Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 18. leden 2020, 15:24

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 16 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: CPU na Stream World of Warcraft
PříspěvekZaslal v: so 9. leden 2016, 01:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. prosinec 2013
Nahoru
Ahojte..chcem sa spytat aky by bol fajn cpu na stream videa v rozliseni FullHD pri hre World of Warcraft,Diablo3...Lolko..?

Dakujem za info


 Profil  
 Předmět: Re: CPU na Stream World of Warcraft
PříspěvekZaslal v: so 9. leden 2016, 01:35 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Zeptej se trochu jinak, za dobrý procesor lze považovat i3, nebo taky Xeon E5-2699V3 -- > potřebujeme znát tvoje možnosti a zbytek sestavy kam to má přijít.

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: CPU na Stream World of Warcraft
PříspěvekZaslal v: ne 10. leden 2016, 12:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. prosinec 2013
Nahoru
ahoj

Jedna sa o zostavu

Grafická karta MSI R9 380 Gaming 4G
Procesor Intel Core i3-4170
Operační paměť Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX Savage Series
Základní deska ASROCK H97M Anniversary
SSD disk Samsung 850 EVO 250GB
Sluchátka Razer Kraken 7.1
Klávesnice Razer BlackWidow Chroma
Myš Razer Naga Epic Chroma
Monitor 27 palců Samsung


 Profil  
 Předmět: Re: CPU na Stream World of Warcraft
PříspěvekZaslal v: ne 10. leden 2016, 14:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Opět jsi neřekl to podstatné, jak hodláš streamovat, na jakou cílíš kvalitu?

720p 30fps? To by dala bokem ňáká I5tka.
720p 60 1080p 30? To už chce co nejvíce takovanou I7, ideálně 6 jader.
1080p 60 + to chce oclé 6 jádro.

Každopádně ta I3 na to moc neni vhodná, nemá prostě žádné volné prostředky aby tam mohl probíhat enkóding a výrazně to nezpomalovalo hru.


 Profil  
 Předmět: Re: CPU na Stream World of Warcraft
PříspěvekZaslal v: ne 10. leden 2016, 16:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
za levno na tom bude nejlip FX-8xxx :D nebo to nechat enkodovat kartu

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, Samsung 960 EVO 256GB, R9 290X@390X, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB


 Profil  
 Předmět: Re: CPU na Stream World of Warcraft
PříspěvekZaslal v: ne 10. leden 2016, 16:21 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jo jistě, když už bude měnit sokcet určitě to bude za mrtvej a zastaralej AM3+ ty chytráku že...

Enkódování kartou je naprosto useless. Ať už se člověk snaží zapojit GPU či zachytávačku s HW akcdlerací enkódingu je to useless, zkoušel jsem. Kvalita enkódingu vs bitrate je tragická a o to přesně u streamingu jde, do co nejmenšího bitrate nacpat co nejvyšší kvalitu.


 Profil  
 Předmět: Re: CPU na Stream World of Warcraft
PříspěvekZaslal v: ne 10. leden 2016, 17:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. prosinec 2013
Nahoru
Mno ideal 1080 60FPS...nestacila by i5 s OC?


 Profil  
 Předmět: Re: CPU na Stream World of Warcraft
PříspěvekZaslal v: ne 10. leden 2016, 18:12 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
LOL ani náhodou.

Ideálně 8 jádro a přetaktovat, možná by stačilo i 6 jádro pokud hra neni moc CPU náročná (nepoužívá mnoho CPU threadů). Já 1080p nahrávam přetaktovanou I7-2600K přes druhé PC a to CPU jen nahrává na něco dalšího mu moc prostředků nezbejvá.

Já ale taky mluvim o ideálnim chodu, spousta lidí je spokojena s tim že tam má framedropy stutteringa pod.


 Profil  
 Předmět: Re: CPU na Stream World of Warcraft
PříspěvekZaslal v: ne 10. leden 2016, 18:54 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. prosinec 2012
Bydliště: Bratislava
Nahoru
1080p 60fps je pekne narocna vec na akukolvek zostavu pri akejkolvek hre...
A co AverMedia karta... ?

_________________
i7 2600k / 16GB DDR3 / GTX760


 Profil  
 Předmět: Re: CPU na Stream World of Warcraft
PříspěvekZaslal v: ne 10. leden 2016, 19:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jsou useless jak už jsem napsal nahoře, produkuje to hnusné video s velkem bitrate vůbec neodpovídajícim kvalitě, 2 CPU jádra zvládaj mnohem lepší kompresi než celá ta Aver karta.


 Profil  
 Předmět: Re: CPU na Stream World of Warcraft
PříspěvekZaslal v: po 11. leden 2016, 09:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. prosinec 2013
Nahoru
Ok takze teda ak nechcem vestko menit tak bud i5 aneb ideal i7 pri rozliseni 1080p 30 FPS


 Profil  
 Předmět: Re: CPU na Stream World of Warcraft
PříspěvekZaslal v: po 11. leden 2016, 11:15 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 28. srpen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
LOL ani náhodou.

Ideálně 8 jádro a přetaktovat, možná by stačilo i 6 jádro pokud hra neni moc CPU náročná (nepoužívá mnoho CPU threadů). Já 1080p nahrávam přetaktovanou I7-2600K přes druhé PC a to CPU jen nahrává na něco dalšího mu moc prostředků nezbejvá.

Já ale taky mluvim o ideálnim chodu, spousta lidí je spokojena s tim že tam má framedropy stutteringa pod.

