Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 28. leden 2020, 20:41

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 3 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Změna procesoru.
PříspěvekZaslal v: po 18. duben 2016, 16:51 
Nováček
Nováček

Založen: 24. září 2014
Nahoru
Zdravím, snad to házím na správné místo a pokud ne tak se předem omlouvám.

Tak k věci, kamarád se rozhodl vyměnit starý procesor za nový ovšem v komponentech se moc neorientuje a tak mě požádal o radu.. hlavním problémem ale je, že já sám se v AMD výrobcích moc nevyznám a tak se raději zeptám někoho zkušenějšího. Především je tu problém se starou základovkou a tedy i starý socket.. proto si moc nejsem jistý tím zda bude procesor fungovat jak by měl (zde na fóru jsem četl něco o upgradu biosu, že prý pak vše bude fungovat, ale článek je poměrně starý a tak se chci raději přesvědčit zde). Jde tedy jen o to zda bude procesor plně kompatabilní se základní deskou?

Processor AMD Athlon(tm) II x2 235e 2.70GHz (původní procesor) >>> AMD Vishera FX-4320 http://www.czc.cz/amd-vishera-fx-4320/183086/produkt (nový procesor)
zbylé komponenty:
Grafická Karta GeForce GT 730
RAM 4GB Zeppelin DDR3
Základní Deska Asus M4A7BST-M Socket 941
Zdroj 430W

Předem díky za odpověď, samozřejmě není problém dodat další informace pokud by byli potřeba, ale jak jsem psal jde především o samotný procesor (na celkovou přestavbu chybí finance..). :)


 Profil  
 Předmět: Re: Změna procesoru.
PříspěvekZaslal v: po 18. duben 2016, 19:00 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ne, fungovat nebude v žádném případě, deska ho nepodporuje, nepodporuje žádné FX, jen Phenomy II. A je to i dobře protože má slabou kaskádu a ten FX by tam throtloval nebo by jí odpálil.

Pokud chceš do téhle desky provést CPU upgrade, tak ti doporučim sehnat si ňákého 95W Phenoma II. Případně i 125W a podvoltovat. Ideální by byl třeba Phenom II 960T, nebo 95W verze 945tky, a pod.


 Profil  
 Předmět: Re: Změna procesoru.
PříspěvekZaslal v: út 19. duben 2016, 13:15 
Nováček
Nováček

Založen: 24. září 2014
Nahoru
Díky, za odpověď.. kdyby bylo po mém tak bych kamarádovi doporučil koupi nové základovky + procesoru (nejspíš něco od intelu v kombinaci s invidií mi to z osobní zkušenosti připadá asi nejlepší kombinace), každopádně ještě jednou děkuji. :)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 3 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 5 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.