Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 25. leden 2020, 16:32

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: čt 14. leden 2016, 09:41 
Nováček
Nováček

Založen: 24. červenec 2014
Nahoru
Ahojte,

hraju jedinou hru a to WoT.

aktuálně na pentiu dual core 2,4@3,6 GHz 4G RAM a nově Geforce 950.

jenže pořád to jaksi není ono (na plné detaily se FPS na některých mapách nebezpečně propadají k nehratelnosti), tak přemýšlím nad výměnou CPU+MB+RAM... asi pentium G3258 ale kterou desku pod něj vybrat (počítám s OC na +/- 4,4)? podle testů by se ta grafika měla dostat se silným CPU v průměru k 50 fps se vším na max.

no aktuálně to belhá spíš tak kolem 30-35 fps... to je protivně málo, protože padám i ke dvaceti a jelikož jsem si koupil už novou grafiku tak bych to chtěl hrát se slušnými detaily.

každá rada drahá :)


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: čt 14. leden 2016, 11:40 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
WOT pařím v kanclu na G325@ 4,3 + HD6850 (2x pomalejší jak 950) a pokud člověk stáhne detaily tak má v průměru 100 a dropy na 60...

Největší pecka na WOT by byla skylake i3 přetaktovaná na Z170 desce, ovšem to je větší investice, G3258 seženeš v bazaru za 2500 i s deskou bych řekl...

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: čt 14. leden 2016, 13:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. listopad 2013
Bydliště: nmnm,zr-vysočina
Nahoru
.. to máš socket 775 ? Záleží hodně na nastavení detailů a rozlišení, já WoT hraju na SD klienta a standardní kvalitu grafiky, mám dnes už plečku noťas.
Já bych i3-6100 ani netaktoval, 3,7GHz je dost, moje porovnání: na 1280x768 (v okně, abych mohl srovnávat s notebookem HP ProBook 4540s , W8, i5-3320M, HD7650M , 8GB DDR3-1600, 256GB Crucial MX100) mě i3 6100 + iGPU + 2x4GBDDR3, W8.1pro - dává po většinu času nad 60 fps (cca 75), vytížení cpu cca 70-80 % (když vypnu HT), a komp žere asi 45W ze sítě při hraní = což prostě žeru 8) , ten notebook je rád za 40 fps a cpu má vytížený víc než ta nová desktopová i3, ale u ní to bude souviset možná s iGPU.

Na WoT a co nejmíň peněz více méně souhlas s G3258+OC, já bych do toho nešel.. ..koukám i po AW, a to si na nynějším noťasu nezahraju (jen v grafice jako hry před 15 až 20 lety).

_________________
WoT garáž a info PC: Asus Z170I Pro Gaming, i3-6100, 2x8GB DDR4-3000 Corsair Vengeance LPX Black , iGPU HD530 , SSD 525GB Crucial MX300 , W10pro ...


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: čt 14. leden 2016, 15:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. červen 2014
Bydliště: Banská Bystrica
Nahoru
po dlhej dobe som vytiahol G3258 zo skrine a testol som ako an tom frci AW a WOT.
G3258@4.4ghz + R9 270@na 270X
AW - Medium Preset FHD - 60-70fps zaleží na mape niektoré behajú lepšie ine horšie ale pod 50fps nesla ziadna mapa hadam.
WOT - Vsetko na MAX pri FHD - 60fps stable zas záleži od mapy niektoré maju aj 100+fps
Momentalne sa asi oplati kupit Skylake i3 + Z170 mb a OC to zas par rokov vydrzi... Dnes by som uz do G3258 nesiel 2jadra uz niesu nic moc na hranie, ja som ho mal ako priestupne CPU a na OC hranie.

_________________
PC -> Acer Predator 17 (i7 7700HQ, GTX 1060 6GB, 16GB Ram, Samsung 960 Pro 512GB)
Mobil -> Honor X


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: pá 15. leden 2016, 14:52 
Nováček
Nováček

Založen: 24. červenec 2014
Nahoru
nastavení - vylepšená grafika a moc nezáleží jestli vše nastavím na min nebo na max... s FPS to moc nehýbe, podezřívám CPU, že už je to prostě potvora líná. pentium dual core 2,4@3,6 GHz.

Sice jsem si původně myslel, že je na tuto hru furt ok, ale zkoušel jsem nějaké testy. Cinebench 15 a mám cca 160 bodíků nepřetaktované G3258 dává 240 po OC 340 dá se z toho vyvodit, že by ono G3258 na 4,5 mělo jednou tak vysoký výkon jako mé PDC 3,6 GHz? nebo je cinebench potvora a využívá nějaké SSE nebo něco podobného, co můj procík nemá. Zkoušel jsem ještě frybench a taky cca dvojnásobný rozdíl.

