Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 27. leden 2020, 18:56

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 190 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: ne 11. prosinec 2011, 21:02 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2009
Bydliště: Rakovník/Praha
Nahoru
Nebude to lépe pracovat, je to jen jakýsi marketingový tah :) A-Data bych raději nebral, občas problémy s kompatibilitou. Vzal bych ty Kingstony, co máš vybrané. :) Klidně by stačily i 1333MHz, rozdíl ve výkonu není žádný. Ale když jsou za stejnou cenu, tak proč ne.. :) Klidně by stačily i o něco levnější Kingston HyperX Blu, ale ta šedivá bude lepší sedět k designu desky :)

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon X3 nebo Phenom X4 960?
PříspěvekZaslal v: po 12. prosinec 2011, 17:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. květen 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
No vidim, ze si nedas rict - docela uchylnost jit do AMD tedka - bratr ma i3 2100 a ja zminovany Athlon X3 - jeho stroj je vykonejsi a ma lepsi provozni vlastnosti. Navic klidne muze jit do i5/i7 kdyby chtel - ja mam Arctic Cooling Freeze​r 7 Pro a on stock chladic - ja o svem CPU vim, on ne (tj. hluk ventilatoru pripojeneho pres 4pin konektor pres Qfan v biosu).
Deska za tolik penez? K cemu?? :-D Ja mam treti rok desku za cca 1200 (byla to nouzovka tehdy s integrovanou HD 3200) a vse jede v pohode...
Tvoje koupe je vselijaka, jen ne vyhodna :wink:

_________________
Ryzen 5 2600X, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 16GB 3000Mhz, GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6G, ADATA SX8200 480GB, Samsung 850 250GB EVO, Patriot Burst 480GB, WD Green 1TB, Seasonic S12II-520, Xigmatek Asgard, DELL U2414H, Razer DeathAdder Essential, Logitech G213 Prodigy, Genius SW-G2.1 1250


 Profil  
 Předmět: AMD FX-4100
PříspěvekZaslal v: pá 16. březen 2012, 22:43 
Nováček
Nováček

Založen: 16. březen 2012
Nahoru
Dobry vecer, mam takovy dotaz. chci si objednat tento procesor FX-4100 a chci ho dat na zakl. desku Gigabyte GA-970A-D3 bude to slapat dobre ? + mam vyhlidnutou graf.kartu Sapphire Radeon HD6790 1GB DDR5 , dekuji za odpovedi ci radu.


 Profil  
 Předmět: Re: AMD FX-4100
PříspěvekZaslal v: pá 16. březen 2012, 23:21 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. listopad 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Jen si pohlídej, aby deska měla BIOS aspoň F6 a mělo by to fungovat.

_________________
Threadripper 1950X @4GHz, RTX2080 Ti, 64GB RAM, 512GB SATA SSD RAID 5, 1TB NVMe SSD RAID 0, 40TB RAID 6


 Profil  
 Předmět: Re: AMD FX-4100
PříspěvekZaslal v: pá 16. březen 2012, 23:33 
Nováček
Nováček

Založen: 16. březen 2012
Nahoru
jak to zjistim kdyz to kupuju z internetoveho obchodu ? :-)


 Profil  
 Předmět: Re: AMD FX-4100
PříspěvekZaslal v: pá 16. březen 2012, 23:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. květen 2005
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
bude to fungovat, kdyz se bude hlasit jako unknown procesor, tak si updatnes bios


 Profil  
 Předmět: Re: AMD FX-4100
PříspěvekZaslal v: pá 16. březen 2012, 23:45 
Nováček
Nováček

Založen: 16. březen 2012
Nahoru
a neni vykonnejsi nejaky i3 procesor ? :-) ve stejne cenove relaci ?


 Profil  
 Předmět: Re: AMD FX-4100
PříspěvekZaslal v: pá 16. březen 2012, 23:50 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. listopad 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
arach napsal:
bude to fungovat, kdyz se bude hlasit jako unknown procesor, tak si updatnes bios
Jak kdy, někdy to takhle jde, ale někdy se to prostě nehne.

Knock1 napsal:
a neni vykonnejsi nejaky i3 procesor ? :-) ve stejne cenove relaci ?

To už je poněkud jiná otázka než ta původně položená. Když neznáme účel, těžko se odpovídá, ale obecně ano, i3 budou výkonnější.

_________________
Threadripper 1950X @4GHz, RTX2080 Ti, 64GB RAM, 512GB SATA SSD RAID 5, 1TB NVMe SSD RAID 0, 40TB RAID 6


 Profil  
 Předmět: Re: AMD FX-4100
PříspěvekZaslal v: pá 16. březen 2012, 23:53 
Nováček
Nováček

Založen: 16. březen 2012
Nahoru
takze jit radsi do "dvoujadra" nez do toho FX-4100 ?


 Profil  
 Předmět: Re: AMD FX-4100
PříspěvekZaslal v: so 17. březen 2012, 00:15 
Nováček
Nováček

Založen: 16. březen 2012
Nahoru
ok tak uz mam vybrano, diky za spolupraci :D


 Profil  
 Předmět: AMD FX-8350 kompatibilita
PříspěvekZaslal v: st 28. listopad 2012, 08:49 
Nováček
Nováček

Založen: 20. listopad 2007
Bydliště: Praha
Nahoru
Potřebuji poradit mám ASUS CROSSHAIR IV FORMULA a chci si koupit tento procesor ale ma označení AM3+ a já mám pouze AM3 .Netuší někdo zda bude funkční na mé desce ?


