Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 18. leden 2020, 02:06

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 190 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 19:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. září 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Já bych asi vzal i3 2120 (3.3Ghz) + nějakou adekvátní desku , ve hrách na tom většinou je líp jak Phenom X4 na 3.7Ghz a ještě míň žere. Bohužel nejde přetaktovat (jen trochu přes BCLK), ale i tak si nemyslím že Phenom@4Ghz bude rychlejší...


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 19:28 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2009
Bydliště: Rakovník/Praha
Nahoru
Plně souhlasím s Jájou. Zbytečně jsi vyhodil peníze za dražší desku a tím se ochudil o CPU, což bys poznal na výkonu, narozdíl od desky, protože peníze padly jinde. Bravo.. :)

Každopádně k tvému dotazu... Určitě vezmi ten X4 960T... Vyplatí se to.. :wink:

// A mnohdy je i ta i3 rychlejší jak Phenom II :wink:

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 19:35 
Nováček
Nováček

Založen: 25. září 2011
Nahoru
ještě jsem tu desku nevzal, ale asi ju za chvílu objednám...kvalitní základ je kvalitní základ...když si od té ceny odečtu záruku (kdyby se platila +2 roky), uvážím kvalitu desky, funkce atd...tak su skoro na ceně levných modelů chipsetu 970....navíc ta deska stála o litr víc, nárazove slevnila z 4,5 na 3,5...podle me je to dobrá volba...já si myslím že je to naprostý základ

Viděl jsem někde v testu této desky teploty severního, jižního můstku a napájecí kaskády při taktování a byly naprosto perfektní. Oproti tomu u desek Gigabyte a Asus chipsetu 970 se dostávali na kritickou hodnotu a myslím, že to té desce taky moc neprospívá...


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 19:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. září 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Dřív než ti odejde deska na "přehřívání" tak budeš mít novej komp.. :roll:


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 19:39 
Nováček
Nováček

Založen: 25. září 2011
Nahoru
http://extrahardware.cnews.cz/duel-levnych-desek-s-amd-970-gigabyte-970a-ud3-asus-m5a97-evo-test-recenze-review-vykon-teploty-pretaktovani?page=0,2

Při přetaktování s použitým chladičem Noctua NH-D14 se teplota severního můstku na desce Gigabyte dostala až na extrémních 86°C a u desky Asus na 82°C, stejně tak teplota napájení byla velice vysoká kolem 75-80°C.


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 19:53 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2009
Bydliště: Rakovník/Praha
Nahoru
My tu moc dobře známe jednotlivé desky a jejich vlastnoti, neboj... Spíš mi ukaž recenzi, kde byly teploty na Sabertoothu lepší o víc jak 5°C (v přímém porovnání, protože jinak je každý test v odlišných podmínkách, které výrazně ovlivňují teplotu) :)

Ale copak o to, Sabertooth je určitě kvalitní deska, v tom s tebou plně souhlasím. Souhlasím i s tím, že na základní desce se v žádném případě šetřit nemá, zrovna tak, jako na zdroji. Nicméně je zbytečná pro někoho, kdo se kvůli ní musí omezovat na výkonu CPU. Takže stále dokola, kup ten 960T, jinak ten příplatek za desku byl už úplně zbytečný, protože s Athlonem II X2/X3 stejně žádná deska nedosáhne takových teplot, jako v tebou odkazované recenzi :-D

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 20:00 
Nováček
Nováček

Založen: 25. září 2011
Nahoru
http://extrahardware.cnews.cz/odolna-savlozubka-asus-sabertooth-990fx-test-recenze-review-spotreba-teploty-vykon-funkce-pretaktovani?page=0,5

tak mrkni sem, tady máš třeba v zátěži teplotu na NB 40C a na napájecích obvodech necelých 50, což je naprostá krása, rozdíl cca 30-40C. Samozrejmě...beru to, že můžou být rozdílné podmínky měření atd atd, ale i kdyby to byl rodíl 20C, tak je to fakt hodně...


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 20:02 
Nováček
Nováček

Založen: 25. září 2011
Nahoru
a vzhledem ktomu, že ti recenze jsou ze stejného serveru, tak předpokládám, že to měři cca stejným způsobem. A i kdyby ne, tak rozdíl 35-40C prostě žádné jiné podmínky neudělají...


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 20:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. září 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
30-40°C rozdíl? kde proboha? vidím rozdíl 1.5°C na mosfetech a 11°C na čipsetu oproti Gigabytu...


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 20:17 
Nováček
Nováček

Založen: 25. září 2011
Nahoru
Tak se na to podívej ještě jednou. Asus Sabertooth má v zátěži na chipsetu 40C, levnejší desky v recenzi kterou jsem dával před tím mají teplotu 86C a 82C...

asi jste to špatně pochopil...srovnávám tady sabertooth s levnějšími deskami chipsetu 970


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 20:22 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2009
Bydliště: Rakovník/Praha
Nahoru
Pokojová teplota vyšší o 2°C zapříčiní v zátěži vyšší teplotu minimálně kolem 5+°C :wink: Nehledě na to, že záleží, jaký byl použitý chladič CPU. Jestli nějaký klasický tower, který vůbec napájecí kaskádu neofukuje, (NH-D14) a nebo chladič, který ofukuje okolí patice (NH-C12P)... Ale budiž. Teplotu napájecí kaskády vidím u Sabertooth nižší o 1,5°C oproti Gigabyte 970A-UD3 a teplotu severního můstku nižší už o 11°C. (týjo, to je ale rozdíl, co? :) ) I když pominu veškeré možné rozdílné podmínky, tak 51°C není pro chipset vůbec žádná "hrozivá" teplota, řekl bych dokonce plně v normě.. A jestli si myslíš, že ti další snížení o 11°C tak ovlivní životnost, abys to poznal, tak určitě ne.

