Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 12. prosinec 2019, 07:19

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 190 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: čt 29. květen 2014, 14:20 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
K téhle desce bych vzal tak max FX-6300, který herně na tom bude lépe než x4 955 BE.


//edit Wilik - upraveno

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: čt 29. květen 2014, 14:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jo jistě a poradíme mu FXko do tý jeho desky kam se nehodí (neumí spolehlivě vypnout APM tzn ve full loadu bude frekvence kolísat pod base takt), má hroznou kaskádu, a oproti 955BE bude ten CPU v hrách o 10% rychlejší ( a to nepočítám že 955 na téhle desce půjde lépe taktovat jak to FX). Skvělej deal, určitě 100x korektnější než mu říci pravdu protože se dle tebe "nehodí do threadu". Wilik mi řekl že to mam reportovat tak to zase udělám, třeba se časem něco pohne.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: čt 29. květen 2014, 16:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2012
Bydliště: Třebíč
Nahoru
X6 je lepší volbou než FX, ale v aukcích jsou šíleně drahé a málo se objevují a upgrade na FX 6300 je pointless a CPU nebude držet ani base clock kvůli low desce.

Uživatel již dostal odpověď a má fakticky tři možnosti:
a) upgrade na FX 6300 a bude mu to haprovat (rozdíl bude 10-20% výkonu navíc ve prospěch FX 6300)
b) vydrží ještě nějakou na x4 955BE (což je po menším OC stále decentní procák)
c) koupím si moderní platformu (Intel) s moderními featurami a třetinovou spotřebou

Zde má stále aktuální test od poláků kde jsou všechny procesory za posledních X let v velkém benchmarku. A nechť se uživatel rozhodne zda se mu upgrade vyplatí či nikoliv.

http://pclab.pl/art50000.html


//edit Wilik - upraveno

_________________
Core i5 8600K, Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, CL16, Noctua NH-U14S, Fractal Design Node 804, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), 2x Dell U2515H


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: čt 29. květen 2014, 16:49 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
CZECHY:
1)tazatel se ptá na možnost upgradu CPU, nikoliv kompletu
2)x6 PII není lepší volbou než FX, asi jsi zamrzl někdy v roce 2010/11
3)non K Haswell a deska bude kde? Ten CPU asi do aktuální MSI AM3+ nestrčí
4)20% je málo? Proč by měl haprovat, máš důkaz a nebo s eoháníš stále tím stejným argumentem Doc Zenitha, který vkládá video z youtube, které navíc mu jiný uživatel del42sa vyvrátil? Návíc málokdo si z nudy pouští PRIME95, aby hledal extrémní stavy, kterév praxi nikdy nedosáhne ani při laickém videoencodingu.
5)Vishera asi nemá moderní featury, které ale stejně jak Haswell, tak ani Vishera nevyužijí pro absenci programů... :wink:

test Poláků? Proč zrovna ten? :idea: Aha, protože vychází ze všech na webech nejhůře pro AMD a to se některým zde hodí do krámu, nemluvě o špatném nastavení CPU v BIOSu.
Kdybych nebyl uživatel z řad pár stovek na světě, vzal bych to jako dogma, ale jelikož jméno FlanK3r koluje na mnoha světových fórech a dost recenzentů znám, vím, že tenhle Polák není AMD friendly ani jako overclocker. Dokonce i kritický OBR zhodnotil Visheru jako OK CPU po stránce herního výkonu a ceny. nemluvě o nedávném testu Tomshardware.

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: čt 29. květen 2014, 17:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2012
Bydliště: Třebíč
Nahoru
http://www.overclock3d.net/reviews/cpu_ ... r_review/1
Chceš někoho AMD friendly, tak zde máš jednoho, zcela jistě ho znáš. :)

nebo zde http://www.tomshardware.com/charts/cpu- ... s,140.html

1) Napsal jsem mu možnosti a doporučil, nic nikomu nevnucuji.
2) X6 je jen o chlup horší než FX 8350, viz. test výše. Samozřejmě to pak žere jako potvora, ale o tom se zde nebavíme. A ano, FXko má vyšší OC potenciál.
3) Neříkám že má cpát Inteláckej procesor do AM3+. Samozřejmě starou sestavu lze ještě slušně zpeněžit.
4) Na defaultu to bude v pohodě, ale až si při OC odpálí desku, tak ty budeš první komu bude chtít naklepat. Tohle MSI je lowend pro FXko a při nějakém vyšším OC uživatel desku bez pořádného chlazení doslova upálí.
5) Většina AM3+ desek je už dva a více let stará. Tj. horší onboard síťovky / zvukovky, většina SATA máš jen 3Gpbs, chybí M2 slot či větši množství USB 3.0 atd...