 Profil  
 Předmět: Re: AMD FX-8350 kompatibilita
PříspěvekZaslal v: st 28. listopad 2012, 08:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. květen 2005
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
no nevim jestli se to vubec vyplati, kdyz mas pretocenej 1090t


 Profil  
 Předmět: Re: AMD FX-8350 kompatibilita
PříspěvekZaslal v: st 28. listopad 2012, 09:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. září 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Z jakýho důvodu chceš kupovat FX-8350?? To bude upgrade jak z bláta do hovna..


 Profil  
 Předmět: Re: AMD FX-8350 kompatibilita
PříspěvekZaslal v: st 28. listopad 2012, 09:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2010
Nahoru
http://www.anandtech.com/bench/Product/146?vs=697

s tou deskou nevim nevim, otázka asi na flankera, ale výkonem by si rozhodně pomohl, pokud by ale musela být i deska tak spíš i5ku

_________________
XBOX ONE X, PS4 Pro, SONY 4K HDR TV, CREATIVE Sound Blaster X Katana
výměna pasty za tekutý kov v PS4 Pro https://imgur.com/a/DwRy3CM
Lexus CT200h Daybreak Yellow


 Profil  
 Předmět: Re: AMD FX-8350 kompatibilita
PříspěvekZaslal v: st 28. listopad 2012, 10:04 
Nováček
Nováček

Založen: 20. listopad 2007
Bydliště: Praha
Nahoru
Proč měnit ? No je to taková poslední možnost u AMD ..Pak bych musel při přechodu měnit desku a procesor tak proto ten upgrade. Cena je 4700.. V případě přechodu k intelu by to bylo bolestnější 8-)


 Profil  
 Předmět: Re: AMD FX-8350 kompatibilita
PříspěvekZaslal v: st 28. listopad 2012, 13:03 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jo ale výkonostně by jsi si nepomohl jen by jsi vyhodil peníze. FX se na té desce dá rozject, i ten novej. Ale ta deska má problémy s throtlingem, bios pro FX je těžce nedoladěnej. Musíš ještě pak z win procesor uzamknout aby ti držel na určitém powerstate aby ti drželo OC.

Ale hlavně jak již padlo, máš 6-jádrovej Phenom kolem 4Ghz. To by fakt nebyl upgrade, v určitejch ohledech i downgrade. V žádném případě to nekupuj. Spíš počkej na Haswell a pak to prodej celý jako komplet základ a kup novej komplet základ.


 Profil  
 Předmět: Re: AMD FX-8350 kompatibilita
PříspěvekZaslal v: st 28. listopad 2012, 18:14 
Nováček
Nováček

Založen: 20. listopad 2007
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak děkuji za názory asi počkám a uvidím co přinese příští rok 8-)


 Profil  
 Předmět: Pomoc s vyberem procesoru
PříspěvekZaslal v: út 30. červenec 2013, 10:45 
Nováček
Nováček

Založen: 30. červenec 2013
Nahoru
Zdravim,jelikoz se v tech cpu nevyznam tak se chci zepta nejakych lidi kteri se v tom vyznaji.Planuju vylepsit svoje pc a jelikoz moje deska zebere max. Pentium tak jsem se rozhodl pro novy procesor. Nasel jsem dva ale nevim ktery z nich je lepsi:

http://www.alza.cz/amd-fx-4130-d382256.htm
http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x4-965-black-edition-d145518.htm

Pro info- deska je tato http://www.alza.cz/asrock-n68c-gs-fx-d333019.htm#popis[url][/url] (hlavne kvuli DDR2 protoze mam 1 RAM 2GB DDR2 a na nove DDR3 bych nemel penize (predstavoval bych si to kolem 3000-3300 kc takze prave proto na Intel muzu zapomenout) takze by to bylo takove docasne reseni)


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc s vyberem procesoru
PříspěvekZaslal v: út 30. červenec 2013, 11:12 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2012
Nahoru
čistě teoreticky, z těch procesorů rozhodně 965.
Jinak kdyžtak napiš celou svojí sestavu, já se obávám aby se ten upgrade vůbec vyplatil. Pokud budeš mít nějaký shit zdroj tak upgradem můžeš poslat pc do křemíkového nebe. A vzhledel k tomu 1GB ram to vypadá na pěkně starou sestavu. Uvažoval si o tom, že by si to prodal a postavil nový?

_________________
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc s vyberem procesoru
PříspěvekZaslal v: út 30. červenec 2013, 11:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. květen 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
Tak to ja bych jako docasne reseni urcite sel do levneho a nijak slabeho pentia (cca 13 stovek tusim), kde bych vzal novou desku a i nove DDR3 ramky a pak v budoucnu bych pripadne koupil nejaky i3/i5 (byt ivy bridge a ne haswell)

Ale jak chces - ty varianty cos napsal jsou nic moc obe

_________________
Ryzen 5 2600X, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 16GB 3000Mhz, GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6G, ADATA SX8200 480GB, Samsung 850 250GB EVO, Patriot Burst 480GB, WD Green 1TB, Seasonic S12II-520, Xigmatek Asgard, DELL U2414H, Razer DeathAdder Essential, Logitech G213 Prodigy, Genius SW-G2.1 1250


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 190 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.