Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 17. únor 2020, 14:57

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 46 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: Výběr CPU AMD 754, 939 a 940
PříspěvekZaslal v: po 21. březen 2005, 15:37 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 31. květen 2003
Bydliště: BRNO
Nahoru
Dnešním dnem jsme se s Jirkou Drakem rozhodli vyzkoušet takový malý experiment. Od této chvíle již nezakládejte žádné thredy s otázkou "Jaký procesor mám koupit" ale vše řešte pouze v tomto threadu. Je to pokus, nevíme jak to dopadne - zda se tento thread stane nepřehledným a někdo kdo bude chtít zjistit jaké CPU má koupit vlastně nic nezjistí a nebo naopak (v co doufám já) se na otázku "CHCI PROCESOR DO 5000Kč" najde pár stručných a jasných odpovědí a dotyčný již bude směřovat do obchodu.

Tento thread není určen pro řešení technických problemů, má sloužit pouze jako poradna pro výběr vhodného procesoru !

Pokud řešíte výběr celé sestavy, směřujte svůj dotaz do sekce Počítačové sestavy.

Budu rád když mě budete posílat veškeré poznatky a dojmy na SZ, které z tohoto budete mít abychom to mohli co nejlépe vychytat. Zároveň zde ale nechci vidět žádný FLAME, OT a podobně.

Díky všem :wink:

//EfineSS: Presunuto z AMD, odstranen status "Dulezite", upraven nazev threadu
//Stano - edit názov threadu
//Stano - del staré príspevky 5.12.2007

_________________

And ye shall know the truth and the truth shall make you free


 Profil  
 Předmět: Procesor na s939 a desku DF-DAGF - výběr
PříspěvekZaslal v: ne 18. únor 2007, 16:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. březen 2005
Bydliště: Okolí Ostravy
Nahoru
Ahoj,
vybírám nějaký nový procesor pro tuhle desku, ten muj je už dost slabý - 3000+
chtěl bych něco dvoujádrového nejlépe kolem 5000,-
sestava není na hry, spíše na běh více aplikací najednou, občas nějaký střih videa, úprava hudby apod. Díky za všechny tipy 8-)

_________________
Notebook: Dell Vostro 1500 @ Core 2 Duo 2GHz, RAM: 4GB, HDD 320GB + Windows Vista
Desktop: MB: DFI-DAGF CPU: Athlon 64 3000+ Venice RAM: 2x512 Geil HDD:160GB DVD/CD LG-GSA 4163B @ Teac CD-RW Power: 500W IC MEX VGA: Leadtek WinFast PX6600TD @NVidia Ge-Force 6600 LCD: Samsung SyncMaster 710T + Windows XP
Mobile: BelTel Norea @ Windows Mobile 6


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor na s939 a desku DF-DAGF - výběr
PříspěvekZaslal v: ne 18. únor 2007, 16:52 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Davids napsal:
Ahoj,
vybírám nějaký nový procesor pro tuhle desku, ten muj je už dost slabý - 3000+
chtěl bych něco dvoujádrového nejlépe kolem 5000,-
sestava není na hry, spíše na běh více aplikací najednou, občas nějaký střih videa, úprava hudby apod. Díky za všechny tipy 8-)

Nechci syckovat ALE...mas s.939?X2 se uz nedelaj...zkus jeste projit maly kusy esli se nekde neco nevali...mozna dualcore opterony..ale ta cena.


 Profil  
 Předmět: Re: Procesor na s939 a desku DF-DAGF - výběr
PříspěvekZaslal v: ne 18. únor 2007, 18:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. březen 2005
Bydliště: Okolí Ostravy
Nahoru
godlike napsal:
Davids napsal:
Ahoj,
vybírám nějaký nový procesor pro tuhle desku, ten muj je už dost slabý - 3000+
chtěl bych něco dvoujádrového nejlépe kolem 5000,-
sestava není na hry, spíše na běh více aplikací najednou, občas nějaký střih videa, úprava hudby apod. Díky za všechny tipy 8-)

Nechci syckovat ALE...mas s.939?X2 se uz nedelaj...zkus jeste projit maly kusy esli se nekde neco nevali...mozna dualcore opterony..ale ta cena.