Nikde jsem neřekl, že FX 6300 není slušná alternativa k Intelu, ale tento upgrade z X4 955 BE na FX6300 považuji za pointless a vysloveně nevýhodný pro uživatele.


//edit Wilik - upraveno

_________________
Core i5 8600K, Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, CL16, Noctua NH-U14S, Fractal Design Node 804, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), 2x Dell U2515H


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: čt 29. květen 2014, 21:08 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Za mě nic. FX6300 vyhozené peníze pro neznatelnej posun. Stejnej rozdíl se uděla ocnutim té 955 a FXko si na téhle desce moc nezataktuje. Takže pokud dotyčný chce trošku víc výkonu, doporučuji zajisti průtok vzduchu na napájecí kaskádu a trošku vytahnout toho Phenoma, pokud to nebude stačit, tak jedině přejít na LGA1150 a odpovídající CPU.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: pá 30. květen 2014, 07:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 01. březen 2004
Bydliště: Praha - Kolín
Nahoru
wow, chlapi, takovej flame :)

Buď jak buď děkuju oběma stranám za zájem mi pomoct, jsem věděl, že tady vždycky najdu lidi, co chtěj pomoct :)

Jinak já to vidim takhle:

1.) Kupovat procesor s tim, že ho musim nataktovat, aby mi k něčemu byl nehodlám (taktovací doby mam už dlouho za sebou, neni čas si s tim pořádně hrát, takže reálně potřebuju píchnout cpu, dát chladič a sešroubovat bednu...na nějaký 8mi hodinovky primu, měření teplot pod pi a kdesico už bohužel neni dost prostoru).
2.) Propustnost sata neřešim vůbec, stejně nemam čim bych vytavil i sata 2, natož 6Gbps (pochybuju, že tady je víc lidí, pro který to má smysl), stejně tak neřešim starší modul síťovky nebo zvukovky. Co je problém je kaskáda a to, že visheru bych musel potaktovat, abych z ní vytáhnul nějakou hodnotu pořádnější (na což je ta deska opravdu asi k hovnu).
3.) X6 kupovat rozhodně nechci. V bazarech je předraženej ohromně mi přijde (a nějak když už budu něco kupovat, tak chci nějak pokročit technologicky asi, ale to je spíš moje úchylka)

Je moje úvaha takhle ok? :)

Ve výsledku nekoupim nic. Pořešim radši pořádně wifi v baráku a upgrade pozdržim na chvíli s tim, že uvidim, jak to bude za půl roku třeba vypadat :)

Ještě jednou díky moc :)

ještě EDIT: Chlazení mam v bedně podchycený myslim slušně (nicméně je to jenom vzduch), potaktovat phenoma můžu zkusit. Mrknu do sekce chladiče a vyberu nějakou věžičku na toho phenoma a zkusim ho potrápit po nocích, co z něj pude. Side question: Má cenu nějak řešit nějakej pasiv, kterym bych polepil kaskádu pro lepší odvod? :)


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: pá 30. květen 2014, 09:28 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
Promaz...

Jinak bych rekl, ze tve rozhodnuti nedelat nic je, ve chvili kdy nechces vymenovat celou sestavu, asi nejrozumenjsi.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: so 21. červen 2014, 01:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. září 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Cau, premyslim o upgrade CPU a rozhoduju se mezi FX-8350 a FX-9370. Vyplati se ta 9370 vzhledem k vyssi cene, spotrebe a TDP? Fyzicky jsou ty procesory stejne, ne? takze pokud nataktuju 8350 na 4,4GHz tak se dostanu taky na 220W?

_________________
CPU: AMD AMD FX-8350, Deska: ASRock Fatal1ty 990FX Professional , RAM Corsair 16GB KIT DDR3, grafika: Sapphire 290 Trix, Zdroj: Zdroj Seasonic 1kW


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: so 21. červen 2014, 02:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Pokud chceš jít do 8 mi jádrového FX, tak 8320, jakékoliv jiné se nevyplácí, obvzláště ne ty TDP220W krámy. Je to všechno stejnej křemík, občas se říká že 8350 má průměrně vyšší OC, ale je to stejně loterie a zbytečnej příplatek.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: so 21. červen 2014, 08:47 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
na cca 220W se dostaneš až s napětím okolo 1.5 V a vyšších taktech, lze ale docílit i něčeho takového s vysokým OC:
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... ost5225415

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: so 21. červen 2014, 19:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
to musi bejt ale unikatni kousek a navic potrebujes jeste drahou desku s dobrym napajenim
ja potrebuju na 4.7ghz tezce pres 1.5V a aktivni chlazeni VRM :-)

_________________
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, Samsung 960 EVO 256GB, R9 290X@390X, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i7-6700HQ, 940MX, 2x8GB
i3-7100U, HD620 2x4GB


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: ne 22. červen 2014, 01:51 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
unikátní kus ne, odhadl byhc takový průměr 9590, ale deska ano, Crosshair V Formula....

