Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 1. březen 2021, 07:24

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 64 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 12:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak ho odpoj a uvidíš.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 13:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. květen 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
jo potrebujes eliminovat problém - idealni odpojit
jinak všechny ovladace pro desku mas nainstalovany (predpokladam ze jo)?
a zkus zmenit to schema napajeni třeba - a jaky ze mas zdroj - novej, znacka, vykon?

_________________
Ryzen 5 2600X + Wraith Prism RGB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6G, 2,25TB SSD, 1TB HDD, Seasonic Focus GX 650, Xigmatek Asgard, DELL P2720D, Razer DeathAdder Essential, Logitech G213 Prodigy, Genius SW-G2.1 1250


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 14:37 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
BIOS, chipset drivery, schéma napájení - všechno aktualizované a nastavené?


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 14:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2010
Nahoru
Krteq napsal:
BIOS, chipset drivery, schéma napájení - všechno aktualizované a nastavené?

Ovladače jsem všechny nainstaloval, bios jsem nechal být když se to povedlo rozjet na poprvé. Právě že si myslím, že asi bude potřeba něco nastavit v BIOSu ale v tom se neorientuji, proto by bylo dobré kdyby mi poradil někdo kdo má stejnou sestavu.

_________________
Aerocool Hi-Tech7 Pro, MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD Ryzen 5 3600, Kingston HyperX 3200Mhz CL 16, MSI R5670-PMD1G, KINGSTON A400 240GB, WesternDigital 250+500GB


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 14:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
Já bych otestoval všechno co jde, CPU už jsi projel skrz r15 a výsledek cca odpovídá recenzím, takže to je ok, ještě tam lupni nějakej ssd benchmark, něco na paměť (aida třeba) a pak něco na grafiku, tak aby se to dalo porovnat (3d mark nebo nějakou hru). A taky sleduj teploty GPU/CPU/SSD pod zátěží. Tím bych začal, bios si nemyslím že je třeba nějak nastavovat, hlavní je ta ram, to už máš, CPU a zbytek by měl jet ok, maximálně můžeš pozapínat PBO a tak.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 17:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
MarekG: A uz jsi odpojil ten 250 GB disk, aby si ho vyloucil?


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 17:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2010
Nahoru
Ano a změny sem nepozoroval. Trochu víc času budu mít až zítra. Ještě zkusím nainstalovat systém právě na tu 250.

_________________
Aerocool Hi-Tech7 Pro, MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD Ryzen 5 3600, Kingston HyperX 3200Mhz CL 16, MSI R5670-PMD1G, KINGSTON A400 240GB, WesternDigital 250+500GB


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 17:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
A teď máš systém a hlavní programy na čem? Psal jsi něco o SSD že máš ze starý sestavy, měl by bejt samozřejmě na tom.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 18:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2010
Nahoru
Atapi napsal:
A teď máš systém a hlavní programy na čem? Psal jsi něco o SSD že máš ze starý sestavy, měl by bejt samozřejmě na tom.

_________________
Aerocool Hi-Tech7 Pro, MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD Ryzen 5 3600, Kingston HyperX 3200Mhz CL 16, MSI R5670-PMD1G, KINGSTON A400 240GB, WesternDigital 250+500GB


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 18:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
ok...

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 20:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2010
Nahoru
Jasně, systém a vše okolo je nainstalované na SSD disku.

Za dvě hodiny budu zase u kompu tak budu zkoušet, zkusim systémový disk připojit v jiných konektorech a uvidím, zkusím i nový kabel.

_________________
Aerocool Hi-Tech7 Pro, MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD Ryzen 5 3600, Kingston HyperX 3200Mhz CL 16, MSI R5670-PMD1G, KINGSTON A400 240GB, WesternDigital 250+500GB


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 20:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
No proto máš zkusit ten test, abys nemusel čachrovat s kabelama s nadějí že se to náhodou spraví...

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 20:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2010
Nahoru
mlrs napsal:
jo potrebujes eliminovat problém - idealni odpojit
jinak všechny ovladace pro desku mas nainstalovany (predpokladam ze jo)?
a zkus zmenit to schema napajeni třeba - a jaky ze mas zdroj - novej, znacka, vykon?


