Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 30. listopad 2020, 12:59

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 189 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945
PříspěvekZaslal v: so 1. leden 2011, 22:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. listopad 2010
Bydliště: Žiar nad Hronom(SVK)
Nahoru
Ako písal bardot.Ak nemáš hlboko do kapsy a si hráč tak phenon ak si hráč a nebojíš taktovať tak obstojíš aj s athlonom a ušetrnbé pebiaze použiješ na kvalitnejšie chladenie či iný hw.

_________________
PC:CPU:delid i5 3470@3,9/4,1GHz+2×CLU+Gelid Tranq. rev.2, MB:Asrock Z77Pro3, VGA:Gainward GTX750Ti GS2@1,4/6,7GHz+CLU+AC AcceleroMonoPlus, RAM:4×4GB 1,3@1,8GHz/cl9, PSU:Seasonic M12II-520, CASE:Zalman Z1+3×AC F12/400ot, SSD:Crucial BX100/250GB, HDD:S.Bar 7200.12 1TB, WiFi:TendaW302P(pci), LCD:19"Philips 190C(1440×900), OS:Win10, DVD/RW:lg
Book1:Asus A9Rp:Core2DuoT5300(2×1,73GHz-0,975V),2×1GB,60GB ata 5400ot,WiFi Edimax,WinXPh
Book2:Acer Aspire E1-410 white:ADATA Premier Pro SP600 128GB+4GB ram,Win7


 Profil  
 Předmět: Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945
PříspěvekZaslal v: so 1. leden 2011, 22:04 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2009
Bydliště: Rakovník/Praha
Nahoru
Hlavně taky záleží, jakou máš grafickou kartu... :wink:

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64


 Profil  
 Předmět: Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945
PříspěvekZaslal v: so 1. leden 2011, 22:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Mně by se nejvíc líbil:
http://www.alza.cz/amd-athlon-ii-x3-445-d180826.htm
Po odemčení 4.jádra na vhodné desce to bude nejlepší výkonová protihodnota vydaných peněz.
Jistota funkčnosti 4.jádra sice není, ale to se mi právě líbí...


 Profil  
 Předmět: Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945
PříspěvekZaslal v: ne 2. leden 2011, 21:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. únor 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
Nevim, co se ti líbí na tom, že to 4. jádro možná nebude funkční...? :roll:

Já bych šel do toho Athlona II X4 640.

_________________
Z370 Fatal1ty | i5 8600K@5GHz&1.33V + delid + NH-D14 | 16GB 3200MHz | MSI R9 390 @ -100mV
970 EVO 250GB | WD 1TB | Seagate 2TB | Seasonic 550W FPG | FD Meshify TG Dark

Razer Basilisk, Cynosa, Nari Wireless | Samsung 27" Curved
Dílna: Prime H310M-A | Pentium G5400 + 212 Black | 16GB 3000MHz | GTX750Ti 2GB @ 1340/6600MHz
970 EVO 250GB | WD 500GB 2.5" | Seasonic 500W | FD Define C | Dell 27"


 Profil  
 Předmět: Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945
PříspěvekZaslal v: ne 2. leden 2011, 21:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Cena a šance minimálně 50/50.


 Profil  
 Předmět: Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945
PříspěvekZaslal v: ne 2. leden 2011, 21:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. únor 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
Tak to mu můžeš rovnou říci, ať vezme toho Athlona II X4, protože se mu možná povede odemknout L3 cache a bude mít Phenoma II X4.

_________________
Z370 Fatal1ty | i5 8600K@5GHz&1.33V + delid + NH-D14 | 16GB 3200MHz | MSI R9 390 @ -100mV
970 EVO 250GB | WD 1TB | Seagate 2TB | Seasonic 550W FPG | FD Meshify TG Dark

Razer Basilisk, Cynosa, Nari Wireless | Samsung 27" Curved
Dílna: Prime H310M-A | Pentium G5400 + 212 Black | 16GB 3000MHz | GTX750Ti 2GB @ 1340/6600MHz
970 EVO 250GB | WD 500GB 2.5" | Seasonic 500W | FD Define C | Dell 27"


 Profil  
 Předmět: Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945
PříspěvekZaslal v: ne 2. leden 2011, 21:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Můžu, ale nepovím, protože si nemyslím, že L3 cache je zas taková velká výhra.


 Profil  
 Předmět: Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945
PříspěvekZaslal v: ne 2. leden 2011, 21:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. únor 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
Lokomotiva napsal:
Můžu, ale nepovím, protože si nemyslím, že L3 je zas taková velká výhra.

