PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

Athlon II X2 250 vs FX-4320
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=92&t=262803
Stránka 1 z 1

Autor:  dexter27 [ po 29. leden 2018, 21:10 ]
Předmět:  Athlon II X2 250 vs FX-4320

Ahoj, měl jsem starší PC (Athlon II X2 250 2-jádrový 3 Ghz, 8GB DDR3, deska gigabyte 970A-D3 a SSD disk) na sledování filmů u TV. Teď jsem tam dal NUC a tohle PC chci použít jako druhé záložní nebude určené pro 3D hry či náročné aplikace jen prohlížení webu, office a méně náročné hry (strategie AOE II atd.). Vyplatí se vyměnit procesor doplatek cca 1300,- za FX-4320 (4jádro, 4 Ghz) ? Bude výkon "svižnější" i ve strategiích ? A bude kompatibilní s touto deskou, deska z roku cca 2013, uvedeno že podporuje procesory AM3+ FX, což nový splňuje ... Díky

Autor:  Lokomotiva [ po 29. leden 2018, 22:33 ]
Předmět:  Re: Athlon II X2 250 vs FX-4320

Pokud se stávajícím procesorem na desku naflashuješ BIOS aspoň F11 (když pro A II x2 250 stačí F3), tak ti na tvé desce poběží.
Divná je cena, já si myslím, že reálně bys měl použitý koupit tak za 800,-.

Autor:  Zivan [ út 30. leden 2018, 00:08 ]
Předmět:  Re: Athlon II X2 250 vs FX-4320

Myslis puvodni AoE II z roku 1999 s pozadavkem na Pentium 166MHz a 32MB RAM? Tam to fakt nepoznas :)
http://gamesystemrequirements.com/game/ ... e-of-kings

Me to podle toho popisu prijde jako vyhozene penize.

Autor:  killerek [ út 30. leden 2018, 03:48 ]
Předmět:  Re: Athlon II X2 250 vs FX-4320

I tu HD edici AoE II to utahne v pohode a nic bych do toho nevrazel.

Autor:  DOC_ZENITH [ út 30. leden 2018, 03:49 ]
Předmět:  Re: Athlon II X2 250 vs FX-4320

Jako chystáš se přejít z horzného zastarealého CPU na jinej hroznej ala FX. Jistě že by to byl posun protože 2 vs 4 thready, ale celej ten stroj je hroznej a dnešní 2 jádrové pentium s HT ti předvede 2x-3x takmovej výkon. Nic bych do toho neinvestoval.

Pokud se jedná fakt o starou AOE2 tak tam může bejt FX i horší jak K10 kvůli svému mizernému IPC, write trough cache a slabé FPU + absenci legacy AMD instrukcí jako třeba 3D-now. Když jsem testoval FX tak třeba ve starym UT mněl výkon někde mezi P4 a K8....

Autor:  dexter27 [ čt 1. únor 2018, 21:14 ]
Předmět:  Re: Athlon II X2 250 vs FX-4320

Zivan napsal:
Myslis puvodni AoE II z roku 1999 s pozadavkem na Pentium 166MHz a 32MB RAM? Tam to fakt nepoznas :)
http://gamesystemrequirements.com/game/ ... e-of-kings

Me to podle toho popisu prijde jako vyhozene penize.


Jo AoE II náhodou i v této době to má bezkonkurenční hratelnost než ty "moderní" :P
Jo ale když tam hraje na multiplayer 7 hráčů a je tam nějaký tuhý boj tak se to seká. Ale nevím jestli to není samotnou hrou.
Já mám i jinej PC s i7-8700k a 16 GB. Toto je jenom takovej záložní. Vím, že ten procák není nic moc ani ta náhrada nic moc,ale nechce se mi kupovat i novou základní desku. Přeci jenom je to 4 jádro a 4 Ghz narozdíl od 2 jádra a 3 GHz. Tak nějaký rozdíl by tam měl být. Zatím tedy nechám stávající.

