Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 8. prosinec 2019, 20:17

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Athlon II X2 250 vs FX-4320
PříspěvekZaslal v: po 29. leden 2018, 21:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. září 2017
Nahoru
Ahoj, měl jsem starší PC (Athlon II X2 250 2-jádrový 3 Ghz, 8GB DDR3, deska gigabyte 970A-D3 a SSD disk) na sledování filmů u TV. Teď jsem tam dal NUC a tohle PC chci použít jako druhé záložní nebude určené pro 3D hry či náročné aplikace jen prohlížení webu, office a méně náročné hry (strategie AOE II atd.). Vyplatí se vyměnit procesor doplatek cca 1300,- za FX-4320 (4jádro, 4 Ghz) ? Bude výkon "svižnější" i ve strategiích ? A bude kompatibilní s touto deskou, deska z roku cca 2013, uvedeno že podporuje procesory AM3+ FX, což nový splňuje ... Díky


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon II X2 250 vs FX-4320
PříspěvekZaslal v: po 29. leden 2018, 22:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Pokud se stávajícím procesorem na desku naflashuješ BIOS aspoň F11 (když pro A II x2 250 stačí F3), tak ti na tvé desce poběží.
Divná je cena, já si myslím, že reálně bys měl použitý koupit tak za 800,-.


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon II X2 250 vs FX-4320
PříspěvekZaslal v: út 30. leden 2018, 00:08 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Myslis puvodni AoE II z roku 1999 s pozadavkem na Pentium 166MHz a 32MB RAM? Tam to fakt nepoznas :)
http://gamesystemrequirements.com/game/ ... e-of-kings

Me to podle toho popisu prijde jako vyhozene penize.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon II X2 250 vs FX-4320
PříspěvekZaslal v: út 30. leden 2018, 03:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
I tu HD edici AoE II to utahne v pohode a nic bych do toho nevrazel.


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon II X2 250 vs FX-4320
PříspěvekZaslal v: út 30. leden 2018, 03:49 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jako chystáš se přejít z horzného zastarealého CPU na jinej hroznej ala FX. Jistě že by to byl posun protože 2 vs 4 thready, ale celej ten stroj je hroznej a dnešní 2 jádrové pentium s HT ti předvede 2x-3x takmovej výkon. Nic bych do toho neinvestoval.

Pokud se jedná fakt o starou AOE2 tak tam může bejt FX i horší jak K10 kvůli svému mizernému IPC, write trough cache a slabé FPU + absenci legacy AMD instrukcí jako třeba 3D-now. Když jsem testoval FX tak třeba ve starym UT mněl výkon někde mezi P4 a K8....


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon II X2 250 vs FX-4320
PříspěvekZaslal v: čt 1. únor 2018, 21:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. září 2017
Nahoru
Zivan napsal:
Myslis puvodni AoE II z roku 1999 s pozadavkem na Pentium 166MHz a 32MB RAM? Tam to fakt nepoznas :)
http://gamesystemrequirements.com/game/ ... e-of-kings

Me to podle toho popisu prijde jako vyhozene penize.


Jo AoE II náhodou i v této době to má bezkonkurenční hratelnost než ty "moderní" :P
Jo ale když tam hraje na multiplayer 7 hráčů a je tam nějaký tuhý boj tak se to seká. Ale nevím jestli to není samotnou hrou.
Já mám i jinej PC s i7-8700k a 16 GB. Toto je jenom takovej záložní. Vím, že ten procák není nic moc ani ta náhrada nic moc,ale nechce se mi kupovat i novou základní desku. Přeci jenom je to 4 jádro a 4 Ghz narozdíl od 2 jádra a 3 GHz. Tak nějaký rozdíl by tam měl být. Zatím tedy nechám stávající.