Když koupí Athlona II X4, tak se už ale nemusí o nic starat. Navíc to odemčení Athlona II X3 se nemusí povést na 100% a odemčené jádro může být vadné.

_________________
Z370 Fatal1ty | i5 8600K@5GHz&1.33V + delid + NH-D14 | 16GB 3200MHz | MSI R9 390 @ -100mV
970 EVO 250GB | WD 1TB | Seagate 2TB | Seasonic 550W FPG | FD Meshify TG Dark

Razer Basilisk, Cynosa, Nari Wireless | Samsung 27" Curved
Dílna: Prime H310M-A | Pentium G5400 + 212 Black | 16GB 3000MHz | GTX750Ti 2GB @ 1340/6600MHz
970 EVO 250GB | WD 500GB 2.5" | Seasonic 500W | FD Define C | Dell 27"


 Profil  
 Předmět: Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945
PříspěvekZaslal v: ne 2. leden 2011, 21:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Jistě, nemusí.
Přesněji řečeno odemknutí se na odpovídající desce povést musí, ale jestli bude 4.jádro v pořádku nikdo neví.
Ale je tu pořád 500 cenová diference.
Něco za něco je v životě obvyklé, ne?
Já bych do toho šla.
Jde o to nekňučet, když to nevyjde a zůstanu na 3-jádru.
Pokud by ho to mělo drásat, tak ať to radši neriskuje.
Rozhodnutí je na něm.


 Profil  
 Předmět: Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945
PříspěvekZaslal v: po 3. leden 2011, 18:06 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: někde u UH
Nahoru
Lokomotiva: autor threadu vybírá mezi 2 4-jádry a ty mu doporučuješ, ať si koupím 3-jádro, kde není žádná jistota, že 4. jádro bude funkční? ... opět bullshit
Radši koupím o 500Kč dražší 4-jádro, než doufám, že u X3 bude 4. jádro funkční.

To tvoje "něco za něco" je už skutečně velmi vtipné.

_________________
# Desktop [i7-5820K, 48 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 2x Dell UP2716D+Dell U2410, W10 Pro] # Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server powered by Windows Server 2012 R2 # Storage Synology DS1815+, Synology DS1819+
# Samsung Galaxy S10+ # Canon EOS 5D MkIV, Sony A7R III, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945
PříspěvekZaslal v: po 3. leden 2011, 18:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Smith napsal:
Radši koupím o 500Kč dražší 4-jádro, než doufám, že u X3 bude 4. jádro funkční.

Proč ne, je to tvoje rozhodnutí.
Já bych se rozhodla opačně a přesně to jsem také napsala.
Pokud tě zajímá důvod, je u kursových sázek můj limit je 1:10, výš nejdu.
Takže 1:2 je pro mne víc než akceptovatelné riziko.


 Profil  
 Předmět: Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945
PříspěvekZaslal v: po 3. leden 2011, 18:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. březen 2010
Nahoru
to ať si rovnou koupí phenoma II x2 550BE, šance na funkčnost všech jader je 70%, výrobní proces končí, takže je vypilován do detailů a na black edition se dává větší pozor při výrobě. Mě tenhle procesor na 4jádra fachá. Jedinou nevýhodou jsou rozbitý teplotní čidla, ale mě na notesu taky některý programy neukazujou teplotu jader a to sem s tou k625ko nic nedělal.

Když nebude po odemknutí fachat tak na e-shopu je možnost ho do 14dní vrátit, ale pozor ať nerozerveš krabičku, to by ho taky nemuseli vzít zpět, ideální se zeptat, co se s tim může dělat, aby to vzali zpátky.

_________________
Přichází Cenzor!


 Profil  
 Předmět: Re: Phenom II x4 955
PříspěvekZaslal v: pá 14. leden 2011, 18:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. září 2009
Nahoru
Zdar nechci zakladat nove tema tak to napisu tady, chci si koupit tento procak AMD Phenom II X4 945 ale nejsem si jisty jestli ho podporuje moje deska,jde o MSI K9N6PGM2-V sice neni nejnovejsi ale nekde na netu sem cetl ze by to melo jit,a tak se chci zeptat jestli to opravdu pujde a jestli by eventualne ta deska nepodporoval i neco lepsiho nez sem psal,ted mam AMD Athlon 64 X2 2,7GHz,dik za rady :)


 Profil  
 Předmět: Re: Phenom II x4 955
PříspěvekZaslal v: ne 16. leden 2011, 12:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. leden 2010
Bydliště: overclockers-chat.tk
Nahoru
MaH:
http://www.msi.com/product/mb/K9N6PGM2-V.html#/?div=Detail

