PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Výběr CPU AMD socket AM3 a AM3+
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=92&t=202571
Stránka 3 z 10

Autor:  Lulus [ so 10. září 2011, 20:49 ]
Předmět:  Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi

Citace:
já si myslím, že se dostaneš na TDP i 45W


Zas takovej optimista bych nebyl, ale na 65W se dostaneš na 100%.

Autor:  Darkhunter [ so 10. září 2011, 21:34 ]
Předmět:  Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi

to je podle štěstí na kousek, ale samozřejmě EE jádra jsou vybírány na zvládnutí nízkého napětí, takže třebas ti nepůjde snížit napětí, aby to šlo stabilně o moc. Je lepší koupit EE verzi a trochu si jí přetočit, nebo nechat na taktech a ještě snížit voltáž, určitě půjde o dost níž než klasická verze.

Autor:  AllowedCry [ so 10. září 2011, 21:48 ]
Předmět:  Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi

to je hooodně diskutabilní... ikdyž EE verze zvládají jet na "nízkém" napětí tak neznamená, že jdou lépe taktovat př:
PII BE dá při napětí 1.4v 4Ghz PII EE dá 3.2Ghz který je lepší? PS: pro snižování děličky směrem dolů nepotřebuješ BE ;)

Autor:  Aivosh [ so 10. září 2011, 21:59 ]
Předmět:  Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi

AllowedCry napsal:
PS: pro snižování děličky směrem dolů nepotřebuješ BE ;)


ha, to je jista vec? :-) ja uz sem z toho pocitacovyho sveta krapet vypadl a tahle vec mi unikla. je to urcite tak? diky za tip ;-)

Autor:  AllowedCry [ so 10. září 2011, 22:01 ]
Předmět:  Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi

je to tak na 110% ;)

Autor:  Aivosh [ so 10. září 2011, 22:05 ]
Předmět:  Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi

AllowedCry napsal:
je to tak na 110% ;)


dik;-)

tak to pak, jelikoz taktovani nahoru me nezajima, zni lip Phenom II X4 840 ? Jen mu chybi L3? Pricemz uz ma nizsi TDP v defaultu.

Autor:  AllowedCry [ ne 11. září 2011, 09:17 ]
Předmět:  Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi

to radši vezmi AMD Athlon II X4 640 je levnější jak "Phenom" II X4 840 ... PII 840 je vlastně athlon... k čemu bude CPU sloužit?

Autor:  Aivosh [ ne 11. září 2011, 09:25 ]
Předmět:  Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi

AllowedCry napsal:
to radši vezmi AMD Athlon II X4 640 je levnější jak "Phenom" II X4 840 ... PII 840 je vlastně athlon... k čemu bude CPU sloužit?


ta X4 640 je na stejny cene a ma o 200 nizsi zakladni takt. Ma nejake vyhody?
Teda tu stejnou cenu sme ted posuzoval podle CZC.cz, jinam jsem nekoukal.

CPU v podstate k "nicemu", nehraju hry, takze tak k prehravani filmu, internet. Mozna to zni divoce, ze beru tenhle vykon na takovy cinnosti. Ale treba ty filmy uz si neco vemou, kdyz obcas neco enkoduju, taky se to hodi. A hlavne. Posledni pocitac (dvoujadro 2,0GHz, manchester, socket 939) mi vydrzel pres 5 let. Takze zase vybiram neco s dlouhodobu vizi do budoucna. Proto 4-jadro, ktery snad bude za 5 let v pohode stacit, protoze vyvoj uz je docela pomalej. Me tedka staci i to moje stary 2jadro (tehdy melo oznaceni 3800+).

Autor:  AllowedCry [ ne 11. září 2011, 09:41 ]
Předmět:  Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi

jediný rozdíl mezi Athlonem a tím Phenomem 840 je takt 200Mhz který jak si říkal nevyužiješ...

Autor:  Aivosh [ ne 11. září 2011, 10:55 ]
Předmět:  Re: Phenom II X4 955 Black Edition na EE verzi

AllowedCry napsal:
jediný rozdíl mezi Athlonem a tím Phenomem 840 je takt 200Mhz který jak si říkal nevyužiješ...


nevyuziju, alespon prozatim. ale zase minimalni cenovy rozdil, nekde dokonce 40 kacek jen.

dekuju za tipy ;-)

Autor:  davidma [ ne 11. prosinec 2011, 17:22 ]
Předmět:  Athlon X3 nebo Phenom X4 960?

Zdravím. V současnosti mám sestavu uvedenou níže. Nyní jsem se rozhodl pro koupi desky Asus Sabertooth 990FX, k ní 4GB DDR3 a ted bud jeste upgradnu procesor nebo si nechám ten co mám. Grafiku stejne zatím nehodlám vylepšovat a ten můj současný procesor je kní tak vyvážený...nebo se pletu??
Pokud bych mel kupovat procesor, tak se rozhoduji mezi Athlonem II X3 455 a Phenomem X4 960T. Phenom má sice 4 jádra, šanci na šestijádro je o něco silnější díky L3, ale vyplatí se to v současnosti? Myslím si, že to tříjádro by té grafice ještě dost pomohlo asi, ale 4 jádra a víc už se mě dnes zdají zbytečná...PC mám hlavně na hry a v současnostisi už dost novějších her nedám ani na střední detaily. Koupí Athlonu bych ušetřil zhruba 1000 Kč, které bych mohl investovat nekdy v budoucnu až se více jak 4 jádra vyplatí a zároven bych stím upgradnul i grafiku.