// viz rychlejší Riku. A mimochodem, ty teploty 86°C a 82°C vidíč kde? Já tam vidím 51°C a 62°C pro severní můstek chipsetu a 42°C a 41°C pro jižní můstek. :wink:

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 20:26 
Nováček
Nováček

Založen: 25. září 2011
Nahoru
Při přetaktování s použitým chladičem Noctua NH-D14 se teplota severního můstku na desce Gigabyte dostala až na extrémních 86°C a u desky Asus na 82°C, stejně tak teplota napájení byla velice vysoká kolem 75-80°C.

http://extrahardware.cnews.cz/duel-levnych-desek-s-amd-970-gigabyte-970a-ud3-asus-m5a97-evo-test-recenze-review-vykon-teploty-pretaktovani?page=0,4


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 20:28 
Nováček
Nováček

Založen: 25. září 2011
Nahoru
Omlouvám se u té Sabertooth to není teplota při přetaktování....pouze teplota v zátěži..ale i tak ty teploty budou určitě lepší...


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 20:30 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2009
Bydliště: Rakovník/Praha
Nahoru
No a co bys čekal s Thubanem přetaktovaným na 4.2GHz? A teď mi tu dej odkaz na test s přetaktováním na desce Sabertooth.. A nezapomeň, samozřejmě teploty s nějakým přetaktovaným X4 Denebem budou nižší, než se žravým X6 Thubanem ;-)

// No vidíš, nakonec sis to sám uvědomil. Ano, teploty sice nižší budou, ale zas ne o tolik. Nehledě na to, že tyto levné desky už bych rozhodně nedoporučil pro max. OC Thubanu. :) Prostě podle mě je to chyba pořizovat takto drahou desku a šetřit na CPU... Víc asi nemá cenu se dohadovat... Stejně to nejspíš admin přesune na smeťák...

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64


Naposledy upravil Michael24 dne ne 11. prosinec 2011, 20:33, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 20:33 
Nováček
Nováček

Založen: 25. září 2011
Nahoru
To už ti asi nenajdu...hledal sem a nenašel...


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 20:35 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2009
Bydliště: Rakovník/Praha
Nahoru
Ať je to jak chce, prostě bych dneska už každopádně zvolil ten 960T, jako ostatní. :wink: Ten rozdíl tam znát bude, ať už v přetaktování, tak i ve hrách samotných..

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 20:35 
Nováček
Nováček

Založen: 25. září 2011
Nahoru
a kdyby sis měl vybrat mezi těmato, tak kterou:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=92877
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=92552

ještě o tom možná popřemýšlím...ale nevím kterou z techto dvou případně...vždycky sem měl GB, ale poslední dobou se mě zdá že asus ty desky má lepší na to taktování a tak...


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 20:43 
Nováček
Nováček

Založen: 25. září 2011
Nahoru
ten gigabyte me pripadá že má o ždibek lepší výbavu 2* 2x FireWire, 3 PCI-E 1* namísto dvou u asusu....ale myslím si že to stejne vůbec nevyužiju...jak jsou na tom obě desky s možností nastavení v BIOSU atd...to netuším, vím že asuska má UEFI, to je ale nepodstané, pro mě je důležité co ta deska umí...dál teploty...

nevím no kterou


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 20:45 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2009
Bydliště: Rakovník/Praha
Nahoru
Nejspíš bych vzal tu Asus, dokonce i již zmíněné teploty chipsetu má po OC nepatrně menší. :) Ta výbava je věc druhá, ale otázka je, zda jí vůbec využiješ.. :) Co se nastavení v BIOSu týká, obě desky budou vyrovnané... Ovšem Asus mívá BIOS (UEFI) v poslední době lépe "odladěný", než Gigabyte.

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 20:50 
Nováček
Nováček

Založen: 25. září 2011
Nahoru
Tak ještě uvidím :) bud tuto asus nebo tu Sabertooth ještě si to rozmyslím. A kdybys mohl doporučit nějaké paměti kté desce bohatě stačí 4 giga kolem 600 Kč. Moc se v tom nevyznám. Většina těch pamětí ma dnes nějaký ten XMP režim pro Intel, tak vůbec netuším jak by to fungovalo s AMDčkem.
Pro tu Sabertooth jsem měl vyhlídnuté tyto:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=85263
nebo
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=85593
Na Alze pak prodávají sady Patriot, které nedávno vyšly a jsou přímo určené pro AMD...jestli to má ale nějaký reálný přínos a bude to opravdu s AMD nějak líp pracovat, to netuším :)
zde: http://www.alza.cz/patriot-4gb-kit-ddr3-1600mhz-cl8-9-8-24-g2-series-amd-black-edition-d267464.htm


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 190 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.