Hele MrJojo nechceš mi to nepotřebné G3258 prodat?

trochu jsem studoval. Při stejné frekvenci by mělo G3258 být o cca 35% rychlejší k tomu máme 3,6 vs 4,4 což je dalších 22% tedy 1,35x1,22=1,65 násobek mého zázraku to už by mi mohlo FPS o polovinu zvednout a tím pádem bych se dostal na kýžená čísla. čiže dotaz položíme jinak kterou super levnou desku pod G3258 aby to na ni šlo taktovat?


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: pá 15. leden 2016, 15:16 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jistě že dá...

Mě třeba G3258 @ 4,3 ve WOT dává tak o 50-80% více jak staré C2Q @ 4,3 Ghz...

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: pá 15. leden 2016, 23:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. červen 2014
Bydliště: Banská Bystrica
Nahoru
Sorry Jencik ale mam to na hranie s OC a porovnaniami s inymi CPU co sa mi dostanu pod ruku. Inak neviem aku lacnu dosku aby slo CPU OC. Ja som k nemu mal B85 Pro-Gamer a vnom je teraz i7k.

_________________
PC -> Acer Predator 17 (i7 7700HQ, GTX 1060 6GB, 16GB Ram, Samsung 960 Pro 512GB)
Mobil -> Honor X


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: so 16. leden 2016, 12:27 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2007
Nahoru
nebo koupit skylike pentium dual core a nejlevnější Asrock s Z170 s ddr3.... :)

pak nataktovat dual core na 4,7 GHZ a máš možnost později tam dát 6600K nebo 6700K :) dle testu rozdíl mezi DDr3 a DDr4 vykonostně není

_________________
CPU: AMD Ryzen 3800X @ fix 4425 MHz 1,4V 1900MHz FCLK; MB: MSI B450I Gaming plus AC; RAM: Corsair Vengeance 2x8GB @ 3800 MHz 17-18-18-18-2T; GK: Sapphire Radeon Vega 64 Nitro+; SSD: Corsair FORCE ML500 256 GB + EK-M.2 NVMe Heatsink - Nickel; PSU:Corsair HX 850i; Case: Thermaltake Core P5


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: so 16. leden 2016, 12:53 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
mno ja mám doma jednu zostavičku na WoT, pentium G3258 + 950GTX a pri nastavení high+fxaa som stále nad 60fps, textúry na max, enhanced verzia
ono ak to mám mať význam aj pre iné hry 2c asi nijaké, minimálne i3, fakt sa to mení a čisté dc už neni všeobecne pre hry to úplne pravé
ale čisto na 75%+ wotka by som išiel cestou toho pentia g3258 je to najlepší variant vzhľadom na cenu a výkon
a aj tam sa dá ešte doložiť aj i7, zase postaršie hw zase nie sú až také krámy :wink:

_________________
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500 DDR4, RTX2080Ti 2100/15900, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell 7590 + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X , Mate 20 Pro, HTPC


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: ne 7. únor 2016, 20:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 20. únor 2011
Nahoru
AHoj, nechal bych si poradit .
Hraji tuto hru na vysoké detaily s FPS cca.40
mám dle popisu Phenom II 965 na 4.1 GHz
Grafiku Ati HD 7770 1Gb
8 GB ram
chtěl bych si pořídit i SSD disk pro rychlé načítání.
A chtěl bych zvýšit i FPS co bych mě vyměnit?
Předpokládám že asi grafiku,nějakou na max. detaily
Děkuji za rady

_________________
MB: ASUS M4A89TD PRO/USB3 , CPU: AMD FX-8150 Bulldozer + SCYTHE SCNJ-3100 Ninja 3 Rev. B , GK: Sapphire Radeon HD 7770 1Gb GDDR5 ,Audio:ASUS Xonar DG+Yamaha RX-V450,RAM: Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP , HDD:Kingston HyperX Savage - 240GB + WD Caviar Blue EX - 1TB,LCDBENQ RL2240H,Zdroj:Seasonic S12II-620 620W ,Case:CoolerMaster Centuruion 590,Myš:A4tech X-718BK,Klávesnice:A4Tech B418, CZ,OS: Windows 10 X64


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: po 8. únor 2016, 12:25 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Grafika ti nepomuze, potrebujes nove cpu, desku a pripadne ram. Z phenoma uz vice nedostaneš, muzes ho pretaktovat na krev, ale ani to te neposune na uroven soucasneho intelu pri 2,5 Ghz.