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon II X2 250 vs FX-4320
PříspěvekZaslal v: čt 1. únor 2018, 21:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. duben 2017
Nahoru
A pretaktovať si neskúšal ? Síce tá doska nato nie je stvorená ale takých 3,4Ghz by to malo ustáť.
To FX je skôr 2M/4T s horším/= IPC takt na takt ako ten Athlon, to by som tam radšej narval Phenoma z bazáru ako ten paskvil FX :-D


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon II X2 250 vs FX-4320
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2018, 11:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. červen 2004
Bydliště: Bohumín
Nahoru
Ja jsem si z legrace koupil FX 4300 do starsiho kompu ktery jsem dal letos tchyni. Proti Athlon II X2 250, ktera tam byla puvodne, to je ve hrach obrovsky rozdil ve prospech FX. X2 jsem mel i nataktovanou na 3,5GHz, trochu to pomohlo, ale na to FX se porad nechytal. Grafika tam je GTX 750, ale zkusel jsem i GTX 960. S tou GTX 960 bylo hratelne prakticky vsechno. Zkousel jsem WOT, SW battlefront, Rome 2 total war, Asseto Corsa, Project CARS. Jedine co mu nevonelo bylo demo Forzy7, ale to nejelo nijak extra ani na me i5. Az sezenu za solidni penize nejake FX osmijadro, tak vymenim tu FX 4300 a porovnam to se svym I5 2500k.

_________________
PC:core i5 2500K, 16GB, MB Gigabyte GA-P67A-P3-D3, VGA GTX 560Ti, HDD WD 1TB Caviar Black, Kingston SSDnow V+ 64GB, Enermax 425W, cumbedna Samsung 2494HS
Mobilita: Thinkpad X200, SE Xperia X10 mini
Zabava: Xbox 360


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon II X2 250 vs FX-4320
PříspěvekZaslal v: čt 22. únor 2018, 10:04 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
lidi pořád melou o FX a nepoužitelnosti a nedocází jim,jak to byla přehnaná bublina. Že to nebylo jen o IPC (které ve skutečnosti nebylo vždy slabé, ale jen v určitých apliakcích/instrukcích)

V hrách si v průměru vede stále FX celkem slušně dnes v 2018 (vzhledem k ceně)
https://www.youtube.com/watch?v=N4Den1DWMig
https://youtu.be/YBWWajezS-k?t=536

Fix jak zamezi propadům je přeupravit si P-state, protože FX jich má snad 7 a pořád to skáče nahoru a dolů a z jednoho modulů na druhý. Pokud tohle člověk si ručně přeupraví, tak najednou se ti zvednou hlavně minimální FPSka.
OC není až tak pak nutné, ale samozřejmě je to další bonus, pořád je ideální asi FX-63xx nebo 8320/8350/8370E apod

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Athlon II X2 250 vs FX-4320
PříspěvekZaslal v: čt 22. únor 2018, 10:56 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Ale notak, opevovani FX dneska uz snad neni zapotrebi... :roll: Vsichni vime, ze to byla, je a porad bude spatna architektura s mizernym vykonem.

Tady jde o jinou vec - FX 4300 je lepsi nez Athlon II X2 ve vetsine veci, protoze ma 4 jadra (nv ovladace umi rozlozit do jiste miry zatez CPU na vic jader), ma lepsi IMC a L3 cache. A to hlavni - K10 je porad jen boostnuta dnes uz 15 let stara K8, to se proste musi projevit. Ty CPU umi maximalne SSE3, pricemz dneska se uz dost zacina pouzivat SSE4, dost mozna i ty GPU drivery na to jsou optimalizovane...

Zkratka tady se deje to, ze K10 uz totalne odpadla na absenci modernich instrukcnich sad, zatimco FX ne. Ale pokud si to FX srovnas s Nehalemem z roku 2008, tak ten ho vydrti dneska stejne jako kdyz FX launchovaly.

Obcas jeste nekde prihodi do testu Phenom II X6, myslim, ze na PCGH nebo cb.de, ale nevim to jiste. A ackoliv ve sve dobe solidni CPU, tak dneska drtive prohraje naprosto se vsim, vcetne tech FX, ktere ve sve dobe porazel.

Rad bych si tohle otestoval i vlastnorucne, vetsinu CPU na to mam (X6 1100T, K10 do G34, odemcene ES Interlagosy, FX neni problem koupit...), jenze vubec nestiham. Snad nekdy v budoucnu.

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gigabyte GTX 1080/11 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Pentium 4 2.66 GHz, GeForce4 Ti 4600, 512 MB RDRAM, win98; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, win98SE; Pentium III 700, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, win98SE & DOS
Retro PC: Core 2 Duo E6400, Radeon 8500 LE, 1 GB DDR, ASRock 775i65G R3.0, winXP
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Pakosh a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.