so 28. prosinec 2013, 20:54 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Ono je zas blábol říkat, že x4 PII hry nezvoádne, to orpavdu je mimo realitu. Ano, FPS budou v některých titulech třeba o 20-30% horší (strategie a velké bitvy), ale v drtivé většině bude rozdíl do 10% v FHD vůči moderním CPučkám

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: út 7. leden 2014, 10:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. říjen 2006
Nahoru
Zdravím kolegové v tomto vlákně, má sestava je uvedena v podpisu, mám (pro mě) velmi slušnou grafárnu, kterou ovšem brzdí CPU, tímto se vás ptám, jestli se vyplatí pokusit odemknout 4 jádro procesoru a pohrát si stávajícím CPU, nebo se poohlídnout po nějakém jiném CPU (klidně i bazar - nepotřebuji to nutně a nespěchám), jaký jiný CPU by jse k stávajícímu HW doporučili?
Do začátku bych dal přednost taktování stávajícího CPU, ale piště své rady a náměty.

Děkuji.

_________________
CPU: AMD Athlon II X3 460, chladič CPU: SilentiumPC Spartan PRO HE924, grafika: GIGABYTE VGA ATI Radeon HD7790, MB: GIGABYTE MB AM3 MA78LMT-US2H, RAM: Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 1333 MHz, zdroj: Seasonic SS-400ET T3, HDD: WD Blue WD5000AAKX 3.5" 500GB, case: Fractal Define R4


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: pá 21. únor 2014, 12:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. říjen 2006
Nahoru
nikdo neporadí? Tak jinak, nikdy jsem netaktoval, jsem laik. Kde najdu postup k odemknutí 4 jádra na mém CPU?

Dík za rady.

_________________
CPU: AMD Athlon II X3 460, chladič CPU: SilentiumPC Spartan PRO HE924, grafika: GIGABYTE VGA ATI Radeon HD7790, MB: GIGABYTE MB AM3 MA78LMT-US2H, RAM: Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 1333 MHz, zdroj: Seasonic SS-400ET T3, HDD: WD Blue WD5000AAKX 3.5" 500GB, case: Fractal Define R4


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: pá 21. únor 2014, 13:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Najdeš ho zde na webu :)
Strýček google jistě poradí.

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: pá 21. únor 2014, 20:51 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. říjen 2006
Nahoru
přímo na mé CPU? sakra asi neumím hledat....:)

_________________
CPU: AMD Athlon II X3 460, chladič CPU: SilentiumPC Spartan PRO HE924, grafika: GIGABYTE VGA ATI Radeon HD7790, MB: GIGABYTE MB AM3 MA78LMT-US2H, RAM: Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 1333 MHz, zdroj: Seasonic SS-400ET T3, HDD: WD Blue WD5000AAKX 3.5" 500GB, case: Fractal Define R4


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: ne 23. únor 2014, 00:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. duben 2013
Nahoru
snad jsem správně v tomto vlákně:

upgrade CPU do desky 780G DS3H rev.1 (AM2+)
vybírám podle listu podporovaných CPU http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2800

poradil by někdo jestli má smysl jít do 4 jádrových phenomů/athlonů? jsem limitován (podle listu) 95W max, takže žádné BE verze...

nedávno jsem dokoupil 4GB ramm a rád bych aby PC ještě nějaký čas sloužilo

PC bylo a asi bude vesměs používáno na nenáročnou práci (hraní "her" probíhá na radeonu 6570...)

původně jsem tam chtěl vrazit athlon II x2 s vyšším taktem cca 3,6GHz a ten trochu popohnat
stávající procesor je slabý 45W athlon X2 4050e na 2,1GHz (dle potřeby natažen na 2,8GHz)

a ještě taková malá otázečka: našel jsem v shopu athlon II x2 280 (65W), ale na CPU support listu zákl. desky je uveden max. athlon II x2 275 (65W), má smysl zkoušet koupi procesoru, který přímo není uveden v onom listu? - byť se jedná o stejnou řadu, watáž atd. ?

děkuji

_________________
BB Passport


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: ne 23. únor 2014, 09:31 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
těžko říci, projet si přes google, zda někdo s touto deskou rozjel nějaký Phenom II. Samotný PII x4 by měl smysl, nějaký ten rok ještě vydrží a klidně by sis mohl dovolit pro něj i silnější GPU kartu

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: ne 23. únor 2014, 20:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. duben 2013
Nahoru
já bych ten phenom II x4 i koupil, ale většina prodávaných, už použitých kousků jsou všechno BE verze s TDP 125W, což mi nepodporuje deska (95W max..) proto uvažuju o nějakém athlonu II x2 3,4GHz - nový za 1200,- nebo z druhé ruky athlon II x4, ale na nižších taktech cca 3,0 GHz

jde mi jen o to, jestli má smysl se hnát za cejchem phenom II x4, když mi stejně ty nejsilnější 125W verze nepodporuje deska - jestli nebrat raději ten athlon II x2/x4 za lepší cenu

ještě pohledám bazary a uvidím

díky

_________________
BB Passport


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: po 24. únor 2014, 10:18 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
když athlon II, tak už určitě x4.

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: čt 29. květen 2014, 12:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 01. březen 2004
Bydliště: Praha - Kolín
Nahoru
Rychlej dotaz :)

Tahle deska:
http://www.czc.cz/msi-970a-g43-amd-970/122650/produkt

V tuhle chvíli v ní mám X4 Phenoma 955 (myslim, že to neni BE), teplotně je dost nahoře (do 70% ale).

GPU: 760 Gaming ( http://www.czc.cz/msi-n760-tf-2gd5-oc-gaming/132069/produkt )
8GB paměti, dvě ssdčka (jedno na os 64GB a jeden 320GB corsair na hry).

Má cenu upgradovat ten procák na Visheru? Pravděpdobně asi 8320 bych kupoval.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: čt 29. květen 2014, 13:02 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ne do týhle desky určitě ne.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: čt 29. květen 2014, 13:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 01. březen 2004
Bydliště: Praha - Kolín
Nahoru
Nějakej důvod konkrétní? :)


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: čt 29. květen 2014, 13:06 
Moderátor - dovolená
Moderátor - dovolená
Obrázek uživatele

Založen: 25. říjen 2011
Bydliště: Somewhere on the Earth
Nahoru
Důvod je jednoduchej - shit deska :wink:

_________________
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: čt 29. květen 2014, 13:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano shit deska, špatné biosy tzn bude throtlit v plné zátěži + nechlazená nic moc napájecí kaskáda kvůli které by throtlil ještě víc, pokud by teda neshořela. Fakt ne.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: čt 29. květen 2014, 13:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2012
Bydliště: Třebíč
Nahoru
Kup si raději novou platformu od Intelu a tohle někomu střel.

_________________
Core i5 8600K, Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, CL16, Noctua NH-U14S, Fractal Design Node 804, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), 2x Dell U2515H


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 190 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.