Jestli dělají to nevím, ale prodávají: http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.jsp?bpath=Procesory%5CSocket+939%5CAthlon+64+X2
ale nevím jestli do te moji desky muzu X2 strcit

_________________
Notebook: Dell Vostro 1500 @ Core 2 Duo 2GHz, RAM: 4GB, HDD 320GB + Windows Vista
Desktop: MB: DFI-DAGF CPU: Athlon 64 3000+ Venice RAM: 2x512 Geil HDD:160GB DVD/CD LG-GSA 4163B @ Teac CD-RW Power: 500W IC MEX VGA: Leadtek WinFast PX6600TD @NVidia Ge-Force 6600 LCD: Samsung SyncMaster 710T + Windows XP
Mobile: BelTel Norea @ Windows Mobile 6


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 18. únor 2007, 19:00 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Mas s.939 ne?Dej posledni bios a pohoda...jak rikam uz se nedaj sehnat...proc myslis ze tam maji uz 2mesice nedostupne?..vetsinou zmizely z nabidky..zkus jeste foxe
EDIT:
U Foxe taky nic..cili ti zbejva jen bazar...X2 uz nesezenes..mozna dualopteron...
http://www.alza.cz/amd-dual-core-optero ... d60009.htm


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 18. únor 2007, 20:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. březen 2005
Bydliště: Okolí Ostravy
Nahoru
godlike napsal:
Mas s.939 ne?Dej posledni bios a pohoda...jak rikam uz se nedaj sehnat...proc myslis ze tam maji uz 2mesice nedostupne?..vetsinou zmizely z nabidky..zkus jeste foxe
EDIT:
U Foxe taky nic..cili ti zbejva jen bazar...X2 uz nesezenes..mozna dualopteron...
http://www.alza.cz/amd-dual-core-optero ... d60009.htm

da: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 30971RY7BK a dostupny

_________________
Notebook: Dell Vostro 1500 @ Core 2 Duo 2GHz, RAM: 4GB, HDD 320GB + Windows Vista
Desktop: MB: DFI-DAGF CPU: Athlon 64 3000+ Venice RAM: 2x512 Geil HDD:160GB DVD/CD LG-GSA 4163B @ Teac CD-RW Power: 500W IC MEX VGA: Leadtek WinFast PX6600TD @NVidia Ge-Force 6600 LCD: Samsung SyncMaster 710T + Windows XP
Mobile: BelTel Norea @ Windows Mobile 6


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 18. únor 2007, 23:04 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Jezis tak ho kup...nikde uz neni..esli maji tam par kusu proc ne..zavahas a nekoupis uz nic..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 19. únor 2007, 17:40 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. březen 2005
Bydliště: Okolí Ostravy
Nahoru
godlike napsal:
Jezis tak ho kup...nikde uz neni..esli maji tam par kusu proc ne..zavahas a nekoupis uz nic..

jj asi jo

_________________
Notebook: Dell Vostro 1500 @ Core 2 Duo 2GHz, RAM: 4GB, HDD 320GB + Windows Vista
Desktop: MB: DFI-DAGF CPU: Athlon 64 3000+ Venice RAM: 2x512 Geil HDD:160GB DVD/CD LG-GSA 4163B @ Teac CD-RW Power: 500W IC MEX VGA: Leadtek WinFast PX6600TD @NVidia Ge-Force 6600 LCD: Samsung SyncMaster 710T + Windows XP
Mobile: BelTel Norea @ Windows Mobile 6


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 27. únor 2007, 22:56 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. únor 2007
Bydliště: Jilemnice
Nahoru
Jednoduchá otázka. Potřebuji procesor. Hlavně hry a video?
Jaký procesor použít. Má smysl Dual Core? Ať už Intel Pentium D, CoreDuo či AthlonX2 nebo Opteron. Určitě 64bitový. Cena tak do 6tisíc.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 27. únor 2007, 23:05 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. leden 2006
Bydliště: Coventry, United Kingdom
Nahoru
ked ides teraz kupovat procak tak jednoznacne ber C2D...nic ine sa ti neoplati......