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: po 8. únor 2016, 12:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 20. únor 2011
Nahoru
To mě překvapilo co bych musel mít za procesor u AMD abych si pomohl vyšší frekvenci? Nebo to je v modelu. Adybych zůstal na AM3 stačilo by 6X jádro

_________________
MB: ASUS M4A89TD PRO/USB3 , CPU: AMD FX-8150 Bulldozer + SCYTHE SCNJ-3100 Ninja 3 Rev. B , GK: Sapphire Radeon HD 7770 1Gb GDDR5 ,Audio:ASUS Xonar DG+Yamaha RX-V450,RAM: Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP , HDD:Kingston HyperX Savage - 240GB + WD Caviar Blue EX - 1TB,LCDBENQ RL2240H,Zdroj:Seasonic S12II-620 620W ,Case:CoolerMaster Centuruion 590,Myš:A4tech X-718BK,Klávesnice:A4Tech B418, CZ,OS: Windows 10 X64


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: po 8. únor 2016, 12:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
U AMD nic.

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-GTX1070@~2/8.6Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: po 8. únor 2016, 12:42 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ne, abdolutne by ti nepomohlo. Phenom je na WOT lrpsi jak nove FX pri stejnem taktu. V portfoliu AMD opravdu nenajdes nic, co by bylo na tuhle hru jenom trochu vhodne. To chce g3258 nebo haswell idealne skylake i3 a pretaktovat.

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: po 8. únor 2016, 12:42 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
.na wot tinurobi lepsiu sluzbu pretaktovane pentium ako cokolvek od amd
Mam.pentim na 4ghz, 950gtx a pri fhd na high a textury max to ide trvalo 60+
Tak.ono zalezi aj na gk ale v prvom rade treba silne cpu
Vcelku auzimava moze byt kombinacia i3 6100+nieco ako 960/380/380x

_________________
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500 DDR4, RTX2080Ti 2100/15900, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell 7590 + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X , Mate 20 Pro, HTPC


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: po 8. únor 2016, 12:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 20. únor 2011
Nahoru
Takže když vezmu i3, i5 nebo i7 při frekvenci 3gb tak si pomůžu a budu moct dát na max. Detaily?jinak děkuji za radu

_________________
MB: ASUS M4A89TD PRO/USB3 , CPU: AMD FX-8150 Bulldozer + SCYTHE SCNJ-3100 Ninja 3 Rev. B , GK: Sapphire Radeon HD 7770 1Gb GDDR5 ,Audio:ASUS Xonar DG+Yamaha RX-V450,RAM: Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP , HDD:Kingston HyperX Savage - 240GB + WD Caviar Blue EX - 1TB,LCDBENQ RL2240H,Zdroj:Seasonic S12II-620 620W ,Case:CoolerMaster Centuruion 590,Myš:A4tech X-718BK,Klávesnice:A4Tech B418, CZ,OS: Windows 10 X64


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: po 8. únor 2016, 12:56 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ta hra, nevyužije efektivně více jak 2 jádra, proto ti tam podá téměř totožný výkon při stejném taktu i3, i5, i7 ---> pokud tedy nehraješ nic jiného jak WOT, tak ti bude stačit ta i3...

Ono ta grafika stojí vesměs také za nemnoho, proto bych v případě omezenějšího rozpočtu vzal radši i3 a lepší grafiku, než i7 a zůstat na HD7770 - to už je o penězích...

Každopádně pokud chceš radit v globálu upgrade, tak si spíš založ nové vlákno v sestavách.

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: po 8. únor 2016, 13:33 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
Asi tak, 950 wot na max pri fhd neda

_________________
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500 DDR4, RTX2080Ti 2100/15900, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell 7590 + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X , Mate 20 Pro, HTPC


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: pá 12. únor 2016, 10:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Proč by 950tka nedala wot na max při fHD? vždyť ta hra vypadá jak hnůj, oproti třeba WT, který na max 950tka rozjede uplně s přehledem.

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-GTX1070@~2/8.6Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: WoT CPU
PříspěvekZaslal v: so 13. únor 2016, 15:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2005
Bydliště: Usti n/L
Nahoru
GTX950 by to mela dat.Ja mam kolem 150fps s GTX970.Btw porad to na nekterych mapach trochu brzdi cpu.

_________________
CPU-Ryzen 3700x,MB-MSI B450 Tomahawk,PAMET-2x16GB Kingston HyperX Predator 3333Mhz@3733Mhz CL16 1T,HDD-SAMSUNG 840 120GB+Crucial MX500 500GB+Toshiba x300 6TB+WD Blue 6TB,GK-MSI 1080TI gamingx@2038/12600,Zvuk-Sound Blaster Z,SKRIN-CM HAF 922,ZDROJ-Seasonic 750W


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.