Mohl by si mi blíže specifikovat to schéma napájení? Zdroj mám SEASONIC 500w bronz.

_________________
Aerocool Hi-Tech7 Pro, MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD Ryzen 5 3600, Kingston HyperX 3200Mhz CL 16, MSI R5670-PMD1G, KINGSTON A400 240GB, WesternDigital 250+500GB


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 20:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2010
Nahoru
Atapi napsal:
No proto máš zkusit ten test, abys nemusel čachrovat s kabelama s nadějí že se to náhodou spraví...


Bylo by k něčemu použít test UserBenchmark, obsahuje všechno.

_________________
Aerocool Hi-Tech7 Pro, MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD Ryzen 5 3600, Kingston HyperX 3200Mhz CL 16, MSI R5670-PMD1G, KINGSTON A400 240GB, WesternDigital 250+500GB


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 21:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2010
Nahoru
Teď sem se díval jak je starý zdroj a mám ho už 6.5 roku

_________________
Aerocool Hi-Tech7 Pro, MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD Ryzen 5 3600, Kingston HyperX 3200Mhz CL 16, MSI R5670-PMD1G, KINGSTON A400 240GB, WesternDigital 250+500GB


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 22:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2010
Nahoru
Tady je test disku https://ctrlv.cz/rmU0

a tady test cash a pamětí https://ctrlv.cz/3ss4

a ještě tady mám toto
UserBenchmarks: Game 15%, Desk 78%, Work 62%
CPU: AMD Ryzen 5 3600 - 93.3%
GPU: AMD Radeon HD 5670 - 4.8%
SSD: Kingston SUV500240G 240GB - 84.5%
RAM: Kingston HyperX DDR4 3200 C16 2x8GB - 87.5%
MBD: MSI B450 TOMAHAWK MAX (MS-7C02)

_________________
Aerocool Hi-Tech7 Pro, MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD Ryzen 5 3600, Kingston HyperX 3200Mhz CL 16, MSI R5670-PMD1G, KINGSTON A400 240GB, WesternDigital 250+500GB


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 22:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
hm oboje vypadá úplně ok, disk je rychlej jak má, CPU boostuje na 4,2 GHz (což má) a ram taky ok, to je teda záhada...

//no grafika je mizerná to napsalo dobře, ale že by to bylo tím... minimálně windows by se měl chovat normálně (otevírání programů atd.)

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 22:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2010
Nahoru
Atapi napsal:
hm oboje vypadá úplně ok, disk je rychlej jak má, CPU boostuje na 4,2 GHz (což má) a ram taky ok, to je teda záhada...

//no grafika je mizerná to napsalo dobře, ale že by to bylo tím... minimálně windows by se měl chovat normálně (otevírání programů atd.)

Pustil sem ještě jeden test ale musím říct, že jak sem odpojil ostatní disky tak to frčí docela.

_________________
Aerocool Hi-Tech7 Pro, MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD Ryzen 5 3600, Kingston HyperX 3200Mhz CL 16, MSI R5670-PMD1G, KINGSTON A400 240GB, WesternDigital 250+500GB


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 22:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2010
Nahoru
Když dám něco stahovat tak mi výrazně rychlej vyskočí okno kam s tím. Asi ta 250 hdd bude nějaká nemocná.

_________________
Aerocool Hi-Tech7 Pro, MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD Ryzen 5 3600, Kingston HyperX 3200Mhz CL 16, MSI R5670-PMD1G, KINGSTON A400 240GB, WesternDigital 250+500GB


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 7 2700 nebo nějaký INTEL
PříspěvekZaslal v: st 12. únor 2020, 22:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2010
Nahoru
https://ctrlv.cz/Km8u

_________________
Aerocool Hi-Tech7 Pro, MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD Ryzen 5 3600, Kingston HyperX 3200Mhz CL 16, MSI R5670-PMD1G, KINGSTON A400 240GB, WesternDigital 250+500GB


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 64 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.