PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=92&t=202571
Stránka 2 z 10

Autor:  tridem [ so 1. leden 2011, 22:02 ]
Předmět:  Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945

Ako písal bardot.Ak nemáš hlboko do kapsy a si hráč tak phenon ak si hráč a nebojíš taktovať tak obstojíš aj s athlonom a ušetrnbé pebiaze použiješ na kvalitnejšie chladenie či iný hw.

Autor:  Michael24 [ so 1. leden 2011, 22:04 ]
Předmět:  Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945

Hlavně taky záleží, jakou máš grafickou kartu... :wink:

Autor:  Lokomotiva [ so 1. leden 2011, 22:20 ]
Předmět:  Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945

Mně by se nejvíc líbil:
http://www.alza.cz/amd-athlon-ii-x3-445-d180826.htm
Po odemčení 4.jádra na vhodné desce to bude nejlepší výkonová protihodnota vydaných peněz.
Jistota funkčnosti 4.jádra sice není, ale to se mi právě líbí...

Autor:  Mirek E. [ ne 2. leden 2011, 21:30 ]
Předmět:  Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945

Nevim, co se ti líbí na tom, že to 4. jádro možná nebude funkční...? :roll:

Já bych šel do toho Athlona II X4 640.

Autor:  Lokomotiva [ ne 2. leden 2011, 21:31 ]
Předmět:  Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945

Cena a šance minimálně 50/50.

Autor:  Mirek E. [ ne 2. leden 2011, 21:36 ]
Předmět:  Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945

Tak to mu můžeš rovnou říci, ať vezme toho Athlona II X4, protože se mu možná povede odemknout L3 cache a bude mít Phenoma II X4.

Autor:  Lokomotiva [ ne 2. leden 2011, 21:37 ]
Předmět:  Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945

Můžu, ale nepovím, protože si nemyslím, že L3 cache je zas taková velká výhra.

Autor:  Mirek E. [ ne 2. leden 2011, 21:41 ]
Předmět:  Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945

Lokomotiva napsal:
Můžu, ale nepovím, protože si nemyslím, že L3 je zas taková velká výhra.

Když koupí Athlona II X4, tak se už ale nemusí o nic starat. Navíc to odemčení Athlona II X3 se nemusí povést na 100% a odemčené jádro může být vadné.

Autor:  Lokomotiva [ ne 2. leden 2011, 21:52 ]
Předmět:  Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945

Jistě, nemusí.
Přesněji řečeno odemknutí se na odpovídající desce povést musí, ale jestli bude 4.jádro v pořádku nikdo neví.
Ale je tu pořád 500 cenová diference.
Něco za něco je v životě obvyklé, ne?
Já bych do toho šla.
Jde o to nekňučet, když to nevyjde a zůstanu na 3-jádru.
Pokud by ho to mělo drásat, tak ať to radši neriskuje.
Rozhodnutí je na něm.

Autor:  Smith [ po 3. leden 2011, 18:06 ]
Předmět:  Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945

Lokomotiva: autor threadu vybírá mezi 2 4-jádry a ty mu doporučuješ, ať si koupím 3-jádro, kde není žádná jistota, že 4. jádro bude funkční? ... opět bullshit
Radši koupím o 500Kč dražší 4-jádro, než doufám, že u X3 bude 4. jádro funkční.

To tvoje "něco za něco" je už skutečně velmi vtipné.

Autor:  Lokomotiva [ po 3. leden 2011, 18:26 ]
Předmět:  Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945

Smith napsal:
Radši koupím o 500Kč dražší 4-jádro, než doufám, že u X3 bude 4. jádro funkční.

Proč ne, je to tvoje rozhodnutí.
Já bych se rozhodla opačně a přesně to jsem také napsala.
Pokud tě zajímá důvod, je u kursových sázek můj limit je 1:10, výš nejdu.
Takže 1:2 je pro mne víc než akceptovatelné riziko.

Autor:  Maor [ po 3. leden 2011, 18:34 ]
Předmět:  Re: Který? Athlon 2x4 640 nebo Phenom 2x4 945

to ať si rovnou koupí phenoma II x2 550BE, šance na funkčnost všech jader je 70%, výrobní proces končí, takže je vypilován do detailů a na black edition se dává větší pozor při výrobě. Mě tenhle procesor na 4jádra fachá. Jedinou nevýhodou jsou rozbitý teplotní čidla, ale mě na notesu taky některý programy neukazujou teplotu jader a to sem s tou k625ko nic nedělal.