On je ale rozdíl 8320 a 9590, 9590 jsou lépe vybírané, najde se tam lepší kusobost. Nicméně 4.8 GHz 8320 taky není vůbec zlý kousek.

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: ne 22. červen 2014, 12:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
Flankere ASUS Sabertooth by to taky mohla taky utahnout ne? (je u ni o dost lepsi cena nez u Crosshair V formula)


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: ne 22. červen 2014, 12:58 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
jj, jen je dobré ty CPUčka podvoltovat a nebo pokud to ne, mít CPU ventilátor na chladiči tak,aby fučel na VRM. Bez toho se pak může v létě VRM enormně zahřívat v zátěži (problém allinonů, proto já mám dodatečné hclazení na VRM a 5 GHz není problém udržet stabilně)

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: st 27. srpen 2014, 20:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
tak se pridam s zadosti o radu.... kamarodovi padnul komp a chtel by neco noveho. intel pro nej asi nema smysl.. 90_% je na netu nebo kouka na HD filmy. kdyztak mu kouipim nejakou nadupanou grafarnu na vanoce...amd ma snad neco vydat :)

mohl by mi nekdo poradit sestavu od 6-10tis.? idealne cim mit tim lip. hlavne mi jde o jde o to jakej vybrat procik a desku? zbytek si uz poradim. Bojuju nejvic jestli vzit levne amd nebo zvolit intel.

Diky

//edit: premyslel jsem a kdyz intel tak jedine core i5 s odemknutym nasobicem a to je cena uplne jinde...takze jasna volba amd.

ted jestli vzit athlon nebo visheru

co si myslite o tomhle seznamu??
http://www.czc.cz/fnbpsqj912guia1897gjff2ple/seznam

_________________
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: Gigabyte Radeon 6950 @ 6970 @ 940/1350 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: st 27. srpen 2014, 21:01 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ne takhle to nejde, Vishera je levná ale problém je že musíš narvat peníze jinde. s boxem skoro provozovat nejde (natož točit) a desku musíš mít slušnou s chlazenou kaskádou, rozumný minimum je Asus M5A97 EVO. Dej si to dohromady a jseš hned na vyšší ceně, Intel je bohužel ve finále tak jako tak výhodnější, v low-endu si můžeš budto hrát s odemčenym pentium a nebo tam dát I3-4160 která je dost slušná za svou cenu.

Vyměnil bych tyto věci, zdroj zbytečně drahej, stačí bohatě tento:

http://www.czc.cz/seasonic-energy-knigh ... 70/produkt

Deska třeba:

http://www.czc.cz/gigabyte-ga-b85m-d3h- ... 74/produkt

CPU:

http://www.czc.cz/intel-core-i3-4160/156527/produkt

A box tam v klidu postačí, bude to žrát o 100W míň a při běžné uživatelské zátěži to bude rychlejší.

Pokud chceš zůstat u AMD desku změň za Asus M5A97 EVO a přidej Gelid Tranquilo chladič.


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: st 27. srpen 2014, 21:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
takze muzu jit rovnou do toho intelu:D

http://www.czc.cz/cdan42iibah6o8rlinru8vevp9/seznam

_________________
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: Gigabyte Radeon 6950 @ 6970 @ 940/1350 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: st 27. srpen 2014, 21:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Záleží na penězích k dispozici a hlavně jaká relace má bejt ta grafika co tam chceš v budoucnu dát. Pokud to bude ňákej high end tak slabší než přetočená I5 jej stejně neuživí, pokud to high end nebude je zase zbytečná ta I5....


 Profil  
 Předmět: Re: Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
PříspěvekZaslal v: st 27. srpen 2014, 21:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
jj. grafika jedine high end. cekam s cim prijde amd a pak mu ji kdyztak koupim na vanoce. takze holt asi i5K. deska ok? zdroj ten samej? bohuzel kdyz uz intel, tak cokoliv jineho nez bez otevreneho nasobice mi prijde blbost. Nebo jdou dobre taktovat i ty bez "K" pomoci fsb? chipset z97 to zvladne?

kdy ma byt broadwell? to uz bude podporovat ddr4? pomalu bych se mel presunout do vlakna jakou sestavu pro 1150 :)

_________________
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: Gigabyte Radeon 6950 @ 6970 @ 940/1350 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 190 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.