_________________
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 28. únor 2007, 12:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. únor 2007
Bydliště: Jilemnice
Nahoru
A v čem jsou C2D 2,13Ghz lepší než třeba Athlon64 X2 2,4Ghz, když stojí stejně? Dost lidí taky tvrdí že na hry je zbytečné kupovat Dual Core.

Nebo jednoduše...Proč C2D?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 28. únor 2007, 23:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. leden 2006
Bydliště: Coventry, United Kingdom
Nahoru
niekde ti dual core prida vykon...niekde nie..zavisi to od hry...aj ked ten vykon naviac nie je az taky velky....dalsie vec je ine vyuzitie nez len hry...tam(dekodovanie,ripovanie...) silu DC pocitis....mas 2 jadra...viac spustenych procesov si mozes dovolit....a este vela inych dovodov preco dualcore...a preco C2D...?.uz len snad preto ze dostanes skryty vykon naviac(taktovanie)....ktory s amd nedostanes... :wink:

_________________
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 7. březen 2007, 13:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. únor 2007
Bydliště: Jilemnice
Nahoru
A jaký je Váš názor na Pentium D. Není to sice 64bit, ale na hry by stačil ne? Nemám ponětí zda moderní hry podporují 64bit.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 7. březen 2007, 15:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2004
Bydliště: Kosice
Nahoru
Je to dualcore postaveny na starom jadre.... oproti C2D ma o hodne vysssiu spotrebu a o hodne nizsi vykon...to uz radsej X2 od amd

_________________
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W


 Profil  
 Předmět: A64 3800+ AM2 vs A64 X2 4200+
PříspěvekZaslal v: čt 8. březen 2007, 21:57 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Tak co by ste mi doporuclili za procesor?Jak moc poznam vykonovy rozdil asi?3800 je levna,ale nejakych 1500 navic bych jeste dokazal dat vic za new pc...Vyber opravdu jen z techto 2 procesoru, zadne core duo 4300 apod

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 9. březen 2007, 08:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. únor 2007
Bydliště: Jilemnice
Nahoru
Jaký má taktovací potenciál AM2 Opteron 1212 popřípadě 1214, jak se při tom hřeje a hlavně jak obstojí proti přetaktovanému C2D E6400 na 3,2 Ghz? Díky.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 9. březen 2007, 08:53 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
nekde jsem nedavno videl jejich test ale opravdu uz nevim kde... jen vim ze meli vykon +- jako X2 takze na c2d na 3,2ghz asi jen tezko dosahnou

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 9. březen 2007, 13:47 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
a ten muj "thread"?

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 27. březen 2007, 08:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. listopad 2005
Bydliště: Praha 9
Nahoru
potřeboval bych poradit s býběrem dvoujadrovyho CPU
sestava aktualni
AMD 3000+ AM2
2x512 DDR2 667
X1800GTO
Asus M2N-E
350W noname zdroj u bedny TT mambo

první by přišel ke koupi zdroj to je jasný.
nepodařilo se mi potaktovat CPU 3000+ prostě to nešlo.takže přemyšlim jestli by se mi vyplatil koupit dvoujadrovej CPU
ale nevim jakej.bud ten X23600+EE nebo X3800+EE.rozdil je v l2 cache.a v cca 500 kč.
mužete mi poradit?
díky


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 27. březen 2007, 08:12 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
No nevím proč ti to nešlo taktovat, ale to je teď jedno. :?

Asi bych vzal X2 3600+ EE, ale pokud pracuješ v aplikacích náročných na l2 cache a není ti líto dát o 500kč víc tak X2 3800+ EE. :)

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 46 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.