Autor:  Osloth [ čt 1. únor 2018, 21:45 ]
Předmět:  Re: Athlon II X2 250 vs FX-4320

A pretaktovať si neskúšal ? Síce tá doska nato nie je stvorená ale takých 3,4Ghz by to malo ustáť.
To FX je skôr 2M/4T s horším/= IPC takt na takt ako ten Athlon, to by som tam radšej narval Phenoma z bazáru ako ten paskvil FX :-D

Autor:  Scot 666 [ so 17. únor 2018, 11:30 ]
Předmět:  Re: Athlon II X2 250 vs FX-4320

Ja jsem si z legrace koupil FX 4300 do starsiho kompu ktery jsem dal letos tchyni. Proti Athlon II X2 250, ktera tam byla puvodne, to je ve hrach obrovsky rozdil ve prospech FX. X2 jsem mel i nataktovanou na 3,5GHz, trochu to pomohlo, ale na to FX se porad nechytal. Grafika tam je GTX 750, ale zkusel jsem i GTX 960. S tou GTX 960 bylo hratelne prakticky vsechno. Zkousel jsem WOT, SW battlefront, Rome 2 total war, Asseto Corsa, Project CARS. Jedine co mu nevonelo bylo demo Forzy7, ale to nejelo nijak extra ani na me i5. Az sezenu za solidni penize nejake FX osmijadro, tak vymenim tu FX 4300 a porovnam to se svym I5 2500k.

Autor:  flanker [ čt 22. únor 2018, 10:04 ]
Předmět:  Re: Athlon II X2 250 vs FX-4320

lidi pořád melou o FX a nepoužitelnosti a nedocází jim,jak to byla přehnaná bublina. Že to nebylo jen o IPC (které ve skutečnosti nebylo vždy slabé, ale jen v určitých apliakcích/instrukcích)

V hrách si v průměru vede stále FX celkem slušně dnes v 2018 (vzhledem k ceně)
https://www.youtube.com/watch?v=N4Den1DWMig
https://youtu.be/YBWWajezS-k?t=536

Fix jak zamezi propadům je přeupravit si P-state, protože FX jich má snad 7 a pořád to skáče nahoru a dolů a z jednoho modulů na druhý. Pokud tohle člověk si ručně přeupraví, tak najednou se ti zvednou hlavně minimální FPSka.
OC není až tak pak nutné, ale samozřejmě je to další bonus, pořád je ideální asi FX-63xx nebo 8320/8350/8370E apod

Autor:  havli [ čt 22. únor 2018, 10:56 ]
Předmět:  Re: Athlon II X2 250 vs FX-4320

Ale notak, opevovani FX dneska uz snad neni zapotrebi... :roll: Vsichni vime, ze to byla, je a porad bude spatna architektura s mizernym vykonem.

Tady jde o jinou vec - FX 4300 je lepsi nez Athlon II X2 ve vetsine veci, protoze ma 4 jadra (nv ovladace umi rozlozit do jiste miry zatez CPU na vic jader), ma lepsi IMC a L3 cache. A to hlavni - K10 je porad jen boostnuta dnes uz 15 let stara K8, to se proste musi projevit. Ty CPU umi maximalne SSE3, pricemz dneska se uz dost zacina pouzivat SSE4, dost mozna i ty GPU drivery na to jsou optimalizovane...

Zkratka tady se deje to, ze K10 uz totalne odpadla na absenci modernich instrukcnich sad, zatimco FX ne. Ale pokud si to FX srovnas s Nehalemem z roku 2008, tak ten ho vydrti dneska stejne jako kdyz FX launchovaly.

Obcas jeste nekde prihodi do testu Phenom II X6, myslim, ze na PCGH nebo cb.de, ale nevim to jiste. A ackoliv ve sve dobe solidni CPU, tak dneska drtive prohraje naprosto se vsim, vcetne tech FX, ktere ve sve dobe porazel.

Rad bych si tohle otestoval i vlastnorucne, vetsinu CPU na to mam (X6 1100T, K10 do G34, odemcene ES Interlagosy, FX neni problem koupit...), jenze vubec nestiham. Snad nekdy v budoucnu.

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/