Když nebude po odemknutí fachat tak na e-shopu je možnost ho do 14dní vrátit, ale pozor ať nerozerveš krabičku, to by ho taky nemuseli vzít zpět, ideální se zeptat, co se s tim může dělat, aby to vzali zpátky.

Autor:  MaH [ pá 14. leden 2011, 18:15 ]
Předmět:  Re: Phenom II x4 955

Zdar nechci zakladat nove tema tak to napisu tady, chci si koupit tento procak AMD Phenom II X4 945 ale nejsem si jisty jestli ho podporuje moje deska,jde o MSI K9N6PGM2-V sice neni nejnovejsi ale nekde na netu sem cetl ze by to melo jit,a tak se chci zeptat jestli to opravdu pujde a jestli by eventualne ta deska nepodporoval i neco lepsiho nez sem psal,ted mam AMD Athlon 64 X2 2,7GHz,dik za rady :)

Autor:  krempus [ ne 16. leden 2011, 12:09 ]
Předmět:  Re: Phenom II x4 955

MaH:
http://www.msi.com/product/mb/K9N6PGM2-V.html#/?div=Detail

Autor:  Aivosh [ so 10. září 2011, 09:13 ]
Předmět:  Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi

Caute,

pokukuju po novym ctyrjadru, rad bych chtel energeticky uspornou verzi, jenze to znamena nizkej takt a vysoka cena.
Premyslel sem takhle:

Koupit Phenom s odemklym nasobicem za nizsi cenu, jak EE verze. Nasledne mu snizit frekvenci a snizit mu napeti. Tim padem bych z toho mohl udelat vlasti energeticky uspornou verzi?
Vyhodou je, ze v pripade potreby muzu nahodit zpatky vysoky frekvence.
Netvrdim, ze se dostanu na stejne nizky napeti, jako maji ty energeticky usporny verze pri stejnym taktu, ale priblizim se tomu aspon?
Je moja uvaha principielne spravna a prakticky proveditelna?

Diky
Ivo

Autor:  Mastodont [ so 10. září 2011, 09:22 ]
Předmět:  Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi

Ano, přesně tak. :wink:

Autor:  Aivosh [ so 10. září 2011, 11:02 ]
Předmět:  Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi

diky ;-)

a lehce si zaspekulujme.

dokazu zmineny 955BE dostat zhruba na uroven X4 910e?http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73061

Tedy jestli pri snizeni taktu na 2,6 GHz se mi podari dostat nebo tesne priblizit na napeti pouze 1,25 na jadre a dostanu se z TDP 125 na 65?

dik;)

Autor:  Mastodont [ so 10. září 2011, 11:51 ]
Předmět:  Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi

Ja si myslim, ze v klidu. Podle vseho se dostanes i niz.

Autor:  zero8324 [ so 10. září 2011, 16:37 ]
Předmět:  Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi

Ja som toto isté robil aj s X4-kou a teraz s X6-kou...na X6-ke som robil aj podrobnejšie merania spotreby a výkonu a s toho som si odvodil najlepší pomer výkon/spotreba...mne vyšlo najlešpši 2.8Ghz pri 1.08V.

Však uvidíš sám s mojich meraní http://imageshack.us/photo/my-images/684/x61090tperformanceindex.jpg/

Na tých 2.8Ghz je to úplne stabilné...keď som išiel ešte kúsok nižšie s VID, už to robilo občas problém.

Autor:  AllowedCry [ so 10. září 2011, 20:26 ]
Předmět:  Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi

Aivosh napsal:
diky ;-)

a lehce si zaspekulujme.

dokazu zmineny 955BE dostat zhruba na uroven X4 910e?http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73061

Tedy jestli pri snizeni taktu na 2,6 GHz se mi podari dostat nebo tesne priblizit na napeti pouze 1,25 na jadre a dostanu se z TDP 125 na 65?

dik;)

já si myslím, že se dostaneš na TDP i 45W ;) toho svojeho Phenoma provozuji na základních taktech (3.2Ghz) s napětím 1.25v a TDP je cca 95W :)

Stránka 2 z 10 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/