DOCi, prosím. Přetaktované osmijádro... a ta tuna streamerů se 4790K (většinou přetaktovaným) streamující 1080p 60 fps (a mluvím i o profi hráčích, kterým vadí i drobné záškuby) je co (enkodují přes CPU)?

Já třeba streamuju World of Tanks 1440p 60 fps na nepřetaktovaném 4770K. Pokles výkonu tam je, ale ne až tak výrazný. Kdybych přetaktoval, tak to šlape jak hodinky. Vzhledem k tomu, že WoWs je na tom podobně, tak tam moc velký problém nebude. Samozřejmě, kdybych streamoval GTA V nebo něco takového, tak už by to chtělo něco výkonnějšího.

_________________
PC: Intel Core i7-8700K|Asus Strix Z370-G Gaming|GTX 980 Ti|Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB|HyperX Fury 240 GB|Intel 600p 512 GB|WD Blue SSD 250 GB|Corsair RM550|Fractal Design Define R5|Dell U2515H|Dell U2412M
NTB: MacBook Pro Retina 2015|Phone: OnePlus 3 (Oreo 8.0.0)
Photo: Nikon D7200|Tamron 10-24mm f/3,5-4,5 VC HLD|Sigma 17-70mm f/2,8-4,0 OS HSM Contemporary|Sigma 85mm f/1.4 Art|Nikkor AF-S DX 35mm f/1.8G
Fotografové všech zemí, táhněte sem: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=28&t=234891


 Profil  
 Předmět: Re: CPU na Stream World of Warcraft
PříspěvekZaslal v: po 11. leden 2016, 11:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Wowko pujde 1080p v 60fps celkem stabilně, si myslím :)

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-GTX1070@~2/8.6Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: CPU na Stream World of Warcraft
PříspěvekZaslal v: po 11. leden 2016, 11:34 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 28. srpen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Ježiš, to je dokonce WoWko. Nevím proč, ale myslel jsem si, že je řeč o World of Warships... tak to by měla v pohodě zvládnout nějaká Core i5... nejlépe samozřejmě taktovaná. Takže by bylo dobré pořídit aspoň Core i5-4690K a nataktovat to.

_________________
PC: Intel Core i7-8700K|Asus Strix Z370-G Gaming|GTX 980 Ti|Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB|HyperX Fury 240 GB|Intel 600p 512 GB|WD Blue SSD 250 GB|Corsair RM550|Fractal Design Define R5|Dell U2515H|Dell U2412M
NTB: MacBook Pro Retina 2015|Phone: OnePlus 3 (Oreo 8.0.0)
Photo: Nikon D7200|Tamron 10-24mm f/3,5-4,5 VC HLD|Sigma 17-70mm f/2,8-4,0 OS HSM Contemporary|Sigma 85mm f/1.4 Art|Nikkor AF-S DX 35mm f/1.8G
Fotografové všech zemí, táhněte sem: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=28&t=234891


 Profil  
 Předmět: Re: CPU na Stream World of Warcraft
PříspěvekZaslal v: út 26. leden 2016, 15:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Blue Storm napsal:
DOC_ZENITH napsal:
LOL ani náhodou.

Ideálně 8 jádro a přetaktovat, možná by stačilo i 6 jádro pokud hra neni moc CPU náročná (nepoužívá mnoho CPU threadů). Já 1080p nahrávam přetaktovanou I7-2600K přes druhé PC a to CPU jen nahrává na něco dalšího mu moc prostředků nezbejvá.

Já ale taky mluvim o ideálnim chodu, spousta lidí je spokojena s tim že tam má framedropy stutteringa pod.

DOCi, prosím. Přetaktované osmijádro... a ta tuna streamerů se 4790K (většinou přetaktovaným) streamující 1080p 60 fps (a mluvím i o profi hráčích, kterým vadí i drobné záškuby) je co (enkodují přes CPU)?

Já třeba streamuju World of Tanks 1440p 60 fps na nepřetaktovaném 4770K. Pokles výkonu tam je, ale ne až tak výrazný. Kdybych přetaktoval, tak to šlape jak hodinky. Vzhledem k tomu, že WoWs je na tom podobně, tak tam moc velký problém nebude. Samozřejmě, kdybych streamoval GTA V nebo něco takového, tak už by to chtělo něco výkonnějšího.


Jo, a máš nastavenou min kompresi, jde o to že se silnějšim CPU si můžeš dovlit vyšší kompresi, a vtěsnáš tak lepší kvalitu do stejného britrate a o to jde. Ala to že stremuješ 1080p 60fps je jedna věc, jak to ale vapadá je věc druhá.


 Profil  
 Předmět: Re: CPU na Stream World of Warcraft
PříspěvekZaslal v: út 26. leden 2016, 16:00 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2007
Nahoru
k desce:

Základní deska ASROCK H97M Anniversary

Jediny dobry upgrade je 4770 bez "K" na konci... pokud měnit i desku tak jedině za Z170 + 8vlaknový Skylike a DDr4

_________________
CPU: AMD Ryzen 3800X @ fix 4425 MHz 1,4V 1900MHz FCLK; MB: MSI B450I Gaming plus AC; RAM: Corsair Vengeance 2x8GB @ 3800 MHz 17-18-18-18-2T; GK: Sapphire Radeon Vega 64 Nitro+; SSD: Corsair FORCE ML500 256 GB + EK-M.2 NVMe Heatsink - Nickel; PSU:Corsair HX 850i; Case: Thermaltake Core P5


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 16 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.