Dík za názory.

Autor:  DOC_ZENITH [ ne 11. prosinec 2011, 17:24 ]
Předmět:  Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?

Nenapsal jsi co máš za CPU a co máš za grafiku, nejsme jasnovědci.

Jinak měl jsi si koupit 8GB ram. A co se týče desky, tak když už máš tuhle desku, tak vezmi 960T. Oproti Athlonu má i lepší OC co se týče frekvenčního potenciálu a oba dva jsou tak levné, že prostě vem ten 960T. 960T je to nej poměr cena/výkon i nejpotencionálnější OC/unlock z toho co AMD nabízí.

Autor:  davidma [ ne 11. prosinec 2011, 17:34 ]
Předmět:  Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?

DOC_ZENITH: omlouvám se, tady:
Seasonic 500W, Gigabyte M61PME-S2 (flash BIOS na socket AM3), AMD Athlon II X2 250, Zotac GTS 250, Zeppelin 2*1GB DDR 2.

Autor:  davidma [ ne 11. prosinec 2011, 17:38 ]
Předmět:  Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?

No levné nevím...je tam rozdíl tisícovka a to je dost...tu můžu v budoucnu investovat třeba do nějakého 6-8 jádra pildriver, zatímco dnes to nevyuziju...

Autor:  Michael24 [ ne 11. prosinec 2011, 17:43 ]
Předmět:  Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?

davidma napsal:
...je tam rozdíl tisícovka a to je dost...tu můžu v budoucnu investovat třeba do nějakého 6-8 jádra pildriver, zatímco dnes to nevyuziju...

Ne, je to málo :wink: Ten rozdíl se tam vyplatí už v dnešní době... A i kdybych vůbec nepočítal jádra navíc, tak je tam i relativně velký rozdíl ve frekvencích (po OC), který využije úplně každá hra... :)

Autor:  Jája [ ne 11. prosinec 2011, 17:57 ]
Předmět:  Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?

Tu desku Sabertooth 990FX už jsi koupil? To je pěkně blbá investice, když na druhé straně šetříš na CPU a velikosti RAM. K čemu tak předražená deska? na athlona x3 ??
Když AMD tak nějakou normální desku kolem 2,5K + Phenom 960T, nebo pokud máš prachy tak jít rovnou do intelu.

Autor:  davidma [ ne 11. prosinec 2011, 18:10 ]
Předmět:  Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?

do intelu nejdu...5 tisíc za procesor fakt nedám a i3 už se podle me tak nevyplatí...když koupím Phenoma X4 za skoro stejnou cenu a taktnu ho tam mám určitě vyšší výkon, navíc jsem měl vždycky AMD tak nebudu měnit. Sabertooth beru z toho důvodu, že ta deska je fakt kvalitní a mám rád taktování, rád si stím prostě hraju, má speciální funkce jako třeba Thermal Radar a myslím si, že za tu cenu je fakt dobrá..navíc se nesmí zapomenou na 5 letou záruku a za záruku navíc se normálně připlácí...

tak furt nevím jestli toho Athlona nebo Phenoma...jinak jak si myslíte, že je na tom GTS 250 s ohledem na procesor. Který ji nakrmí a který už ne? Třeba ten můj současný X2 250...myslíte si, že je dostatečný pro tu kartu?

Autor:  Jája [ ne 11. prosinec 2011, 18:52 ]
Předmět:  Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?

Thermal Radar a další skvělý marketingem správně zaobalený funkce, většinu z nich k ničemu nepotřebuješ a na levnější desce by jsi dosáhl z 99% stejnýho OC pokud nebudu brát v potaz extreme overclocking s LN2 a podobně.
Ale nebudu ti to dál rozmlouvat, jak je vidět, tak už jsi se rozhodl a nic s tebou nehne.
Mimochodem ani po OC na 4GHz ten phenom herním výkonem nestačí na default i5 2500K

Jinak jak jsem už napsal určitě ber phenom 960T
Na GTS250 bude v CPU nenáročných hrách stačit i Athlon II X2, ale v poslední době je tu dost her který si vyloženě říkají o min. tříjádro.

Autor:  davidma [ ne 11. prosinec 2011, 18:57 ]
Předmět:  Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?

Jája:
Tak to je mě jasný že nestačí na i5 :D , ale taky ten i5 stojí 5 litrů ten phenom ani na 3...sorry ale musím se smát :-D

Autor:  Jája [ ne 11. prosinec 2011, 19:18 ]
Předmět:  Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?

Když jsem si přečetl poprvé tvůj post "do intelu nejdu...5 tisíc za procesor fakt nedám" tak mi z toho nějak vypadla ta i3 a myslel jsem že to vztahuješ k i5, takže sorry. Mě prostě přijde kupování tak drahé desky pro neperspektivní platformu jako vyhazování peněz do kanálu.

Nevím kolik máš na to peněz, ale celkově bych ti radil levnější desku klidně kolem 2K+ 960T a výměnu grafiky za HD6850 - to je imho ideální základ na hry.

Stránka 3 z 10 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/