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi
PříspěvekZaslal v: so 10. září 2011, 09:13 
Nováček
Nováček

Založen: 10. říjen 2007
Nahoru
Caute,

pokukuju po novym ctyrjadru, rad bych chtel energeticky uspornou verzi, jenze to znamena nizkej takt a vysoka cena.
Premyslel sem takhle:

Koupit Phenom s odemklym nasobicem za nizsi cenu, jak EE verze. Nasledne mu snizit frekvenci a snizit mu napeti. Tim padem bych z toho mohl udelat vlasti energeticky uspornou verzi?
Vyhodou je, ze v pripade potreby muzu nahodit zpatky vysoky frekvence.
Netvrdim, ze se dostanu na stejne nizky napeti, jako maji ty energeticky usporny verze pri stejnym taktu, ale priblizim se tomu aspon?
Je moja uvaha principielne spravna a prakticky proveditelna?

Diky
Ivo


 Profil  
 Předmět: Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi
PříspěvekZaslal v: so 10. září 2011, 09:22 
Černá karta
Černá karta

Založen: 04. březen 2008
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano, přesně tak. :wink:


 Profil  
 Předmět: Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi
PříspěvekZaslal v: so 10. září 2011, 11:02 
Nováček
Nováček

Založen: 10. říjen 2007
Nahoru
diky ;-)

a lehce si zaspekulujme.

dokazu zmineny 955BE dostat zhruba na uroven X4 910e?http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73061

Tedy jestli pri snizeni taktu na 2,6 GHz se mi podari dostat nebo tesne priblizit na napeti pouze 1,25 na jadre a dostanu se z TDP 125 na 65?

dik;)


 Profil  
 Předmět: Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi
PříspěvekZaslal v: so 10. září 2011, 11:51 
Černá karta
Černá karta

Založen: 04. březen 2008
Bydliště: Praha
Nahoru
Ja si myslim, ze v klidu. Podle vseho se dostanes i niz.


 Profil  
 Předmět: Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi
PříspěvekZaslal v: so 10. září 2011, 16:37 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 16. květen 2010
Bydliště: Banská Bystrica
Nahoru
Ja som toto isté robil aj s X4-kou a teraz s X6-kou...na X6-ke som robil aj podrobnejšie merania spotreby a výkonu a s toho som si odvodil najlepší pomer výkon/spotreba...mne vyšlo najlešpši 2.8Ghz pri 1.08V.

Však uvidíš sám s mojich meraní http://imageshack.us/photo/my-images/684/x61090tperformanceindex.jpg/

Na tých 2.8Ghz je to úplne stabilné...keď som išiel ešte kúsok nižšie s VID, už to robilo občas problém.

_________________
PC: CPU: AMD Ryzen R7 1700@3,3Ghz; Cooler: Zalman FX70 + 14cm Akasa Viper R; MB: AsRock X470 Master SLI/ac; RAM: Crucial 2x8GB DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Sport LT Red; GPU: Sapphire Radeon RX VEGA64; HDD: PATRIOT HELLFIRE M.2 240GB; 2x480GB Patriot Burst SSD - RAID0 ; 1TB HDD WD Green; 2TB HDD WD Green Zdroj: EVGA SuperNOVA 1000GQ Skrinka:DIY; OS: Windows 10 Monitor: Philips 276A8E8V (UHD); NAS (DIY): Bitfenix Prodigy Black, AMD Athlon 5350+ Alpine M1 - Passive, AsRock AM1B-ITX, 4GB DDR3 RAM, (OS) 1×SSD 32GB Kingston, (DATA) 2×120GB SSD cache (L2ARC + ZIL) + 7×2TB WD RE (LSI 8xSATA/SAS , RaidZ-2), zdroj Fortron 300W Gold OS: Debian Linux 9.7 + zfs-dkms


 Profil  
 Předmět: Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi
PříspěvekZaslal v: so 10. září 2011, 20:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Aivosh napsal:
diky ;-)

a lehce si zaspekulujme.

dokazu zmineny 955BE dostat zhruba na uroven X4 910e?http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73061

Tedy jestli pri snizeni taktu na 2,6 GHz se mi podari dostat nebo tesne priblizit na napeti pouze 1,25 na jadre a dostanu se z TDP 125 na 65?

dik;)

já si myslím, že se dostaneš na TDP i 45W ;) toho svojeho Phenoma provozuji na základních taktech (3.2Ghz) s napětím 1.25v a TDP je cca 95W :)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 189 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.