Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 21. leden 2020, 23:47

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 17 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: FX 8300 , 8320 , 8320e ?
PříspěvekZaslal v: pá 18. březen 2016, 17:09 
Nováček
Nováček

Založen: 21. únor 2013
Nahoru
Zdravím,

Prosím o radu s výběrem procesoru.
Můj současný stroj

Phenom II x4 965
GA-970A-DS3
8gb DDR3
GTX 660ti

Chtěl bych udělat levnější upgrade procesoru uvažují nad trojicí FX 8300 , 8320 , 8320e jelikož jsem se v hw přehledu ztratil někdy 4 roky zpět ..nemám aktuální přehled jaká je lepší volba. PS : je mě jasné, že procesory od Intelu jsou lepší a každý by mě ho rád doporučil ale zůstal bych u levnějších možností.Přečetl jsem si dost testů i recenzí ale ne všude mají stejný názor.

PC mě slouží k renderování videa , streaming , občas nějaká hra

díky za pomoc s výběrem ;)


 Profil  
 Předmět: Re: FX 8300 , 8320 , 8320e ?
PříspěvekZaslal v: pá 18. březen 2016, 17:48 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Já tě zklamu, ale rychlej google tvé desky ukázal starší GB desku ještě s ne moc silnou + nechlazenou kaskádou. Tohle pro FX vhodné nebude. Jinak z těch 3 CPU je to fuk, ber ten nejlevnější, jádra maj dnes všechny stejné a OC bude nakonec taky obdobné. Ale na tuhle desku co máš FX prostě nepatří. Pokud jsi dodnes přežil na tom Phenomu, tak už počkej ten půlrok na ZEN a pak se rozhodni jestli ten nebo Intel.


 Profil  
 Předmět: Re: FX 8300 , 8320 , 8320e ?
PříspěvekZaslal v: pá 18. březen 2016, 18:06 
Nováček
Nováček

Založen: 21. únor 2013
Nahoru
Díky za odpověď :)

A kterou desku by si jinak doporučil? právě, že bych chtěl udělat upgrade nyní cca na rok.Pak budu stavět zcela nové PC. Ale dá se říci , že akutně kvůli práci potřebuji upgrade procesoru.

díky


 Profil  
 Předmět: Re: FX 8300 , 8320 , 8320e ?
PříspěvekZaslal v: pá 18. březen 2016, 18:10 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Já to neudělam, nedporučim ti AM3+ desku protože investice do téhle slabé a už roky zastaralé platformy je prostě špatné rozhodnutí. Jinak Asus M5A97 (ne LE verze) a vejš je minimum. Ideálně sabertooth, jde o to jak moc chceš hortit taktování. Pokud nechceš taktovat tak to vůbec nekupuj, netaktovaný low-clock FX je hrůza.


 Profil  
 Předmět: Re: FX 8300 , 8320 , 8320e ?
PříspěvekZaslal v: pá 18. březen 2016, 18:13 
Nováček
Nováček

Založen: 21. únor 2013
Nahoru
A co si mohu slibovat od té ZEN technologie ? nemám v tom vůbec přehled.. taktování je jasná věc u té FX :) na 4ghz bez Turba si myslím, že by nebyl problém.

Ještě jedna otázka jak velký skok to o proti Phenomu vůbec bude?

díky!


 Profil  
 Předmět: Re: FX 8300 , 8320 , 8320e ?
PříspěvekZaslal v: pá 18. březen 2016, 18:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
porid si na stavajici desku chladic + vetracek (nekde ho z neceho urizni) a myslim ze kdyz nebudes moc taktovat tak to bude ok

ale idealni varianta je to prezit jeste chvili s phenomem a do stavajici technologie uz neinvestovat

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, Samsung 960 EVO 256GB, R9 290X@390X, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB


 Profil  
 Předmět: Re: FX 8300 , 8320 , 8320e ?
PříspěvekZaslal v: pá 18. březen 2016, 18:17 
Nováček
Nováček

Založen: 21. únor 2013
Nahoru
Chladič už mám na tomhle Phenomu
Cooler Master Hyper 212+ EVO


 Profil  
 Předmět: Re: FX 8300 , 8320 , 8320e ?
PříspěvekZaslal v: pá 18. březen 2016, 18:21 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
chladic pro vrm.. :D

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, Samsung 960 EVO 256GB, R9 290X@390X, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB


 Profil  
 Předmět: Re: FX 8300 , 8320 , 8320e ?
PříspěvekZaslal v: pá 18. březen 2016, 18:26 
Nováček
Nováček

Založen: 21. únor 2013
Nahoru
Pro Laika?:)


 Profil  
 Předmět: Re: FX 8300 , 8320 , 8320e ?
PříspěvekZaslal v: pá 18. březen 2016, 19:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
http://postimg.org/image/s8l62tnat/

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, Samsung 960 EVO 256GB, R9 290X@390X, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB


 Profil  
 Předmět: Re: FX 8300 , 8320 , 8320e ?
PříspěvekZaslal v: pá 18. březen 2016, 19:02 
Nováček
Nováček

Založen: 21. únor 2013
Nahoru
Ok, Díky moc :)

Musím to zvážit teda důkladně :) spíše teda počkám
jak velký skok by byl o proti tomu Phenomu?


 Profil  
 Předmět: Re: FX 8300 , 8320 , 8320e ?
PříspěvekZaslal v: pá 18. březen 2016, 19:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2010
Nahoru
jak kde a zalezi na jaky frekvenci :)
od 0% do 100%
pro rendering a streamovani velkej rozdil

_________________
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-7700K@5GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS PRIME Z270-A@Z370, Samsung 960 EVO 256GB, R9 290X@390X, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
i3-7100U, HD620 2x4GB


 Profil  
 Předmět: Re: FX 8300 , 8320 , 8320e ?
PříspěvekZaslal v: pá 18. březen 2016, 19:11 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jde o to kde. Někde by byl posun 0 (single thread hry se staršími enginy, audio programy a pod), někde by se ti výkon zdvojnásobil, (střih videa, rendering).


 Profil  
 Předmět: Re: FX 8300 , 8320 , 8320e ?
PříspěvekZaslal v: ne 3. duben 2016, 21:13 
Nováček
Nováček

Založen: 21. únor 2013
Nahoru
Zdravím,

tak jsem to přehodnotil na fx řadu prdím.. vybírám mezi i5 6600k a nebo jsem dostal doporučení na Xeon E3 1230 v5 s HT . Pro mě na střih videa, streaming a občasné hraní her by možná byl lepší ten Xeon s HT. Názory ? rozdíl v ceně tam je 599kč

díky za odpovědi 8-)


 Profil  
 Předmět: Re: FX 8300 , 8320 , 8320e ?
PříspěvekZaslal v: po 4. duben 2016, 20:22 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Budeš taktovat nebo ne? Pokud ano tak ten Xeon nemá smysl protože po OC jej ta I5 předežene, pokud ne tak OK, ale nezapomeň že Skylake Xeony nefungujou v cheap 1151 deskách, musíš mít desku se server chipsetem.


 Profil  
 Předmět: Re: FX 8300 , 8320 , 8320e ?
PříspěvekZaslal v: pá 13. květen 2016, 19:18 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2007
Nahoru
jestli něco na hry a aby to vydrželo tak vezmi nějakou decentní (ale ne nejlevnější ) Z170 desku a ktomu nějake Ramky 2x8 GB napříkald corsair 3200 MHz (udajně Skylake / 6600K docela pěkně škáluje s frekvencí ram) a nakonec vezmi 6600K s nějakým macatým chladičem.

Pokud si věříš tak mužeš delidnout procesor zas tak nebezpečne to není a přepastovaním pasty pod rozvaděčem tepla pak můžeš využít vykonu tvého chladiče a pustit se k hezkým OC vyšinám... 4,8 GHz a tak :)

taková mašinka je pak vskutku pěkný herní stroj.

jinak delid se děla takto:
https://www.youtube.com/watch?v=8SFh4LA_byE

zas tak nebezpečne to ale fakt není jak to vypadá :)

Jinak měl jsem AMD FX 8320E a nešlo se dostat na 5 GHZ .. měl jsem 4,8 GHz ale hlavni co mi dělalo problem byly teploty. Ani s Custume vodníkem sem to neuchladil.... kdyžtak neber E u FX CPU ale vyhni se jim nejlepe uplně ;-) vím o čem mluvím jsou celkem naročně na vše aby se o nich dalo říct že jsou vhodné na hry

_________________
CPU: AMD Ryzen 3800X @ fix 4425 MHz 1,4V 1900MHz FCLK; MB: MSI B450I Gaming plus AC; RAM: Corsair Vengeance 2x8GB @ 3800 MHz 17-18-18-18-2T; GK: Sapphire Radeon Vega 64 Nitro+; SSD: Corsair FORCE ML500 256 GB + EK-M.2 NVMe Heatsink - Nickel; PSU:Corsair HX 850i; Case: Thermaltake Core P5


 Profil  
 Předmět: Re: FX 8300 , 8320 , 8320e ?
PříspěvekZaslal v: pá 13. květen 2016, 19:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Delid dělá i Elkim. Intel 6600K pro normální OC delid nepotřebuje.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 17 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.